Barcelona Musea & tentoonstellingen

Barcelona Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

Barcelona: toegangsbewijs Park Güell

1. Barcelona: toegangsbewijs Park Güell

Bezoek Park Güell met dit ticket (met tijdstip), en verken de unieke omgeving in je eigen tempo. Bewonder de kleurrijke mozaïekkunst van Antonio Gaudí, zoals de drakentrap met de wereldberoemde salamander. Ga even weg van het stadsleven terwijl je door de groene Oostenrijkse Tuinen slentert en maak prachtige foto's van Barcelona vanaf de uitkijkpunten van het park.  De aanleg van het park werd door Gaudí toegewezen aan Eusebi Güell, een Catalaanse ondernemer die een Brits woonpark wilde nabouwen op Muntanya Pelada (de kale berg). Het werd in 1926 geopend als stadspark, in 1969 erkend als artistiek monument en in 1984 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Hoewel je het park op het door jou geboekte tijdslot moet betreden, kun je daarna zo lang blijven als je wilt en alles in je opnemen.

Barcelona: Camp Nou en FC Barcelona Museum

2. Barcelona: Camp Nou en FC Barcelona Museum

Breng een bezoek aan Camp Nou, het grootste stadion van Europa, en het bijbehorende museum. Treed in de voetsporen van legendarische voetballers van FC Barcelona zoals Kubala, Cruijff, Maradona, Guardiola en Ronaldinho. Begin de rondleiding in het museum met grote interactieve wanden en nieuwe tentoonstellingen, kom meer te weten over de geschiedenis van FC Barcelona dankzij de memorabilia in het museum en ontdek waarom Barça meer dan een club is. Ga vervolgens mee met de Camp Nou Experience Tour. Breng een bezoek aan belangrijke ruimtes van Barça, waaronder de bezoekerskleedkamer en de tunnel naar het veld. Geniet van een panoramisch uitzicht over het hele stadion. Beleef de pitch in 360 Virtual Reality (indien je deze optie hebt geboekt). Je bezoekt de tv-studio, de gemengde zone, de perskamer en de commentaarcabines. De rondleiding eindigt op de tweede verdieping, waar je de fascinerende multimediaruimte kunt bezoeken, die in januari 2010 werd gerenoveerd.

Barcelona: toegang Casa Batlló met zelfgeleide audiogidstour

3. Barcelona: toegang Casa Batlló met zelfgeleide audiogidstour

Dompel jezelf onder in de "Casa Batlló 10D Experience," die kunstmatige intelligentie, augmented reality en machinaal leren combineert. Geniet van een unieke ervaring van een van de meesterwerken van Antoni Gaudí, een legende op het gebied van architectuur en design. Reis tijdens de ervaring door het Gaudiaanse universum van schijnbaar onmogelijke volumetrische projecties, binaural geluid, bewegingssensoren, immersieve ruimtes, waarbij alle zintuigen (zicht, gehoor, tast, smaak en reuk) worden aangesproken. Geniet van 2 nieuwe immersieve kamers: de Gaudí Dome (de eerste kamer met een koepel met meer dan duizend schermen) en de Gaudí Cube (een zeszijdige LED-kubus die uniek is in de wereld). Luister naar een script dat beschikbaar is in 15 talen, evenals een soundtrack die exclusief is gemaakt door de componist Dani Howard en wordt uitgevoerd door het Berlin Symphony Orchestra. Ontdek onder de innovaties die worden aangeboden een nieuwe kern van verticale communicatie ontworpen door de Japanse architect Kengo Kuma, een zwevende ladder van 13 ton gepolijst marmer die in de lucht hangt, de eerste 6-zijdige indoor mapping op een terras van Gaudí's lichten en de nieuwe “Simbolic”-winkel.

Barcelona: rondleiding door Park Guell met voorrangstoegang

4. Barcelona: rondleiding door Park Guell met voorrangstoegang

Bezoek het tuincomplex van Park Guell op Carmel Hill tijdens een wandeltocht met een deskundige gids en skip-the-line tickets voor voorrangstoegang. Kom meer te weten over een van de meest duurzame werken van Antoni Gaud en maak een wandeling door de kunst van een eeuw. Begin je reis naar Carmel Hill om het openbare park te zien dat meer dan een eeuw geleden door Gaudi is ontworpen. Ontdek de kenmerkende stijl van Gaudi in de kleurrijke mozaïektegels van het hagedisbeeld ("El Drac") bij de ingang. Traceer het begin van het park tot 1900, toen Barcelona veranderde in een wereldwijde metropool. Hoor over ingenieur Ildefons Cerdà, die de moeilijkheden van een opkomende stad onderzocht en de eisen van Barcelona behandelde toen het snel groeide in de tweede helft van de 20e eeuw. Laat je gids demonstreren hoe de belangrijkste architectonische kenmerken van het park zijn geïnspireerd op de art nouveau. Leer hoe historische bouwtechnieken de modernistische beweging in Barcelona hebben beïnvloed terwijl je je vergaapt aan de sculpturen en ontwerpen van het park. Beëindig je tour met een hoogtepunt door door het park en de heuvel te wandelen om te worden getrakteerd op een adembenemend uitzicht op de stad Barcelona beneden vanaf het Natuurplein.

Casa Milà-La Pedrera: voorrangsticket met audiogids

5. Casa Milà-La Pedrera: voorrangsticket met audiogids

Verken één van de meest opvallende en innovatieve gebouwen van de 20e eeuw tijdens een skip-the-line audiotour van Casa Milà (La Pedrera), gebouwd op het hoogtepunt van Antoni Gaudi’s carrière. Achter de gevel van het buitengewone gebouw op de elegante Passeig de Gracia, bewonder de in het oog springende trappenhuis en schroevendraaierachtige schoorstenen die symbool zijn geworden van Gaudí’s Barcelona. Ga naar het dak en bewonder de bochtige vormen en grillige schoorstenen van dichtbij. Ga daarna naar de zolder om de `Espai Gaudi` tentoonstelling te bezoeken, de enige tentoonstelling gewijd aan Gaudi's leven en werk. Kom meer te weten over zijn achitectonische innovaties via de schaalmodellen, bouwplannen, historische foto's en videos.

Barcelona: Skip-the-line rondleiding door Picasso Museum

6. Barcelona: Skip-the-line rondleiding door Picasso Museum

Sla de wachtrij over en duik in de geschiedenis en het werk van Picasso met een deskundige gids. Verken de vormende jaren van Pablo Picasso en ontdek het genie van de jonge kunstenaar door de 4.251 stukken te bewonderen die deel uitmaken van de permanente collectie. Ontmoet de gids bij de ingang van het museum en bewonder na een korte uitleg de collectie en tijdelijke tentoonstelling, die een grondige chronologie geven van Picasso's ontwikkeling als kunstenaar. Bewonder werk van zijn vroege dagen in Barcelona tot aan zijn belangrijkste latere periodes, en bezoek meesterwerken zoals "Science and Charity", "Royan" en "Las Meninas", een herinterpretatie van het Velazquez-schilderij met dezelfde naam. Het Picasso Museum, geopend in 1963, onthult ook de diepe relatie van de kunstenaar met Barcelona: een intieme relatie die gevormd werd in zijn jeugd en voortduurde tot aan zijn dood. De discussie wordt afgesloten met een focus op Picasso's tijdgenoten en zijn blijvende invloed op de kunstwereld. Aan het einde van de tour zal de gids je verlaten om je verkenning in je eigen tempo voort te zetten en zal hij je graag aanbevelingen doen over andere interessante sites.

IDEAL Barcelona: toegangsticket voor de Cybernetic Dalí-tentoonstelling

7. IDEAL Barcelona: toegangsticket voor de Cybernetic Dalí-tentoonstelling

Bekijk de beroemdste werken van de iconische surrealistische schilder vanuit een nieuw perspectief. Ervaar het werk van Dalí terwijl het de metaverse binnenkomt via een interdimensionaal digitaal kunstportaal in het IDEAL Centre d'Arts Digitals van Barcelona. In de tentoonstelling ontmoet Dalí's poëtische en dromerige universum projecties op groot formaat, interactieve installaties, hologrammen, virtual reality en kunstmatige intelligentie. Geniet van een meeslepende ervaring van de volgende generatie van parallelle universums, kwantumfysica, de vierde dimensie, heilige geometrie en DNA-sequencing, geïnterpreteerd door Dalí via zijn werken. De tentoonstelling omvat een metaverse kamer - een digitaal parallel universum - waar je met anderen kunt communiceren. Voltooi de tentoonstelling in de oneindige kamer, een uitgestrekte hal waarin op de vloer en alle vier de muren enorme visuele displays worden geprojecteerd. Voor het eerst in de geschiedenis laat Dalí Cybernetic bezoekers gezamenlijk de metaverse betreden. Een virtual reality-ervaring met totale bewegingsvrijheid die je uitnodigt om een kwartier door te brengen in Dalí's digitale metaverse. Personaliseer je eigen digitale avatar en wandel samen met je metgezellen door een virtuele ruimte waar de beroemdste werken van Dalí tot leven komen. Dompel jezelf onder in een onmogelijke reis door vier van Dalí's omgevingen bij uitstek: de zee, de lucht, de woestijn en de leegte.

Barcelona: flamencoshow met tapasdiner

8. Barcelona: flamencoshow met tapasdiner

Geniet van een authentieke flamencodansshow door professionele muzikanten en dansers in Barcelona. Je wordt ondergedompeld in de eeuwenlange traditie van de Spaanse cultuur terwijl je geniet van een heerlijk tapasmenu met een glas wijn. Ga naar de Tablao de Carmen voor een avond vol authentieke flamenco-optredens. De Tablao de Carmen is gebouwd als eerbetoon aan de grote danseres Carmen Amaya en organiseert sinds 1988 zijn traditionele flamencoshow. Gelegen in het Poble Espanyol de Montjuïc, een prachtig openluchtmuseum met elementen van typisch Spaanse dorpjes in het hele land, Tablao de Carmen is de perfecte plek om de architecturale en culturele geschiedenis van Spanje op te snuiven. Voel je vrij om voor en na de show de tijd te nemen om de 117 grootschalige gebouwen, ambachtelijke werkplaatsen en souvenirwinkels te bekijken die het openluchtmuseum bevolken. Leun achterover, ontspan en duik in wat tapas terwijl je naar een flamencoshow kijkt. Door ervaren professionele muzikanten en dansers te combineren met veelbelovende jongeren, volgt de show eeuwenlange tradities die het genre hebben bepaald. Kijk hoe het podium zelf de beste school en artistieke springplank wordt, gecombineerd met een stijl van muzikale dansvoorstelling zonder formele choreografie of gesynchroniseerde organisatie. Zie hoe de show zich ontvouwt volgens de interactie tussen de artiesten, wat resulteert in een constant bijgewerkte show. Kies je favorieten uit een tapasmenu met een aantal Spaanse klassiekers zoals grote olijven, gezouten kaas met olijfolie en Andalusische broodsnacks, Spaanse salade, geroosterde aardappelen in pittige “brava” saus, zuidelijk gemarineerde kipspiesjes, ossenstaartkroketten, gefrituurde aardappelbol met gehaktvulling en Catalaanse crème brulée. Nip aan water, wijn, sangria, koffie of thee. Het bestaat uit een verscheidenheid aan kleine porties klassieke Spaanse schotels vergezeld van een glas wijn.

Barcelona: rondleiding Picasso & Picasso Museum

9. Barcelona: rondleiding Picasso & Picasso Museum

Verdiep je in de wereld van Picasso en bewonder zijn werk tijdens jouw ontdekkingstocht door het boheemse Barcelona gedurende deze 2 uur durende wandeltocht. Ontdek de buurt waar Pablo Picasso heeft geleefd, en zet dat beeld terug in de tijd aan het begin van de vorige eeuw. Leer over de achtergrond en afkomst van deze beroemde, excentrieke Spaanse schilder. Jouw gids zal annekdotes vertellen over de vrienden van Picasso en gebeurtenissen die van invloed zijn geweest op zijn leven en artistieke carrière. Bezoek het café-restaurant Els Quatre Gast, dé ontmoetingsplek voor intellectuelen ten tijde van Picasso. Bewonder ook de versierde stroken op de gevel van het gebouw van de Vereniging van Architecten, het enige publieke kunstwerk dat Picasso maakte. Bekijk het gebouw Llotja de Mar, de kunstacademie waar Picasso zijn studie heeft gevolgd en het Picasso Museum dat de belangrijkste kunstwerken van Picasso uit zijn jeugd en beginjaren in zijn collectie heeft. Gedurende het tweede uur van jouw tour, krijg je een rondleiding door het Picasso Museum. Bekijk de belangrijkste collectie kunstwerken van Picasso van zijn jeugdjaren en beginjaren, die de verandering in zijn schilderstijl weergeven, van klassiek naar het kubisme. Het Picasso Museum is gehuisvest in een historisch gebouw niet ver van de laaste werkplek van Picasso voordat hij naar Parijs ging. Hoogtepunten van het museum zijn een aantal latere kunstwerken van Picasso, zoals de serie die Picasso maakte op basis van zijn interpretatie van het schilderij van Diego Velazquez 'Las Meninas' uit 1957, maar ook zijn keramieken en gravuren.

Barcelona Flamenco Show: Tablao de Carmen Tickets

10. Barcelona Flamenco Show: Tablao de Carmen Tickets

Geniet van een avond vol entertainment in Barcelona met een traditionele flamencoshow in de Tablao de Carmen. De Tablao de Carmen is opgericht als eerbetoon aan de grote danseres Carmen Amaya en organiseert sinds 1988 haar pure flamencoshow. Gelegen in het Poble Espanyol de Montjuïc, een prachtig openluchtmuseum, kunt u genieten van de geschiedenis en tradities van de Spaanse flamenco en bewonder de prachtige architectuur van het gebouw. De Tablao de Carmen heeft een trotse reputatie op basis van de consistentie en kwaliteit van zijn shows, evenals voor het handhaven van de puurste traditie over mode, vooroordelen of andere commerciële belangen. Het handhaven van traditie is echter nooit synoniem geweest met stagnatie voor de Tablao de Carmen. De shows hebben altijd bogen op prestigieuze artiesten in de wereld van flamenco gecombineerd met veelbelovende jongeren, voor wie de tablaos (plaatsen waar flamencoshows worden opgevoerd) historisch gezien als school en artistieke springplank hebben gediend. Dit resulteert in constant bijgewerkte shows. De show die wordt uitgevoerd in de Tablao de Carmen is typerend voor elke tablao-show - het heeft geen formele choreografie of gesynchroniseerde organisatie. Enkele van de belangrijkste en meest representatieve flamencostijlen zijn verwerkt in de show, zodat u de rijkdom en verscheidenheid van deze kunst, die muziek, dans en zang combineert, kunt waarderen.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Combi-aanbiedingen
118 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 8

Veelgestelde vragen over Barcelona

Welke topattracties zijn een must-see in Barcelona?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Barcelona?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Sagrada Família

Sitemap Barcelona

Wil je alle activiteiten in Barcelona ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Barcelona

Mooi park om rond te lopen. Wij hebben ongeveer 2 uur door het park gewandeld. Als je op het hoogste punt bent heb je een mooi uitzicht over de stad. Er is wel een restaurantje, maar daar was het druk, dus geen gebruik van gemaakt.

Prachtig park waarbij ik aanraad om de bovenste ingang te gebruiken, daarna in het park lopend het hoogste punt op te zoeken en dan al dalend de prachtige architectuur te bewonderen.

Vlot tickets kunnen boeken via de app van Get Your Guide. Mooie expositie. Niet te veel volk omdat er met een tijdslot wordt gewerkt. Aanrader voor wie van moderne kunst houdt!

Mooi om te zien hoe het huis is ontworpen, zelfgeleide audiotour werkte goed.

Allemaal super bevallen, mijn kleinzoon zijn reis kan niet meer stuk