Tours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Ballintoy Harbour Tours: Onze meest aanbevolen

Belfast: rondleiding Giants Causeway & Game of Thrones

1. Belfast: rondleiding Giants Causeway & Game of Thrones

Treed in de voetsporen van je favoriete acteurs in de laan die bekend staat als de Dark Hedges, een locatie van de film King's Road, waar Arya bevriend raakt met Gendry en Hot Pie. Vervolgens ga je verder naar de ruïnes van Dunluce Castle, die naar verluid als inspiratie diende voor Harrenhal. Ga vervolgens naar de Giant's Causeway, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en verken deze rotsformatie die uit wel 40.000 basaltzuilen bestaat.  Ga vervolgens naar de haven van Ballintoy. Deze verbazingwekkende kleine haven lijkt te zijn gebouwd als een set voor Game of Thrones en is daarnaast één van de mooiste havens in Ierland. Verschillende scènes werden in Ballintoy gefilmd, zoals Theon die voor het eerst thuiskwam, Theon die werd gedoopt, de bekroning van de nieuwe koning van de Iron Islands, de begrafenis van Balon Greyjoy en nog veel meer. Vervolgens ga je naar het dorpje Cushendun, waar je grotten ziet die zijn gevormd door 400 miljoen jaar heftige weersomstandigheden. Tijdens je rondleiding bezoek je  Carrickfergus Castle, Carnlough en de Cushendun Caves. Daarna bezoek je de touwbrug van Carrick-A-Rede, de Larrybane-steengroeve, Ballintoy Harbor, Giants Causeway, Dunluce Castle en de beroemde Dark Hedges. Aan het einde van de excursie wordt je teruggebracht naar het centrum van Belfast, waar je wordt afgezet op het ontmoetingspunt.

...
Vanuit Dublin: Game of Thrones en Giant's Causeway-tour

2. Vanuit Dublin: Game of Thrones en Giant's Causeway-tour

Vertrek vanuit Dublin en ontdek een paar van de fotogeniekste locaties van Noord-Ierland op een rondleiding langs de Game of Thrones-filmlocaties en bezoek het UNESCO Werelderfgoed Giant's Causeway.  Bezoek de tunnelachtige laan met verknoopte beukenbomen die bekendstaat als de Dark Hedges en breng 10 tot 15 minuten door op de plaats waar Arya Stark bevriend raakte met Gendry en Hot Pie in Game of Thrones. Ga door naar de Giant's Causeway om daar in 1,5 uur de 40.000 met elkaar verbonden zeshoekige stenen pilaren aan de kust van de Atlantische Oceaan te verkennen. Ga door naar het schilderachtige Ballintoy Harbour en ontdek waar Theon werd gedoopt terwijl Balon en Yara toekeken, en waar Euron 'verdronken' is en als koning werd gekroond. Neem 40 minuten de tijd om van het uitzicht te genieten en na te denken over de magie en de mysteries van Game of Thrones.  Door de Glens of Antrim rij je naar je volgende bestemming: Belfast. Je hebt hier ongeveer een uur vrije tijd om de stad te bewonderen. Bekijk de beroemde Crown Bar, het stadhuis van Belfast en de Titanic Memorial Garden, Big Fish and Albert's Clock. Tussen 19:30 en 20:30 uur ben je weer in Dublin.

...
Vanuit Dublin: excursie Game of Thrones

3. Vanuit Dublin: excursie Game of Thrones

Bekijk, tijdens deze excursie van een dag, met eigen ogen het prachtige landschap uit de wereldberoemde HBO-serie, Game of Thrones. Je eerste halte is Carnlough, het bijzondere dorp aan de kust, dat als decor voor een aantal van de meest dramatische scènes uit de serie diende. Ga dan naar Cushendun Caves, dat op de achtergrond van schepen die vanuit Westeros vaarden te zien was en ook de locatie van de grotten was, waar Melisandre in seizoen 2 van een moorddadige schaduwbaby bevalt. Dit is ook de plaats waar Jamie Lannister in seizoen 8 voor het laatst vocht in een tevergeefse poging om Cersi te redden.   Je volgende halte is Larrybane Quarry, dat in zowel seizoen 2 als 6 een grote rol heeft gespeeld—je gids zal je op de vele scènes wijzen die je op deze locatie kunt herkennen. Krijg een lunchpauze bij Fullerton Arms, een hotel waar veel van de acteurs tijdens het filmen verbleven. Bekijk de thematische eetkamer met een eigen Iron Throne.   Ga vervolgens naar het kleine dorpje Ballintoy, waar buitenopnames van Pyke werden gemaakt en waar Theon Greyjoy uit Winterfell terugkeert om de onderhandelingen met zijn vader te beginnen. Aangezien dit gebied moeilijk toegankelijk is, kun je er zeker van zijn dat je van een rustige excursie, zonder grote bussen, kunt genieten. Bezoek de Giant's Causeway, die 50 à 60 miljoen jaar geleden door een enorme vulkaanuitbarsting is ontstaan, waarbij 40.000 in elkaar grijpende basaltblokken tot 12 meter hoog werden gevormd. Bekijk het Huis van Greyjoy, kasteel Dunluce, dat op de top van steile kliffen op 30 meter boven de zee werd gebouwd. Krijg tot slot de Dark Hedges te zien; een mooie beukenlaan, die in de serie als de King's Road dienst deed.

...
Game of Thrones: Private Film Locations Day Tour

4. Game of Thrones: Private Film Locations Day Tour

Begin met ophalen vanaf de door jou gekozen locatie in Belfast of op een bepaald ontmoetingspunt in Ballycastle en begin je reis naar enkele van de meest iconische locaties van Game of Thrones. Vertrek stipt om 9.00 uur en bezoek verschillende locaties rond Ballycastle, in het hart van de noordkust. Er wordt minder tijd besteed aan reizen tussen de locaties, met meer tijd om van elke afzonderlijke locatie te genieten. Reis naar het dorp Cushendun en bezoek de Cushendun-grotten, waar Melisandre het leven schonk aan haar "schaduwbaby". Zie deur nr. 8 in de pub van Mary McBride in het dorp. Ga verder naar Murlough Bay, gebruikt als locatie van Renly's Camp en Slavers Bay. Bekijk vervolgens de Dragonstone Cliffs van seizoen 7 op Fair Head, Ballycastle. Ga vervolgens naar het dorp Ballintoy en Larrybane Quarry. Bezoek deur nr. 6 in de pub Fullerton Arms in het dorp. Stop bij de haven, gebruikt als locatie van Free Cities in de serie, waar Varys werd geboren. Ontdek het nabijgelegen verborgen strand. Neem een pauze van Game of Thrones, ontdek meer van de mythische geschiedenis van het gebied en ontdek de beroemde Giant's Causeway tijdens een begeleide wandeling. Geniet daarna van wat vrije tijd om dit UNESCO-werelderfgoed te verkennen. Bezoek ten slotte de King's Road, de route van Arya's ontsnapping uit King's Landing. Zie ook Deur nr. 7 bij Gracehill Estates voordat je de tour 's avonds afrondt, met terugbrengen in Ballycastle of Belfast.

...

Sitemap Ballintoy Harbour

Wil je alle activiteiten in Ballintoy Harbour ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ballintoy Harbour

De tour begon in de ochtend en we werden hartelijk ontvangen door de gids (Anthony). Hij was in een ongelooflijk goed humeur en vertelde tijdens de reis interessante en grappige verhalen, die je, ongeacht het tijdstip van de tour, uitnodigden om te luisteren. Hij ging overal heen (zelfs op de meest gladde klif) en motiveerde ons allemaal om foto's te maken. Tijdens de busrit waren er de belangrijkste afleveringen van GOT en verder was alles trouw aan het motto. Deze tour is ook de moeite waard voor degenen die geen GOT-fans zijn en gewoon de landschappen van Noord-Ierland willen leren kennen met een uitzonderlijk getalenteerde en toegewijde gids en vooral veilige buschauffeur (Joe of John?). De aanbieder nam ook heel snel na het boeken contact met me op en was zeer betrouwbaar. Een duidelijke aanrader!

Geweldige tour, veel verschillende trekpleisters waar je normaal gesproken meerdere dagen over doet. Zeer professionele en humoristische gids Gavin en buschauffeur Bernard zorgden voor een leuke sfeer en veel extra informatie over de trekpleisters en historie van Ierland. Genoeg tijd om alles goed te bekijken en foto’s te maken.

Geweldige reis, Athony is een zeer goede gids die kan schitteren met humor en kennis. Er waren ook rekwisieten om foto's te maken en het landschap was ook geweldig. Al met al een aanrader.

Fantastisch!!! Er word veel verteld, er zijn veel stops onderweg om alles te bekijken, super gids(en) leuke complete en zeker “ verrassende “ tour!!!

Fantastische toer. Prachtige natuur begeleid door een super leuke gids. Absoluut de moeite waard.