Kies data

Barcelona Audiogidsen

Barcelona Audiogidsen: Onze meest aanbevolen

Barcelona: toegangsticket Sagrada Familia met audiogids

1. Barcelona: toegangsticket Sagrada Familia met audiogids

Verken het onvoltooide meesterwerk van Antoni Gaudí, de Sagrada Familia, en ontdek de prachtige basiliek in je eigen tempo. Kom meer te weten over de geschiedenis dankzij de meegeleverde audiogids. Ontdek uit eerste hand waarom het iconische werk van Gaudí - zijn indrukwekkende gevels en interieur - een van de meest bezochte monumenten van Spanje is. Bewonder een combinatie van gotische en art-nouveauvormen in dit op de UNESCO-lijst opgenomen bouwwerk dat de skyline van Barcelona domineert. Gaudí begon in 1882 te werken aan het ware symbool van Barcelona, en de Sagrada Familia is tot op de dag van vandaag een werk in uitvoering. Hoewel onafgewerkt, blijft de basiliek een gebouw dat je gezien moet hebben. 

Barcelona: toegangsbewijs Park Güell

2. Barcelona: toegangsbewijs Park Güell

Bezoek Park Güell met dit ticket (met tijdstip), en verken de unieke omgeving in je eigen tempo. Bewonder de kleurrijke mozaïekkunst van Antonio Gaudí, zoals de drakentrap met de wereldberoemde salamander. Ga even weg van het stadsleven terwijl je door de groene Oostenrijkse Tuinen slentert en maak prachtige foto's van Barcelona vanaf de uitkijkpunten van het park.  De aanleg van het park werd door Gaudí toegewezen aan Eusebi Güell, een Catalaanse ondernemer die een Brits woonpark wilde nabouwen op Muntanya Pelada (de kale berg). Het werd in 1926 geopend als stadspark, in 1969 erkend als artistiek monument en in 1984 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Hoewel je het park op het door jou geboekte tijdslot moet betreden, kun je daarna zo lang blijven als je wilt en alles in je opnemen.

Barcelona: toegang Casa Batlló met zelfgeleide audiogidstour

3. Barcelona: toegang Casa Batlló met zelfgeleide audiogidstour

Dompel jezelf onder in de Casa Batlló-ervaring, waar kunstmatige intelligentie, augmented reality en machine learning met elkaar worden gecombineerd. Geniet van een unieke ervaring van een van de meesterwerken van Antoni Gaudí, een legende op het gebied van architectuur en design. Reis naar een Gaudí-universum van schijnbaar onmogelijke volumetrische projecties, binauraal geluid, bewegingssensoren, meeslepende ruimtes, smaken en geuren. Bezoek de slaapkamer van Lord Batlló (als je de gouden optie kiest). Geniet van twee nieuwe kamers: de Gaudí Dome (de eerste kamer met een koepel met meer dan duizend schermen) en de Gaudí Cube (een zeszijdige wereldwijd unieke LED-kubus). Luister naar een script dat beschikbaar is in 15 talen, evenals een soundtrack die exclusief is gemaakt door componist Dani Howard en wordt uitgevoerd door het Berlin Symphony Orchestra. Tot de innovaties behoren een nieuwe kern van verticale communicatie, ontworpen door de Japanse architect Kengo Kuma, een zwevende ladder van 13 ton in de lucht hangend gepolijst marmer, het eerste 6-zijdige indoor positioneringssysteem op een patio van Gaudí's lichten, en de nieuwe 'Simbolische' winkel.

Barcelona: hop on, hop off-busticket, 1 of 2 dagen

4. Barcelona: hop on, hop off-busticket, 1 of 2 dagen

Maak een sightseeingtour door Barcelona met keuze uit 2 verschillende routes en 40 haltes. Zie de belangrijkste bezienswaardigheden aan boord van een dubbeldekkerbus met open dak, en stap uit bij belangrijke bezienswaardigheden, zoals de Gotische wijk of het Picasso Museum, voordat je weer in de bus stapt om de route voort te zetten. Ga lekker zitten en ontspan in een hop on, hop off-dubbeldekkerbus met open bovendek. Bekijk alle belangrijke bezienswaardigheden van Barcelona en stap op je gemak in en uit. Stop om het Picasso Museum te zien met een van de grootste collecties van Picasso's kunstwerken ter wereld. Loop over La Rambla en ontdek een van de meest levendige buurten van de stad met talloze bars en eetgelegenheden. Bewonder de vele UNESCO-Werelderfgoedlocaties die Barcelona rijk is. Bijzonder opmerkelijk is de Sagrada Familia, een van de meest iconische werken van de beroemde architect Antoni Gaudí, die tijdens je tour door de hele stad te zien is. De bussen vertrekken elke 20 tot 30 minuten, en elke route duurt ongeveer 2 uur. De haltes langs de routes zijn als volgt: Rode route: • Plaça de Catalunya • Casa Batlló-Fundació - Fundació Antoni Tàpies • Passeig de Gràcia - La Pedrera • Francesc Macià - Diagonal • Estació de Sants • Plaça d’Espanya • Caixa Fòrum - Pavelló Mies van der Rohe • Poble Espanyol • Museu Nacional d’Art de Catalunya • Anella Olímpica • Fundació Joan Miró • Telefèric de Montjuïc • Miramar - Jardins Costa i Llobera • World Trade Center • Colom - Museu Marítim • Port Vell • Museu d’Història de Catalunya • Port Olímpic • Dierentuin • Parc de la Ciutadella Blauwe route: • Plaça de Catalunya • Casa Batlló-Fundació - Fundació Antoni Tàpies • Passeig de Gràcia - La Pedrera • Sagrada Família • Sant Pau Recinte Modernista • Park Güell • Tramvia Blau - Tibidabo • Sarrià • Monestir de Pedralbes • Palau Reial - Pavellons Güell • Futbol Club Barcelona - Camp Nou • Diagonal Les Corts • Francesc Macià - Diagonal • Eixample

Casa Milà-La Pedrera: voorrangsticket met audiogids

5. Casa Milà-La Pedrera: voorrangsticket met audiogids

Verken één van de meest opvallende en innovatieve gebouwen van de 20e eeuw tijdens een skip-the-line audiotour van Casa Milà (La Pedrera), gebouwd op het hoogtepunt van Antoni Gaudi’s carrière. Achter de gevel van het buitengewone gebouw op de elegante Passeig de Gracia, bewonder de in het oog springende trappenhuis en schroevendraaierachtige schoorstenen die symbool zijn geworden van Gaudí’s Barcelona. Ga naar het dak en bewonder de bochtige vormen en grillige schoorstenen van dichtbij. Ga daarna naar de zolder om de `Espai Gaudi` tentoonstelling te bezoeken, de enige tentoonstelling gewijd aan Gaudi's leven en werk. Kom meer te weten over zijn achitectonische innovaties via de schaalmodellen, bouwplannen, historische foto's en videos.

Barcelona: Skip-the-line rondleiding door Picasso Museum

6. Barcelona: Skip-the-line rondleiding door Picasso Museum

Sla de wachtrij over en duik in de geschiedenis en het werk van Picasso met een deskundige gids. Verken de vormende jaren van Pablo Picasso en ontdek het genie van de jonge kunstenaar door de 4.251 stukken te bewonderen die deel uitmaken van de permanente collectie. Ontmoet de gids bij de ingang van het museum en bewonder na een korte uitleg de collectie en tijdelijke tentoonstelling, die een grondige chronologie geven van Picasso's ontwikkeling als kunstenaar. Bewonder werk van zijn vroege dagen in Barcelona tot aan zijn belangrijkste latere periodes, en bezoek meesterwerken zoals "Science and Charity", "Royan" en "Las Meninas", een herinterpretatie van het Velazquez-schilderij met dezelfde naam. Het Picasso Museum, geopend in 1963, onthult ook de diepe relatie van de kunstenaar met Barcelona: een intieme relatie die gevormd werd in zijn jeugd en voortduurde tot aan zijn dood. De discussie wordt afgesloten met een focus op Picasso's tijdgenoten en zijn blijvende invloed op de kunstwereld. Aan het einde van de tour zal de gids je verlaten om je verkenning in je eigen tempo voort te zetten en zal hij je graag aanbevelingen doen over andere interessante sites.

Barcelona: zelfstandige tour door het Palau de la Música

7. Barcelona: zelfstandige tour door het Palau de la Música

Geniet van een zelfstandige tour door het Palau de la Música Catalana, een van de meest markante gebouwen in Barcelona. Met een informatieve brochure in de hand bezoek je het hart van dit juweel van het Catalaans Modernisme. Het Palau, gelegen in het hart van de stad, op slechts enkele minuten van Las Ramblas en de Plaza Catalunya, is een tempel van decoratieve verfijning. Je begint je tour in de foyer en gaat verder naar de grote trap, waar je je kunt vergapen aan de decoratie, bestaande uit sierlijke bloemen en vlaggen; je zult versteld staan van de details, die uit verschillende materialen bestaan, zoals ijzer en glas. Vervolgens bezoek je de Lluís Millet-zaal en kun je een glimp opvangen van het grote balkon, met zuilen die de natuur met allerlei soorten bloemen symboliseren. Laat je ten slotte verblinden door een explosie aan kleuren, vormen en licht wanneer je de concertzaal betreedt. Vanaf de tweede verdieping kun je de indrukwekkende lichtbron van dichtbij bewonderen. Geniet van een schitterend live piano- of orgelconcert als aflsluiting van je bezoek.

Barcelona: toegangsticket kathedraal van Barcelona

8. Barcelona: toegangsticket kathedraal van Barcelona

Ontdek het juweel van de beroemde Gotische wijk van Barcelona met dit toegangsbewijs voor de kathedraal van Barcelona. Leer meer over de historische achtergrond van deze kerk die werd gebouwd in de 14e en 15e eeuw. Begin door door de buitendeuren van Pieta en Saint Eulalia te gaan om het klooster van de kathedraal binnen te gaan. Ga vervolgens door de Romaanse binnendeur, gemaakt van wit marmer en archivolten versierd met geometrische patronen en een gotisch fronton. Dwaal door het klooster en zijn vier galerijen met ogive-bogen, gescheiden door pilaren. Kijk naar de reliëfs die in de pilaren van de kloosterbogen zijn gebeeldhouwd, met scènes uit het Oude Testament. Leer meer over het Heilige Kruis en de sluitstenen van het gewelf met scènes uit het Nieuwe Testament. Neem vervolgens de tijd om de kapellen te bekijken die langs de drie galerijen zijn gerangschikt, elk oorspronkelijk gewijd aan de patroonheilige van een instelling of gilde en onder de bescherming van een specifieke familie geplaatst. Bekijk vervolgens de kloostertuin met palmbomen, magnolia's, een sinaasappelboom en een fontein. Hier vindt elk jaar de traditionele "ou com balla" (dansend ei) plaats voor de viering van Corpus Christi. Er is een grote vijver in het klooster waar de 13 witte ganzen van de kathedraal wonen. Ga verder met de lift naar de daken, door de kapel van de Innocent Saints, naast de deur van San Ivo. Kijk vanaf de daken naar de twee klokkentorens, de twee laterale pinakels, de cimborio gekroond door het Heilige Kruis, het klooster en een spectaculair panoramisch uitzicht over Barcelona. Nadat je hebt genoten van het uitzicht op de daken, bezoek je de historische kapittelzaal, omgebouwd tot een museumruimte. Deze bevindt zich onder de galerij van het klooster, naast de kapel gewijd aan Sint-Lucia. Oorspronkelijk was het de plaats van een gaarkeuken voor de armen. Eenmaal binnen in de kapittelzaal, sluit u af met het bekijken van het 11e-eeuwse gelobde doopvont uit de voormalige romaanse tempel en het terracotta beeldhouwwerk van Saint Eulalia door Giuliano di Nofri, vanaf het fronton boven de deur van Saint Eulalia.

Moco Museum Barcelona: toegangskaartjes met Banksy en meer

9. Moco Museum Barcelona: toegangskaartjes met Banksy en meer

Boek jouw entreekaartje voor het Moco Museum in Barcelona om de lopende tentoonstellingen te zien die erop gericht zijn moderne en hedendaagse kunst naar het grote publiek te brengen. Beleef een onvergetelijke en werkelijk oogverblindende kunstcollectie. Bekijk unieke moderne, hedendaagse en street art kunstwerken van Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat, Banksy, Salvador Dalí, Damien Hirst, Keith Haring, KAWS, Hayden Kays, Yayoi Kusama, David LaChapelle, Takashi Murakami en nog veel meer. Bezoek "Esplendor de la Noche" van Guillermo Lorca, de eerste Europese solotentoonstelling van deze hedendaagse Chileense kunstenaar in een showcase waarin magie en realisme samengaan, gecureerd door Simon de Pury. Laat je inspireren door de mogelijkheden van digitale kunst door een bezoek te brengen aan de tentoonstellingsruimtes van TeamLab, Les Fantômes en Studio Irma. Bezoek "NFTs" (niet-fungibele tokens), Europa's eerste tentoonstellingsruimte gewijd aan het NFT-fenomeen. Dit zijn slechts enkele van de vele fascinerende tentoonstellingen die op dit moment te zien zijn.

Barcelona: Mies van der Rohe Paviljoen Ticket en Audiogids

10. Barcelona: Mies van der Rohe Paviljoen Ticket en Audiogids

Bezoek het emblematische Mies van der Rohe-paviljoen in Barcelona met een toegangsticket compleet met audiogids. Het paviljoen, ontworpen door Mies van der Rohe en Lily Reich, was het Duitse nationale paviljoen voor de internationale tentoonstelling van Barcelona in 1929. Toen het evenement voorbij was, werd het paviljoen ontmanteld. Gezien de betekenis van de structuur werd het paviljoen later echter gereconstrueerd en heropend op zijn oorspronkelijke locatie in 1986. Tegenwoordig dient dit emblematische werk van de moderne beweging als een maatstaf die niet alleen zeer invloedrijk is geweest voor generaties architecten en kunstenaars, maar ook de basis heeft gelegd voor moderne architectuur. De puurheid van zijn vormen, zijn soberheid, het lineaire samenspel tussen interieur en exterieur, en de precieze contrasten in het palet van materialen die prachtig zijn gekozen en afkomstig uit de Alpen, Tivoli, Atlas en Tinos vormen samen een perfecte balans in dit juweel van moderne architectuur.

65 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 5

Veelgestelde vragen over Barcelona

Welke topattracties zijn een must-see in Barcelona?

De topattracties in Barcelona zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Barcelona?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Klooster van Montserrat

Andere activiteiten in Barcelona

Wil je alle activiteiten in Barcelona ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Barcelona

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 27.275 beoordelingen

This was an incredible experience… We booked an Gold Ticket for 2. The house is unrealistic beautiful. That a man with this kind of vision could have build this is just magnificent! The ‘smart audio tour’ was so lovely. The story you hear is very nice to listen to. We could recommend this tour to everyone who wants to learn more about Gaudi’s vision of building things in common with Nature!

Schitterend mooi, zowel binnen als buiten. Jammer dat de zon niet scheen waardoor we het kleurenschouwspel binnen hebben gemist. Jammer, maar begrijpelijk noodzakelijk, dat zo'n zware beveiligingscheck is bij de ingang. Vergelijkbaar met een douane check op een vliegveld. Als rolstoelgebruiker uitstekend binnen te komen en rond te kijken en van buiten te bezichtigen.

Prachtig park waar je een ganse dag kan in spenderen met heel spectaculaire views over Barcelona en dan de uitschieters van Gaudi.

It was a wonderful experience and I would highly recommend people to go on this cruise to have a beautiful view of Barcelona :)

Als u op zoek bent naar een kunsttentoonstelling die het hart raakt, dan is dit onze perfecte