Kies data

Ballestaseilanden

Ballestaseilanden: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Paracas: ochtendtour per boot naar de Ballestaseilanden

1. Paracas: ochtendtour per boot naar de Ballestaseilanden

Jouw avontuur langs de kust van   Paracas   begint 's ochtends in de jachthaven, vanwaar je vertrekt richting het open, blauwe water van de oceaan. De eerste stop tijdens de tour is de beroemde   El  Candelabro, ook bekend als de "Kandelaar van de Andes", een prehistorische  geoglyph  aan de noordelijke zijde van het schiereiland   Paracas  , bij de Baai van  Pisco  . Bewonder de imposante figuur die in het landschap is gevormd en leer meer over de geschiedenis van deze   geoglyph  van jouw gids. Vervolgens vaart de boot naar de   Ballestaseilanden , een verzameling van biodiverse eilandjes die plek bieden aan een breed scala aan beschermde en bedreigende dieren en vogels. Vanaf de boot kun je deze prachtige eilanden bewonderen en leren over de vele diersoorten die er leven, zoals de nieuwsgierige Humboldtpinguïns, de speelse zeeleeuwen en uitbundig   kleurrijke   vogels. Bezoekers mogen niet bij de eilanden aan land gaan, omdat het een beschermd natuurgebied is. Er is echter genoeg tijd om alle eilanden te zien vanaf je comfortabele boot.

Van Lima: dagtour door Paracas en Huacachina

2. Van Lima: dagtour door Paracas en Huacachina

Je avontuur begint met een vroege pick-up van je hostel of hotel. Vanaf hier reis je naar Paracas, een prachtig klein stadje aan zee, met een ruime bus waar je kunt ontspannen voor de rit van 4 uur. Eenmaal in Paracas begint u aan een boottocht van 2 uur over de Ballestas-eilanden, een kleinere versie van de Galapagos. Spot zeeleeuwen, pinguïns en veel vogels van dichtbij en allemaal in hun natuurlijke habitat. Misschien krijg je zelfs de kans om een of twee dolfijnen te zien. Rond lunchtijd is het tijd om verder te gaan van Paracas naar Huacachina, een natuurlijke oase in de Ica-woestijn, de thuisbasis van de grootste zandduinen van Zuid-Amerika. Geniet hier van wat vrije tijd. Verken en lunch in een van de lokale restaurants rond de oase. Na de lunch is het tijd voor 2 uur spannende duinbuggyritten en sandboarden. Duin buggy door de zandduinen en sandboard langs deze gigantische zandheuvels, een once-in-a-lifetime ervaring in de enige natuurlijke woestijnoase in Zuid-Amerika. In de avond stap je in de bus terug naar Lima. Eenmaal aan boord kunt u achterover leunen en ontspannen op de comfortabele stoelen terwijl u aan boord geniet van een film. U wordt later bij aankomst in Lima direct bij uw hotel/hostel afgezet.

Van Paracas: Ballestas Islands & Paracas National Reserve

3. Van Paracas: Ballestas Islands & Paracas National Reserve

Na een handige hotel pick-up van Paracas of Pisco, ga je naar de Marina Turistica om je avontuur te beginnen. Ga aan boord van een speedboot met je tweetalige, Spaans en Engels sprekende gids en struin naar de zee richting de prachtige Ballestas. Onderweg stop je op het schiereiland Paracas om de Candelabro te zien, een raadselachtige hiëroglief uitgehouwen in de zijkant van het eiland - waarvan het doel en de schepper tot op de dag van vandaag een mysterie blijven. Daarna, ga verder naar het marineschip van Ballestas. Blik op de rotsachtige kusten, tot de rand gevuld met zonnende zeehonden en pinguïns die in de troebele wateren duiken om onder het oppervlak te jagen - allemaal naast andere prachtige exemplaren, zoals majestueuze pelikanen en kleurrijke blauwvoetgenten. Je keert dan terug naar de Marina Turistica voor een rit naar Paracas National Reserve. Een bijna buitenaards landschap, het Paracas National Reserve bestaat uit uitgestrekte, uitgestrekte woestijnen en hoge zandstenen rotsen direct naast de heldere, blauwe oceaan. Rijden door het reservaat, zie de kathedraal, een gebied waar ooit een enorme rotsformatie stond voordat deze werd verwoest door een aardbeving. Je tour sluit alles af met bezoeken aan Playa Roja en Lagunillas Beach, twee prachtige zandstranden die echt uniek zijn. Na enkele van 's werelds meest unieke natuurlijke kenmerken, flora en fauna te hebben gezien, spring je terug in de auto voor een gemakkelijke transfer terug naar je hotel.

Van Paracas: Scenic Boat Tour naar het eiland Ballestas

4. Van Paracas: Scenic Boat Tour naar het eiland Ballestas

Na een handige hotel ophaalservice van Paracas of Pisco, ga je naar de Marina Turistica om je avontuur op de eilanden te beginnen. Ga aan boord van een speedboot met je tweetalige, Spaans en Engels sprekende gids en struin naar de zee richting de prachtige Ballestas. Onderweg stop je op het schiereiland Paracas om de Candelabro te zien, een raadselachtige hiëroglief uitgehouwen in de zijkant van het eiland - waarvan het doel en de schepper tot op de dag van vandaag een mysterie blijven. Daarna, ga verder naar het marineschip van Ballestas. Blik op de rotsachtige kusten, tot de rand gevuld met zonnende zeehonden en pinguïns die in de troebele wateren duiken om onder het oppervlak te jagen - allemaal naast andere prachtige exemplaren, zoals majestueuze pelikanen en kleurrijke blauwvoetgenten. Een beschermde habitat voor de brede waaier van vogels en het zeeleven die deze eilanden naar huis halen, Ballestas is echt een van de natuurlijke schatten van Peru - en een speedboottocht langs hun kusten is de beste manier om de eilanden te zien, en alles wat ze te bieden hebben , dichtbij.

Van Huacachina: Ballestas Island en Paracas Reserve Tour

5. Van Huacachina: Ballestas Island en Paracas Reserve Tour

Begin met ophalen bij je hotel in Ica/Huacachina en rijd richting Marina Turistica om je avontuur te beginnen. Stap aan boord van een speedboot met je gids en vaar de zee op richting de prachtige Ballestas. Stop bij het Paracas-schiereiland om de Candelabro te zien, een raadselachtige glyph uitgehouwen in de zijkant van het eiland, waarvan het doel en de maker tot op de dag van vandaag een mysterie blijven. Ga verder naar het zeereservaat van Ballestas. Kijk naar de rotsachtige kusten die tot de rand gevuld zijn met zonnebadende zeehonden en pinguïns die in het troebele water duiken om onder het oppervlak te jagen. Bekijk andere prachtige exemplaren, zoals majestueuze pelikanen en kleurrijke blauwvoetgenten. Keer terug naar de Marina Turistica voor een rit naar Paracas National Reserve. Ontdek het bijna buitenaardse landschap van het Paracas National Reserve, met uitgestrekte uitgestrekte woestijnen en hoge zandstenen kliffen. Rijd door het reservaat en bekijk de kathedraal, een gebied waar ooit een enorme rotsformatie stond voordat het werd vernietigd door een catastrofale aardbeving. Bezoek de prachtige kastanjebruine zandstranden van Playa Roja en Lagunillas Beach. Na enkele van 's werelds meest unieke natuurlijke kenmerken, flora en fauna te hebben gezien, rijdt u aan het einde van de tour terug naar uw hotel in Ica / Huacachina of in Paracas.

Van Lima: Ballestas-eilanden, Huacachina Oasis & Winery Tour

6. Van Lima: Ballestas-eilanden, Huacachina Oasis & Winery Tour

Begin je avontuur door Lima in de vroege ochtend te verlaten. Reis ongeveer 300 km over de Pan-Amerikaanse snelweg totdat u Paracas Bay bereikt, een zeer belangrijke plaats voor de Peruaanse geschiedenis die vol zit met dieren in het wild. Geniet van een boottocht naar de Ballestas-eilanden en kijk uit voor vogels, zeeleeuwen, dolfijnen en pinguïns. Rijd vervolgens naar een kleine lokale wijnmakerij om te leren hoe Pisco wordt gemaakt en om te genieten van een proeverij. Stop bij de Huacachina-oase en neem de tijd om te lunchen en rond te lopen. Test je vaardigheden bij het sandboarden tegen een meerprijs of geniet gewoon van vrije tijd aan het zwembad en drink Pisco Sours. Aan het einde van het avontuur ga je via dezelfde route terug naar Lima.

Van Lima: Paracas National Reserve & Ballestas Islands Tour

7. Van Lima: Paracas National Reserve & Ballestas Islands Tour

Nadat je bent opgehaald, ga je naar het zuiden om unieke landschappen te ontdekken waar de woestijn, de eilanden en de zee elkaar ontmoeten. Maak een korte stop voor een heerlijk ontbijt en vervolg de reis. Ga dan naar het Paracas-dok om een speedboot naar de Ballestas-eilanden te nemen. Verken de rotsachtige eilanden en ontdek de rijke zeefauna. Maak foto's van zeeleeuwen en vele soorten vogels, zoals pinguïns. Mis de raadselachtige Candelabro Geoglyph niet, die door oude culturen als navigatiegids werd gebruikt. Bezoek na je rondreis over het eiland het indrukwekkende en geïsoleerde Paracas National Reserve. Dit natuurreservaat maakt deel uit van het Guinness World Record voor de droogste woestijn op aarde. Bewonder het prachtige landschap van het schiereiland. Leer alles over dessertvorming in je deskundige gids. Als je geluk hebt, zie je misschien de grote roze flamingo's. Keer dan terug naar je hotel in Lima.

Lima: tweedaagse tour naar Paracas, Pisco Vineyards en Huacachina

8. Lima: tweedaagse tour naar Paracas, Pisco Vineyards en Huacachina

Dag 1: Lima - Ballestas-eilanden - Huacachina Begin met vroeg ophalen van je hotel in Lima of ontmoetingspunt. Reis naar Paracas, een prachtig stadje aan zee, op een reis van 4 uur. Bij aankomst in Paracas begint u aan een boottocht van 2 uur over de Ballestas-eilanden. Deze eilanden zouden een kleinere versie van de Galápagos zijn. Zie zeeleeuwen, pinguïns, vogels en zelfs dolfijnen van dichtbij in hun natuurlijke habitat. Na de boottocht ga je naar Huacachina, de enige woestijnoase in Zuid-Amerika. Breng 2 uur door met het krijgen van je spanning met duinbuggyen en sandboarden op enkele van de hoogste zandduinen. Vervolgens transfer naar uw accommodatie in Huacachina. Gebruik je vrije tijd om wat te eten of misschien een biertje te pakken. Ontspan na een avond vol adrenaline en rust uit voor de volgende dag. Dag 2: Huacachina - Lima Verlaat Huacachina en ga op weg naar een 2 uur durende pisco-wijngaardtour. Zie hoe pisco, de nationale drank van Peru, wordt gemaakt van de druif tot op de fles en probeer tal van gratis monsters. Breng de hele dag door met genieten van Huacachina. Vang wat zon bij het zwembad of lunch rond de oase voor het perfecte einde van deze reis. Reis per bus met airconditioning terug naar Lima en word afgezet bij je hotel of het oorspronkelijke ontmoetingspunt.

Van Lima: Ballestas-eilanden en Nazca-lijnen met maaltijden

9. Van Lima: Ballestas-eilanden en Nazca-lijnen met maaltijden

U wordt vroeg wakker om om 4:30 uur op te halen bij uw hotel en reist naar het nationale park van Paracas. Geniet onderweg van een ontbijtdoos. Stap aan boord van de eerste boot naar de Ballestas-eilanden en bewonder het landschap van Paracas Bay, waarbij u oplettende dieren zoals zeeleeuwen, meeuwen en pinguïns. Reis naar het vliegveld van Ica en bekijk een informatieve video over de geschiedenis van de Nazca-lijnen, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Spring op een Cessna 208 Caravanvliegtuig en vlieg over de oude geogliefen om ze van bovenaf te bekijken. Maak foto's van de walvis, astronaut, aap, kolibrie en nog veel meer van de geogliefen. Ga naar een traditioneel Peruaans restaurant en kies tussen een creoolse of zeevruchtenlunch, aangevuld met drankjes. Verwen uzelf met een wijnproeverij en traditionele pisco, beroemd gemaakt in de regio. Keer terug naar Lima om 19.00 uur.

Van Lima: dagtour door Islas Ballestas en Huacachina

10. Van Lima: dagtour door Islas Ballestas en Huacachina

Begin uw dag helder en vroeg om 04:00 uur met een handige ophaalservice vanuit uw accommodatie in Lima City. Vanaf hier kunt u genieten van een mooie reis van 4 uur naar Paracas (Ballestas-eilanden). Zodra u aankomt, gaat u aan boord van de 'schuifregelaars', van waaruit u de iconische Candelabro de Paracas-geoglief kunt waarderen. Met deze tour kun je je vergapen aan de diversiteit van de jachthavenfauna zodra je aankomt in het nationale reservaat. Houd zeeleeuwen, Guaneras-vogels, Humbolt-pinguïns in de gaten, om er maar een paar te noemen. Vervolg je tocht en ga naar de stad Ica, waar je de Haciendas Pisqueras bezoekt, een plaats waar ze de nationale drank van Peru, "El Pisco", produceren. Hier proeft u een gevarieerd aanbod aan wijnen en Pisco, ook in de Hacienda, krijgt u wat tijd om te stoppen voor een hapje en een drankje. Nadat je hebt gegeten, ga je verder naar de oase van Huacachina, een natuurlijke lagune omringd door palmbomen en woestijnduinen. Je krijgt ook de kans om deel te nemen aan avontuurlijke sporten zoals buggy rijden en sandboarden. Dit is een perfecte plek om een aantal onvergetelijke vakantiefoto's te maken, dus vergeet niet je camera mee te nemen. Na deze ervaring ga je naar de stad Lima voor een handige terugreis naar je accommodatie.

  • Wateractiviteiten
  • Avonturen
  • Meerdaagse tours
  • Privétours
30 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 30

Sitemap Ballestaseilanden

Wil je alle activiteiten in Ballestaseilanden ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ballestaseilanden

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 500 beoordelingen

De tour was erg leuk en onze gids Daphne was geweldig! ! Cruz del Sur-bus was te laat om in Paracas aan te komen, ze wachtte op ons en haastte ons om de tour op tijd af te ronden. Ze hielp op veel andere manieren, geweldige gids!

Geweldig, kan alleen maar worden aanbevolen. Prima voorbereiding door Getyourguide, perfecte afhandeling. goede prijs

We waren helemaal alleen tijdens de privétour, maar het geld was het echt waard. Sterk aanbevolen.

De tour is uitstekend, de gids erg goed, met uitstekende service. Het prachtige kruisbogeneiland

Heel mooi alles en zeer punctueel. 100% aanbevolen