Barcelona Natuur & avontuur

Barcelona Natuur & avontuur: Onze meest aanbevolen

Barcelona: voorrangsticket voor het Aquarium

1. Barcelona: voorrangsticket voor het Aquarium

Het Aquarium van Barcelona bevindt zich in Port Vell, de oude haven van de stad. Het is 's werelds belangrijkste educatieve recreatiecentrum gewijd aan het onderwaterleven van de Middellandse Zee. Boek een voorrangsticket en omzeil de wachtrijen voor deze unieke attractie die al door meer dan 14 miljoen mensen bezocht werd. Het aquarium is de plek bij uitstek om meer te weten te komen over de zeebodem en de vele soorten die daar leven. Bekijk allerlei tropische en mediterrane aquaria, waarin 11.000 dieren zwemmen van zo'n 450 verschillende soorten. Het allerspectaculairst is toch wel het immense Oceanarium, 5 meter diep en met een doorsnede van wel 36 meter. Rondom het Oceanarium loopt een doorzichtige tunnel van 80 meter lang, zodat je tussen haaien, goudbrasems, murenen, zonnevissen en nog veel meer soorten kunt lopen. Je ticket geeft je ook toegang tot de permanente tentoonstellingen Planeta Aqua en Explora! die het belang van water in de evolutie van de aarde laten zien. Hier kunnen kinderen de onderwaterwereld ontdekken met al hun 5 zintuigen. Na je bezoek kun je nog even nagenieten in het café, de winkel of gebruikmaken van een van de andere faciliteiten. 

Barcelona: Montserrat-ervaring van een halve dag

2. Barcelona: Montserrat-ervaring van een halve dag

Begin met het ontmoeten van je gids in het centrum van Barcelona, van waaruit je unieke ervaring begint. Sluit je aan bij je groep in een privévoertuig met airconditioning voor de reis de berg van Montserrat op. Geniet van het uitzicht terwijl je hoort over de basiliek en het klooster van Montserrat, de thuisbasis van la Moreneta (zwarte Madonna). In tegenstelling tot andere tours, kunt u met deze ervaring vroegtijdig toegang krijgen tot het Montserrat-klooster, ruim voordat de drukte arriveert. Bij aankomst geniet je van een rondleiding van 45 minuten waarin je meer te weten komt over Montserrat, inclusief zijn geheimen. Tijdens deze tour zie je ook de boerenmarkt en betreed je de basiliek. Je gids legt vervolgens alle leuke activiteiten uit die je kunt doen met je 2 uur vrije tijd na de rondleiding. Je kunt la Moreneta (Zwarte Madonna) bezoeken, het museum binnengaan, de zelfgemaakte drank van het klooster proeven, een korte wandeling naar de Saint Miguel maken, de kabelbaan Sant Joan nemen en nog veel meer.

Barcelona: klooster van Montserrat & lunch in een boerderij

3. Barcelona: klooster van Montserrat & lunch in een boerderij

De tour begint in het bovenste gedeelte van Passeig de Gràcia. Daarna reis je door naar de prachtige natuurlijke omgeving van Montserrat, de bekendste berg van Catalonië waarop een benedictijnenklooster staat. De excursie naar Montserrat, op maar een paar kilometer van Barcelona, is een ideale manier om een leuke dag in de natuur door te brengen. Ga aan boord van de Kabelbaan Aeri om de fascinerende flora en fauna van het gebied te kunnen observeren. Op weg naar het klooster bewonder je het massief van Montserrat, een spectaculair rotsachtig gebied met meerdere pieken vol met unieke naaldvormige formaties. Bij aankomst bezoek je het klooster, dat werd gesticht in de 10e eeuw en nog steeds een klooster is met meer dan 150 monniken. Het is ook bekend vanwege de figuur van La Moreneta (de donkere), die de patroonheilige van Catalonië is. Momenteel geldt er wachttijd voor een bezoek. Je gids zal de geschiedenis levend maken en over de geschiedenis en gebeurtenissen in dit klooster te vertellen die bijna 1000 jaar teruggaan. Na het bezoek krijg je vrije tijd om souvenirs te kopen en foto's te maken. Je gaat dan met de bus naar een boerderij waar je kunt genieten van een heerlijk 3-gangenmenu. Dit bestaat uit salade, eten van de barbecue (met vegetarische en halalopties) en een dessert, en dit alles onder het genot van een prachtig uitzicht. Na deze dag vol avontuur keer je met privévervoer terug naar het centrum van Barcelona.

Montserrat: ochtend- of middagtrip halve dag + ophaalservice

4. Montserrat: ochtend- of middagtrip halve dag + ophaalservice

Laat je 's ochtends oppikken bij je accommodatie in Barcelona en reis af naar een spectaculaire plek midden in de natuur: Montserrat, de heilige berg. Dit monumentale rotsmassief staat bekend om z'n grillig gevormde hoge pieken, z'n dalen en grotten, die samen een mystieke schoonheid uitstralen. De berg ligt op 725 meter boven zeeniveau in een adembenemend landschap en huist het benedictijnenklooster Santa Maria de Montserrat, dat je vanzelfsprekend met een bezoekje gaat vereren. Op deze religieuze plek bevindt zich de Basilica, waar je de maagd van Montserrat, de Zwarte Madonna, gaat bekijken. Dit 12e-eeuwse Romaanse beeldhouwwerk dankt zijn bijnaam aan de unieke donkere kleur. Na je bezoek aan het klooster maak je onder leiding van je gids een wandeling naar de mooiste uitkijkpunten van Montserrat, dat in 1987 werd aangewezen als nationaal park. Daarna breng je een bezoek aan de Heilige Grot, waar volgens de legende de maagd verscheen. Het is nu een bedevaartsoord. Als mooie afsluiting van je excursie kun je luisteren naar de engelachtige stemmetjes van La Escolania de Montserrat, een van de oudste kinderkoren van Europa. Als je deelneemt aan de ochtendexcursie keer je om 14:30 uur met je gids terug naar Barcelona; als je deelneemt aan de middagexcursie om 20:30 uur.

Helikoptervlucht van 6 min boven de kustlijn van Barcelona

5. Helikoptervlucht van 6 min boven de kustlijn van Barcelona

Maak een spannende helikoptervlucht boven de kustlijn van Barcelona. Je ervaring start in de heliport, naast de grote haven van Barcelona en op slechts 10 minuten met de taxi vanaf het centrum. Stap in de helikopter voor een onvergetelijke vlucht. Je herkent meteen de oude stad van Barcelona, waar de middeleeuwse muren de stad omgrensden. Bekijk de moderne vierkante stadsplattegrond die halverwege de 19e eeuw werd uitgevoerd door een beroemde generaal van het Spaanse leger. Je vliegt vanaf Port Forum, waar je de top van het Blauwe museum ziet, een modern gebouw dat werd ontworpen door de beroemde architecten Jacques Herzog en Pierre de Meuron.

Barcelona: luchtballonvaart

6. Barcelona: luchtballonvaart

Bewonder het landschap van Catalonië vanuit een luchtballon. Tijdens deze vaart door de lucht ervaar je de schoonheid van Natuurpark Montseny vanuit een uniek oogpunt. Op een heldere dag zie je zelfs Montserrat, Barcelona en de Middellandse Zee. Je reis begint vlak na zonsopgang, wanneer je wordt opgehaald bij je hotel of de groep treft op Plaza Catalonia, voor het Hard Rock Café in Barcelona. Na aankomst op de basis kun je persoonlijk deelnemen aan het opblazen van de ballon! De vaart zelf duurt ruim een uur. Na het landen vieren we de vaart met een glas cava en een brunch. Als souvenir krijg je een certificaat mee, ondertekend door de piloot

Vanuit Barcelona: Klooster van Montserrat en Natuurpark

7. Vanuit Barcelona: Klooster van Montserrat en Natuurpark

De ervaring begint in het bovenste deel van de Passeig de Gràcia, voordat je op pad gaat om de natuurlijke pracht van Montserrat te ervaren. De meest emblematische berg van Catalonië. Montserrat met haar bergklooster is de ideale bestemming voor een halve dag natuur en cultuur snuiven, en ligt op slechts een paar kilometer afstand van Barcelona. Op weg naar het klooster bewonder je het massief van Montserrat, een spectaculair rotsgebergte met meerdere pieken vol unieke naaldvormige formaties. Bij aankomst bezoek je het klooster, dat werd gesticht in de 11e eeuw en waar tot op de dag van vandaag meer dan 70 monniken wonen. Het klooster staat ook bekend om het beeld van La Moreneta, de Zwarte Madonna, die de patroonheilige van Catalonië is. Je gids vertelt je verhalen over de bijna 1000-jarige geschiedenis van dit klooster en weet zo deze historische plek tot leven te wekken. Na je bezoek aan het klooster reis je met de Sant Joan-trein naar het natuurpark van Montserrat. Hier volg je met een gespecialiseerde gids een makkelijke wandelroute om de fascinerende flora en fauna van de regio te bestuderen.

Tickets voor Barcelona Zoo

8. Tickets voor Barcelona Zoo

De beroemde Zoo de Barcelona richt zich op drie kernthema's: het verspreiden van informatie, research en de bescherming van dieren die met uitsterven worden bedreigd. In de dierentuin wonen meer dan 4.000 dieren van meer dan 400 soorten waaronder afstammelingen van de albinogorilla Snowflake, dolfijnen, tropische vogels en reptielen. Daarnaast biedt de dierentuin een hele reeks activiteiten en diensten waardoor het toch echt wel hét dagje uit is voor de hele familie. Er zijn tevens verschillende restaurants en bars, je kan een ritje op een pony maken, er is een miniatuur spoorbaan, er zijn elektrische auto's, winkels en picknickplekken. Z 

Vanuit Barcelona: 4x4-tour wijn, cava, tapas & wijngaarden

9. Vanuit Barcelona: 4x4-tour wijn, cava, tapas & wijngaarden

Bezoek de regio Penedès tijdens deze excursie en ontdek de fascinerende wereld van wijn. Verken de wijngaarden van twee wijnhuizen, proef heerlijke wijnen in combinatie met gastronomische lekkernijen, en leer over de kunst van het wijnmaken. De Penedès, gelegen tussen de zee en de bergen, profiteert zowel van de invloed van de zon als de Middellandse Zee. Dat maakt het een uitstekend wijnbouwgebied. Ga ernaartoe in een luxe Mercedes-SUV om 2 familiewijnhuizen te bezoeken. Maak je eerste stop bij een boetiekwijnmakerij die al meer dan 2000 jaar wijnstokken cultiveert. Je wordt verwelkomd door een wijnmaker die je de ondergrondse wijnkelder laat zien. Leer fascinerende feiten over druivensoorten, de teelt van wijnstokken, wijnbereiding en de optimale omstandigheden voor wijnopslag. Maak van de gelegenheid gebruik om 4 heerlijke wijnen te proeven in een stijlvolle proefruimte, vergezeld van een assortiment gastronomische lekkernijen. Vervolgens breng je een bezoek aan het traditionele landhuis en de wijngaarden om de kunst en de geheimen van het wijnmaken te ontdekken. Vervolg het bezoek door de wijngaarden in een 4x4 cabriolet, begeleid door je gids en een wijnbouwer. Bewonder het prachtige landelijke landschap met eindeloze wijngaarden. Onderweg en te midden van de wijngaarden, kom je langs een Romaanse kerk die bij het landhuis hoort. Het tweede en laatste bezoek is een net zo historische wijnmakerij die gespecialiseerd is in cava, een van nature mousserende wijn met een onmiskenbare smaak die nauw in verbinding staat met Catalonië. Het landgoed is opgebouwd vanuit een oude boerderij, maar beschikt over de nieuwste designfaciliteiten. Krijg de gelegenheid om de capella in te gaan, het hart van de wijnkelder en het oudste deel van de wijnmakerij. Na een bezoek aan de wijngaard en de kelder, kun je 4 unieke soorten cava te proeven. Iedere cava wordt gekoppeld aan een bijpassend aperitief dat de proefervaring verbetert.

Barcelona: PADI Discover Scuba Diving

10. Barcelona: PADI Discover Scuba Diving

Verken de onderwaterwereld van Barcelona tijdens deze duikervaring, speciaal ontworpen voor mensen die nog nooit eerder hebben gedoken. Leer meer over de uitrusting en hoe je onder water kunt communiceren van je instructeur voordat je onder de golven duikt. Ontvang onderwatervideo's en foto's van uw activiteit. Deze "probeerduik" is een activiteit die wordt aanbevolen voor scuba-beginners. De eerste 35 minuten zullen bestaan uit een briefing over hoe de apparatuur werkt, hoe je onder water kunt communiceren met behulp van handsignalen en hoe de tour zal verlopen. Trek daarna het meegeleverde wetsuit en laarzen aan in de kleedkamer. Wanneer je bij het water komt, zal je gids de activiteit stap voor stap afbreken en heb je voldoende tijd om in je eigen tempo aan elke activiteit te wennen. Beginnen vanaf het strand maakt alles gemakkelijker, vooral voor je oren, omdat je meer tijd hebt om aan de druk te wennen. Over het algemeen kun je ongeveer een uur onder water blijven - dit hangt natuurlijk van jou af, want hoe sneller je ademt, hoe sneller je door de lucht in je tank gaat. Tijdens de duik maken je gidsen enkele foto's en video's, zodat je een souvenir van de activiteit hebt.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Avonturen
  • Dagtochten
  • Privétours
76 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 5

Veelgestelde vragen over Barcelona

Welke topattracties zijn een must-see in Barcelona?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Barcelona?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Sagrada Família

Sitemap Barcelona

Wil je alle activiteiten in Barcelona ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Barcelona

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 9.147 beoordelingen

Ik heb genoten van de uitstap. De ontvangst op het domein van pere ventura is gewoon hartelijk en aangenaam. Men voelt zich onmiddelijk welkom. De verplaatsing van het cava domein naar het wijndomein met de jeeps is een leuke verademing. Het domein can bas is gewoon weg leuk om te leren kennen en van hieruit heeft men ook prachtige uitzichten. De hostessen die het ganse gebeuren leiden doen dit super goed. De can bas wijnen moet men zeker eens geproefd hebben. Enige puntje dat wel voor verbetering vatbaar is, is het verplaatsen van met de bus naar het domein. Ondanks dat de bus luxueus genoeg is, is het best wel saai.

Harry was a great guide. He knew a lot about the surrounding and the nature. Harry took us first to a beautiful bay, then to a snorling spot, a cave and a rock where you could jump off. It was at all times safe, Harry stayed calm and gave good instructions. We could choose what we wanted on the sandwich for lunch. My daughter didn't like the options, instead she got a big plate of salad with baguette.

We zouden terugkeren naar Spanje om een rondreis met Mateo te maken. Hij maakte de tour perfect. Mateo voor presidente

Geweldige tour, prachtige uitzichten en de tourguide vertelde veel interessante achtergrond info!

As heel interessant en mooie degustatie van verschillende cava en wijnen