Kies data

Baptisterium Florence

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Avonturen
  • Privétours
52 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 52

Baptisterium Florence: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Florence: Ticket voor Brunelleschi's Koepel met uitzicht

1. Florence: Ticket voor Brunelleschi's Koepel met uitzicht

De Koepel van Santa Maria del Fiore, in de 15e eeuw ontworpen door Filippo Brunelleschi, is een architectonisch en bouwkundig meesterwerk. Deze koepel is een van de grootste van Europa, maar dankzij Brunelleschi's vindingrijkheid is het ook de eerste die zonder houten basis is gebouwd. Let op: als je op een bepaald punt naar boven klimt, kom je Vasari's Laatste Oordeel-fresco tegen, ook moet je je ervan bewust zijn dat die 463 treden allemaal de moeite waard zijn. Als je eenmaal de top van de Koepel hebt bereikt, kun je genieten van een prachtig uitzicht over Florence.

Dom van Florence: tour baptisterium, kathedraal en museum

2. Dom van Florence: tour baptisterium, kathedraal en museum

Bezoek het religieuze centrum van Florence tijdens deze 3 uur durende rondleiding door het Baptisterium en de Kathedraal van Florence, met onder andere  de Toren van Giotto en het Museu dell'Opera del Duomo. Profiteer van voorrangstoegang tot de Kathedraal van Florence, een van de grootste en belangrijkste kerken ter wereld. De bouw begon in 1296 en werd pas in 1436 voltooid met de plaatsing van de magistrale koepel, ontworpen door Filippo Brunelleschi. Beklim de koepel zelf om 12 uur, kort nadat je gids vertrekt. Je bezichtigt het Baptisterium, gebouwd in de Florentijnse romaanse stijl en één van de oudste gebouwen in Florence. Daarna bezoek je het Museo dell'Opera del Duomo, waar originele meesterwerken uit het complex zijn samengebracht. Enkele van de belangrijkste werken die je zult zien zijn de  Piëta Bandini van Michelangelo en de originele Poorten van het Paradijs van Ghiberti. Het museum herbergt ook een van de grootste collecties van Donatello's werk ter wereld. Je kunt ook de klokkentoren, ofwel de Campanile van Giotto beklimmen om een indrukwekkend uitzicht op Florence te krijgen.

Florence: toegangsticket voor kathedraal zonder wachtrij

3. Florence: toegangsticket voor kathedraal zonder wachtrij

Verken de kathedraal van Florence met een toegangspas voor dit iconische monument. Bezoek de top van de koepel en de doopkapel, crypte, klokkentoren en het Opera del Duomo-museum. Haal je toegangsbewijs op bij het agentschap in de buurt van de Ponte Vecchio of vraag om een gedigitaliseerd toegangsbewijs en de audiogids op je telefoon. Geniet van je zelfgeleide tour door de koepel en de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Als je eenmaal op de top bent aangekomen, heb je het gevoel alsof je een skywalk boven de stad maakt. Bewonder het adembenemende uitzicht op het Toscaanse platteland en het stadscentrum van Florence, waaronder Fiesole, het Chianti-gebied, de centrale markt, de Santa Croce-kerk, de synagoge, de San Lorenzo-kerk, het Palazzo Pitti, de Ponte Vecchio en meer. U kunt ook de fascinerende interieurs van de kathedraal ontdekken, waaronder de doopkapel en de crypte. Leer meer over deze waardevolle historische kenmerken van de kathedraal met je audiogids.

Florence: doopkapel en opera del Duomo e-ticket en audiotour

4. Florence: doopkapel en opera del Duomo e-ticket en audiotour

Ervaar het New Opera Duomo Museum en de doopkapel van Florence in je eigen tempo met een skip-the-line e-ticket en twee boeiende zelfgeleide audiotours op je smartphone. Ontvang je ticket per e-mail, download de app en de audiotours op je telefoon, voorafgaand aan je bezoek, en reis terug in de tijd om de grootsheid van het keizerlijke Rome te ervaren. Zet je koptelefoon op en verken het museum, geniet van kunst zoals de zuil van San Zanobi, de Madonna met glazen ogen en St. Catharina van Alexandrië en bewonder ook het altaar, het plafond en het Oude Testament, onder andere in de verbazingwekkende doopkapel , door de kracht van verhalen vertellen en historische informatie en ongewone verhalen en anekdotes uit de oudheid leren. De inhoud van Tours is het resultaat van diepgaand onderzoek, geperst in korte originele verhalen die uw bezoek zowel boeiend als informatief zullen maken. De audiotours kunnen herhaaldelijk en op elk moment worden gebruikt, voor of na uw bezoek. Dit is een niet te missen kans om in je eigen tempo de geschiedenis tot leven te laten komen en je op een geheel originele manier te verhouden tot je omgeving.

Florence: toegang tot de Koepel van Brunelleschi

5. Florence: toegang tot de Koepel van Brunelleschi

Profiteer van gereserveerde toegang tot de Koepel van Brunelleschi, onderdeel van de Dom van Florence, met dit ticket. Ontmoet de plaatselijke assistent op het trefpunt, overhandig je voucher, en ontvang jouw tickets om jouw ervaring te beginnen. Ga eerst de Koepel binnen en beklim de 463 treden om de top te bereiken. Let op: de doorgang is smal, er is geen lift, en de klim wordt niet aanbevolen voor mensen met hartproblemen, hoogtevrees of claustrofobie. Bewonder de eivormige architectuur van de Koepel, die in zijn tijd het grootste bouwwerk ter wereld was. Tijdens je bezoek heb je de kans om de vele fresco's en glas-in-loodramen van de Dom te bekijken. Bewonder de fresco's van het Laatste Oordeel van Zuccari en Giorgio Vasari, en geniet vanaf de top van een prachtig panorama over Florence en haar omgeving.

Florence: rondleiding door de koepel van Brunelleschi zonder wachtrij

6. Florence: rondleiding door de koepel van Brunelleschi zonder wachtrij

Terwijl je naar de top van de koepel klimt, vertelt je gids je alles over de constructie en het ontwerp van Brunelleschi, waarmee hij de eer kreeg om toezicht te houden op het project, de laatste stap in de bouw van de kathedraal. Laat je gids je boeien terwijl je het prachtige uitzicht over Florence bewondert. Na je rondleiding krijg je met je ticket toegang tot het museum gewijd aan de kathedraal en zijn werken, de Sint-Jansdoopkapel, de Campanile van Giotto en de crypte, waar je de overblijfselen van Romeinse huizen, de vorige kerk gebouwd op de site en Brunelleschi's kunt zien graf.

Van La Spezia: cruise kustexcursie Florence en Pisa

7. Van La Spezia: cruise kustexcursie Florence en Pisa

Ontdek de "bakermat van de Renaissance" en het prachtige wonderplein in je eigen tempo met een retourtransferservice vanuit de haven van La Spezia. Uw reis vindt plaats in een comfortabele GT-bus met airconditioning en gratis wifi, voor uw gemak bestuurd door een meertalige assistent. Je ontvangt een gratis plattegrond van Florence en Pisa, evenals een alarmnummer zodat alles soepel verloopt. Je eerste bestemming is Florence - je wordt afgezet op Piazzale Montelungo naast het treinstation Santa Maria Novella. Geniet vervolgens van ongeveer 3,5 uur om de sites die u het meest interesseren in uw eigen tempo te verkennen! Om 14.30 uur verlaat je Florence en reis je naar Pisa, waar je minimaal 70 minuten hebt om het beroemde Piazza dei Miracoli te bezoeken, een van de beroemdste monumenten van Italië. Daarna verlaat de bus Pisa om terug te keren naar La Spezia. Met deze transferservice kunt u zich concentreren op het genieten van deze twee prachtige steden in plaats van u zorgen te maken over vervoer!

Florence: Dom van Florence en rondleiding door de koepel van Brunelleschi

8. Florence: Dom van Florence en rondleiding door de koepel van Brunelleschi

De koepel van Florence of de koepel van Brunelleschi is een van de meest indrukwekkende architectonische bouwwerken die ooit zijn gebouwd – en tot op de dag van vandaag. Er zijn veel dingen te ontdekken binnen en buiten de Duomo van Florence, maar gelukkig bespaar je met deze rondleiding veel tijd en leer je veel over de Renaissance. Ontdek de grote kunstwerken in het Dommuseum van Florence, zoals Michelangelo's 'Depositie', Donatello's 'boetvaardige Magdalena' en de 'cantoria's' of zanggalerijen. Ook bekend als Museo dell'Opera del Duomo en de Opera del Duomo (OPA). Breng een bezoek aan het Baptisterium van St. John. De buitengevel heeft een geometrisch patroon in gekleurd marmer, met een paar beroemde beelden van Andrea Sansovino is een van de oudste gebouwen in de stad Firenze, gebouwd in de Florentijnse Romaanse stijl tussen 1059 en 1128. Dit indrukwekkende bouwwerk maakt ook deel uit van de UNESCO Werelderfgoed. Er zijn drie sets bronzen deuren van de doopkapel van Florence - de zuiddeuren zijn ontworpen door Andrea Pisano en de noord- en oostdeuren door Lorenzo Ghiberti, een die zo perfect was dat hij de 'Poorten van het Paradijs' kreeg van Michelangelo. En omdat u tijd bespaart en niet in lange rijen hoeft te wachten, heeft u meer om elk detail te bewonderen.

Vanuit Rome: dagtour Pisa en Florence met Accademia Museum

9. Vanuit Rome: dagtour Pisa en Florence met Accademia Museum

Vertrek vanuit uw hotel of appartement in Rome naar de noordelijke provincie Toscane. De volledige dagtour die de stad Pisa omvat, waar u "Piazza dei Miracoli" zult zien met zijn beroemde scheve toren, de Duomo en, indien toegankelijk, ook het Baptisterium. Rond 12 uur vertrek naar Florence, de glorieuze stad van de renaissance. Om ongeveer 15.00 uur ontmoet je je professionele gids voor een rondleiding door het Accademia Museum om meesterwerken van Michelangelo, Leonardo Da Vinci en Botticelli te zien, waaronder de David van Michelangelo, en een wandeltocht door het stadscentrum. De tour eindigt met een panoramisch uitzicht vanaf "Piazzale Michelangelo". Vertrek naar Rome

Florence: Duomo Tour en toegang tot de koepel

10. Florence: Duomo Tour en toegang tot de koepel

Verken de kathedraal van Santa Maria del Fiore, de Duomo van Florence, beschouwd als een van de belangrijkste en mooiste gebouwen ter wereld, tijdens deze rondleiding. Begin de tour door de fascinerende verhalen van Florence en de kathedraal te leren van je erkende gids. Ga naar binnen en verken het interieur, leer hoe de koepel is gemaakt en bewonder het ongelooflijke fresco van Giorgio Vasari, het Laatste Oordeel. Hierna ga je naar het Baptisterium, de heilige plaats, een van de oudste gebouwen in Florence, waar Dante Alighieri, de Medici-familie en andere edelen en beroemde mensen werden gedoopt. Na de rondleiding wordt u naar de ingang van de koepel geleid, waar u in uw eigen tempo naar de top kunt klimmen en Het Laatste Oordeel kunt bewonderen, het beroemde fresco van Giorgio Vasari. Eenmaal boven ontdekt u het adembenemende 360-graden panorama, van waaruit u heel Florence kunt zien.

Sitemap Baptisterium Florence

Wil je alle activiteiten in Baptisterium Florence ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Baptisterium Florence

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.703 beoordelingen

Dit was een geweldige ervaring. Het is absoluut de moeite waard om 463 treden te beklimmen om het uitzicht te zien. Zorg ervoor dat je je koel en comfortabel kleedt. Het was zeker een work-out. Sneakers of platte schoenen worden sterk aanbevolen. Alles werd tot in detail uitgelegd. We hebben echt genoten van het uitzicht en ook van de kunst aan de binnenkant van de koepel. Ik zou dit iedereen ten zeerste aanbevelen!

Schitterend uitzicht over de stad. Maar goed onthouden! De helling is steil. De fresco's van de koepel zijn erg mooi, maar we hebben een beetje haast door de bewakers om niet te blijven hangen om files te vermijden. Een beetje frustrerend, vooral omdat je niet comfortabel kunt fotograferen (leuningen).

Dus de moeite waard om de trap op te lopen! De uitzichten waren geweldig! Ik maakte me zorgen over de krappe ruimtes en de hitte. Het was niet zo strak als ik me had voorgesteld en er stond een prachtige bries door de gangen.

Eerst lukte het niet met het kaartje, de tweede keer was alles in orde. Ongelooflijk, het uitzicht vanaf de koepel. Een must voor alle bezoekers van Florence.

Het uitzicht waard, maar doe het in koelere maanden, tenzij je beperkte tijd in Florence hebt. Wees voorbereid om te klimmen, klimmen, klimmen! En klimmen!