Datums kiezen

Ontdek het beste van
Balloch

Onze aanbevelingen voor Balloch

Loch Lomond: Sightseeingboottocht door de Schotse Hooglanden

1. Loch Lomond: Sightseeingboottocht door de Schotse Hooglanden

Vertrek vanuit het dorp Balloch en vaar voorbij de statige huizen van historische Schotse industriëlen in het zicht van Ben Lomond, de meest zuidelijke Munro van Schotland. Ga verder richting Inchmurrin Island, het grootste binnenland van Groot-Brittannië en de thuisbasis van de ruïnes van het 12e-eeuwse Lennox Castle. Leer de geschiedenis en legende van Loch Lomond en de omliggende gebieden kennen terwijl u geniet van enkele van de meest spectaculaire landschappen van Schotland. Geniet van een cruisecommentaar door de beroemde historicus en archeoloog Neil Oliver, vooral bekend van BBC's "Coast" en "A History of Scotland".

Loch Lomond: eilandontdekkingscruise van 2 uur

2. Loch Lomond: eilandontdekkingscruise van 2 uur

Ontdek de legendes en geheimen van de eilanden van Loch Lomond tijdens deze cruise vanuit Alexandrië. Leer de geschiedenis en de legendes van Loch Lomond en de omliggende gebieden kennen, terwijl u geniet van enkele van de meest spectaculaire landschappen van Schotland. Spring aan boord van de ruime en comfortabele boot van Balloch Village Ferry Landing. Heb voldoende ruimte om binnen en buiten te kijken met open en gesloten dekruimte en volledige barfaciliteiten waar u een drankje kunt kopen. Begin je rondvaart die langs de wereldberoemde Loch Lomond Golf Club gaat. Verken het middelste eiland Loch Lomond, vaar door een gebied dat bij de lokale bevolking bekend staat als "The Narrows", en ga verder naar het dorp Luss. Luister naar cruisecommentaar van de beroemde historicus en archeoloog Neil Oliver, vooral bekend van BBC's "Coast" en "A History of Scotland". Keer terug naar uw startpunt aan het einde van uw reis.

Vanuit Edinburgh: excursie Outlander, paleizen & Jakobieten

3. Vanuit Edinburgh: excursie Outlander, paleizen & Jakobieten

Tijdens deze dagexcursie vanuit Edinburgh stap je in het verhaal en aanschouw je de schilderachtige landschappen en ruïnes uit het tv-programma 'Outlander'. Reis in een comfortabele bus en bekijk het dorp Cranesmuir en de Tuilyies Standing Stones. Stap aan boord van je bus in de Royal Mile van Edinburgh en rijd naar Midhope Castle. Verken het 16e-eeuwse Tower House, dat als achtergrond diende voor Lallybroch, het familiehuis van Jamie Fraser. Ga vervolgens naar Blackness, de thuisbasis van Blackness Castle, een optionele extra tijdens deze tour. Het kasteel wordt in de serie gebruikt als Fort William. Ontdek waarom dit kasteel bekendstaat als 'het schip dat nooit heeft gevaren'. In de voetsporen van Claire en Jamie gaat de Outlander-tour in noordwestelijke richting naar de Royal Burgh van Linlithgow. Stop om een foto te maken van Linlithgow Palace, de Wentworth-gevangenis van Outlander. Verken de stad, sla wat versnapering in en kom meer te weten over de geschiedenis van dit paleis als ontspanningsoord voor de koninklijke familie tijdens reizen tussen Edinburgh en Stirling Castle. Ga verder naar de Royal Burgh of Culross en ontdek een piepklein 17e-eeuws dorpje aan de kust van Fife. De tuinen hier komen terug in Claire's kruidentuin en het Mercat Cross in Outlanders' Cranesmuir Village. Geniet van voldoende tijd om door dit pittoreske stadje te wandelen en het schilderachtige Biscuit Café te bezoeken. Ga vervolgens naar Falkland. Dit kleine dorpje in Fife diende als de set voor Inverness in Outlander, waar Claire en Frank aankomen op hun tweede huwelijksreis. Verken het kleine dorp, geniet van een verfrissing en breng optioneel een bezoek aan Falkland Palace and Gardens. Sluit de tocht af met een stop in South Queensferry om foto's te maken en voor een prachtig uitzicht over de Firth of Forth voordat je weer terugkeert naar Edinburgh.

Londen: zelfgeleide wandeltocht door Sherlock Holmes

4. Londen: zelfgeleide wandeltocht door Sherlock Holmes

Verken de wijken Mayfair en Marylebone in Londen tijdens een spannende Sherlock Holmes-audiotourgame. Zet je detectivehoed op en maak je klaar om een klassieke Sherlock Holmes-zaak op te lossen terwijl je door de straten van Londen loopt. Heb je gehoord van de blauwe karbonkel? Dr. John Watson zeker niet, tot hij op een avond getuige was van een heel vreemde aanval in Hyde Park. Watson merkt dat hij in het bezit is van een kostbaar blauw juweel. Hij moet de hulp inroepen van Sherlock Holmes, extraordinaire detective. Dr. John Watson staat tot uw dienst tijdens deze zelfgeleide audiowandeling. Hij zal je het verhaal van de Blue Carbuncle vertellen, je naar locaties in Londen leiden waar het verhaal zich afspeelt en je helpen bij het oplossen van serieuze puzzels. Je zelfgeleide mysterietour, gebaseerd op het korte verhaal "The Adventure of the Blue Carbuncle" van Sir Arthur Conan Doyle, leidt je van Brook Gate of Hyde Park naar het standbeeld en museum van Sherlock Holmes in de iconische Baker Street. Wandel naar Baker Street, gebruik je deductievaardigheden en voel de hartslag van Londen. Tour omvat stops bij beroemde bezienswaardigheden, waar aanwijzingen die u dichter bij de dader brengen, verborgen zijn in uw omgeving. Het enige wat je nodig hebt om in het verhaal te stappen is een smartphone met koptelefoon. Maak je klaar om Londen te ervaren tijdens een zelfgeleide wandeltocht met een verschil. Stop en start indien nodig om aan uw eigen sightseeingplannen in Londen te voldoen.

Loch Lomond: toegangsticket voor Sea Life

5. Loch Lomond: toegangsticket voor Sea Life

Bekijk meer dan 1500 wezens van dichtbij en ontdek hoe het voelt om een zeester en andere wezens aan te raken die in de interactieve rotspoel leven. Bezoek de speelse familie van otters Lily, Pickle en Cub, reis vervolgens door de tropische oceaantunnel en kom oog in oog te staan met zwartpunthaaien en andere beestjes van de zee. Verken de Lochs of Scotland en bekijk enkele van de verbazingwekkende wezens die in de inheemse wateren te vinden zijn. Kijk uit voor de zeldzame albino-hondshaai. Ervaar de diepe loch-tank die in maart 2016 werd geopend en de thuisbasis is van inheemse soorten haaien en roggen die te vinden zijn in de Britse wateren. De lange staart van de dikbuikige zeepaardjes draagt bij aan hun claim als een van 's werelds grootste zeepaardjessoorten. Het verbazingwekkende dikbuikige zeepaardje kan wel 30 centimeter lang worden en heeft een lange, gekrulde, grijpende staart. Bezoek de roggenbaai en ontmoet de enige koeneusroggen in Schotland! Bezoek dan de zwartpuntrifhaaien in de grote oceaantank. Blacktips behoren tot de meest populaire haaien die de tropische koraalriffen van de Indische en Stille Oceaan bewonen vanwege hun voorkeur voor ondiepe kustwateren.

Loch Lomond: avondcruise

6. Loch Lomond: avondcruise

Er is misschien geen spectaculairder zicht dan de ondergaande zon op Loch Lomond en deze cruise biedt u de kans om het zelf te ervaren. Spring aan boord voor deze magische manier om elke dag af te sluiten. Vertrek vanuit het dorp Balloch en zeil voorbij de statige huizen van historische Schotse industriëlen, allemaal in het zicht van Ben Lomond, de meest zuidelijke Munro van Schotland. Ga vanaf daar verder richting het wereldberoemde Ross Dhu House en de golfbaan Loch Lomond, langs Inchmurrin Island, het grootste binnenlandse eiland van Groot-Brittannië en de thuisbasis van de ruïnes van het 12e-eeuwse Lennox Castle. Leer de geschiedenis en de legende van Loch Lomond en de omliggende gebieden kennen, terwijl u geniet van enkele van de meest spectaculaire landschappen van Schotland. Geniet van cruisecommentaar door de beroemde historicus en archeoloog Neil Oliver, vooral bekend van BBC's "Coast" en "A History of Scotland". De luxe en vlotte passagiersboten bieden uitstekend zicht, open en gesloten dekruimte en volledige barfaciliteiten.

Loch Lomond: kajakverhuur

7. Loch Lomond: kajakverhuur

Peddel over de kalme wateren van Loch Lomond en ontdek het prachtige landschap van bergen en eilanden. Geniet van een activiteit die perfect is voor beginners tot experts. Ontmoet je instructeur in Luss en begin met een les op het land om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je ervaring haalt. Kajak naar het meer en ga richting de nabijgelegen eilanden. Verken de Narrows en stop voor een wandeling op het eiland Inchconnachan terwijl je uitkijkt naar lokale dieren in het wild. Kies uit een huurperiode van 2 of 4 uur die bij uw schema past en geniet van een leuk buitenavontuur.

Vanuit Glasgow: Whisky en Loch Lomond Tour met entrees

8. Vanuit Glasgow: Whisky en Loch Lomond Tour met entrees

U verlaat Glasgow en begint uw reis met een bezoek aan Glengoyne*, een distilleerderij met een prachtige locatie en een unieke manier om whisky te distilleren. Ze zijn actief sinds 1833 en hebben genoeg tijd gehad om hun methoden te perfectioneren. Tijdens je rondleiding maak je kennis met het eenvoudige maar magische proces van het omzetten van gerst, water en gist in whisky. En je ontdekt dat elke fase van de productie hier ongehaast verloopt en dat de zoete en fruitige whisky, gecreëerd door het gepassioneerde team van Glengoyne, een waar feest voor de zintuigen is. Vanaf hier kunt u genieten van een rit door het platteland naar het dorp Balloch, voor een smakelijke publunch. Deze charmante plaats is de toegangspoort tot Loch Lomond, dus we raden u aan uw hoofd leeg te maken tijdens een wandeling naar de oevers van dit Bonnie Loch voordat u richting de tweede distilleerderij van de dag gaat. Vervolgens is het een bezoek aan de ultramoderne Clydeside-distilleerderij in Glasgow. Gelegen in het beroemde Queen's Dock, herleeft deze opwindende locatie de traditie van het maken van whisky, die ooit een kernindustrie in de stad was. Je kunt hun productielocatie bezoeken, zien hoe het oude met het nieuwe samenvloeit en genieten van de lichte en delicate Single Malt Whisky in Lowland-stijl. Na een ontspannen middagbezoek hier keert u terug naar het Buchanan-busstation met de verhalen en smaken van single malt whisky vers in uw gedachten. *Reisplan en distilleerderijbezoeken kunnen worden gewijzigd.

Luss: Paddleboard huren bij Loch Lomond

9. Luss: Paddleboard huren bij Loch Lomond

Ontdek de Schotse natuur en de eilanden rond Loch Lomond per stand-up paddleboard. Geniet van een buitenavontuur, met de mogelijkheid om te kiezen uit een paddleboard-ervaring van 2 of 4 uur. Pas op voor de overvloedige lokale fauna terwijl je over het water glijdt. Ontmoet elkaar in Luss, waar een ervaren instructeur je een korte introductie geeft over stand-up paddleboarden op het land. Peddel het meer op en laat je onderdompelen in het prachtige landschap. Stop bij nabijgelegen eilanden zoals Inchconnachan en verken de Narrows, beschouwd als de parel van Loch Lomond.

Glasgow en Schotse meren Tour in het Italiaans

10. Glasgow en Schotse meren Tour in het Italiaans

Ontmoet je Italiaans sprekende gids in de oude binnenstad van Edinburgh en reis westwaarts naar Falkirk om de indrukwekkende Kelpies te bewonderen. Spring terug in de bus voor de rit naar Loch Katrine, naar verluidt het mooiste meer van Schotland, geniet van een wandeling langs de pittoreske oevers en vervolg onze weg naar de stad Balloch om het grootste meer van het Verenigd Koninkrijk te ontmoeten, Loch Lomond en dit is een stop voor de lunch (niet inbegrepen in de tourprijs). Het laatste deel van onze tour is gewijd aan een bezoek aan Glasgow, onze panoramische tour laat je de Tolbooth Tower, de rivier de Clyde zien, we passeren het universiteitsgebied met het omliggende park en het Kelvingrove Museum. Na een dag vol emoties en anekdotes gaan we terug naar de hoofdstad van Schotland en eindigen we onze tour op de Royal Mile.

Alle activiteiten

19 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Balloch

Wat zijn de topattracties van Balloch?

De topattracties van Balloch zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Balloch?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Loch Lomond

Wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige een dag tijdens een bezoek aan Balloch?

Andere activiteiten in Balloch

Wil je alle activiteiten in Balloch bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Balloch

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.075 beoordelingen

Geweldige excursie, alle plaatsen waren prachtig, we hadden tijd om alles te zien zonder gehaast te worden. We hebben niet te veel tijd in de bus doorgebracht en een dikke proficiat aan Bryan, onze chauffeur en geweldige historicus, die ongelooflijk was, gepassioneerd over wat hij ons vertelde, grappig, hij zette een afspeellijst op die aan elk verhaal was aangepast! Goed gedaan, raad ik aan

Geweldige gids met veel humor. Na elke stop controleerde hij of iedereen aanwezig was en daarna ging de tour vrolijk verder. Bij elke stop is er voldoende tijd om de omgeving te verkennen en veel mooie foto's te maken. De hele tour was geweldig en ik zou het aanraden aan iedereen die geïnteresseerd is in iets buiten Edinburgh.

Jada was absoluut geweldig als onze gids voor de dag. We hebben een geweldige tijd gehad met het verkennen van alle plekken die op de reisroute staan vermeld, en voelden ons veilig en comfortabel met Jada als onze gids. We zouden absoluut weer een tour met Jada boeken!

Het was perfect! De gids, Andrew T was super en heel gezellig! Hij heeft foto’s gemaakt en ons van alles verteld over de geschiedenis van outlander en zelfs meer!

Het was super en de gids Corner was ook superleuk.