Bari

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Bari: de beste attracties

Bari: 7 hoogtepunten en bezienswaardigheden

Helemaal onderaan de laars van Italië vind je het prachtige Bari. Het is misschien niet het meest bekende stadje, maar dat is juist het charmante ervan! Er is hier veel te zien en dat zonder de zomerse drukte van de andere Italiaanse hotspots.

 • Basiliek van Sint-Nicolaas

  1. Basiliek van Sint-Nicolaas

  Niet alleen is deze kerk schitterend, als bedevaartplek voor Katholieken uit heel Europa is het ook een plek van grote betekenis. Binnen in de basiliek vind je veel opmerkelijke, religieuze kunstwerken.

 • 2. Petruzzelli theater

  Dit historische theater, gebouwd in 1903, werd in 2008 gerestaureerd na een controversiële brand. Nu is het een populaire locatie voor concerten, opera's en andere voorstellingen in Bari.

 • 3. Stadio San Nicolac

  Dit moderne, multi-functionele stadion, werd gebouwd voor WK voetbal in 1990, maar is nu het huis van voetbalteam FC Bari. Leuk als je iets moet bedenken om met de kinderen te doen.

 • Castel Del Monte

  4. Castel Del Monte

  Binnen een uur ben je bij dit waanzinnige kasteel aanbeland, midden in een nationaal park. Het bouwwerk dateert uit 1240, een echt stukje geschiedenis en dat tegen een adembenemende achtergrond.

 • Trani

  5. Trani

  In dit pittoreske vissershaven staat een klein kerkje, een rustige havenplaats en fijne, betaalbare restaurants. In de buurt kan je bij Lidos heerlijk een plons in het water nemen.

 • Kathedraal van San Sabino

  6. Kathedraal van San Sabino

  In het historisch centrum, in een rustig hoekje, staat deze overweldige kathedraal. Entree is gratis, al wordt er vaak wel een kleine donatie gedaan voor het aansteken van een kaars bijvoorbeeld.

 • 7. Pinacoteca di Bari

  Deze openbare galerie is gewijd aan de schilderkunst, maar vaak vind je er ook andere exposities uit het museum. Dit statige gebouw diende ooit als paleis van de lokale regering.

Plan je bezoek

 • Vervoer in de stad

  Dankzij de lagere kosten voor hotels en eten dan in de rest van het land, is het prachtige Puglia een opkomend gebied. Dit betekent niet dat de kwaliteit of de omgeving minder mooi is! In dit deel van Italië is een auto een aanrader, een auto huren is er goedkoop en vooral op het vliegveld. Rijd van stad naar stad, restaurant naar strand en zie alles wat Puglia te bieden heeft en geniet van de waanzinnige keuken.

 • Wat moet ik eten in Puglia?

  Puglia staat bekend om haar orecchiette pasta (vertaling:kleine oortjes) en haar olijfolie; combineer de twee met worst en broccolli et voilá, het bekendste gerecht uit de regio. Schenk een glaasje Pugliaanse wijn in, word geserveerd met kleine deeghapjes genaamd taralli. Yum!

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  Tijdens de lente en herfst is het weer mild, met minder regen dan in de winter, waardoor beiden een uitstekende optie zijn!

Sitemap Bari

Wil je alle activiteiten in Bari ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bari

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 787 beoordelingen

Just yesterday my two sons an I went for a cycling tour through Bari with the most delightfull guide Alessandra, after registration in the office of Velo Service Bari. What did we expect? Well, a short trip through the city and to taste some local food... What dit we get? A lot more... I honestly think that they only hire the most beautifull and friendly people in the whole of Italy. I fell in love with the city, the food, the atmosphere, the vibe... and the beautifull eyes of Alessandra... :-) This is a trip to book, enjoy and advise all your friends to enjoy. Not the busy and loud Naples, not the hot and touristic Pompei and Amalfi coast... no, go to Bari and enjoy the south of Italy as it should be. As it is! Klaas, Lukas & Simon

We hebben een geweldige middag gehad. Onze gids Paco vertelde vol enthousiasme en nam uitgebreid de tijd om ons de "highlights" van het oude centrum te laten zien. Een betere afsluiting van deze tour (oriecchette maken en proeven) hadden we niet kunnen hebben.

We had a lovely time in Bari. The segways Where very stable and the staff took time to explain Everything. Our guide Paco did his job with great passion

Niet ver fietsen, maar wel lekker in de hitte. Leuke gids, goede informatie, super lekker eten!

Geweldige ervaring Alessia leidde ons door Old en New town Bari op deskundige wijze!!