Kies data

Dingen om te doen Baltimore, Ierland

Baltimore, Ierland: De beste dingen die je niet wil missen

County Cork: boottocht om walvissen en dolfijnen te spotten

1. County Cork: boottocht om walvissen en dolfijnen te spotten

Geniet van zeegezichten en de ruige Ierse kustlijn terwijl je door het water vaart om zeedieren te spotten tijdens deze avontuurlijke boottocht. Vang maanvissen en zelfs reuzenhaaien met de hulp van een lokale schipper. Vertrek vanaf de North Pier van Baltimore en ga op pad om eilanden voor de kust en zeedieren te zien. Loop rond het dek voor een panoramische ervaring. Ga comfortabel zitten om de dieren in het wild te bekijken en bescherm uzelf tegen de wind als het koeler is. Leer meer over de natuur van je deskundige gids.

Cork: Fastnet Rock Lighthouse en Cape Clear Island Tour

2. Cork: Fastnet Rock Lighthouse en Cape Clear Island Tour

Neem de veerboot vanuit Baltimore of Schull en steek de prachtige wateren van Roaring Water Bay over. Aankomst in de prachtige noordelijke haven op Cape Clear Island en ga met de shuttlebus naar Cape Clear Heritage Centre. Leer daar de geschiedenis van het eiland en Fastnet Rock. Breng wat tijd door met het verkennen van het eiland en de wandelpaden, stop bij de spectaculaire uitkijkpunten en spot de Fastnet Rock Lighthouse in de verte. Geniet tijdens de lunch in een van de bars en restaurants van het eiland van verse producten van het eiland. Na de lunch stapt u weer aan boord van de veerboot en leunt u achterover terwijl de ervaren kapitein u verder meeneemt op de echte Wild Atlantic Way. Misschien vang je zelfs een glimp op van walvissen en dolfijnen in het water. Terwijl je rond de hoogste en breedste rotsvuurtoren in Ierland en het VK vaart, leer je de geschiedenis en het belang ervan kennen via het ingebouwde audiosysteem. Hoor over de "Teardrop" van Ierland, de laatste glimp van het land dat de immigrantenschepen zagen voordat ze de horizon overstaken naar de Nieuwe Wereld - Amerika. Zodra Fastnet Rock tweemaal is omcirkeld (zodat alle passagiers de perfecte foto kunnen maken), gaat u naar huis en geniet u van het spectaculaire landschap tot u de laatste haven bereikt.

Haven van Baltimore: cruise bij zonsondergang naar Fastnet Rock Lighthouse

3. Haven van Baltimore: cruise bij zonsondergang naar Fastnet Rock Lighthouse

Begin aan een cruise naar de Fastnet Rock-vuurtoren vanuit de haven van Baltimore. Passeer het Sherkin-eiland en vaar om de Fastnet Rock heen. Ga op zoek naar het lokale zeeleven terwijl je de open oceaan in waagt aan boord van de Wave Chieftain, een vaartuig met volledige vergunning. Ontmoet elkaar op de pier van Baltimore voor een korte veiligheidsbriefing voorafgaand aan uw vertrek. Ga de haven uit en maak foto's van het wit geschilderde Baltimore Beacon. Reis langs de zuidwestkust langs het eiland Sherkin en de overblijfselen van het Franciscaner klooster van Sherkin Abbey. Vaar langs Gascanane Sound en Cape Clear terwijl je uitkijkt naar walvissen, dolfijnen, zeehonden en watervogels. Ga rond Fastnet Lighthouse en krijg foto's vanuit elke hoek. Keer terug naar je startpunt op de pier van Baltimore.

Cork: Cape Clear Island Tour

4. Cork: Cape Clear Island Tour

Neem de veerboot vanuit Baltimore of Schull Harbor en steek de prachtige wateren van Roaring Water Bay over. Voel de frisse zeelucht tegen je gezicht tijdens een spectaculaire reis door enkele van de honderd eilanden van Carbery, waarvan sommige bewoond zijn. Scan het spectaculaire landschap en kijk uit voor walvissen en dolfijnen. Cape Clear of Cléire is het grootste van deze eilanden en ligt op 9,6 km van het vasteland langs de Wild Atlantic Way. Met een bevolking van 130 mensen is Cape Clear het meest zuidelijke bewoonde eiland van Ierland en een van de weinige Gaeltacht sprekende (Iers sprekende) eilanden in het land. Kom aan in de prachtige noordelijke haven op Cape Clear Island en neem een shuttlebus naar het erfgoedcentrum van Cape Clear. Ontdek daar de geschiedenis van het eiland en de interactieve tentoonstelling over Fastnet Rock. Dit wilde en romantische eiland biedt bezoekers inzicht in een manier van leven die al lang uit het grootste deel van Ierland is verdwenen. Breng wat vrije tijd door met het verkennen van Cape Clear. Dwaal over de wandelpaden, geniet van de spectaculaire uitkijkpunten en spot de 159 meter hoge Fastnet Rock Lighthouse in de verte. Geniet tijdens de lunch van verse producten van het eiland in een van de bars en restaurants van het eiland voordat je terugkeert.

Beschikbare activiteiten

  • Avonturen
  • Wateractiviteiten
4 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Baltimore, Ierland

Wil je alle activiteiten in Baltimore, Ierland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.