Datums kiezen

Ontdek het beste van
Bamberg

Onze aanbevelingen voor Bamberg

Bamberg: Wandeltour met gids

1. Bamberg: Wandeltour met gids

Verken Bamberg en bekijk meer dan 2.400 historische gebouwen, pittoreske kronkelende straatjes en middeleeuwse kerken die van de stad een kunstwerk maken. Bamberg kreeg in 1993 de status van UNESCO-werelderfgoed – en niet zonder reden. Geniet van een wandeltocht door de stad en ervaar zelf de succesvolle combinatie van indrukwekkende architectuur en barokke herenhuizen. Ontdek hoe uniek Bamberg is tijdens een uitgebreide rondleiding. Voel de magie van het verleden terwijl je door de stad slentert en bewonder de kathedraal (geen binnenrondleiding!), kerken en kloosters, maar ook prachtige bruggen, smalle straatjes, brede pleinen, vakwerkhuizen en barokke gevels. Zie het oude hof, de nieuwe residentie, de rozentuin en 'klein Venetië'.

Bamberg: Rondleiding met gids over eten en bier

2. Bamberg: Rondleiding met gids over eten en bier

Verken de stad Bamberg en leer over de uitgebreide brouwtraditie. Proef een verscheidenheid aan lokaal eten en drinken terwijl je een diepgaand inzicht krijgt in de lokale geschiedenis en keuken. Ontmoet je gids en dwaal door het oude stadsgedeelte en leer meer over de bijna 1000 jaar oude brouwtraditie. Ontdek meer over de lokale keuken door verschillende heerlijke delicatessen te proeven, zoals 2 soorten Bamberger Hörnla. Probeer enkele van de gevarieerde smaken van lokaal bier, waaronder het beroemde gerookte bier. Aan het einde van de tour kun je ook een vol bier kiezen om van te genieten, met een grote verscheidenheid aan interessante smaken.

Bamberg: rondleiding biergeschiedenis met optionele proeverij

3. Bamberg: rondleiding biergeschiedenis met optionele proeverij

De geschiedenis van Bamberg is nauw verweven met de geschiedenis van bier, waardoor het de perfecte plek is om in de voetsporen te treden van het brouwen vanaf het monastieke begin via de bloeiende hophandel tot de wereldwijde commerciële mouterijen. Ontdek meer over de fijne kunst van het brouwen en leer over gebruiken en tradities die te maken hebben met het drinken van bier. Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, die zelf op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder de originele locaties van de Bambergse bieroorlog, ontmoet de Säufermännla en proef delicatessen van de stad in een pubbrouwerij. Onderweg ziet u de Pfahlplätzchen, de Eisgrube met de Upper Parish Church, de Domberg en de Sandstraße.

Bamberg: Stadswandeling met hoogtepunten

4. Bamberg: Stadswandeling met hoogtepunten

Ontdek het hedendaagse Bamberg en zijn veelbewogen geschiedenis tijdens een begeleide wandeling. Neem de tijd om de architectonische meesterwerken van de stad te bewonderen. Bekijk ook het oude stadhuis, de middeleeuwse kathedraal, de oude Joodse wijk en de oude stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dwaal met je gids door de stad en ontdek het beroemde stadhuis. Maak enkele foto's van het merkwaardige gebouw dat is gebouwd op een kunstmatig eiland in de rivier de Regnitz. Leer alles over de middeleeuwse kathedraal en de geschiedenis van een van de oudste joodse gemeenschappen in Duitsland. Verken Klein Venetië en zijn vakwerkhuisjes, waar ooit de vissers woonden. Kom langs de verschillende brouwerijen, tavernes en cafés die de straten levend houden. Ga vervolgens richting de nieuwe residentie en de barokke rozentuin met een fantastisch uitzicht over de stad.

Bamberg: BierSchmecker® rondleiding met gids

5. Bamberg: BierSchmecker® rondleiding met gids

8 brouwerijen uit Bamberg maken deel uit van deze fantastische BierSchmecker®-tour. Met de plattegrond van de stad in de hand wandelt u over de paden van de brouwcultuur door de oude binnenstad van Bamberg. Kies vier van de brouwerijen om hun speciaalbieren te proeven met behulp van de meegeleverde vouchers en neem een bierpul als souvenir mee naar huis, met de hand gemaakt en gebrandmerkt met het Bamberg-embleem. Bij de verpakking hoort ook een paar rookbiertruffels, verder de brochure “Bambergs wereld van bier”, met alle brouwerijen in de stad en in de regio.

Bamberg: meeslepende middeleeuwse tour

6. Bamberg: meeslepende middeleeuwse tour

Voel de middeleeuwse magie van vuur, mede en heksenzalf in een hedendaags UNESCO-werelderfgoed. Ga op een interactieve rondleiding door Bamberg, de stad die in de 11e eeuw door de Duitse keizer Hendrik II werd uitgekozen om een "tweede Rome" te worden. Bekijk goed bewaard gebleven bouwwerken uit de 11e eeuw, van het kleurrijke stadhuis tot de oude romaanse kathedraal van de stad. Ontdek hoe de architectuur van de stad door de eeuwen heen de stedelijke vorm en evolutie van Midden-Europa heeft beïnvloed. Maar haal niet alleen de officiële, uitgezoomde geschiedenis van de stad. Begroet je gids en geniet van een glas heerlijke middeleeuwse mede voordat je oog in oog komt te staan met hoe de gewone mensen leefden, liefhadden en stierven toen de wereld nog werd bevolkt door demonen en heksen. Kruip tijdens de tour in de huid van een nobele dame of een eenvoudige ambachtsman. Waardeer de authentieke rekwisieten en praktische aanpak waarmee je water uit putten kunt halen en de sintels in de kachel kunt ontsteken met een vuurstok zoals iemand uit de Middeleeuwen.

Bamberg: Historische stadstour in het Duits met brouwerijbezoek

7. Bamberg: Historische stadstour in het Duits met brouwerijbezoek

Ontdek de biercultuur van Bamberg door belangrijke sites over de kunst van het brouwen te bezoeken en luister naar spannende verhalen over hop en mout. Geniet daarna van een exclusief bezoek aan de Schlenkerla-brouwerij in Stephansberg, compleet met mout- en kruissteekmonsters. Luister naar de belangrijke rol die bier speelt in Bamberg. Elf familiebrouwerijen in het stadsgebied van Bamberg en ongeveer 60 brouwerijen in het nabijgelegen Bamberger-district produceren meer dan 400 verschillende soorten bier, allemaal met de hand gebrouwen, waaronder winnaars van internationale onderscheidingen, traditionele variëteiten en nieuwe specialiteiten. De enorme variëteit aan bier in Bamberg - van rauchbier (gerookt bier) tot Frankisch Kellerbier, van Ungespundetes of lagerbier tot bockbier - is verbluffend.

Heksenprocessen in Bamberg

8. Heksenprocessen in Bamberg

Een van de donkerste hoofdstukken in de geschiedenis van Bamberg is de vervolging van heksen, waarvan in de 17e eeuw honderden burgers het slachtoffer werden. De jacht op heksen en tovenaars beperkte zich zeker niet tot roodharige vrouwen of bejaarde moeders, zoals clichés ons willen doen geloven, maar omvatte mannen en vrouwen uit alle sociale klassen tot aan de burgemeesters van Bamberg toe. Iedereen die in het 'Trudenhaus', de heksengevangenis van Bamberg, belandde, was zo goed als verloren. Deze tour neemt je mee in de lange geschiedenis van heksenjachten in Bamberg. Tijdens deze wandeling leer je niet alleen over het duistere verleden, maar ook over de geschiedenis van de stad en hoe er tot op de dag van vandaag mee is omgegaan.

Bamberg: zelfgeleide speurtochtwandeling

9. Bamberg: zelfgeleide speurtochtwandeling

Ontdek de middeleeuwse stad Bamberg tijdens een zelfgeleide wandeling. Bezoek beroemde bezienswaardigheden en verborgen schatten van de stad en los puzzels op tijdens een gezinsvriendelijke speurtocht. Begin je avontuur bij de Lower Bridge. Voordat u naar het startpunt gaat, stelt u uw tour op uw smartphone op, laadt u uw telefoon op en neemt u uw koptelefoon mee . Geniet van de warme en levendige sfeer terwijl je door de straten van de historische stad slentert. Luister tijdens het wandelen naar verhalen over de geschiedenis en cultuur van Bamberg. Stop bij elk van de 9 mysterieuze haltes om meer te weten te komen over deze fascinerende stad. Wandel langs de beroemde bezienswaardigheden van het oude stadhuis, de Rottmeisterhäuschen, de kathedraal van Bamberg en de Tattermann-zuil. Ontdek verborgen geheimen van Bamberg en verzamel punten wanneer je een speurtochtpuzzel oplost. Terwijl je door de oude stad dwaalt, pauzeer je de tour om te stoppen voor een kopje koffie, een ijsje of een biertje. Als je met een grotere groep reist, speel dan in teams, stel een tijdslimiet in en vergelijk aan het eind de scores.

Bamberg: privé begeleide wandeltocht

10. Bamberg: privé begeleide wandeltocht

Verken de goed bewaard gebleven oude binnenstad van Bamberg - een UNESCO-werelderfgoed - tijdens een privéwandeling met een lokale gids. Ga de kathedraal van Bamberg binnen, leer over de geschiedenis en legendes van de stad en hoor over het lokale gerookte bier tijdens een rondleiding die je kunt aanpassen aan je interesses. Begin je tour door je gids te ontmoeten in de kathedraal van Bamberg. Ga de keizerlijke kathedraal binnen en bewonder het indrukwekkende marmeren graf van keizer Heinrich II en zijn vrouw, keizerin Kunigunde, of het graf van paus Clemens II, het enige pauselijke graf in Duitsland. Wandel daarna door de smalle straatjes van de oude stad, al bijna duizend jaar een centrum van keizerlijke en bisschoppelijke macht. Reis terug in de tijd naar het middeleeuwse Europa terwijl je je vergaapt aan de architectonische wonderen in de stad, waaronder het oude stadhuis en de nieuwe residentie. Kom meer te weten over het legendarische lokale verhaal over de bouw van het oude stadhuis, het mysterie van de Bambergse ruiter en de aartsbisschop van Bamberg. Bekijk de kerk van Onze-Lieve-Vrouw en Klein Venetië en leer meer over de lokale brouwerijen en gerookt bier van je gids.

Alle activiteiten

32 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Bamberg

Wat zijn de populairste musea en tentoonstellingen van Bamberg?

Andere activiteiten in Bamberg

Wil je alle activiteiten in Bamberg bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.