Datums kiezen

Barentszzee
Sterrenkijken

Sterrenkijken

Barentszzee Sterrenkijken: onze aanbevelingen

Tromsø: Rendier sleeën & voeren met een Sami gids

1. Tromsø: Rendier sleeën & voeren met een Sami gids

Ontdek de manier van leven van de Sami rendierhoeders tijdens deze dagexcursie vanuit Tromsø. Reis naar het kamp in een comfortabele bus. Ontmoet de herders en reis op een slee getrokken door rendieren. Geniet van authentiek Sami-eten terwijl je luistert naar traditionele verhalen en liederen rond een open vuur. Word opgehaald uit het centrum van de stad en ontspan tijdens een korte rit aan zee naar het rendiergebied. Word begroet door je gastheer. Spring op een slee getrokken door een rendier en laat je gids je leiden op een magische sledetocht door de sneeuw. Ga naar het kamp en voer de majestueuze rendierkudde van 300 dieren. Kom samen in de lavuu (Sami-tent) voor wat warmte en een heerlijke traditionele warme maaltijd. Cirkel rond het kampvuur terwijl je gids verhalen vertelt over de Sami-cultuur en joiks zingt, een vorm van Sami-liedjes. Keer aan het eind van je tour terug naar je ontmoetingspunt in Tromsø.

Tromsø: Walvistour met hybride-elektrische catamaran

2. Tromsø: Walvistour met hybride-elektrische catamaran

Vaar met een hybride elektrische catamaran naar de Arctische wateren en observeer zeedieren in hun natuurlijke habitat. Kijk hoe orka's, vinvissen, potvissen en/of bultruggen zich voeden in de ijzige fjorden en bewonder de prachtige landschappen om je heen. Vertrek 's ochtends vanuit Tromsø en vaar naar Skjervøy waar de walvissen op tijd zijn om van de korte uren daglicht te genieten. Geniet van het adembenemende uitzicht op bevroren landschappen in comfortabele, panoramische lounges. Onze boten zijn ontworpen voor sightseeing en bieden plaats aan meer dan 100 gasten. Toch kun je dankzij de grote panoramische ramen en de dekken met meerdere niveaus overal aan boord van het uitzicht genieten. Aan boord kun je eten en drinken kopen. Zeil ongeveer 3 tot 3,5 uur om de walvissen te bereiken en breng ongeveer 1 tot 1,5 uur door rond hun voederplaatsen. Onze kapitein houdt de walvissen in de gaten. Soms duurt het iets langer om een bultrug, vinvis, potvis en/of orka te zien, maar onze gidsen hebben handige trucjes om ze te spotten. Terwijl we op zoek gaan naar de walvissen, vertellen onze gepassioneerde gidsen hun persoonlijke verhalen uit de omgeving van Tromsø en interessante bezienswaardigheden die we vanaf de fjorden kunnen zien. Natuurlijk is een walvistour niet compleet zonder een overvloed aan informatie over de bultruggen, vinvissen, potvissen en/of orka's. Zodra de walvissen zijn gespot, schakelen we over op onze elektrische en stille motor om de walvissen zo min mogelijk te storen. De trillingen en het lawaai van de motoren worden door onderzoekers genoemd als een grote verstoring voor het zeeleven en de walvissen. We streven naar beter en verantwoordelijker walvistoerisme en daarom volgen we een strikte walvistoerisme filosofie. Opmerking: Neem warme kleding mee, ook wol en gelijkwaardig. We varen in de arctische wateren en het is koud, vooral op zee. Onze kajuiten zijn verwarmd en comfortabel, maar buiten is het koud.

Tromsø: Noorderlicht Achtervolging Minibus Tour met Kampvuur

3. Tromsø: Noorderlicht Achtervolging Minibus Tour met Kampvuur

Reis buiten Tromsø, weg van de lichtvervuiling van de stad, op zoek naar het noorderlicht samen met een ervaren gids. Bewonder de immense grootsheid van het noordpoolgebied terwijl je verhalen deelt met je reisgenoten bij een knapperend kampvuur. Vertrek vanaf het ontmoetingspunt in het centrum van Tromsø en begin aan een unieke ervaring in de Arctische wildernis. Je ervaren gids zal je dan leiden in de jacht op het betoverende natuurverschijnsel dat de Aurora Borealis is. Terwijl je op meerdere locaties de hemel afspeurt, geniet je van de ruige schoonheid van je omgeving. Luister naar plaatselijke mythen en verhalen over het licht, en naar een wetenschappelijke uitleg over het waarom ervan. Nadat je de beste plek hebt gevonden om het licht te bekijken, kruip je door verse sneeuw omringd door torenhoge bergen en diepe fjorden. Neem de tijd om dit ongelooflijke natuurlijke lichtspel, waar kleuren in de lucht dansen in prachtige, betoverende patronen, echt te bewonderen. Houd je energie op peil met warme dranken en snacks. Ga dan terug naar herinneringen aan het zomerkamp terwijl je marshmallows roostert op een rokerig kampvuur. Maak veel mooie foto's gedurende de nacht. Je gids geeft je advies om je camera goed in te stellen en maakt foto's van je groep met het noorderlicht op de achtergrond. Na een onvergetelijke avond word je afgezet bij je accommodatie in Tromsø.

Vanuit Tromsø: Noorderlicht busrit met gids

4. Vanuit Tromsø: Noorderlicht busrit met gids

We zullen op jacht gaan naar weinig lichtvervuiling en proberen die vervelende wolken te ontwijken die zouden kunnen proberen de show van het noorderlicht van ons te stelen. Onze missie is om je mee te nemen op een spannende rit door het hemelse doek erboven. We gaan naar de beste plekken met de grootste kans om de betoverende aurora's te zien. Zodra we de perfecte plek hebben gevonden, waar het podium is klaargemaakt voor de grootse prestaties van de natuur, verwarmen we je ziel met dampende hete dranken en koekjes. Onze toegewijde gidsen zullen de hele avond uw Arctische metgezellen zijn en ervoor zorgen dat u lekker warm bent. Voor extra gezelligheid kun je op het ontmoetingspunt van de tour thermopakken en laarzen huren (afhankelijk van beschikbaarheid). Omdat het weer in Tromsø ons graag laat raden, kunnen we dit avontuur misschien wel veranderen in een dans met de elementen, waarbij we je meenemen naar verschillende ontzagwekkende locaties onder de Arctische nachtelijke hemel, op zoek naar onze dame aan de hemel. Als we gezegend zijn door het noorderlicht dat ons vereert met hun aanwezigheid, zal je fotografiegids die magische momenten vastleggen met een aantal verbluffende portretfoto's. Beschouw het als uw kosmische fotosessie, waarbij u herinneringen vastlegt die een leven lang meegaan. Als u zelf een noorderlichtfoto wilt maken, helpt uw gids u graag verder en deelt hij tips en trucs met u. Je kunt ook een statief huren bij het ontmoetingspunt voor de tour (afhankelijk van beschikbaarheid). Dus bereid je voor om de aurora's te achtervolgen als nooit tevoren, met ons bij elke stap aan je zijde.

Vanuit Tromsø: Noorderlicht Tour

5. Vanuit Tromsø: Noorderlicht Tour

Vergroot je kans om het schitterende noorderlicht te zien tijdens deze bustour vanuit Tromsø. Blijf warm met een thermopak en warme dranken. Maak geweldige foto's tijdens je tour dankzij de hulp van de gids. Vertrek uit Tromsø in een comfortabele bus met airconditioning en ga op jacht naar het dansende licht van de aurora borealis. Ontspan in de comfortabele bus op weg naar waar de meteorologen hebben voorspeld dat het licht op zijn mooist zal zijn. De gids geeft een eerlijke inschatting van de kans dat je die avond daadwerkelijk het noorderlicht te zien krijgt. Om een prachtig uitzicht op de lucht te krijgen, ga je naar gebieden met goede zonneactiviteit en heldere luchten. Geniet van flexibiliteit met betrekking tot stops, activiteiten en beslissingen over de duur van de trip. Je gids helpt je met de camera-instellingen en het gebruik van een statief voor de beste foto's. Na afloop van de tour word je teruggebracht naar je hotel.

Tromsø: Wildlife Vogel Fjord Cruise met Lunch en Drankjes

6. Tromsø: Wildlife Vogel Fjord Cruise met Lunch en Drankjes

Ervaar het bijzondere landschap rond de regio Tromsø aan boord van onze boten. Vaar de Noordelijke IJszee op en rond de prachtige fjorden en zeestraten van de regio. Geniet onderweg van heerlijke Arctische vis, drankjes en snacks. Profiteer van de ophaalservice bij een trefpunt in het centrum van Tromsø en laat je begeleiden naar de haven om aan boord te gaan van een klassieke boot genaamd de "Capella" of "Polar Adventure". Neem plaats in een warme hut of maak gebruik van de geïsoleerde bodysuits om op het dek te blijven en het uitzicht te bewonderen. Ervaar de wilde dieren van de Tromsø regio terwijl je uitkijkt naar vogels zoals zeearenden, zeekoeten en eidereenden. Ontmoet papegaaiduikers (in het seizoen), aalscholvers, zeehonden en otters. Houd je camera altijd bij de hand voor ongelofelijke fotomomenten. Zie kleine grienden en dolfijnen spelen in het water. Kijk naar de kustlijn om rendieren te zien en geniet van de flora en fauna van Tromsø in al haar diversiteit. Reis dan terug naar de haven van Tromsø, waar je fantastische pooltocht eindigt.

Vanuit Tromsø: jacht op het noorderlicht per boot

7. Vanuit Tromsø: jacht op het noorderlicht per boot

De ervaring begint in het dok in het stadscentrum in Tromsø, van daaruit gaat u aan boord de arctische nacht tegemoet MS Poolavontuur. De boot vertrekt om 20.00 uur en zet koers naar de bestemming waar de kans op het zien van het noorderlicht het grootst is. Aan boord is een verscheidenheid aan warme en koude dranken om van te genieten en warm te houden, het is zelfbediening en u kunt zoveel koekjes eten en zoveel koffie drinken als u wilt. Er zijn ook thermopakken beschikbaar die je kunt aantrekken voor een koude winternacht. Foto's zijn niet inbegrepen bij deze activiteit, maar de bemanning aan boord zal je helpen om de juiste instellingen op je camera en telefoon in te stellen, zodat je de groene dame kunt vastleggen. Het is toegestaan om eten en drinken mee te nemen, maar alcohol is niet toegestaan aan boord. De boot blijft bij het noorderlicht zolang rekening kan worden gehouden met de duur van de tocht. De boot keert om 23:30 uur terug bij dezelfde aanlegsteiger direct naast het Scandic Ishavshotel. We kunnen het zien van het noorderlicht niet garanderen, maar als je het noorderlicht niet ziet op je eerste avond, krijg je gratis een nieuwe tour aangeboden op de dagen dat we beschikbare plaatsen hebben (een nieuwe tour is maar één keer geldig). Aangezien we niet garanderen dat u het noorderlicht kunt zien, is er geen gedeeltelijke of volledige terugbetaling beschikbaar als u het noorderlicht niet ziet. Op dagen dat het slecht weer is en de kans op het zien van het noorderlicht klein is, nemen we contact met je op en vragen we je om je boeking te verplaatsen naar een andere dag, dus zorg dat je binnen 24 uur voor vertrek bereikbaar bent voor contact.

Tromsø: Husky hondenslee-avontuur met eigen auto

8. Tromsø: Husky hondenslee-avontuur met eigen auto

Ga mee op een slee-tour met gids vanuit Tromsø. Bestuur om de beurt de slee of geniet gewoon van het ongelofelijke poollandschap. Na afloop kun je verhalen uitwisselen rond een warm vuur met warme chocolademelk en taart. Stap in de comfortabele minibus en rijd naar de kennel op het eiland Kvaløya. Eenmaal uitgedost ga je naar de kennel en zie je de 130 Alaska-husky's, die altijd enthousiast zijn om gasten te ontmoeten. Je krijgt een korte demonstratie over hoe je een slee moet besturen, en je kunt al je vragen stellen. Volg daarna je gids en ontmoet de husky's. Elk paar, bestaande uit een passagier en een bestuurder, heeft een eigen slee. Je hebt verschillende mogelijkheden om van rol te wisselen zodra de reis begint. Ten slotte ga je de sneeuw in, en volg je de gids over het pad. Maak foto's tijdens de hele reis en geniet van de ongelofelijke landschappen. Na je 90 minuten durende slee-avontuur ga je naar de Sami Lavvo voor warme dranken en Hege's beroemde zelfgemaakte chocoladetaart. Rond de sfeervolle open haard kun je ervaringen met elkaar uitwisselen, totdat het tijd is om je pak weer uit te trekken en weer in de bus te stappen. Je wordt weer teruggebracht naar het trefpunt. 

Van Tromsø: leuk en gemakkelijk hondenslee-avontuur

9. Van Tromsø: leuk en gemakkelijk hondenslee-avontuur

Bestuur je eigen team husky's tijdens deze buitengewone ervaring, een must voor iedereen die Noord-Noorwegen bezoekt. De hondenslee wordt al eeuwenlang in het Noordpoolgebied gebruikt, voornamelijk voor reizen, jagen en transport, en nu mag jij deelnemen aan deze historische en culturele, leuke activiteit. De tour vertrekt vanuit het stadscentrum van Tromsø, vanwaar je wordt opgehaald voor een schilderachtige transfer van 50 minuten naar het kamp in Breivikeidet. Bij aankomst op ons kamp in Breivikeidet, gelegen in een schilderachtige vallei dicht bij de zee, wordt u verwelkomd door ons vriendelijke personeel. We zullen u voorzien van polar-geïsoleerde pakken, laarzen, mutsen en wanten voordat u op ons hondenslee-avontuur gaat. Je gids zal de veiligheidsinstructies doornemen en je de basisprincipes van het besturen van de slee laten zien. Twee personen delen één slee: één als bestuurder en één als passagier, en halverwege de tour krijgt u de kans om van plaats te wisselen. Dit geeft iedereen de mogelijkheid om het leven van een hondenmusher te ervaren en alle foto's te maken die hij wil terwijl hij passagier is. Na aandachtig naar de demonstratie te hebben geluisterd en een paar minuten te hebben geoefend, zult u genieten van het rijden op de open velden en binnen de bospaden. Na uw hondensledetocht en terugkomst in het kamp, wordt u uitgenodigd in onze lavvo (een traditionele sami-tent), waar u kunt genieten van een warm drankje en cake rond het kampvuur. Nadat je je normale kleding weer hebt aangetrokken en voor de laatste keer afscheid hebt genomen van de husky's, is het tijd om terug in de bus naar Tromsø te stappen.

Vanuit Tromsø: all-inclusive boottocht walvissen & vogels

10. Vanuit Tromsø: all-inclusive boottocht walvissen & vogels

Maak een boottocht door de wateren van Tromsø en Skjervoy en kijk uit naar walvissen en wilde dieren terwijl je je vergaapt aan de prachtige landschappen van Noorwegen. Spot verschillende dieren, in het bijzonder de Orka, en kom met dank aan de verhalen van de gids meer te weten over de geschiedenis. Begin de tour om 08:00 uur en wees de eerste boot die vanuit Tromsø het walvisspotgebied binnenvaart. Neem de tijd om de majestueuze Orka's in alle stilte te bewonderen en geniet van de ultieme kans om hun charmante roep te horen. Geniet aan boord van hapjes en snacks met daarbij een warme drank. Kijk uit over het landschap en hoor de verhalen en informatie van de bemanning over de walvissen en andere dieren in het wild, zoals meeuwen, de zeearend, zeekoeten, wilde eenden en aalscholvers. De kust van Tromsø in het noorden van Noorwegen behoort tot de beste gebieden om walvissen in de omgeving te spotten. Kijk uit naar de nieuwsgierige bultruggen en orka's die zwemmen en zich voeden met haring. Houd je camera in de aanslag en leg alle gebeurtenissen vast. Dankzij het buitendek en de zitplaatsen met verwarming binnen kun je de inheemse wilde dieren van Noorwegen van heel dichtbij meemaken. 

73 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Barentszzee

Barentszzee

Veelgestelde vragen over Sterrenkijken in Barentszzee

Welke andere activiteiten dan Sterrenkijken zijn de moeite waard in Barentszzee?

Andere activiteiten in Barentszzee

Wil je alle activiteiten in Barentszzee bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Barentszzee

Samengevat: 100% aanbeveling In detail: Ondanks de ergste stormen in meer dan 30 jaar heeft deze aanbieder (als enige van onze 4 geboekte activiteiten) de tour uitgevoerd. We reden 20 minuten vanaf de Finse grens en zagen het noorderlicht :-) Ter plaatse kregen de deelnemers tips voor het maken van foto's en de gids maakte ook professionele foto's. Er was ook een kampvuur en warme chocolademelk en koekjes. Een geschiedenisles over de ontwikkeling van het toerisme in Tromsø en achtergrondkennis over de lichten waren ook inbegrepen ;-) Deze tour was perfect, ondanks de extreem moeilijke omstandigheden hebben we dit unieke natuurspektakel kunnen aanschouwen. Alles eromheen was ook geweldig.

Zeer toegewijd en vriendelijk personeel! Ze hebben er alles aan gedaan om ons de beste kans te geven om het noorderlicht te zien en reden verder dan gepland. Kampvuur en marshmallows waren gratis inbegrepen. Het noorderlicht was die nacht zichtbaar, maar niet genoeg, waardoor we recht hadden op 50% korting op de volgende tour. De fotograaf was erg aardig, maar ze gaf geen fototips. Er was geen wifi in de bus.

Onze gids was Oscar, attent en toegewijd om ons te helpen het noorderlicht te zien, ondanks de onvoorspelbaarheid. Aan het einde van de reis bouwde Oscar een vuur om ons op te warmen en bood ons zelfs goede warme chocolademelk en koekjes aan. Eindelijk hadden we nog een aantal goede foto's om te onthouden die avond.

Leuke gids, aardige chauffeur en je wordt geholpen met je camera, er wordt een foto gemaakt met het noorderlicht en jou. Al met al een top avond, met veel noorderlicht! We hadden echt geluk

Mooie omgeving, veel ruimte voor de rendieren. Mooi opgebouwd programma en heerlijk eten!