Kies data

Dingen om te doen Bamberg

Bamberg: De beste dingen die je niet wil missen

Bamberg 2 uur durende begeleide wandeling

1. Bamberg 2 uur durende begeleide wandeling

Verken Bamberg en bekijk meer dan 2.400 historische gebouwen, pittoreske kronkelende straatjes en middeleeuwse kerken die de stad tot een kunstwerk maken. Bamberg kreeg in 1993 de status van UNESCO-werelderfgoed - en niet zonder reden. Geniet van een stadswandeling en ervaar zelf de geslaagde combinatie van indrukwekkende architectuur en barokke herenhuizen. Zie hoe uniek Bamberg is tijdens een uitgebreide tour. Voel de magie van het verleden terwijl je door de stad wandelt en bewonder de kathedraal, kerken en kloosters, evenals prachtige bruggen, smalle straatjes, brede pleinen, vakwerkhuizen en barokke gevels. Bekijk het oude hof, de nieuwe residentie, de rozentuin en 'Klein Venetië'.

Bamberg: rondleiding biergeschiedenis met optionele proeverij

2. Bamberg: rondleiding biergeschiedenis met optionele proeverij

De geschiedenis van Bamberg is nauw verweven met de geschiedenis van bier, waardoor het de perfecte plek is om in de voetsporen te treden van het brouwen vanaf het monastieke begin via de bloeiende hophandel tot de wereldwijde commerciële mouterijen. Ontdek meer over de fijne kunst van het brouwen en leer over gebruiken en tradities die te maken hebben met het drinken van bier. Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, die zelf op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder de originele locaties van de Bambergse bieroorlog, ontmoet de Säufermännla en proef delicatessen van de stad in een pubbrouwerij. Onderweg ziet u de Pfahlplätzchen, de Eisgrube met de Upper Parish Church, de Domberg en de Sandstraße.

Bamberg: zelfstandig op BierSchmecker® tour

3. Bamberg: zelfstandig op BierSchmecker® tour

Bij de fantastische BierSchmecker® tour zijn 8 brouwerijen in Bamberg aangesloten. Met de stadskaart in je handen wandel je in de oude stad van Bamberg midden door de brouwcultuur. Kies vier van de brouwerijen en proef hun speciaalbiertjes met de inbegrepen vouchers. Als souvenir neem je een handgemaakte bierpul met het wapen van Bamberg mee. Daarnaast krijg je een paar rookbiertruffels en de brochure 'Bamberg's world of beer,' waarin alle brouwerijen in de stad en de regio staan.

Bamberg: meeslepende middeleeuwse tour

4. Bamberg: meeslepende middeleeuwse tour

Voel de middeleeuwse magie van vuur, mede en heksenzalf in een hedendaags UNESCO-werelderfgoed. Ga op een interactieve rondleiding door Bamberg, de stad die in de 11e eeuw door de Duitse keizer Hendrik II werd gekozen om een "tweede Rome" te worden. Bekijk goed bewaarde bouwwerken die dateren uit de 11e eeuw, van het kleurrijke stadhuis tot de oude romaanse kathedraal van de stad. Leer hoe de architectuur van de stad door de eeuwen heen de centrale Europese stedelijke vorm en evolutie heeft beïnvloed. Maar krijg niet alleen de officiële, uitgezoomde geschiedenis van de stad. Begroet je gids en geniet van een glas heerlijke middeleeuwse mede voordat je oog in oog komt te staan met hoe het gewone volk leefde, liefhad en stierf toen de wereld nog werd bevolkt door demonen en heksen. Kruip tijdens de rondleiding in de huid van een adellijke dame of een eenvoudige ambachtsman. Waardeer de authentieke rekwisieten en praktische benadering waarmee je water uit bronnen kunt halen en de sintels in de kachel kunt ontsteken met een vuurstoker zoals iemand uit de middeleeuwen.

BambergCard: 3-daagse ontdekkingspas voor lokaal vervoer

5. BambergCard: 3-daagse ontdekkingspas voor lokaal vervoer

Met de fantastische BambergCard zie je de meest interessante attracties van de stad voor 3 dagen voor een geweldige prijs. Ga met Bamberg-experts op ontdekkingstocht door de stad en ervaar het fascinerende Werelderfgoed. Bewonder tijdens een rondleiding van 2 uur de belangrijke monumenten, kunstwerken en charmante details. Bezoek zoveel van de beste musea in de stad als je wilt - met de grote selectie is er voor elk wat wils. Leer alles over religie in het Diocesaan Museum. Duik in de geschiedenis in het Historisch Museum of ontdek waar jeans worden gemaakt in het Levis Strauss Museum. Natuurliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het Natural History Museum of het Gardener and Hackers Museum. Bekijk prachtig keramiek en servies uit de 18e eeuw in de Ludwig Collection. U kunt deze fascinerende musea gemakkelijk bezoeken met een willekeurig aantal reizen in het hele routenetwerk van het transportbedrijf Bamberg en de omgeving.

Bamberg: Outdoor Escape Game op je telefoon

6. Bamberg: Outdoor Escape Game op je telefoon

Geniet van een self-guided outdoor escape-spel in Bamberg, met behulp van je smartphone. Ontrafel het mysterie van een vermiste persoon via een reeks aanwijzingen en getuigenverklaringen terwijl je de stad verkent en stopt bij 15 verschillende bezienswaardigheden. Start op een locatie in het centrum van Bamberg. Gebruik de app om je door het historische deel van de stad te leiden terwijl je het mysterie van een vermiste persoon oplost. Help de politie de zaak op te lossen van een voormalige detective die op mysterieuze wijze is verdwenen. Na zijn pensionering bij de politie begon hij boeken te schrijven die bestsellers werden. Binnenkort verschijnt ook een nieuw boek met korte verhalen over de vreemdste misdaadzaken, waarvan de details ook ontbreken. Hoor de geruchten over problemen in zijn huwelijk en zijn vreemde gedrag voorafgaand aan zijn verdwijning. Luister naar de verhalen van zijn vrienden en getuigen en lees de politierapporten door om aanwijzingen te vinden. Werk samen als een team en ontdek wat er echt is gebeurd, terwijl je Bamberg verkent. Geniet van een goede workout, een leuk spel en een spannende en uitdagende groepsopdracht om de stad op een andere manier te ontdekken.

Bamberg: zelfgeleide speurtochtwandeling

7. Bamberg: zelfgeleide speurtochtwandeling

Ontdek de middeleeuwse stad Bamberg tijdens een zelfgeleide wandeling. Bezoek beroemde bezienswaardigheden en verborgen schatten van de stad en los puzzels op tijdens een gezinsvriendelijke speurtocht. Begin je avontuur bij de Lower Bridge. Voordat u naar het startpunt gaat, stelt u uw tour op uw smartphone op, laadt u uw telefoon op en neemt u uw koptelefoon mee . Geniet van de warme en levendige sfeer terwijl je door de straten van de historische stad slentert. Luister tijdens het wandelen naar verhalen over de geschiedenis en cultuur van Bamberg. Stop bij elk van de 9 mysterieuze haltes om meer te weten te komen over deze fascinerende stad. Wandel langs de beroemde bezienswaardigheden van het oude stadhuis, de Rottmeisterhäuschen, de kathedraal van Bamberg en de Tattermann-zuil. Ontdek verborgen geheimen van Bamberg en verzamel punten wanneer je een speurtochtpuzzel oplost. Terwijl je door de oude stad dwaalt, pauzeer je de tour om te stoppen voor een kopje koffie, een ijsje of een biertje. Als je met een grotere groep reist, speel dan in teams, stel een tijdslimiet in en vergelijk aan het eind de scores.

Bamberg: historische stadstour in het Duits met brouwerijbezoek

8. Bamberg: historische stadstour in het Duits met brouwerijbezoek

Ontdek de biercultuur van Bamberg door belangrijke sites over de kunst van het brouwen te bezoeken en luister naar spannende verhalen over hop en mout. Geniet daarna van een exclusief bezoek aan de Schlenkerla-brouwerij in Stephansberg, compleet met mout- en kruissteekmonsters. Luister naar de belangrijke rol die bier speelt in Bamberg. Elf familiebrouwerijen in het stadsgebied van Bamberg en ongeveer 60 brouwerijen in het nabijgelegen Bamberger-district produceren meer dan 400 verschillende soorten bier, allemaal met de hand gebrouwen, waaronder winnaars van internationale onderscheidingen, traditionele variëteiten en nieuwe specialiteiten. De enorme variëteit aan bier in Bamberg - van rauchbier (gerookt bier) tot Frankisch Kellerbier, van Ungespundetes of lagerbier tot bockbier - is verbluffend.

Bamberg: Altenburg Castle Tour

9. Bamberg: Altenburg Castle Tour

Maak een reis door de geschiedenis tijdens een fascinerende rondleiding door het charmante kasteel van Altenburg. Geniet van een indrukwekkend uitzicht over het schilderachtige stadje Bamberg, vanaf de locatie van het kasteel op de hoogste van de zeven heuvels van de stad. Leer boeiende verhalen over de 900-jarige geschiedenis van het kasteel en kom alles te weten over de Pallas-reconstructies en de zogenaamde ETA Hoffmann-knus. Word meegezogen in een tijdperk van romantiek en krijg interessante inzichten in de verdedigingswerken en wapens van voorbije eeuwen.

Bamberg: AbenteuerDate, leuk spel en wandeling voor koppels

10. Bamberg: AbenteuerDate, leuk spel en wandeling voor koppels

Verken Bamberg tijdens een ongewoon, maar leuk avontuur. Doe met je partner mee aan een interactief smartphonespel waarmee je elkaar wat beter leert kennen. Ontgrendel aanwijzingen naar je volgende bestemming door taken op je te nemen en lastige en grappige vragen over elkaar te beantwoorden. Begin je game in het stadscentrum en laat de app je vanaf daar leiden. Je krijgt grappige instructies over hoe je door het gebied moet bewegen en je kunt je eigen route uitstippelen. Daag jezelf en je partner uit door als team op te treden om zelfs de lastigste vragen en situaties op te lossen. Geniet van een speciale outdoor date en creëer als koppel langdurige herinneringen. Stap weg van de reguliere gebieden en traditionele tours om je te concentreren op het creëren van je eigen avontuur. Profiteer van de bonustaken en raadsels om te blijven spelen, zelfs nadat het spel is afgelopen. We raden aan: Speel dit buitenavontuur alleen in een team van twee personen.

Beschikbare activiteiten

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Andere belevenissen
  • Citycards
  • Dagtochten
  • Privétours
17 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Bamberg

Overzicht activiteiten in Bamberg

Wil je alle activiteiten in Bamberg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bamberg

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.452 beoordelingen

Een klein minpuntje, de vouchers zeggen 1 Seidla-bier, natuurlijk hebben we niet alleen 1 biertje gedronken, de goedkopere was voor de voucher, OK. Waar we er maar 1 dronken maar niet de goedkoopste kozen, moesten we het verschil bijbetalen. Een beetje onnodig... Verder past alles.