Belevingen in
Santa Croce, Florence

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Santa Croce, Florence: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Florence: mileuvriendelijke rit per elektrische golfkar

1. Florence: mileuvriendelijke rit per elektrische golfkar

Verken het historische centrum van Florence met een elektrische golfkar en krijg meer bezienswaardigheden te zien dan mogelijk is met een rondwandeling. Stap op Piazza San Firenze in de milieuvriendelijke wagen en rijd door de straten van de Renaissancestad, langs Piazza Signoria en de Porcellino-markt. Vervolg je rit naar de Duomo en de marmeren gevels van de basiliek van Santa Maria Novella. Rijd langs de oevers van de rivier de Arno naar Piazza Ognissanti. Er is een MP3-speler beschikbaar met commentaar over de geschiedenis en bezienswaardigheden van de stad, zodat je ontspannen kunt genieten, terwijl je over de Santa Trinita-brug rijdt. Bewonder het Palazzo Pitti en de Ponte Vecchio. Rijd door naar de Ponte alle Grazie, die werd herbouwd na in de Tweede Wereldoorlog te zijn verwoest. Ga naar de Biblioteca Nazionale Centrale op Piazza Santa Croce, om de grootste bibliotheek van Italië te zien.

...
Florence: toegangsbewijs voor het Santa Croce-basiliekcomplex

2. Florence: toegangsbewijs voor het Santa Croce-basiliekcomplex

Ga over de drempel van een oud monumentaal complex gesticht door de Franciscanen in het begin van de dertiende eeuw. Het complex is tot op de dag van vandaag perfect bewaard gebleven. Bekijk beroemde kunstwerken en laat je inspireren door dit unieke complex, waar kunst, traditie en spiritualiteit allemaal met elkaar verweven zijn. Er zijn duizenden meesterwerken van onschatbare waarde die door de eeuwen heen van Santa Croce een unieke plek en een onmisbare bestemming hebben gemaakt vanaf de tijd van de 'Grand Tour' tot aan de moderne tijd. Ontdek werken van Cimabue, Giotto, Brunelleschi, Donatello Bronzino, Vasari en Canova. Laat u inspireren door de monumentale graven van de grootste historische figuren in Italië, waaronder Dante, Machiavelli, Michelangelo, Galileo, Alfieri, Rossini en Foscolo. Betreed de Pazzi-kapel, ontworpen door Filippo Brunelleschi, een van de beroemdste architecten uit de Renaissance. Loop door het eeuwenoude cenakel en ervaar de sfeer van het Franciscaner klooster terwijl je door de kloostergangen loopt.

...
Florence: e-biketour in kleine groep met Piazza Michelangelo

3. Florence: e-biketour in kleine groep met Piazza Michelangelo

Fiets door de stad Florence om de verborgen schatten te ontdekken van de geboorteplaats van de Renaissance. Luister naar boeiende verhalen terwijl je rondwandelt langs de vele belangrijke pleinen die Florence zo rijk maken aan geschiedenis en kunst. Ontdek het Palazzo Medici, dat het huis was van Cosimo de Oudere en de werkplaats van Donatello, Michelangelo en Botticelli. Bezoek vervolgens het Plein van de Republiek, een van de belangrijkste pleinen van Florence dat sinds de Romeinse tijd het centrum van de stad vormt. Breng ook een bezoek aan het Michelangeloplein, voor het beste panoramische uitzicht over de stad. Ontdek de boeiende geschiedenis van de stad die het leven schonk aan ongelooflijke kunstenaars en verbazingwekkende wetenschappers.

...
Florence: begeleide fietstocht van 2,5 uur

4. Florence: begeleide fietstocht van 2,5 uur

Ontdek Florence op de fiets en zie meer van de stad in minder tijd. Deze fietstocht gaat over ongebaande paden die te ver zijn om te voet te bereiken en te smal voor bussen. Ontdek in 2,5 uur de belangrijkste historische en artistieke plekken van Florence. Ontmoet je gids bij het bureau, draag je helm en stap op je fiets om Florence te gaan verkennen. Je gids zal je leiden naar enkele van de meest verbazingwekkende en afgelegen monumenten in het historische centrum van Florence. Bezoek tijdens deze tour belangrijke bezienswaardigheden in het historische centrum, waaronder Palazzo Medici Riccardi, Cappelle Medicee, Mercato Centrale, Piazza della Repubblica, Santo Spirito, Palazzo Pitti, Ponte Vecchio, Santa Croce, Piazza della Signoria, Casa di Dante en Piazza del Duomo. Verken ook de verschillende stadsdelen van San Lorenzo en Oltarano. Tijdens de tour stop je op verschillende locaties om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad en enkele leuke weetjes. Je krijgt ook de beste plekken te zien om gelato, bistecca alla fiorentina en truffels te vinden. Het hoogtepunt van deze fietstocht is een stop bij Piazzale Michelangelo om een prachtig uitzicht over Florence te ervaren.

...
Florence: 1,5 uur durende esoterische begeleide wandeling

5. Florence: 1,5 uur durende esoterische begeleide wandeling

Ontdek de donkere, esoterische kant van de kerken, tempels en straten van Florence tijdens een wandeltocht samen met een lokale gids. Ontdek de geheime betekenis achter de gevels van de basilieken van Santa Croce en Santa Maria Novella, leer over necromantie op Piazza Santa Croce en ontcijfer het palindroom in de doopkapel van Florence. Luister naar het verhaal van de legendarische ridder Pazzino dei Pazzi en reconstrueer de arseenvergiftiging van een medewerker van Lorenzo de Grote, Pico della Mirandola in 1494. Leer het verhaal van broeder Girolamo Savonarola, de Dominicaan die in 1498 op Piazza della Signoria op de brandstapel werd opgehangen en verbrand. Beëindig je tour bij het standbeeld van Ferdinand I op Piazza Santissima en tel de bijen voor geluk.

...
Florence Santa Croce Church Tour

6. Florence Santa Croce Church Tour

Begin de tour op het hoofdplein, waar de beroemde voetbalspel gespeeld in middeleeuwse kostuums, de Calcio Storico Florentino, hier elk jaar in juni plaatsvindt. Uw gids zal in detail beschrijven wat de immense artistieke rijkdom in Santa Croce is; fresco's (1380) van Gaddi in de Cappella Maggiore vertellen het verhaal van "Santa Croce", en prachtige fresco's van Giotto in de Bardi en Peruzzi-kapellen tonen scènes uit het leven van St. Franciscus en Johannes de Evangelist. Op weg naar links van de ingang, zie het gedenkteken van de negentiende-eeuwse toneelschrijver Giovanni Battista Niccolini, gebouwd als een inspiratie voor het Vrijheidsbeeld. Terwijl je door de gewijde muren loopt, leer je over de kunst van Donatello en zijn crucifix, een van de juwelen van de Renaissance, evenals de kunst van Brunelleschi en de perfecte architectonische harmonie van zijn kapel der dwazen. Zie de monumentale begraafplaats en beschadigde schilderijen en die werd vernietigd in de tragische overstroming van 1966 en vervolgens gerestaureerd. Na een bezoek aan het interieur, leer over de buitenkant die is bedekt met een polychrome marmeren gevel. Ten slotte zal de gids je rondleiden langs de Bell Tower, Crypt en de 16 kapellen. De rondleiding duurt ongeveer een uur en je hebt de gelegenheid om terug te keren naar alles wat je mogelijk nog een keer wilt zien na afloop van de tour.

...
Florence: Eco-vriendelijke stadswandeling met golfkar

7. Florence: Eco-vriendelijke stadswandeling met golfkar

Spring op een elektronische golfkar en ontdek de geschiedenis van Florence op een vermakelijke, ontspannende en milieuvriendelijke manier. Nadat je je chauffeur hebt ontmoet, ga je naar Ponte Vecchio en volg je de Ponte Santa Trinita om de Arno te bereiken naar het Oltrarno-gebied, waar je het majestueuze Palazzo Pitti kunt bewonderen. Ga onder de Vasari Coridor door op je weg terug naar het stadscentrum. Bewonder hier de bouwstijl van de basiliek van Santa Croce, de Nationale Bibliotheek en de achterkant van de kathedraal met de beroemde koepel van Brunelleschi. Bekijk vervolgens een van de oudste ziekenhuizen ter wereld en het hoofdkantoor van de Medici-familie. Ontdek de legende van "Berta" en glijd langs het centraal station. Ga verder richting de Santa Maria Novella met zijn indrukwekkende renaissancegevel. Kom ten slotte aan in de wijk Ognissanti, staar naar de oude stadsmuren en hoor interessante feiten en verhalen over Florentijnse tradities. Je kunt er ook voor kiezen om je tour te verlengen en het iconische Piazzale Michelangelo te bezoeken.

...
Florence: stadsfietstocht met gids

8. Florence: stadsfietstocht met gids

Verken het hart van Florence tijdens een begeleide fietstocht langs de meest onvergetelijke plekken van de stad. Rij door karakteristieke straten, over populaire pleinen en over historische bruggen. Leer meer over de stad door middel van commentaar van je lokale gids. De reisroute begint waar de Medici-familie hun macht begon uit te oefenen in Florence. Bekijk hun statige paleis en de basiliek van San Lorenzo. Ga vervolgens langs de middeleeuwse doopkapel op weg naar Piazza della Republica, de plaats van het oude forum waar de geschiedenis van de stad begon. Bereik vervolgens de rivier de Arno en stop om de Renaissance-architectuur te bewonderen. Steek de door Michelangelo ontworpen brug over en krijg een prachtig uitzicht op de beroemde Ponte Vecchio. Ga verder om de andere kant van de stad te verkennen. Rijd door Piazza Santo Spirito en stop om het grote Palazzo Pitti te bewonderen. Rijd langs de Arno om de rivier over te steken en ga verder naar Santa Croce en Piazza della Signoria. Ga later naar Cathedral Square terwijl de tour rond de historische plek met zijn ongelooflijke koepel cirkelt.

...
Florence: elektrische fietstocht met wijn en lokale producten

9. Florence: elektrische fietstocht met wijn en lokale producten

Vaar comfortabel en moeiteloos op een elektrische fiets en bewonder de glorieuze nevenschikking van het landelijke Toscaanse landschap met de stedelijke levendigheid van Florence. Steek de prachtige heuvels van de regio over en arriveer uiteindelijk in het pittoreske stadje Fiesole voor een inzicht in de ontspannen, landelijke levensstijl. Ga verder langs rustige archaïsche wegen naar een charmante biologische boerderij. Bewonder het harmonieuze landschap, het klooster uit de Renaissance en proef zelfs enkele van de producten (niet inbegrepen). Bezoek de Piazzale Michelangelo en geniet van een onvergetelijk uitzicht over heel Florence. Bekijk de prachtige romaanse basiliek van San Miniato al Monte. Voordat je terugkeert naar waar de tour begon, zal een kleine Osteria je verrassen met wat wijn, vergezeld van een voorproefje van Florentijns eten.

...
Het beste van Italië: 5-daagse begeleide tour vanuit Rome

10. Het beste van Italië: 5-daagse begeleide tour vanuit Rome

Bezoek in de loop van vijf dagen de meest betoverende locaties van Italië, genietend van kunst, cultuur, keuken en de beroemde Italiaanse romantiek. Onder leiding van een vriendelijke gids vertrek je vanuit Rome en bezoek je Assisi, Siena, Florence, Pisa, Bologna, Padova, Venetië en Montepulciano. Bekijk meesterwerken van onder meer Michelangelo, Giotto en Cimabue. Dwaal door oude geplaveide straatjes, bewonder prachtige kathedralen en proef heerlijke wijnen. Deze tour is bedoeld om u tegelijkertijd te informeren en te vermaken. Logeren in comfortabele accommodatie en reizen met een luxe bus, een rondreis door Italië kan niet eenvoudiger. Met 4 maaltijden voor u, plus een uitstekende reisroute en deskundige gidsen, leun achterover, ontspan en "ga Italiaans". Dag 1 Vertrek om 07:15 uur vanuit Rome richting Assisi. Verken dit kleine stadje dat dateert uit de middeleeuwen. Bezoek de basiliek van St. Franciscus en bekijk werken van Giotto en Cimabue. Daarna rijdt u richting Siena, met als hoogtepunt Piazza del Campo. Ga verder naar Florence, waar u incheckt in uw hotel voordat u geniet van het diner (inbegrepen) en een welverdiende nachtrust. Dag 2: Florence Na het ontbijt kunt u de dag doorbrengen met het verkennen van Florence, de bakermat van de Renaissance. Bezoek de Duomo, de Campanile-toren, het Palazzo Vecchio en de basiliek van Santa Croce. Lunch (gratis) in een typisch Toscaans restaurant op Piazza Santa Croce. Wandel 's middags door de geplaveide straten of maak een korte, optionele trip naar Pisa, waar u kunt genieten van een rondleiding over het Plein der Wonderen, de Scheve Toren en de Duomo. Het diner is op uw gemak. Terug in Florence rust je uit in je hotel en laad je je batterijen op voor de volgende dag. Dag 3 Vertrek naar Bologna na het ontbijt in Florence. Dwaal door de 38 kilometer aan elegante arcades van de stad, waar het beroemd om is. Loop vanaf Piazza Malpighi naar Piazza del Nettuno en Piazza Maggiore in het hart van de stad. Ga 's middags verder richting Padova, met zijn originele Sant'Antonio-basiliek. Later kom je aan in Venetië, beroemd om zijn schilderachtige gondelboten en ingewikkelde architectuur. Check in bij je hotel en geniet van je eerste Venetiaanse diner (inbegrepen) en overnachting. Dag 4: Venetië Ga het water op en stap aan boord van een privéwaterbus om te genieten van een cruise door de grachten van Venetië. Stop bij Murano om meer te weten te komen over de oude kunst van het glasblazen. Ga verder naar het San Marcoplein voor een bezoek aan de buitenkant van de prachtige kathedraal. Zie het Dogenpaleis en de Brug der Zuchten. Breng de middag op uw gemak door met zwerven langs de grachten van Venetië en keer dan terug naar het hotel voor een overnachting. Dag 5 Na het ontbijt vertrek vanaf Piazzale Roma richting Toscane, wereldberoemd om zijn landschappen, zijn kerken, kastelen en zijn heerlijke wijnen. Ga verder naar Val di Chiana met een stop in Montepulciano, een middeleeuws stadje rijk aan geschiedenis en kunst. Bekend om zijn "Nobele" wijn, te koop in lokale wijnhuizen, organiseert Montepulciano ook elk jaar in juli een jaarlijks jazz- en wijnfestival. Lunch in een typisch restaurant inbegrepen! Breng de middag door met het ontdekken van Montepulciano in uw eigen tempo, geniet van gratis wijnproeverijen in vele wijnwinkels en vrije tijd om te winkelen. 's Avonds kom je aan in Rome, waar de tour eindigt.

...

Sitemap Santa Croce, Florence

Wil je alle activiteiten in Santa Croce, Florence ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Santa Croce, Florence

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 958 beoordelingen

Zeer iinformatieve tour, prima fietsen en hele bruikbare tips gekregen voor de rest van ons verblijf. We deden deze tiur op de eerste dag van onze 5 daagse stefentrip

Leuke tour met een gevatte en leuke gids die leuk en met humor ons alle mooie plekjes van Florence liet zien. Met een ebike rijdt je makkelijk de hele stad door.

Leuke tour met Marcia gedaan. Ze is een hele enthousiaste gids met heel veel informatie. Fietsen waren prima. Heerlijk om zo de stad beter te leren kennen!

Ik bedank de heer Pietro, onze gids die ons door Florence heeft geleid en ons op zijn eigen manier over de stad heeft verteld !!!

Fijne manier om de stad te verkennen. Gecombineerd met een snelticket en rondleiding door de Duomo.