Barcelona: Musee del Modernisme Català toegang voor 1 dag

Barcelona: tickets voor Musee del Modernisme Català

Product ID: 23444

Vanaf € 10 per persoon

Tour boeken
Belangrijke Informatie
Duur
1 dag
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Directe bevestiging
Boekjes
Engels
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
  • Geniet van een dag lang toegang tot het Museu de Modernisme Català, dat dagelijks is geopend
  • Ontdek een aantal van de meest opvallende meubels uit de Catalaanse art nouveau periode
Overzicht
Bezoek Barcelona's museum dat geheel gewijd is aan de lokale art nouveau beweging. Het Museu del Modernisme Català is geopend in 2010 en is gevestigd in een voormalige textielfabriek in het centrum van de stad.
Wat te verwachten
In het nieuwe Musee del Modernisme de Barcelona vindt je kunststukken uit de privécollecties van antiekhandelaren Fernando Pinós en Marïa Guirao die ze tijdens hun 40 jaar in het vak verzameld hebben. Het museum is uitsluitend gewijd aan de kunststroming art nouveau in Catalonië, ook wel bekend als modernisme.

Er zijn 350 werken tentoongesteld, waarvan 42 gemaakt zijn door de meest representatieve modernistische kuntenaars zoals Joan Busquets, Ramón Casas, Antoni Gaudí, Gaspar Homar, Josep Llimona, Joaquim Mir, en Puig i Cadafalch. De disciplines schilderkunt, beeldhouwkunst, meubels en decoratieve kunsten zijn allemaal vertegenwoordigd.

Er zijn nieuwe tentoonstellingen toegevoegd om het tweejarig bestaan van het museum te vieren en om het behoud en de verspreiding van het modernisme te waarborgen. In de tentoonstelling zijn werken van meubelmakers en binnenhuisarchitecten te vinden zoals Enric Clarasó, de Oslé broers, en de Masriera and Carreras studio. Andere hoogtepunten zijn schilderijen van Ramon Casas, Joaquim Mir, Martí Alsina, Pere Borrell, en anderen.

Het museum is gehuisvest in een centraal gelegen modernistisch gebouw ontworpen door de architect Enric Sagnier. De bovenste verdieping toont de meubels en decoratieve kunstcollecties en heeft een kamer die gewijd is aan Antoni Gaudi. Op de begane grond zijn schilderijen, beeldhouwwerken en glas in lood tentoongesteld.
Inbegrepen
  • Toegang tot het museum
Trefpunt
Wat je moet weten
Hoe kom je er er: Met de metro L1 en L2, halte Universitat. Met bus 7, 16, 17, 63, 67 en 68.

Vanaf € 10 per persoon

Tour boeken
Onze belofte aan jou
  • Direct boeken met gegarandeerde plekken
  • Altijd beste prijs garantie
Georganiseerd door

Turisme de Barcelona

Product ID: 23444