Barri Gòtic

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Top 5 activiteiten in Barcelona's Barri Gòtic

De Gotische wijk in Barcelona werd al rond 133 voor Christus gesticht door de Romeinen, en is sindsdien het culturele hart van Barcelona. Barri Gòtic heeft voor ieder wat wils - hier een aantal tips voordat je je tour boekt!

 • Eten

  1. Eten

  In de wijk vind je enkele toprestaurants, en ook het oudste van Barcelona: Can Culleretes. Proef heerlijke tapas in Bar Pinotxo of traditionele lekkernijen bij Agut.

 • Winkelen

  2. Winkelen

  Geld over de balk smijten wordt je in Barri Gòtic wel heel makkelijk gemaakt... Neem een kijkje bij de antiek van L'Arca l'Àvia en de katholieke snoepjes (jawel) bij Caelum.

 • Sightseeing

  3. Sightseeing

  De smalle straatjes van de Gotische wijk zijn vol historie - van de Kathedraal en de oude joodse buurt tot La Rambla en Passeig de Gràcia, waar Gaudí zijn stempel op heeft gedrukt!

 • 4. Leren

  Cultuursnuivers komen aan hun trekken bij de musea in de wijk, zoals het Museu d'Història de Barcelona en het eccentrieke Museu Frederic Marès.

 • Drinken en dansen

  5. Drinken en dansen

  De buurt mag dan oud zijn; hij houdt wel van een feestje! Hoor latinomuziek en jazz in Jamboree en zie indierockoptredens bij de Sidecar Factory Club.

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan?

  Barri Gòtic is één van de drukste wijken in Barcelona, dus het kan fijn zijn om het toeristische seizoen te vermijden! In mei en juli zijn er kortere rijen en meer vrije kamers, terwijl het weer al heerlijk is.

 • Is het veilig?

  Barri Gòtic, met al zijn toeristen, is een droom voor zakkenrollers. Houd je waardevolle bezittingen altijd uit het zicht en houd je spullen in de gaten. Om gewelddadige criminaliteit hoef je je niet bijzonder druk te maken, maar het is altijd een goed idee om 's nachts op goed verlichte, drukke straten te blijven!

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De wijk is altijd open!
 • Toegangsprijzen
  Wandelen is gratis, maar geld uitgeven aan eten, souvenirs en entertainment gebeurt snel.
 • Heb ik een gids nodig?
  Een gids is altijd leuk, toch?Check onze populairste tours voor inspiratie.
 • Hoe kom ik er?
  Deze wijk ligt op loopafstand van de oude stad en het centrum.
 • Extra tips

  • Je bent in de grote stad - blijf alert op je omgeving.

Sitemap Barri Gòtic

Wil je alle activiteiten in Barri Gòtic ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Barri Gòtic

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 8.623 beoordelingen

It's a perfect way to explore Barcelona. Keep in mind that you will need up to one day to just have both the red and blue tour without visiting any attractions. We have seen most of both routes, had a nice lunch and a drink at the late afternoon. The busses are solid, clean, and you have a good view from the upper floor. The information is in most common languages and it's ideal to learn more about this city

Je ziet super veel en het is super fijn om op een e-bike te fietsen, vooral door de heuvels. Je leert de geschiedenis van de stad en je beweegt ook! We hadden een super fijne begeleider, haar naam is Anna.

Leuke trip om te doen met het gezin, je partner of alleen. Zo leer je de stad kennen zonder dat je er veel moeite voor moet doen.

Leuke trip om de stad te verkennen. Een echte aanrader!!! Het startpunt was bovendien net aan ons tophotel Magdalenes.

Alles was heel duidelijk en goed aangegeven. Veel gezien van barcelona! Echt de moeite waard