Barcelona Kerken & kathedralen

Barcelona Kerken & kathedralen: Onze meest aanbevolen

Barcelona: Montserrat, Klooster & Optionele Wijn/Lunch

1. Barcelona: Montserrat, Klooster & Optionele Wijn/Lunch

Beleef een onvergetelijke groepstour met gids naar Montserrat, de beroemdste bergketen van Catalonië. Geniet van de schoonheid van het glooiende landschap en ontdek de geschiedenis en tradities van het middeleeuwse klooster. Stap na je busreis vanuit Barcelona aan boord van de tandradtrein naar het klooster, en bewonder de prachtige natuur van de iconische bergketen Montserrat met haar meerdere pieken. Eenmaal in het klooster neemt jouw gids je mee op een wandeltour door het historische centrum van het complex.  Kom meer te weten over de rijke geschiedenis van de Santa Maria de Montserrat, een 11e-eeuws klooster dat vandaag de dag met meer dan 70 monniken nog steeds bewoont is. De toegang tot het klooster is in de prijs van de rondleiding inbegrepen. Gebruik de toegewezen vrije tijd om rond te dwalen en de beroemde Zwarte Madonna te bezoeken, of bekijk schilderijen van Picasso, El Greco en Dali in het Montserrat Museum. Tijdens je vrije tijd kun je ook met de kabelbaan de berg verder opgaan om een nog beter uitzicht op het klooster te krijgen.  Deelnemers die de optie van een tour van een halve dag hebben geboekt, keren na het bezoek aan Montserrat terug naar Barcelona. Als je een dagvullende tour hebt gekozen, ga je verder naar een prachtige kleinschalige wijnmakerij. Bij aankomst in het wijnhuis geniet je, afhankelijk van de optie die je geboekt hebt, van een lichte tapas of een meergangenlunch. Bewonder een fantastisch uitzicht op het wijngoed en de bergen van Montserrat, terwijl je je tegoed doet aan traditionele gerechten uit de regio. Wandel na je maaltijd door de wijngaard, kom meer te weten over het wijnbereidingsproces en geniet van een wijnproeverij, waarna je weer terugkeert naar Barcelona.

Barcelona: toegangsticket Sagrada Familia met audiogids

2. Barcelona: toegangsticket Sagrada Familia met audiogids

Verken het onvoltooide meesterwerk van Antoni Gaudí, de Sagrada Familia, en ontdek de prachtige basiliek in je eigen tempo. Kom meer te weten over de geschiedenis dankzij de meegeleverde audiogids. Ontdek uit eerste hand waarom het iconische werk van Gaudí - zijn indrukwekkende gevels en interieur - een van de meest bezochte monumenten van Spanje is. Bewonder een combinatie van gotische en art-nouveauvormen in dit op de UNESCO-lijst opgenomen bouwwerk dat de skyline van Barcelona domineert. Gaudí begon in 1882 te werken aan het ware symbool van Barcelona, en de Sagrada Familia is tot op de dag van vandaag een werk in uitvoering. Hoewel onafgewerkt, blijft de basiliek een gebouw dat je gezien moet hebben. 

Sagrada Família: rondleiding

3. Sagrada Família: rondleiding

Start je tour door voor dit UNESCO-monument kennis te maken met je gids. Bekijk de immense gevels en torens en krijg je eerste indruk van dit onvoltooide meesterwerk van Gaudí. Ga dan de basiliek binnen en zie het verbluffende interieur met zijn woud van zuilen. Geniet van het kleurrijke licht van de glas-in-loodramen en krijg een idee van wat Gaudí bedoelde toen hij zei dat "de zon de beste schilder is". Ontdek een levendige clash van gotische en artnouveau-ontwerpen. Sta stil bij de symbolische details en modernistische vertegenwoordigingen van de Heilige Familie met je gids. Kom meer te weten over hoe de huidige bouw vordert na meer dan een eeuw van constructiewerk. Kom terwijl je door de basiliek loopt meer te weten over Gaudí's leven via zijn werk en de erfenis die hij naliet. Aan het einde van je tour kun je het monument met je nieuwvergaarde kennis blijven verkennen.

Barcelona: privérondleiding door de Sagrada Família

4. Barcelona: privérondleiding door de Sagrada Família

Ontdek deze UNESCO-werelderfgoedlocatie met een toegewijde expert. Je ontmoet je lokale, privégids buiten het monument, waar je profiteert van een aparte groepsingang. Neem de tijd om het bosachtige interieur met zijn torenhoge pilaren en kleurrijke glas-in-loodramen te bekijken. Luister naar verhalen over de belangrijkste gebeurtenissen die plaatsvonden in de basiliek. Laat je imponeren door de gedetailleerde façades van Geboorte en Passie. Je gids verklaart de contrasterende bouwstijlen en brengt de symboliek van de stenen sculpturen tot leven. Volg Gaudí's opwindende leven door zijn werk en kom meer te weten over hoe zijn nalatenschap richting geeft aan zijn meesterlijke constructie waar nog steeds aan gewerkt wordt. Wees nieuwsgierig en stel je gids alle vragen die in je opkomen over de Sagrada Família en de maker ervan.

Barcelona: rondleiding Sagrada Familia met toegang tot de toren

5. Barcelona: rondleiding Sagrada Familia met toegang tot de toren

Bewonder het interieur van Gaudí's onvoltooide meesterwerk, de Sagrada Familia. Sla de wachtrijen over en volg je gids door de zware deuren met handgesneden wijnstokken. Bekijk Barcelona vanuit een van de torens. Zie de rijen zuilen die aan bomen doen denken en tot de hemel lijken te strekken. Kijk omhoog naar de glas-in-loodramen en geniet van het warme licht dat door de ramen valt. Let op de christelijke iconografie terwijl je luistert naar verhalen over de geschiedenis van de kerk. Leer Gaudí's modernistische visie begrijpen terwijl je gids de symboliek van de stenen tot leven brengt. Aan het einde van je tour ga je een van de torens van de basiliek in en kijk je uit over heel Barcelona. Eenmaal weer terug op de begane grond kun je het monument zo lang je maar wilt blijven verkennen.

Sagrada Família: privérondleiding met toegang tot de toren

6. Sagrada Família: privérondleiding met toegang tot de toren

Duik diep in de geschiedenis en mysteries van de Sagrada Familia tijdens een uitgebreide rondleiding met gids door de beroemde bezienswaardigheid. Volg je privégids rond zowel de buitenkant als de binnenkant van de basiliek om dit onvoltooide meesterwerk en iconische bezienswaardigheid van Barcelona volledig te begrijpen. Bewonder Gaudí's beheersing van het modernisme als je omhoog kijkt naar de boomachtige pilaren en zachte verlichting van de glas-in-loodramen. Laat je gids de symboliek ontcijferen die de architect gebruikte om de christelijke ideologie te vertegenwoordigen terwijl je je vergaapt aan de omringende architectuur. Dompel je onder in de geschiedenis van de bouw van de basiliek, met aandacht voor recente mijlpalen en nieuwere toevoegingen - en sommige worden vandaag nog toegevoegd. Kom meer te weten over hoe het leven van Gaudí zijn werk beïnvloedde en hoe zijn visie vandaag de dag nog steeds wordt voltooid. Sluit je rondleiding af met een groots, wijds uitzicht over Barcelona vanaf een van de hoge torens van de basiliek die uitkijkt over de stad. Neem aan het einde van de rondleiding de tijd om de bezienswaardigheid naar hartelust verder te verkennen.

Barcelona: toegangsticket kathedraal van Barcelona

7. Barcelona: toegangsticket kathedraal van Barcelona

Ontdek het juweel van de beroemde Gotische wijk van Barcelona met dit toegangsbewijs voor de kathedraal van Barcelona. Leer meer over de historische achtergrond van deze kerk die werd gebouwd in de 14e en 15e eeuw. Begin door door de buitendeuren van Pieta en Saint Eulalia te gaan om het klooster van de kathedraal binnen te gaan. Ga vervolgens door de Romaanse binnendeur, gemaakt van wit marmer en archivolten versierd met geometrische patronen en een gotisch fronton. Dwaal door het klooster en zijn vier galerijen met ogive-bogen, gescheiden door pilaren. Kijk naar de reliëfs die in de pilaren van de kloosterbogen zijn gebeeldhouwd, met scènes uit het Oude Testament. Leer meer over het Heilige Kruis en de sluitstenen van het gewelf met scènes uit het Nieuwe Testament. Neem vervolgens de tijd om de kapellen te bekijken die langs de drie galerijen zijn gerangschikt, elk oorspronkelijk gewijd aan de patroonheilige van een instelling of gilde en onder de bescherming van een specifieke familie geplaatst. Bekijk vervolgens de kloostertuin met palmbomen, magnolia's, een sinaasappelboom en een fontein. Hier vindt elk jaar de traditionele "ou com balla" (dansend ei) plaats voor de viering van Corpus Christi. Er is een grote vijver in het klooster waar de 13 witte ganzen van de kathedraal wonen. Ga verder met de lift naar de daken, door de kapel van de Innocent Saints, naast de deur van San Ivo. Kijk vanaf de daken naar de twee klokkentorens, de twee laterale pinakels, de cimborio gekroond door het Heilige Kruis, het klooster en een spectaculair panoramisch uitzicht over Barcelona. Nadat je hebt genoten van het uitzicht op de daken, bezoek je de historische kapittelzaal, omgebouwd tot een museumruimte. Deze bevindt zich onder de galerij van het klooster, naast de kapel gewijd aan Sint-Lucia. Oorspronkelijk was het de plaats van een gaarkeuken voor de armen. Eenmaal binnen in de kapittelzaal, sluit u af met het bekijken van het 11e-eeuwse gelobde doopvont uit de voormalige romaanse tempel en het terracotta beeldhouwwerk van Saint Eulalia door Giuliano di Nofri, vanaf het fronton boven de deur van Saint Eulalia.

Vanuit Barcelona: koninklijke basiliek Montserrat met gids

8. Vanuit Barcelona: koninklijke basiliek Montserrat met gids

Stap aan boord van een bus vanaf het kantoor in het centrum van Barcelona en ga op weg naar de magische berg Montserrat. Beroemd om zijn bijzondere morfologie, de naam komt van de Catalaanse woorden Mont (berg)  en Serrat (gekarteld). Wereldberoemd om zijn rotsachtige geografie, werd het prachtige landschap van Montserrat in 1987 uitgeroepen tot Nationaal Park om zijn natuurlijke en culturele rijkdom te beschermen. Volg je lokale gids door de site en kom meer te weten over de geschiedenis en de bouwstijl van het klooster. Een gemeenschap van 80 monniken leeft momenteel en volgt de heerschappij van Sint Benedict in Montserrat. Word verliefd op de gotische en renaissancistische details van de basiliek en het heiligdom. Kom dan meer te weten over de legende van de wonderbaarlijke verschijning van de Zwarte Madonna en het kind in de grot  van Santa Cova. Tot op de dag van vandaag wordt hun houtsnijwerk bewaard in de kerk van het klooster, die je kunt bezoeken. De figuur staat in de volksmond bekend als La Moreneta  (de zwarte Madonna) als gevolg van een vernisreactie. Naast het hoofdgebied zijn er een groot aantal kleine kerken en paden die je kunt volgen. Je  krijgt de vrije tijd om de beste likeuren te proeven, lokaal geproduceerde lekkernijen te kopen of de audiovisuele tentoonstelling te bezoeken zodra de rondleiding is afgelopen.

Barcelona: tour Sagrada Família en Park Güell

9. Barcelona: tour Sagrada Família en Park Güell

Ontdek twee van Gaudí's bekendste werken op een dag. Geniet van het gemak van georganiseerd vervoer om je van de ene plaats naar de andere te brengen. Begin bij Park Güell Park en bewonder stenen en mozaïeken in de modernistische stijl. Bekijk het salamanderbeeld El Drac bij de ingang van het park. Hierna pauzeer je voor de lunch. Ga naar de Sagrada Família en beginn met het vergelijken van de contrasterende façades van het lijden en de geboorte. Ga dan de basiliek in en observeer de lichtstralen die door de glas-in-loodramen vallen. Kom meer te weten over de voortgaande bouw van dit onvoltooide meesterwerk van Gaudí.

Vanuit Barcelona: klooster Montserrat, wandeling, kabelbaan

10. Vanuit Barcelona: klooster Montserrat, wandeling, kabelbaan

Ontsnap aan het drukke Barcelona tijdens deze 6-uur durende excursie met kleine groepen naar Montserrat. Wanneer je aankomt, ben je in de bekwame handen van een gecertificeerde berggids terwijl je deze populaire site verkent. Ontdek de charme van de berg Montserrat, bezoek het benedictijnenklooster van Santa Maria de Montserrat met zijn goed bewaard gebleven 15e-eeuwse klooster. Ontdek verborgen details, architectuur en kunst uit de 12e eeuw tot hedendaags. Berijd de kabelbaan naar de top en geniet van het prachtige uitzicht op de berg en het nationale park. Maak een gemakkelijke wandeling om te genieten van de frisse lucht en het bergachtige terrein en leer over de natuur en dieren in het wild. Bewonder de magische en grappige vormen van de rotsformaties en enkele kapelletjes verspreid over de berg. Geniet van je vrije tijd terug in het klooster met de vele dingen die je kunt doen.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Avonturen
47 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Veelgestelde vragen over Barcelona

Welke topattracties zijn een must-see in Barcelona?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Barcelona?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Sagrada Família

Sitemap Barcelona

Wil je alle activiteiten in Barcelona ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Barcelona

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 5.631 beoordelingen

Als je aankomt bij deze kerk dan kan je je ogen al uitkijken. Wauw wat een gebouw. Je ziet dat er al jaren gebouwf word aan het verschil in de stenen. Wij hebben de tour gedaan waar je zelf mag rondlopen. We hadden een tijdsbestek en je laat je kaartje scannen en komt door een security check waar je tas door een rontgen gaat. Dit verliep wat moeizaam maar al met al ben je dat snel weer vergeten als je binnenkomt. Het downloaden van de audio was even zoeken maar je kan dit op je gemakje buiten rustig bekijken en uiteindelijk afspelen. Je kan kiezen voor een lange of een korte rondleiding in audiotour. Je hebt daarna alle tijd om op je eigen tempo een rondje te lopen. Het is zeker een aanrader!

Fantastisch bouwwerk om te zien. Met audiotour goed te begrijpen wat er te zien is en wat de ontwerper wilde laten zien

Ontzettend mooi gebouw en zeker het geld waard! De zelfgeleide audiotour werkte uitstekend en geeft veel informatie!

Een hele duidelijke en makkelijke app, waar je simpel je toegangstickets kunt kopen

Aanrader. Dit moet je met je eigen ogen gezien hebben.