Kies data
Dingen om te doen

Barolo

Barolo: De beste dingen die je niet wil missen

Piemonte: truffeljacht en wijnmakerij met proeverij

1. Piemonte: truffeljacht en wijnmakerij met proeverij

Sluit je aan bij een ervaren truffeljager en zijn getrainde honden om kennis te maken met de magie en het mysterie van de wereld van truffels. Leer het verschil tussen zwarte en witte truffels terwijl je ernaar zoekt in het bos. Ga terug naar de natuur tijdens een wandeling door de heuvels van de Langhe terwijl je slentert tussen het wijngebied van Barolo en het Bussia-gebied. Ga verder in uw eigen auto naar een lokale wijnmakerij, waar u samen met de wijnmaker de kelder en wijngaarden bezoekt. Vervolgens proeft u producten die in de omgeving zijn gemaakt. Geniet van vleeswaren, kazen en grissini gecombineerd met lokale wijnen zoals Barolo.

Privé truffeljacht met wijnproeverij

2. Privé truffeljacht met wijnproeverij

De regio Piemonte in Italië is een gastronomische hotspot en tijdens deze privétour heb je niet alleen de mogelijkheid om te proeven, maar ook om op jacht te gaan naar een van de beroemdste culinaire producten: de truffel. Ga achter de schermen en sluit je aan bij een truffeljager en zijn hond op een wandeling door het bos op zoek naar deze verborgen schatten. Afhankelijk van het seizoen, zal deze 1-1,5 uur durende jacht je leiden op zoek naar de Witte Truffel van Alba (in het seizoen van eind september tot januari) of de zwarte Scorzone- truffel (in het seizoen tijdens de zomermaanden). Het jagen op truffels houdt in dat je op paden loopt die glad, modderig en soms steil kunnen zijn, dus geschikt schoeisel wordt sterk aanbevolen. Leer na de truffeljacht de geheimen van het wijnmaken van Barolo kennen tijdens een bezoek aan een door een familie gerunde wijnmakerij. Proef 4-5 soorten Barolo en ontdek wat deze lokale wijn speciaal maakt.

Van Alba en Guarene: wijntour Barolo en Barbaresco

3. Van Alba en Guarene: wijntour Barolo en Barbaresco

Reis langs de panoramische Barolo-wijnroute tijdens een dagexcursie. Geniet van het prachtige uitzicht op wijngaarden, middeleeuwse torens en schilderachtige dorpjes in de hele regio Piemonte. Bezoek eerst een buiten de gebaande paden wijnmakerij waar Barolo-wijn wordt gerijpt. Geniet van een royale wijnproeverij waarbij verschillende soorten Barolo worden vergeleken die in grote vaten zijn gerijpt. Neem daarna wat vrije tijd in een van de dorpen in de omgeving. Snuffel rond in de vele wijnwinkels en geniet van de rustige en gezellige sfeer. Ga naar de tweede wijnmakerij van de dag. Geniet van een selectie wijnen die ter plaatse worden geproduceerd, voordat u ten oosten van Alba naar de heuvels van Langhe rijdt. Deze regio heeft een uniek microklimaat en is perfect voor de teelt van de Nebbiolo-druiven die in Barbaresco-wijn worden gebruikt. Bezoek een door een familie gerunde kelder en neem deel aan een proeverij van nieuwe wijnen. Profiteer van de expertise en kennis van de lokale wijnmaker. Geniet van vrije tijd om een van de dorpen in de heuvels van Langhe te verkennen en iets te eten in een van de lokale trattoria's.

Alba: privérondleiding met barolo-wijnproeverij van een halve dag

4. Alba: privérondleiding met barolo-wijnproeverij van een halve dag

Doe mee aan een wijnproeverij en rijd langs de meest panoramische wijnroutes van Piemonte. Wind door de wijngaarden waar de Nebbiolo-druiven worden verbouwd om de beroemde Barolo-wijn te produceren. Bewonder de beeldschone heuvels van Langhe, een UNESCO-werelderfgoed, bezaaid met middeleeuwse torens, kastelen en schilderachtige dorpjes. Ga verder naar een boetiekwijnmakerij, stap de rijpende kelder binnen en geniet van een eersteklas wijnproeverij van 4 tot 5 wijnen, waarbij verschillende soorten Barolo worden geproefd. Aan het einde van je tour ga je naar de stad Barolo of naar een ander dorp in de omgeving voor wat vrije tijd om talloze wijnwinkels te verkennen die genieten van de trage Italiaanse levensstijl.

Turijn: privédagtrip met Barolo-wijnregio met lunch

5. Turijn: privédagtrip met Barolo-wijnregio met lunch

Begin je reis naar het hart van de Barolo-regio met een intiem bezoek aan een wijnmakerij in de stad Alba. Dit wijnhuis is een van de bekendste in Barolo en produceert wijnen die bekend staan om hun kwaliteit. Geniet van een verscheidenheid aan wijnen terwijl u meer te weten komt over het rijke erfgoed van de Italiaanse wijnbereiding. Na uw eerste wijnproeverij wordt u meegenomen naar het pittoreske stadje Piemonte, om te genieten van de smaken van traditionele Italiaanse gerechten. Piemonte is een bakermat van traditionele kooktechnieken, die de principes van de "slow food" -filosofie omarmen, die ernaar streeft de traditionele en regionale keuken te behouden. Uw maaltijd wordt aangevuld met wijnen uit de verfijnde selectie van het restaurant. Na uw lunch gaat u verder met een rondleiding door een van de beroemdste wijnhuizen van Barolo, waar uitsluitend de Nebbiolo-druif groeit. Tijdens uw wijnproeverij zal de sommelier u vertellen over de unieke methoden die zijn geïmplementeerd bij het maken van deze rode wijn. Rij ten slotte door de regio Langhe om het kleine, maar prachtige historische centrum van Barbaresco te zien, dat wordt omringd door schilderachtige wijngaarden en glooiende heuvels. Hier kunt u het natuurlijke panorama, middeleeuwse forten en omliggende nederzettingen bewonderen voordat u terugkeert naar Turijn.

Volledige dag Langhe Region Tour met wijnproeverij

6. Volledige dag Langhe Region Tour met wijnproeverij

Geniet van een dagtour met privéauto en chauffeur vanuit je hotel in Turijn. Uw professionele gids en chauffeur zullen u begeleiden naar de beroemdste steden van de regio Monferrato en Langhe. Begin uw dag met een bezoek aan Alba, beroemd om zijn witte truffel en delicatessen. Geniet van het stadscentrum voordat je doorgaat naar Neive; ooit een van de mooiste Hamlets ter wereld genoemd. Na je rondreis door Alba ga je verder naar de regio Barolo. Terwijl u in Barolo bent, krijgt u de kans om enkele van de beroemdste wijnen uit de regio te proberen, zoals Barolo, Barbaresco, Nebbiolo, Roero en Barbera. Proef de Barolo-wijnen uit deze regio en maak kans op een DOCG-geaccrediteerde wijn. Na uw wijnproeverij kunt u genieten van een lichte lunch in een typische Trattoria met een volledig uitzicht op adembenemende landschappen van de Langhe-heuvels en zien waarom ze op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Zodra u uw heerlijke lunch hebt voltooid, wordt u door uw gids en chauffeur teruggebracht naar Turijn.

Barolo: Truffeljacht en wijnproeverij

7. Barolo: Truffeljacht en wijnproeverij

Doe mee aan een spannende ervaring voor truffelliefhebbers. Een truffeljager met zijn hond leidt je het bos in om de kostbare ondergrondse paddenstoel te zoeken, alleen geleid door de reukzin van de hond en de intuïtie die voortkomt uit jarenlange ervaring. De gids en de truffeljager zullen boeiende informatie geven om je te helpen begrijpen hoe en waar truffels groeien. Daarna ga je naar La Morra, een stad op de top van de heuvels van Langhe, waar je kunt genieten van een spectaculair uitzicht. Bekend om zijn Barolo-wijncru (die verschilt van de cru in de stad Barolo en aangrenzende gebieden), wordt u ontvangen door een van de historische wijnhuizen waarvan de kelders zich in het stadscentrum bevinden. Hier volgt een rondleiding en wordt afgesloten met een proeverij van 3 Barolo wijnen uit de kelder.

Alba Truffle Fair: toegang zonder wachtrij en privétour

8. Alba Truffle Fair: toegang zonder wachtrij en privétour

Vier de beroemde witte truffel van Piemonte op de jaarlijkse Alba White Truffle Fair. Ontdek de bezienswaardigheden en geuren van de Alba White Truffle-markt in de hoofdstad van de beroemde Barolo-regio. Geniet van een privérondleiding in het fascinerende middeleeuwse centrum van Alba en verken de beurs met een speciaal skip-the-line toegangsticket, ontmoet alle exposanten en leer over de geschiedenis van de truffel.

Sitemap Barolo

Wil je alle activiteiten in Barolo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.