Barbakan van Krakau

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Barbakan van Krakau: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Krakau: geleide Segwaytour van 90 minuten door oud centrum

1. Krakau: geleide Segwaytour van 90 minuten door oud centrum

Onder leiding van een ervaren lokale gids beleef je een unieke rondleiding van 90 minuten door het Krakau uit vroeger jaren. Toen het de hoofdstad van Polen was, werden er veel nationale helden en meesters in diverse ambachten geboren. Het was ook een belangrijke stad op de handelsroute vanaf het Verre Oosten. En nog belangrijker: de stad stond ook aan de wieg van de Poolse cultuur, tradities en keuken. Je gaat met je Segway naar de Barbakan, het laatste overgebleven deel van een grote verdedigingsmuur die vroeger de hele stad omgaf. Je leert meer over de geheimen van het centrale plein en de kerkers daaronder via tijdloze legendes en verhalen. Je krijgt de tijd om de 700 jaar oude architectuur van de Mariakerk en de afmetingen van het Koninklijke Kasteel van Wawel te bewonderen. Je rijdt verder langs de oever van de Wisłarivier waar je prachtige foto's kunt maken met de legendarische, vuurspuwende Waweldraak. Hierna eindigt je leuke en informatieve tour.

...
Krakau: wandeltour door de oude stad en Kazimierz

2. Krakau: wandeltour door de oude stad en Kazimierz

Ontdek de overblijfselen van de middeleeuwse stadsmuren in het Planty-park en bewonder de Barbakan en de Florianuspoort. Verken vervolgens de Grote Markt en luister naar legendes over de beroemde Mariakerk. Bewonder de historische Lakenhal en zie het hoofd van "Eros Bendato" net onder de stadhuistoren. Vervolg je tour richting de universiteitswijk, waar je het oudste academische gebouw in Polen kunt bezoeken. Volg dan in de voetsporen van paus Johannes Paulus II en bezoek zijn voormalige huis en favoriete plaats van aanbidding. Bezoek de wijk Kazimierz en ontdek de synagogen en het kerkhof van de Joodse wijk (Oppidum Judaeorum). Sluit je tour af met uitzicht op de indrukwekkende Corpus Christi-kerk voordat je het Koninklijke Kasteel van Wawel bezoekt. 

...
Krakau: stadstour door de oude stad in een golfkar

3. Krakau: stadstour door de oude stad in een golfkar

Reis per golfkar door de oude binnenstad van Krakau terwijl u luistert naar audiocommentaar. Passeer verschillende bezienswaardigheden, waaronder Planty, Grote Markt en Wawel. Bezoek het Planty-park dat de oude stad omringt en bekijk monumenten in het park. Spring aan boord van een golfkar en baan je een weg door de oude binnenstad van Krakau, gelegen in het centrum van de stad. Ontdek de Grote Markt, kerken en kathedralen en musea. Leer meer over de geschiedenis van de stad via je audiocommentaar aan boord. Bekijk verschillende bezienswaardigheden, waaronder het Quartier Latin, de kerk van St. Anna, de Lakenhal, de Mariakerk, een gotisch Franciscaans klooster en het pauselijke raam.

...
Krakau: elektrische golfkar-rondleiding door de oude stad

4. Krakau: elektrische golfkar-rondleiding door de oude stad

Geniet van audiocommentaar terwijl je door de oude binnenstad van Krakau rijdt op een verwarmde elektrische golfkar tijdens deze groepsreis. Bekijk bezienswaardigheden zoals het Planty-park en een 13e-eeuws gotisch Franciscaans klooster. Spring aan boord van uw golfkar en geniet onderweg van deskundig audiocommentaar. Luister naar verhalen uit de geschiedenis terwijl je hoogtepunten in het Planty-park ziet, zoals middeleeuwse muren en de goed bewaarde vestingwerken bij de Barbican. Rijd naar de Grote Markt om de Lakenhal in renaissancestijl en de barokke Mariakerk te zien. Bewonder het Collegium Maius waar Copernicus ooit studeerde. Passeer de barokke 17e-eeuwse Sint-Annakerk, de Academie voor Schone Kunsten, de toren bij de Florianuspoort en het pauselijke raam in een Franciscaans klooster. Bewonder de koninklijke kathedraal en het kasteel op de Wawel-heuvel.

...
Krakau: wandeltocht door de oude stad "Royal Route"

5. Krakau: wandeltocht door de oude stad "Royal Route"

Bekijk de belangrijkste historische monumenten die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan op deze unieke route door de stad. De naam van de tourroute verwijst naar de formele vermeldingen van Poolse koningen die op weg zijn naar hun verblijf op de Wawel-heuvel. Langs deze route loop je door de oude stad die wordt omgeven door het weelderige groene Planty-park. Baan je een weg naar de Grote Markt, de grootste van Europa, en bekijk de gotische Mariabasiliek en de Lakenhalle. Elk uur hoor je, vlakbij de Basilica's toren, de bugeloproep. Ga vervolgens langs de Jagiellonian University, de oudste in Polen, voordat je het kasteel en de kathedraal op de Wawel-heuvel bezoekt. Hier kun je de Wawel-draak zien die vuur ademt.

...
Krakau: ontdek de oude stad met een groepsfietstocht

6. Krakau: ontdek de oude stad met een groepsfietstocht

Overbrug afstanden die onmogelijk te lopen zijn met een groepsfietstocht van twee uur door de oude stad. Bezoek 4 kerken en bekijk de levendige marktpleinen en winkelgebieden in de oude binnenstad. Rijd langs de koninklijke route en geniet van het uitzicht op het Wawel-kasteel. Ga naar de Vistula-dijk en de beroemde Wawel-drakengrot. Ontdek de bekende en verborgen pareltjes. Geniet van de echte sfeer en veel straatkunst met hulp van je gids. Vind plekken die alleen per fiets te bereiken zijn.

...
Krakau: stadstour per golfkar met audiogids

7. Krakau: stadstour per golfkar met audiogids

Vaar door de straten van Krakau vanuit het comfort van een golfkar. Geniet van een begeleide audiotour terwijl je chauffeur je meeneemt naar de bezienswaardigheden van deze bruisende en prachtige stad. Kies uit een aantal talen en kies van tevoren welk gebied je wilt verkennen. Leun achterover en laat uw chauffeur de spanning op zich nemen terwijl u geniet van het uitzicht op de stad. Reis door de oude stad, inclusief de Wawel-heuvel en zijn beroemde kasteel. Vaar door de Joodse wijk Kazimierz, nu een artistieke wijk met eigenzinnige bars, restaurants en winkels. Ervaar het voormalige getto van Podgorze en de Oskar Schindler-fabriek in Zabłocie. Kies je favoriete tour en ervaar deze unieke stad op de meest unieke manieren.

...
Krakau: wandeltocht door de oude stad

8. Krakau: wandeltocht door de oude stad

De oude binnenstad van Krakau is een van de beroemdste plaatsen in Europa en zelfs de wereld. De beste manier om de geschiedenis en alle hoogtepunten van Krakau te grijpen, is om het te doen met een professionele vergunningsklare gids. Een traditionele wandeling langs de Royal Route, door de oude stad, de universiteitswijk tot aan de Wawel Hill naar het kasteel van Poolse koningen. De reisgids vertelt u over de beroemdste monumenten - de Barbican, St. Mary's Basilica, de Cloth Hall, u zal de legendes kennen die verband houden met St. Mary's Trumpet Call, een mes op een van de oude huizen of de basis van Krakau . Deze tour is een ideale gelegenheid om de oude binnenstad van Krakau te grijpen op eigen condities.

...
Krakau: stadstour met hoogtepunten per elektrische auto

9. Krakau: stadstour met hoogtepunten per elektrische auto

Beleef een stadstour door Krakau per elektrische auto. Spring aan boord en bewonder de oude binnenstad, de Wawel-heuvel en het Kazimierz-district tijdens deze allesomvattende tour. Je wordt begeleid door een professionele lokale gids die je vertelt over de fascinerende geschiedenis van Krakau, van de vroege middeleeuwen tot heden. Bewonder de schoonheid van de oude binnenstad van Krakau en proef de sfeer op de Grote Markt. Hier vind je fantastische gebouwen zoals de Mariakerk en de beroemde Lakenhal. Bekijk het stadhuis, het Wawel-kasteel en de Jagiellonian University. De laatste stop is de wijk Kazimierz, de voormalige Joodse wijk met een rijke geschiedenis.

...
Krakau: oude binnenstad, Wawel en Wieliczka-zoutmijn met lunch

10. Krakau: oude binnenstad, Wawel en Wieliczka-zoutmijn met lunch

Verken UNESCO-werelderfgoedlocaties tijdens deze multi-stop Krakau-tour. Bezoek de belangrijkste plekken in de oude stad in een comfortabele, milieuvriendelijke golfkar. Begin aan een rondleiding door het Wawel-kasteel en de Wieliczka-zoutmijn. Geniet van een authentieke Poolse lunch. Spring aan boord van een verwarmde elektrische golfkar en luister naar je audiogids terwijl je Planty Park ziet met de overblijfselen van middeleeuwse muren en de Barbacane van Krakau. Rijd door de Grote Markt met de Lakenhal en de Mariakerk. Ga door het Quartier Latin met de binnenplaats van het Collegium Maius, de kerk van St. Anne, de Academie voor Schone Kunsten, de St. Florian-kerk, een gotisch Franciscaans klooster en het pauselijke raam. Stop bij Wawel Royal Cathedral en Wawel Royal Castle om uw rondleiding te beginnen. Bekijk de collecties schilderijen, sculpturen, stoffen, goud, militaire artikelen, porselein en meubels. Neem deel aan een 2-gangen lunch. Ga naar de zoutmijn voor een rondleiding met een ondergrondse kerk. Ervaar het unieke microklimaat en bekijk het Salt Mine Health Resort.

...

Sitemap Barbakan van Krakau

Wil je alle activiteiten in Barbakan van Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Barbakan van Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 576 beoordelingen

Gewoon doen, leuke manier om de stad te verkennen en een leuke gids die net iets meer verteld, dan dat je zelf ontdekt hebt en al weet. Wij (gezin met 2 kinderen van 13 en 15) hebben het als een goede toevoeging ervaring op onze trip naar Krakau

De bijles van de heer was geduldig en boeiend en een echt goede leraar - de gids zeer goed geïnformeerd en beleefd Deze reis was erg goedkoop, maar de ervaring in deze prachtige stad. . . onbetaalbaar Set geweldige jongens!

Krakau een wondermooie stad!!! Het historisch centrum kan je heel goed te voet verkennen, het is zo aangenaam omdat het autovrij is met een prachtige groene gordel eromheen waar het leuk wandelen is.

Geweldige ervaring, aardig en vriendelijk personeel. Geweldige gids genaamd Zee! Aanraden om te doen aan het begin van uw reis, aangezien de gids plaatsen aanbeveelt om te gaan eten.

hele aardige gids. Ze heeft veel interessante en informatieve verhalen verteld.