Datums kiezen

Ballestaseilanden

Ballestaseilanden: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Lima: Dagtour per bus naar Paracas en Huacachina

1. Vanuit Lima: Dagtour per bus naar Paracas en Huacachina

Ontdek de serene landschappen van het Peruaanse platteland tijdens een dagexcursie vanuit Lima naar Paracas en Huacachina met hoteltransfers inbegrepen. Bekijk Humboldtpinguïns en zeeleeuwen op de Ballestas-eilanden en glijd de Huacachina-duinen af met sandboarden en een ritje met een duinbuggy.  Je avontuur begint met een vroege pick-up bij je hostel of hotel. Van hieruit reis je naar Paracas, een prachtig klein stadje aan zee, in een ruime bus waar je kunt ontspannen tijdens de 4-uur durende rit. Eenmaal in Paracas begin je aan een 2-uur durende boottocht naar de Ballestas-eilanden, een kleinere versie van de Galapagos-eilanden. Bekijk zeeleeuwen, pinguïns en een heleboel vogels van dichtbij in hun natuurlijke omgeving. Misschien krijg je zelfs de kans om een dolfijn of twee te zien. Rond lunchtijd is het tijd om van Paracas naar Huacachina te gaan, een natuurlijke oase in de Ica-woestijn met de grootste zandduinen van Zuid-Amerika. Geniet hier van wat vrije tijd. Verken en lunch (op eigen kosten) in een van de lokale restaurants rond de oase. Na de lunch is het tijd voor 2 uur opwindende duinbuggyritten en sandboarden. Ga met een duinbuggy de zandduinen op en sandboard deze gigantische heuvels van zand af, een unieke ervaring in de enige natuurlijke woestijnoase van Zuid-Amerika. In de avond ga je aan boord van de bus terug naar Lima. Eenmaal aan boord kun je achterover leunen en ontspannen op de comfortabele stoelen, terwijl je geniet van een film aan boord. Bij aankomst in Lima word je direct bij je hotel/hostel afgezet.

Van Paracas: Ballestas-eilanden en nationaal reservaat Paracas

2. Van Paracas: Ballestas-eilanden en nationaal reservaat Paracas

Na een handige ophaalservice van het hotel vanuit Paracas of Pisco, ga je naar de Marina Turistica om je avontuur te beginnen. Stap aan boord van een speedboot met je tweetalige, Spaans- en Engelssprekende gids en vlieg de zee op richting de adembenemende Ballestas. Onderweg stop je op het schiereiland Paracas om de Candelabro te zien, een raadselachtige glyph die in de zijkant van het eiland is uitgehouwen - waarvan het doel en de maker tot op de dag van vandaag een mysterie blijven. Ga daarna verder richting het zeereservaat van Ballestas. Kijk naar de rotsachtige kusten, tot de rand gevuld met zonnende zeehonden, en pinguïns die in het troebele water duiken om onder het oppervlak te jagen - allemaal naast andere prachtige exemplaren, zoals majestueuze pelikanen en kleurrijke blauwvoetgenten. Je keert dan terug naar de Marina Turistica voor een rit naar het Paracas National Reserve. Het Paracas National Reserve, een bijna buitenaards landschap, bestaat uit uitgestrekte, uitgestrekte woestijnen en hoge zandstenen kliffen direct naast de heldere, blauwe oceaan. Als je door het reservaat rijdt, zie je de kathedraal, een gebied waar ooit een enorme rotsformatie stond voordat deze werd verwoest door een catastrofale aardbeving. Je tour sluit af met een bezoek aan Playa Roja en Lagunillas Beach, twee prachtige kastanjebruine zandstranden die werkelijk uniek zijn. Nadat je enkele van 's werelds meest unieke natuurlijke kenmerken, flora en fauna hebt gezien, spring je terug in de auto voor een handige transfer terug naar je hotel.

Van Paracas: schilderachtige boottocht naar het eiland Ballestas

3. Van Paracas: schilderachtige boottocht naar het eiland Ballestas

Na een handige ophaalservice van het hotel vanuit Paracas of Pisco, ga je naar de Marina Turistica om je eilandavontuur te beginnen. Stap aan boord van een speedboot met je tweetalige, Spaans- en Engelssprekende gids en vlieg de zee op richting de adembenemende Ballestas. Onderweg stop je op het schiereiland Paracas om de Candelabro te zien, een raadselachtige glyph die in de zijkant van het eiland is uitgehouwen - waarvan het doel en de maker tot op de dag van vandaag een mysterie blijven. Ga daarna verder richting het zeereservaat van Ballestas. Kijk naar de rotsachtige kusten, tot de rand gevuld met zonnebadende zeehonden en pinguïns die in het troebele water duiken om onder het wateroppervlak te jagen - allemaal naast andere prachtige exemplaren, zoals majestueuze pelikanen en kleurrijke blauwvoetgenten. Ballestas, een beschermd leefgebied voor de grote hoeveelheid vogels en het zeeleven die deze eilanden naar huis roepen, is echt een van de natuurlijke schatten van Peru - en een speedboottocht rond hun kusten is de beste manier om de eilanden te zien, en alles wat ze te bieden hebben , dichtbij.

Vanuit Lima: tweedaagse vlucht met Nazca-lijnen, Paracas en Huacachina

4. Vanuit Lima: tweedaagse vlucht met Nazca-lijnen, Paracas en Huacachina

Ervaar een tweedaagse tour buiten Lima. Nadat u bent opgehaald bij uw hotel in Lima, vertrekt u naar Paracas, een prachtig stadje aan zee. Reis met een ruime bus en ontspan tijdens de 4 uur durende rit. Eenmaal in Paracas maakt u een boottocht van 2 uur langs de Ballestas-eilanden, een kleinere versie van de Galapagos-eilanden. Zie zeeleeuwen, pinguïns en tal van vogels van dichtbij en in hun natuurlijke habitat. Geniet van vrije tijd van 12.00 uur tot 13.30 uur voor de lunch. Vraag uw gids om aanbevelingen! Om 13.30 uur ga je van Paracas naar Huacachina, een natuurlijke oase in de Ica-woestijn met de grootste zandduinen van Zuid-Amerika. Daar heeft u meer vrije tijd om de oase te verkennen. Bereid je vervolgens voor op 2 uur opwindend duinbuggyen en sandboarden. Ga met een duinbuggy de zandduinen op en sandboard door deze gigantische zandheuvels, een unieke ervaring in de enige natuurlijke woestijnoase in Zuid-Amerika. De volgende dag ga je met een shuttle van Huacachina naar Nazca. Aankomst rond 11:00 uur in Nazca en ga rechtstreeks naar de luchthaven. Vlieg over de mysterieuze Nazca-lijnen, die duizenden mensen jarenlang verbijsterd hebben achtergelaten. Heb 2 uur vrije tijd in Nazca, genoeg tijd om de aquaducten van Cantalloc te bezoeken. Om 15.00 uur reis je terug naar Huacachina en later die avond reis je terug naar Lima. Leun achterover en ontspan op de comfortabele stoelen. Aan het einde van uw reis wordt u rechtstreeks naar uw hotel of hostel gebracht.

Paracas: ochtendtour per boot naar de Ballestaseilanden

5. Paracas: ochtendtour per boot naar de Ballestaseilanden

Jouw avontuur langs de kust van   Paracas   begint 's ochtends in de jachthaven, vanwaar je vertrekt richting het open, blauwe water van de oceaan. De eerste stop tijdens de tour is de beroemde   El  Candelabro, ook bekend als de "Kandelaar van de Andes", een prehistorische  geoglyph  aan de noordelijke zijde van het schiereiland   Paracas  , bij de Baai van  Pisco  . Bewonder de imposante figuur die in het landschap is gevormd en leer meer over de geschiedenis van deze   geoglyph  van jouw gids. Vervolgens vaart de boot naar de   Ballestaseilanden , een verzameling van biodiverse eilandjes die plek bieden aan een breed scala aan beschermde en bedreigende dieren en vogels. Vanaf de boot kun je deze prachtige eilanden bewonderen en leren over de vele diersoorten die er leven, zoals de nieuwsgierige Humboldtpinguïns, de speelse zeeleeuwen en uitbundig   kleurrijke   vogels. Bezoekers mogen niet bij de eilanden aan land gaan, omdat het een beschermd natuurgebied is. Er is echter genoeg tijd om alle eilanden te zien vanaf je comfortabele boot.

Van Paracas: begeleide excursie naar de Ballestas-eilanden

6. Van Paracas: begeleide excursie naar de Ballestas-eilanden

Welkom bij onze spannende tour naar de Ballestas-eilanden! Deze spannende reis is perfect voor degenen die de natuur en geschiedenis van de kustlijn van Peru willen ontdekken. We beginnen onze reis in de haven van Paracas, waar we aan boord gaan van een speedboot naar de Ballestas-eilanden, ook wel bekend als de "Galapagos van Peru". Onderweg zullen we de beroemde Candelabro-figuur kunnen observeren, een 120 meter hoge geoglief uitgehouwen in de zijkant van een klif die onderzoekers al eeuwen voor een raadsel stelt. Nadat we de Ballestas-eilanden hebben bereikt, zullen we genieten van een unieke ervaring terwijl we een grote verscheidenheid aan zeedieren observeren, waaronder zeeleeuwen, Humboldt-pinguïns, pelikanen en een groot aantal zeevogels. Bovendien zal onze gids de geschiedenis en het belang van deze eilanden voor de biodiversiteit in de regio met ons delen. Ga met ons mee op deze tour die natuur, geschiedenis en kennis combineert tot één onvergetelijke reis.

Van Lima: Ballestas, Nazca-lijnen en Huacachina-oase

7. Van Lima: Ballestas, Nazca-lijnen en Huacachina-oase

Begin je avontuur door in de vroege ochtend uit Lima te vertrekken. Reis ongeveer 300 km over de Pan-Amerikaanse snelweg tot u Paracas Bay bereikt, een zeer belangrijke plaats voor de Peruaanse geschiedenis die vol zit met dieren in het wild. Geniet van een boottocht naar de Ballestas-eilanden en pas op voor vogels, zeeleeuwen, dolfijnen en pinguïns. Ga vervolgens naar Pisco Airport en vlieg in 1 uur en 45 minuten over de Palpa-woestijn om de Nazca-lijnen te zien. Stop bij de Huacachina-oase en neem de tijd om te lunchen en rond te lopen. Test je vaardigheden bij het sandboarden tegen een meerprijs of geniet gewoon van vrije tijd met het drinken van Pisco Sours. Ga aan het einde van het avontuur via dezelfde route terug naar Lima.

Lima: tweedaagse tour naar Paracas, Pisco Vineyards en Huacachina

8. Lima: tweedaagse tour naar Paracas, Pisco Vineyards en Huacachina

Dag 1: Lima - Ballestas-eilanden - Huacachina Begin met vroeg ophalen van je hotel in Lima of ontmoetingspunt. Reis naar Paracas, een prachtig stadje aan zee, op een reis van 4 uur. Bij aankomst in Paracas begint u aan een boottocht van 2 uur over de Ballestas-eilanden. Deze eilanden zouden een kleinere versie van de Galápagos zijn. Zie zeeleeuwen, pinguïns, vogels en zelfs dolfijnen van dichtbij in hun natuurlijke habitat. Na de boottocht ga je naar Huacachina, de enige woestijnoase in Zuid-Amerika. Breng 2 uur door met het krijgen van je spanning met duinbuggyen en sandboarden op enkele van de hoogste zandduinen. Vervolgens transfer naar uw accommodatie in Huacachina. Gebruik je vrije tijd om wat te eten of misschien een biertje te pakken. Ontspan na een avond vol adrenaline en rust uit voor de volgende dag. Dag 2: Huacachina - Lima Verlaat Huacachina en ga op weg naar een 2 uur durende pisco-wijngaardtour. Zie hoe pisco, de nationale drank van Peru, wordt gemaakt van de druif tot op de fles en probeer tal van gratis monsters. Breng de hele dag door met genieten van Huacachina. Vang wat zon bij het zwembad of lunch rond de oase voor het perfecte einde van deze reis. Reis per bus met airconditioning terug naar Lima en word afgezet bij je hotel of het oorspronkelijke ontmoetingspunt.

Van Paracas: Ballestas Island Cruise & Paracas Reserve Tour

9. Van Paracas: Ballestas Island Cruise & Paracas Reserve Tour

Het ontmoetingspunt is bij Las Adventure om je avontuur te beginnen. Stap aan boord van een speedboot met je gids en vaar de zee op richting de prachtige Ballestas. Stop bij het Paracas-schiereiland om de Candelabro te zien, een raadselachtige glyph uitgehouwen in de zijkant van het eiland, waarvan het doel en de maker tot op de dag van vandaag een mysterie blijven. Ga verder naar het zeereservaat van Ballestas. Kijk naar de rotsachtige kusten die tot de rand gevuld zijn met zonnebadende zeehonden en pinguïns die in het troebele water duiken om onder het oppervlak te jagen. Bekijk andere prachtige exemplaren, zoals majestueuze pelikanen en kleurrijke blauwvoetgenten. Keer terug naar Las Adventure voor een rit naar Paracas National Reserve. Ontdek het bijna buitenaardse landschap van het Paracas National Reserve, met uitgestrekte uitgestrekte woestijnen en hoge zandstenen kliffen. Rijd door het reservaat en bekijk de kathedraal, een gebied waar ooit een enorme rotsformatie stond voordat het werd vernietigd door een catastrofale aardbeving. Bezoek de prachtige kastanjebruine zandstranden van Playa Roja en Lagunillas Beach. Nadat je enkele van 's werelds meest unieke natuurlijke kenmerken, flora en fauna hebt gezien, heb je op het strand van Lagunillas tijd om te lunchen in lokale restaurants, later brengt de bus je naar Huacachina en het einde van de diensten - je gaat naar huacacahina of ica rond 16:30

Volledige dagtour Ballestas-eilanden en nationaal reservaat Paracas

10. Volledige dagtour Ballestas-eilanden en nationaal reservaat Paracas

Nadat je tussen 05.30 uur en 06.00 uur bent opgehaald bij je hotel in Lima, vertrek je naar Paracas, een prachtige stad aan zee. Reis in een ruime luxe bus en ontspan tijdens de rit van 4 uur. Als je eenmaal in Paracas bent, maak je een boottocht van 2 uur over de Ballestas-eilanden, een kleinere versie van de Galapagos-eilanden. Je ziet zeeleeuwen, pinguïns en veel vogels van dichtbij en in hun natuurlijke habitat. Als je geluk hebt, zie je misschien zelfs een dolfijn of twee. Begin vervolgens aan een 2 uur durende tour door het Paracas National Reserve, een van de grootste beschermde woestijnreservaten van Zuid-Amerika en de thuisbasis van meer dan 400 soorten flora en fauna. Op deze prachtige locatie aan de Pacifische kust ontmoet de woestijn de oceaan. Je hebt vrije tijd van 15.00 uur tot 20.00 uur, je kunt extra activiteiten doen zoals de Golden Shadow-trektocht, vraag het maar aan je gids! Eindelijk, op de terugreis naar Lima, leun achterover en ontspan op de comfortabele stoelen terwijl u geniet van een film aan boord. Aan het einde van uw reis wordt u rechtstreeks naar uw hotel/hostel gebracht. U arriveert rond 23:45 uur in Lima.

Beschikbare activiteiten

78 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 5

Andere activiteiten in Ballestaseilanden

Wil je alle activiteiten in Ballestaseilanden bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ballestaseilanden

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 500 beoordelingen

Uitstekende tour om de prachtige Ballestas en Huacachina-eilanden te ontdekken, het zal je echt sprakeloos maken! Ricardo, onze gids, heeft spectaculair werk geleverd door ons alles te vertellen over de tour, geschiedenis, lokale aanbeveling en met een zeer professionele beheersing van zowel Engels als Spaans. Het is de moeite waard om deze dagtour te maken en meer van Peru te ontdekken. Het enige dat ik zou willen noemen, is dat Sandboarden met de tafel in snowboardstijl moet worden gehuurd (en ze raden aan dat alleen ervaren mensen het doen), omdat het sandboarden dat de tour voorstelt voor iedereen anders en veiliger is om te doen. Het is nog steeds erg grappig :)

De tour was zeer goed georganiseerd, de tijden worden gehaald en er is ook vrijheid om een wandeling te maken door de steden die worden bezocht. De zeer vriendelijke en attente gids op elk moment van de tour en legt heel goed uit welke activiteiten moeten worden uitgevoerd. Wat nodig is, is dat ze een arts/verpleegster of op zijn minst een EHBO-doos hebben om eventuele noodsituaties op te lossen, een van de toeristen in de groep heeft een ongeluk gehad en niemand van het bedrijf kon hem helpen of verzorgen, en ze gaf hem zelfs weinig belang.

Geweldige ervaring! Een van de beste dagtrips die ik in mijn leven heb gedaan. Hield van onze gids Diego en de boogie-chauffeur J. Perfect gepland om bij elke activiteit de juiste tijd te hebben. Ik zou alleen aanraden om zelf een lunch te zoeken en niet de optie te nemen die wordt voorgesteld door de tour die niet lekker is?

Ricardo en Aymeth waren de beste gids leuk en informatief laat ons een geweldige tijd zien ook goede lokale eten opties zorgden ervoor dat iedereen op tijd was en een geweldige tijd had ook de oase was een prachtige ervaring en de duinen waren super leuk

Alles was uitstekend, de stiptheid waarin ze aankwamen en Diego erg stipt in alle tips. 100% aanbevolen