Kies data

Barcelona Kerken & kathedralen

Barcelona Kerken & kathedralen: Onze meest aanbevolen

Barcelona: toegangsticket Sagrada Familia met audiogids

1. Barcelona: toegangsticket Sagrada Familia met audiogids

Verken het onvoltooide meesterwerk van Antoni Gaudí, de Sagrada Familia, en ontdek de prachtige basiliek in je eigen tempo. Kom meer te weten over de geschiedenis dankzij de meegeleverde audiogids. Ontdek uit eerste hand waarom het iconische werk van Gaudí - zijn indrukwekkende gevels en interieur - een van de meest bezochte monumenten van Spanje is. Bewonder een combinatie van gotische en art-nouveauvormen in dit op de UNESCO-lijst opgenomen bouwwerk dat de skyline van Barcelona domineert. Gaudí begon in 1882 te werken aan het ware symbool van Barcelona, en de Sagrada Familia is tot op de dag van vandaag een werk in uitvoering. Hoewel onafgewerkt, blijft de basiliek een gebouw dat je gezien moet hebben. 

Sagrada Familia: ticket en tour zonder wachten voor de kassa

2. Sagrada Familia: ticket en tour zonder wachten voor de kassa

Zorg ervoor dat je bezoek aan de Sagrada Família onvergetelijk wordt met een 1,5 uur durende rondleiding door dit meesterwerk van Gaudí. Bekijk de schitterende façade en interieur van de basiliek in het gezelschap van een kleine groep of jouw eigen privégroep en een deskundige gids. Tijdens je tour kom je meer te weten over de voortgaande bouw, de huidige voorspelde einddatum en de generaties ambachtslieden, architecten en kunstenaars die Gaudí's visie tot leven brachten. Je gids wacht buiten op je en begint de tour met een korte introductie voordat je naar de ingang loopt. Nadat je door de beveiliging bent gegaan, hoor je alles over de façade van de geboorte, het eerste voltooide deel van de basiliek. Vervolgens ga je het interieur van de Sagrada Família binnen. Bewonder het intense, gekleurde licht dat wordt gecreëerd door de glas-in-loodramen en aanschouw de zuilen die zich als takken over het plafond verspreiden. De bedoeling van Gaudí was dat het interieur als een wandeling door het bos zou aanvoelen, en dankzij het lichtpatroon wordt de suggestie van bladeren gewekt.  Op weg naar de uitgang van de basiliek kom je meer te weten over de Façade van de Passie, die de kruisiging van Jezus uitbeeldt. Ervaar het drama van de Passie door het sterke contrast van de hoekige beeldhouwwerken van de toren. Deze Façade, net als de meeste andere van de Sagrada Família, werd na de dood van Gaudí gebouwd.  Ga daarna naar de Sagrada Família-scholen, die werden bedacht voor de kinderen van de arbeiders die aan het bouwwerk werkten. Luister naar de verhalen over hoe ze meer dan eens gereconstrueerd werden en zelfs naar een andere locatie verplaatst werden om plaats te maken voor de basiliek.  De laatste halte is het Sagrada Família Museum, waar je gids je originele schetsen en plattegronden laat zien die de complexiteit van de architectuur en visie van Gaudí goed weergeven. Hier vind je voorwerpen uit de geschiedenis van de basiliek en het leven van Gaudí zelf, zoals zijn omgekeerde maquette van de basiliek.

Van Barcelona: Montserrat-klooster & schilderachtige bergwandeling

3. Van Barcelona: Montserrat-klooster & schilderachtige bergwandeling

Maak een dagtocht door Monserrat vanuit Barcelona en geniet van de natuurlijke schoonheid van het gebied. Bezoek het klooster voordat je aan boord gaat van een kabelbaan om vanaf de bergtop een prachtig uitzicht over Catalonië te krijgen. Ontmoet je gids op het kantoor van de lokale partner in Barcelona en maak je klaar voor de rit van een uur naar Montserrat. Je eerste stop is de benedictijnenabdij. Verken dit 11e-eeuwse religieuze heiligdom waar de beschermheilige van Catalonië woont: de Zwarte Madonna. Stap vervolgens aan boord van de kabelbaan en klim naar de top van de berg. Geniet van een prachtig uitzicht op valleien, bergen en de zee. Wandel over dezelfde paden die honderden jaren geleden door pelgrims werden gebruikt terwijl je de fascinerende flora en fauna van Montserrat bewondert. Dwaal langs rotsachtige pilaren en ravijnen terwijl je de berglucht inademt. Na je wandeling heb je wat vrije tijd terug in het kloostergebied. Blader door de lokale markt voordat u terugkeert naar Barcelona.

Barcelona: versnelde toegang Sagrada Familia en torens

4. Barcelona: versnelde toegang Sagrada Familia en torens

Bezoek het monument en ontdek de ultieme, onmisbare bezienswaardigheid van Barcelona. Kom meer te weten over de geschiedenis en de betekenis van La Sagrada Familia van je lokale gids.  Bewonder het verbazingwekkende interieur, rijk aan symboliek en geïnspireerd door de natuur. Loop vrij door het schip van de kerk terwijl je via je headset luistert naar uitleg door je gids over Gaudí's meesterwerk. Neem alle details van de perfecte fusie tussen architectuur en spiritualiteit in je op. Bekijk de buitengevels en verwonder je over de pracht van alle details. Blijf aan het eind van je rondleiding binnen in de Sagrada Familia en bezoek het museum.  Luister terwijl een tentoonstelling van tekeningen, maquettes en foto's het verhaal van de basiliek vertelt. Het museum biedt ook informatie over het leven en de carrière van Gaudí. Aan het einde van de rondleiding ga je met de gids naar de ingang van de lift, zodat je zelf een van de torens kunt beklimmen. Bewonder het panoramische uitzicht over Barcelona. 

Sagrada Familia: rondleiding met voorrangstoegang

5. Sagrada Familia: rondleiding met voorrangstoegang

Op deze begeleide tour van 2 uur leer je de Sagrada Familia van dichtbij kennen. Bij aankomst loop je langs de rijen om meteen te beginnen. Leer alles over Gaudí's meesterwerk. Hoor hoe Gaudí was geïnspireerd door vele aspecten van het leven, en hoe die zijn unieke stijl hebben gevormd. Ga de nog niet afgeronde kerk binnen en laat je inspireren door het licht dat door het glas-in-lood binnenkomt. Je bezoekt alle 5 verdiepingen van de kathedraal en krijgt toegang tot de toren voor een panoramisch uitzicht op het stratenweefwerk en de monumenten van Barcelona.

Sagrada Familia: rondleiding van 1,5 uur met snelle toegang

6. Sagrada Familia: rondleiding van 1,5 uur met snelle toegang

In Barcelona staan vele architecturele juweeltjes van de modernistische pionier Antoni Gaudí, en maar weinig zijn spectaculairder dan de Sagrada Familia; een van 's werelds meest bezochte gebouwen. Krijg sneller toegang met dit ticket en stap het verbazingwekkende interieur binnen van deze majestueuze Romeinse katholieke kerk, waar levendige gotische en art nouveau ontwerpen op de muren met elkaar botsen. Elk van de 5 gangen in het rooms-katholieke kruisvormige grondplan is rijkelijk versierd met symbolische details, en je kunt ze allemaal bekijken met jouw skip the line ticket. Bezoek het Sagrada Familia Museum om meer over het leven en de carrière van Antoni Gaudí te leren. Bestudeer tekeningen, gipsbeelden en afbeeldingen die de geschiedenis en bouw van de basiliek van zijn aanvang tot het heden illustreren. Het project was zo ambitieus dat minder dan een kwart gebouwd was toen Gaudí overleed, en de bouw is volgens de planning pas honderd jaar na die datum af, in 2026!

Vanuit Barcelona: koninklijke basiliek Montserrat met gids

7. Vanuit Barcelona: koninklijke basiliek Montserrat met gids

Stap aan boord van een bus vanaf het kantoor in het centrum van Barcelona en ga op weg naar de magische berg Montserrat. Beroemd om zijn bijzondere morfologie, de naam komt van de Catalaanse woorden Mont (berg)  en Serrat (gekarteld). Wereldberoemd om zijn rotsachtige geografie, werd het prachtige landschap van Montserrat in 1987 uitgeroepen tot Nationaal Park om zijn natuurlijke en culturele rijkdom te beschermen. Volg je lokale gids door de site en kom meer te weten over de geschiedenis en de bouwstijl van het klooster. Een gemeenschap van 80 monniken leeft momenteel en volgt de heerschappij van Sint Benedict in Montserrat. Word verliefd op de gotische en renaissancistische details van de basiliek en het heiligdom. Kom dan meer te weten over de legende van de wonderbaarlijke verschijning van de Zwarte Madonna en het kind in de grot  van Santa Cova. Tot op de dag van vandaag wordt hun houtsnijwerk bewaard in de kerk van het klooster, die je kunt bezoeken. De figuur staat in de volksmond bekend als La Moreneta  (de zwarte Madonna) als gevolg van een vernisreactie. Naast het hoofdgebied zijn er een groot aantal kleine kerken en paden die je kunt volgen. Je  krijgt de vrije tijd om de beste likeuren te proeven, lokaal geproduceerde lekkernijen te kopen of de audiovisuele tentoonstelling te bezoeken zodra de rondleiding is afgelopen.

Sagrada Familia & Park Güell: rondleiding met snelle toegang

8. Sagrada Familia & Park Güell: rondleiding met snelle toegang

Verken 2 meesterwerken van Antoni Gaudí tijdens een skip-the-line-tour van 4,5 uur door Park Güell en de Sagrada Familia in Barcelona. Parc Güell werd gecreëerd door Antoni Gaudí als een stedelijke woningbouw en stadspark midden in de natuur voor de industrieel ondernemer Eusebi Güell. Parc Güell staat nu op de Werelderfgoedlijst van Unesco en wordt betreden via een grote trap die wordt gedomineerd door een draak met keramische mozaïektegels. Kom meer te weten over deze Catalaanse stijl, bekend als "trencadís", voordat je meer van de unieke ontwerpeigenschappen van het park gaat ontdekken tijdens een begeleide wandeling, inclusief de 86 Dorische zuilen die als bomen zijn gerangschikt. Vervolgens ga je per bus naar La Sagrada Familia, de onafgemaakte basiliek van Gaudí in de wijk Eixample. Sla de lange rijen over om in de kathedraal te kijken en bewonder de gewelven die 70 meter hoog zijn, evenals de rijke versieringen van het Latijnse kruisplan van Gaudi. Je komt meer te weten over Gaudi's gebruik van symboliek en bekijk originele tekeningen en modellen die de bouw van de kerk in het Sagrada Familia Museum volgen.

Vanuit Barcelona: klooster Montserrat, wandeling, kabelbaan

9. Vanuit Barcelona: klooster Montserrat, wandeling, kabelbaan

Ontsnap aan het drukke Barcelona tijdens deze 6-uur durende excursie met kleine groepen naar Montserrat. Wanneer je aankomt, ben je in de bekwame handen van een gecertificeerde berggids terwijl je deze populaire site verkent. Ontdek de charme van de berg Montserrat, bezoek het benedictijnenklooster van Santa Maria de Montserrat met zijn goed bewaard gebleven 15e-eeuwse klooster. Ontdek verborgen details, architectuur en kunst uit de 12e eeuw tot hedendaags. Berijd de kabelbaan naar de top en geniet van het prachtige uitzicht op de berg en het nationale park. Maak een gemakkelijke wandeling om te genieten van de frisse lucht en het bergachtige terrein en leer over de natuur en dieren in het wild. Bewonder de magische en grappige vormen van de rotsformaties en enkele kapelletjes verspreid over de berg. Geniet van je vrije tijd terug in het klooster met de vele dingen die je kunt doen.

Barcelona: toegangsticket kathedraal van Barcelona

10. Barcelona: toegangsticket kathedraal van Barcelona

Ontdek het juweel van de beroemde Gotische wijk van Barcelona met dit toegangsbewijs voor de kathedraal van Barcelona. Leer meer over de historische achtergrond van deze kerk die werd gebouwd in de 14e en 15e eeuw. Begin door door de buitendeuren van Pieta en Saint Eulalia te gaan om het klooster van de kathedraal binnen te gaan. Ga vervolgens door de Romaanse binnendeur, gemaakt van wit marmer en archivolten versierd met geometrische patronen en een gotisch fronton. Dwaal door het klooster en zijn vier galerijen met ogive-bogen, gescheiden door pilaren. Kijk naar de reliëfs die in de pilaren van de kloosterbogen zijn gebeeldhouwd, met scènes uit het Oude Testament. Leer meer over het Heilige Kruis en de sluitstenen van het gewelf met scènes uit het Nieuwe Testament. Neem vervolgens de tijd om de kapellen te bekijken die langs de drie galerijen zijn gerangschikt, elk oorspronkelijk gewijd aan de patroonheilige van een instelling of gilde en onder de bescherming van een specifieke familie geplaatst. Bekijk vervolgens de kloostertuin met palmbomen, magnolia's, een sinaasappelboom en een fontein. Hier vindt elk jaar de traditionele "ou com balla" (dansend ei) plaats voor de viering van Corpus Christi. Er is een grote vijver in het klooster waar de 13 witte ganzen van de kathedraal wonen. Ga verder met de lift naar de daken, door de kapel van de Innocent Saints, naast de deur van San Ivo. Kijk vanaf de daken naar de twee klokkentorens, de twee laterale pinakels, de cimborio gekroond door het Heilige Kruis, het klooster en een spectaculair panoramisch uitzicht over Barcelona. Nadat je hebt genoten van het uitzicht op de daken, bezoek je de historische kapittelzaal, omgebouwd tot een museumruimte. Deze bevindt zich onder de galerij van het klooster, naast de kapel gewijd aan Sint-Lucia. Oorspronkelijk was het de plaats van een gaarkeuken voor de armen. Eenmaal binnen in de kapittelzaal, sluit u af met het bekijken van het 11e-eeuwse gelobde doopvont uit de voormalige romaanse tempel en het terracotta beeldhouwwerk van Saint Eulalia door Giuliano di Nofri, vanaf het fronton boven de deur van Saint Eulalia.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Combi-aanbiedingen
  • Avonturen
  • Wateractiviteiten
62 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Veelgestelde vragen over Barcelona

Welke topattracties zijn een must-see in Barcelona?

De topattracties in Barcelona zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Barcelona?

Overzicht activiteiten in Barcelona

Wil je alle activiteiten in Barcelona ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Barcelona

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 5.631 beoordelingen

De Sagrada Familia is schitterend, met de audio tour word je geattendeerd op details die je anders niet goed genoeg ziet en je krijgt achtergrondinformatie die echt iets toevoegt aan je ervaring. De torens bezoeken is ook een aanrader. Wij hebben genoten.

Sprakeloos, wat een adembenemend bouwwerk. En dan de historie en betekenis uitgelegd krijgen is een absolute must. Gids Victor was geweldig: veel kennis, heldere uitleg en erg prettig in de omgang. Super!

Prachtig gebouw van binnen en buiten. Als ik weer in Barcelona ben, ga ik zeker nog een keer Segrada Familia bezoeken. Zo mooi!!!

Prachtige kathedraal. Mooie extra info door expositie en film. Tickets simpel te boeken en goedkoopst.

Very nice guide, lot of information and all was very clear.