Barbakan van Krakau

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Barbakan van Krakau: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

 • Krakau: geleide Segwaytour van 90 minuten door oud centrum

  1. Krakau: geleide Segwaytour van 90 minuten door oud centrum

  Onder leiding van een ervaren lokale gids beleef je een unieke rondleiding van 90 minuten door het Krakau uit vroeger jaren. Toen het de hoofdstad van Polen was, werden er veel nationale helden en meesters in diverse ambachten geboren. Het was ook een belangrijke stad op de handelsroute vanaf het Verre Oosten. En nog belangrijker: de stad stond ook aan de wieg van de Poolse cultuur, tradities en keuken. Je gaat met je Segway naar de Barbakan, het laatste overgebleven deel van een grote verdedigingsmuur die vroeger de hele stad omgaf. Je leert meer over de geheimen van het centrale plein en de kerkers daaronder via tijdloze legendes en verhalen. Je krijgt de tijd om de 700 jaar oude architectuur van de Mariakerk en de afmetingen van het Koninklijke Kasteel van Wawel te bewonderen. Je rijdt verder langs de oever van de Wisłarivier waar je prachtige foto's kunt maken met de legendarische,...

  Leuk om Krakau te verkennen op deze manier. Voor jonge kinderen tot 12 jaar niet zo geschikt.

 • Krakau: wandeltocht door de oude stad "Royal Route"

  2. Krakau: wandeltocht door de oude stad "Royal Route"

  Bekijk de belangrijkste historische monumenten die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan op deze unieke route door de stad. De naam van de tourroute verwijst naar de formele vermeldingen van Poolse koningen die op weg zijn naar hun verblijf op de Wawel-heuvel. Langs deze route loop je door de oude stad die wordt omgeven door het weelderige groene Planty-park. Baan je een weg naar de Grote Markt, de grootste van Europa, en bekijk de gotische Mariabasiliek en de Lakenhalle. Elk uur hoor je, vlakbij de Basilica's toren, de bugeloproep. Ga vervolgens langs de Jagiellonian University, de oudste in Polen, voordat je het kasteel en de kathedraal op de Wawel-heuvel bezoekt. Hier kun je de Wawel-draak zien die vuur ademt.

 • Krakau: wandeltour door de oude stad en Kazimierz

  3. Krakau: wandeltour door de oude stad en Kazimierz

  Ontdek de overblijfselen van de middeleeuwse stadsmuren in het Planty-park en bewonder de Barbakan en de Florianuspoort. Verken vervolgens de Grote Markt en luister naar legendes over de beroemde Mariakerk. Bewonder de historische Lakenhal en zie het hoofd van "Eros Bendato" net onder de stadhuistoren. Vervolg je tour richting de universiteitswijk, waar je het oudste academische gebouw in Polen kunt bezoeken. Volg dan in de voetsporen van paus Johannes Paulus II en bezoek zijn voormalige huis en favoriete plaats van aanbidding. Bezoek de wijk Kazimierz en ontdek de synagogen en het kerkhof van de Joodse wijk (Oppidum Judaeorum). Sluit je tour af met uitzicht op de indrukwekkende Corpus Christi-kerk voordat je het Koninklijke Kasteel van Wawel bezoekt. 

  Krakau een wondermooie stad!!! Het historisch centrum kan je heel goed te voet verkennen, het is zo aangenaam omdat het autovrij is met een prachtige groene gordel eromheen waar het leuk wandelen is.

 • Krakau: stadstour per golfkar met audiogids

  4. Krakau: stadstour per golfkar met audiogids

  Vaar door de straten van Krakau vanuit het comfort van een golfkar. Geniet van een begeleide audiotour terwijl je chauffeur je meeneemt naar de bezienswaardigheden van deze bruisende en prachtige stad. Kies uit een aantal talen en kies van tevoren welk gebied je wilt verkennen. Leun achterover en laat uw chauffeur de spanning op zich nemen terwijl u geniet van het uitzicht op de stad. Reis door de oude stad, inclusief de Wawel-heuvel en zijn beroemde kasteel. Vaar door de Joodse wijk Kazimierz, nu een artistieke wijk met eigenzinnige bars, restaurants en winkels. Ervaar het voormalige getto van Podgorze en de Oskar Schindler-fabriek in Zabłocie. Kies je favoriete tour en ervaar deze unieke stad op de meest unieke manieren.

 • Krakau: begeleide wandeling door de oude binnenstad en de Joodse wijk

  5. Krakau: begeleide wandeling door de oude binnenstad en de Joodse wijk

  Je begeleide wandeling door Krakau begint als je samenkomt met je groep in het tourcentrum. Vanaf daar ga je de straat op met je gids die je de essentie van deze stad zal laten zien. Je prachtige wandeling begint met een reis door de oude stad en de Joodse wijk Kazimierz, voordat je doorgaat naar enkele zorgvuldig uitgekozen plekken in Krakau. Profiteer van deelname aan een kleine groep, zodat u persoonlijke aandacht krijgt van uw gids die voor u klaarstaat om al uw vragen met plezier te beantwoorden. Ontdek de oudste universiteitscampus in Polen en reis over de Koninklijke Route terwijl je fascinerende legendes en verhalen hoort. Je tour eindigt uiteindelijk in de wijk Kazimierz.

 • Krakau: Segwaytour door de oude stad, Kazimierz en Podgorze

  6. Krakau: Segwaytour door de oude stad, Kazimierz en Podgorze

  Bezoek de oude stad, de joodse wijk Kazimierz en het voormalige getto van Podgorze tijdens deze rondleiding per segway. Ontmoet je gids in het centrum van de stad en begin de tour met een korte trainingssessie. Ga eropuit om de stad te verkennen en begin je segway-avontuur in de oude stad. Bewonder het bisschoppelijk paleis en Planty Park en rijd naar Wawel Hill om het beroemde Drakenbeeld te zien. Volg vervolgens je gids langs de prachtige rivieroever naar de Joodse wijk Kazimierz en leer meer over de rijke geschiedenis en cultuur. Je tour brengt je ook naar Podgorze, de locatie van het voormalige getto van de stad, voordat je eindigt op het centrale plein.

 • Krakau: wandeltocht door de oude stad

  7. Krakau: wandeltocht door de oude stad

  De oude binnenstad van Krakau is een van de beroemdste plaatsen in Europa en zelfs de wereld. De beste manier om de geschiedenis en alle hoogtepunten van Krakau te grijpen, is om het te doen met een professionele vergunningsklare gids. Een traditionele wandeling langs de Royal Route, door de oude stad, de universiteitswijk tot aan de Wawel Hill naar het kasteel van Poolse koningen. De reisgids vertelt u over de beroemdste monumenten - de Barbican, St. Mary's Basilica, de Cloth Hall, u zal de legendes kennen die verband houden met St. Mary's Trumpet Call, een mes op een van de oude huizen of de basis van Krakau . Deze tour is een ideale gelegenheid om de oude binnenstad van Krakau te grijpen op eigen condities.

 • Krakau: privésightseeingtour van een halve dag

  8. Krakau: privésightseeingtour van een halve dag

  Ontdek de historische hoogtepunten van Krakau in gezelschap van een professionele gids en ontdek een stad vol prachtige monumenten en charmante plekjes. Bezoek de Oude Stad en de fascinerende wijken Podgórze of Kazimierz - het voormalige Joodse district - en krijg een inleiding tot de rijke geschiedenis van de stad. Elke tour wordt individueel bepaald zodat je zelf kan beslissen wat je wil zien. Ga naar de Barbican; de versterkte vesting die ooit op de stadsmuren was aangesloten. Bewonder de imposante Mariakerk van rode baksteen en de Renaissance Lakenhal. Geniet van de ouderwetse sfeer van de Grote Markt en bewonder de gebouwen van de Universiteit van Jagiellonia uit de 14e eeuw. Loop naar Wawel Hill om het Koninklijk Paleis en de kathedraal te zien. Als alternatief verken je de voormalige Joodse wijk Kazimierz en Podgórze; locatie van het Joodse getto en Schindler's fabriek. Nog bewa...

 • Krakau: X2 Segway Old Town Tour

  9. Krakau: X2 Segway Old Town Tour

  Je Segway-tour begint met een korte trainingssessie voordat je de stad intrekt. Wanneer je je klaar en comfortabel voelt met je Segway, begint de tour. In het begin van de tour ziet u de vestingwerken van Oud Krakau. Deze omvatten het fort "Barbakan" en het laatst overgebleven deel van de middeleeuwse muur. Na een rondvaart door de "Planty" tuinen kunt u genieten van het uitzicht op de prachtige rivier de Vistula en het beroemde kasteel Wawel ernaast. Je zult ook een afbeelding van draak en zijn hol tegenkomen, voordat je tour later eindigt naast het grote marktplein.

 • Krakau: oude binnenstad en Wawel-kasteel Segway X2-tour van 30 minuten

  10. Krakau: oude binnenstad en Wawel-kasteel Segway X2-tour van 30 minuten

  Ontmoet je gids voor een trainingssessie en bedien de Segway comfortabel. Zodra je klaar bent, ga je op een korte rit door de stad Krakau met je gids. Passeer de Planty Gardens en maak een volledige cirkel van de oude binnenstad van Krakau. Zie de vuurspuwende draak onder Wawel Castle en bewonder het uitzicht op de prachtige rivier de Vistula. Maak een korte stop om wat foto's te maken en ga uiteindelijk terug naar het ontmoetingspunt.

Sitemap Barbakan van Krakau

Wil je alle activiteiten in Barbakan van Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Barbakan van Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 550 beoordelingen

Krakau een wondermooie stad!!! Het historisch centrum kan je heel goed te voet verkennen, het is zo aangenaam omdat het autovrij is met een prachtige groene gordel eromheen waar het leuk wandelen is.

Zee (de gids) is geweldig. Zeer goed geïnformeerd en de tour was afgestemd op wat we wilden weten. Onwerkelijke prijs-kwaliteitverhouding en kan niet genoeg aanbevelen!

Wat een leuke en briljante instructeurs die echt met je lachen! Zo goedkoop ook voor de tijd die je krijgt!

hele aardige gids. Ze heeft veel interessante en informatieve verhalen verteld.

Prima gids en hele leuke dingen gezien. Segway is makkelijk te leren!