Basiliek van San Marco

Meer dan 600 keer geboekt vorige week

Basiliek van San Marco
Hou er rekening mee dat op bepaalde dagen tussen 25 april 2024 en 14 juli 2024 iedereen die Venetië bezoekt verplicht is een toegangsprijs aan de stad Venetië te betalen, met uitzondering van specifieke gevallen. Voor meer informatie over uitzonderingen, data en betaalmethoden kun je de website van de gemeente Venetië raadplegen.

Basiliek van San Marco: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Venetië: Basiliek van San Marco Ticket, AudioGuide, Galerij van de Werf

Venetië: Basiliek van San Marco Ticket, AudioGuide, Galerij van de Werf

Bespaar tijd tijdens je bezoek aan Venetië met een voorrangsticket voor de populaire Basiliek van San Marco. Bewonder de honderden gouden mozaïeken in de Basiliek en leer meer over de byzantijnse kunst binnenin met je audiogids. Download je audiogids op je mobiele apparaat en ga naar de Basiliek van San Marco om aan je rondleiding te beginnen. Passeer de lange rijen en zet je koptelefoon op. Verken de vijf koepels en een reeks kunstwerken. Luister naar legendes en verhalen over deze kerk die al bijna 1000 jaar bestaat. Wees getuige van het oogverblindende effect van de 43.000 vierkante meter mozaïeken in de kerk. Bekijk het prachtige marmeren inlegwerk op de vloeren. Geniet van de sfeer in het gebouw dat het San Marcoplein domineert. Vervolg je reis met een spannende virtual reality ervaring in de Yard of Venice Gallery. Met de VR headset op, verdwijnt de tijd en zie je het San Marcoplein en zijn iconische monumenten zoals ze ooit waren. Stel je de Basiliek voor die is veranderd in de privékapel van de Doge en het Dogenpaleis in een middeleeuws fort!

Dogenpaleis & Basiliek van San Marco met toegang tot het terras

Dogenpaleis & Basiliek van San Marco met toegang tot het terras

Duik in de geschiedenis van Venetië tijdens deze tour van 3 uur door de basiliek van San Marco en het Dogepaleis. Je kunt een privérondleiding nemen of kiezen voor een groepsactiviteit. Bekijk twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontdek de geschiedenis van wat ooit het handelscentrum van het Middellandse Zeegebied was.  Begin je verkenningstocht samen met je gids op het San Marcoplein, waarna je de basiliek binnengaat. Vanaf het terras op de eerste verdieping kun je het uitzicht over de lagune bewonderen en de beroemde bronzen paarden van dichtbij zien. Ontdek hoe deze in de tijd van Napoleon helemaal naar Parijs en weer terug werden gebracht. De Basiliek van San Marco kan soms zonder waarschuwing voor bezoekers gesloten worden. Bezoek in dat geval in plaats daarvan de kerk van San Zaccaria of het Correr Museum, afhankelijk van de beschikbaarheid. Maak een rondleiding door de prachtig versierde 15e-eeuwse kerk en de ondergelopen crypte of kom meer te weten over de kunst en geschiedenis van Venetië. Vervolgens krijg je voorrangstoegang om het Dogepaleis binnen te gaan, de voormalige residentie van de leider van de Republiek Venetië. Bezoek onder andere de zaal van de Grote Raad en de rechtszalen. De muurschilderingen van Tintoretto en de reuzentrap zijn een aantal van de hoogtepunten.  Steek daarna de beroemde Brug der Zuchten over, die de nieuwe gevangenissen met het Dogepaleis verbindt. Terwijl je van het prachtige zicht op de kanalen geniet, kom je te weten hoe de brug aan zijn naam komt en waarom deze in de 17e eeuw werd gebouwd. Na afloop van de rondleiding kun je langer blijven om het Dogepaleis met tips van je gids verder te verkennen.

Venetië: Rondleiding door de San Marco Basiliek & Dogenpaleis

Venetië: Rondleiding door de San Marco Basiliek & Dogenpaleis

Ontdek de essentie van Venetië tijdens een intieme rondleiding met gids langs twee van de meest iconische plekken van de stad: de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis. Met voorrangstickets inbegrepen omzeil je de wachtrijen en dompel je jezelf onder in de grootsheid van deze Venetiaanse wonderen onder de deskundige begeleiding van je deskundige gastheer. Begin je reis op het San Marcoplein, waar je wordt betoverd door de historische klokkentoren en de majestueuze marmeren leeuwen. Duik in de rijke geschiedenis van Venetië terwijl je gids fascinerende verhalen vertelt over het verleden van de stad. Stap vervolgens binnen in de beroemde Basiliek van San Marco met exclusieve toegang, bewonder de glinsterende gouden mozaïeken en het weelderige decor terwijl je de betekenis ervan ontdekt als symbool van Venetiaans prestige en welvaart. Ga verder met het verkennen van het prachtige Dogenpaleis, een prachtig voorbeeld van gotische architectuur en ooit de zetel van het Venetiaanse bestuur. Krijg inzicht in het leven van de Venetiaanse Doges en de meesterlijke ambachtslieden achter het ingewikkelde ontwerp van het paleis. Terwijl je door dit architectonische juweeltje wandelt, geniet je van het panoramische uitzicht over de lagune en hoor je boeiende verhalen, waaronder de legendarische heldendaden van Casanova en het aangrijpende verhaal van de Brug der Zuchten en de aangrenzende Oude en Nieuwe Gevangenis. Na de rondleiding kun je je Venetiaanse odyssee uitbreiden met gratis toegang tot het Correr Museum, het Nationaal Archeologisch Museum en de Biblioteca Marciana, waar je je verder kunt verdiepen in het rijke erfgoed en de cultuur van Venetië.

Venetië: San Marco Basiliek voorrangstoegang & audiogids

Venetië: San Marco Basiliek voorrangstoegang & audiogids

Verhoog je bezoek aan de San Marco Basiliek in Venetië met ons exclusieve skip-the-line toegangsbewijs, zodat je het meeste uit je bezoek aan dit architectonische meesterwerk haalt. Omzeil de wachtrijen en duik rechtstreeks in het hart van de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van Venetië. Je reis begint met een naadloze entree, zodat je meteen kunt genieten van de adembenemende buitenkant van de San Marco Basiliek. Het Italiaans-Byzantijnse ontwerp van de basiliek, versierd met ingewikkelde beeldhouwwerken en marmeren zuilen, is een visueel feest dat de toon zet voor de wonderen die binnenin liggen. Ontdek binnen de ongeëvenaarde schoonheid van de gouden mozaïeken van de basiliek, die elk een uniek verhaal vertellen van religieuze betekenis en historisch belang. Krijg meer inzicht in de ingewikkelde details van de architectuur en de evolutie van de basiliek.

Voorrangstoegang: Basiliek van San Marco met rondleiding

Voorrangstoegang: Basiliek van San Marco met rondleiding

Samen met een gids, geregeld in overleg met de Curia di Venezia, kun je een volledige rondleiding krijgen in de Gouden Basiliek, ooit de privékapel van de Doges van Venetië, en de enige in zijn soort in Italië, dankzij de prachtige gouden mozaïeken en marmeren inlegvloeren. Luister naar je deskundige gids die de afgebeelde bijbelse scènes en de geschiedenis en bijzonderheden van deze oude basiliek beschrijft. Bewonder de Schat en het terras met het prachtige uitzicht op het San Marcoplein of de Pala d'Oro (indien optie gekozen)

Venetië: Dogepaleis en San Marcobasiliek, met voorrangstoegang

Venetië: Dogepaleis en San Marcobasiliek, met voorrangstoegang

Ga mee met een wandeling met gids over het San Marcoplein, en naar het Dogepaleis en de San Marcobasiliek met voorrangstoegang. Je ontmoet de gids op het San Marcoplein en gaat vervolgens naar het Palazzo Ducale, het bijzondere paleis dat eeuwenlang het politieke machtscentrum van Venetië vertegenwoordigde. Betreed de prachtige kamers, met honderden geschilderde meesterwerken. Ontdek waar de hertog en zijn raad het lot van een 1000 jaar oude republiek bepaalden, en bewonder de details van de middeleeuwse gouden trap. Zie de beroemde Brug der Zuchten. Betreed de beruchte Venetiaanse gevangenis waar Giacomo Casanova vastzat. Bezoek de San Marco Basiliek en geniet van een rondleiding door dit Byzantijnse meesterwerk, met zijn prachtige gouden mozaïeken en marmeren vloerinleg. Bekijk de schat en het terras van de San Marcobasiliek

Venetië: Basiliek van San Marco, Dogenpaleis & Optie voor de Klokkentoren

Venetië: Basiliek van San Marco, Dogenpaleis & Optie voor de Klokkentoren

Geniet van het beste van Venetië tijdens een tour in kleine groep en bezoek drie van de meest iconische monumenten van de stad, de Basiliek van San Marco, de Brug der Zuchten en het Dogenpaleis. Sla de lange rijen buiten over met onze voorrangstickets om kostbare tijd te besparen. Ontdek het imposante Dogenpaleis met zijn prachtige kamers en honderden meesterwerken. Hier bepaalden de Doge en zijn Raad het lot van een duizend jaar oude Republiek. Beleef het samen met een gids die je de zalen van de macht laat zien en je onderdompelt in een heel bijzondere historische context: de Europese Middeleeuwen en de direct daaropvolgende eeuwen. Steek vervolgens de wereldberoemde Brug der Zuchten over en bezoek de vochtige en donkere Piombi gevangenissen. De naam komt van de suggestie dat gevangenen zuchtten bij hun laatste uitzicht op het prachtige Venetië door het raam voordat ze naar hun cel werden gebracht. Vervolg het bezoek met de centrale hal en de glanzende gouden hoofdbeuken van de Basiliek van San Marco, leer meer over de geschiedenis van de kunstwerken die de kerk versieren en bereik, indien voorzien in de door jou gekozen bezoekoptie, het Basiliekmuseum. Bewonder het adembenemende uitzicht op het San Marcoplein, het hart van Venetië, vanaf het terras van de Basiliek. Vervolg je reis met een spannende virtual reality ervaring in de Yard of Venice Gallery. Met de VR headset op, verdwijnt de tijd en zie je het San Marcoplein en zijn iconische monumenten zoals ze ooit waren. Stel je de Basiliek voor die is veranderd in de privékapel van de Doge en het Dogenpaleis in een middeleeuws fort! Tot slot kun je Venetië zelf blijven bezoeken met behulp van onze audiogids. De mobiele app bevat een digitale kaart die je door de stad leidt en de beste plekjes laat zien.

Venetië: Basiliek van San Marco rondleiding en werfgalerij

Venetië: Basiliek van San Marco rondleiding en werfgalerij

Volg een fascinerende rondleiding door de Gouden Basiliek van San Marco, met zijn beroemde gouden mozaïeken. Sla de rij over en ga de majestueuze kerk binnen met een deskundige gids die de geschiedenis van dit byzantijnse kunstwerk en de betekenis ervan vertelt. Je zult versteld staan van de vijf koepels die door beroemde kunstenaars zijn versierd. Ontdek de schatkamer van San Marco, een prachtige verzameling relikwieën en kostbare voorwerpen die door de eeuwen heen zijn verzameld. Geniet vanaf de terrassen ook van het uitzicht op het San Marcoplein, het hart van Venetië, en de quadriga van San Marco. Vervolg je reis met een spannende virtual reality ervaring in de Yard of Venice Gallery. Met de VR headset op, verdwijnt de tijd en zie je het San Marcoplein en zijn iconische monumenten zoals ze ooit waren. Stel je de Basiliek voor die is veranderd in de privékapel van de Doge en het Dogenpaleis in een middeleeuws fort! Gebruik vervolgens de mobiele app om de 5 wijken van Venetië met hun beste bezienswaardigheden en pleinen te ontdekken. Luister naar het gesproken verhaal over de hoogtepunten van de stad, met meer dan 120 bezienswaardigheden, waaronder het glorieuze theater La Fenice, de Rialtobrug, het Joodse getto, het Arsenaal, de majestueuze Accademiabrug en nog veel meer.

Venetië: San Marco basiliek met terras & Dogenpaleis

Venetië: San Marco basiliek met terras & Dogenpaleis

Combineer de twee belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië tijdens een buitengewone tour onder leiding van een lokale gids. Met vooraf gereserveerde tickets en voorrangstoegang ga je rechtstreeks naar de Basiliek van San Marco en het Dogepaleis voor een rondleiding met gids. Kies voor een rondleiding om 08:00 uur 's ochtends en geniet van exclusieve vroege toegang tot het Dogepaleis en een exclusief bezoek voor jouw groep, een uur voordat het grote publiek arriveert. Stap eerst binnen in de belangrijkste kerk van Venetië – De Basiliek van San Marco – en bewonder de architectuur uit zowel het oosten als het westen en de adembenemende gouden mozaïeken. In gezelschap van een plaatselijke gids kun je een aantal van de grootste schatten van de basiliek van dichtbij bekijken, zoals de duizenden jaren oude Quadriga van vier gouden paarden. Geniet van de unieke mogelijkheid om het prachtige uitzicht vanaf het balkon over het San Marcoplein te bewonderen. Luister tijdens de rondleiding naar de vele fascinerende verhalen over hoe de meeste kostbare bezittingen van de basiliek hier op niet helemaal eerlijke wijze terecht zijn gekomen. De tweede stop op de route is niet minder mooi. Het Palazzo Ducale, oftewel het Dogepaleis, was de thuisbasis van de doge of hertog van Venetië en zijn regeringszetel. Sla de lange wachtrij voor tickets over en loop meteen naar binnen om de enorme raadszalen, ongelofelijke publiekszalen en de prachtige balzaal met levensgrote werken van beroemde Venetiaanse meesters als Veronese en Tintoretto te bekijken. Luister naar de verhalen over de intrigerende geschiedenis van dit gebouw dat de oudste republiek ter wereld huisvestte – en ook plaats bood aan de fascinerende regering, en zelfs een opgesloten Casanova. Om deze ochtend vol ontdekkingen af te sluiten, treed je in de voetsporen van menig minder bedeelde Venetiaan uit voorbije eeuwen. Steek van binnenuit de Brug der Zuchten over naar de grimmige Nieuwe Gevangenissen – een schril maar fascinerend contrast met de weelderige zalen en galerijen in het paleis aan de overkant van het smalle kanaal.

Venetië: Skip-the-Line rondleiding in de San Marco Basiliek

Venetië: Skip-the-Line rondleiding in de San Marco Basiliek

Leer een van de beroemdste monumenten van Venetië kennen met een rondleiding door de San Marco Basiliek, inclusief voorrangstoegang. Ontdek het meesterwerk van Byzantijnse kunst, ooit een privékapel van de Doge, dat een must-see is geworden voor bezoekers aan Venetië. Bewonder de 8.000 vierkante meter gouden mozaïeken op het plafond van de kerk. Leer alles over de geschiedenis van San Marco, over de Byzantijnse architectonische aspecten en over de verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament die in de mozaïeken zijn afgebeeld.

205 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Basiliek van San Marco: topattracties in de buurt

Basiliek van San Marco: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Venetië: Basiliek van San Marco Ticket, AudioGuide, Galerij van de Werf

Venetië: Basiliek van San Marco Ticket, AudioGuide, Galerij van de Werf

Bespaar tijd tijdens je bezoek aan Venetië met een voorrangsticket voor de populaire Basiliek van San Marco. Bewonder de honderden gouden mozaïeken in de Basiliek en leer meer over de byzantijnse kunst binnenin met je audiogids. Download je audiogids op je mobiele apparaat en ga naar de Basiliek van San Marco om aan je rondleiding te beginnen. Passeer de lange rijen en zet je koptelefoon op. Verken de vijf koepels en een reeks kunstwerken. Luister naar legendes en verhalen over deze kerk die al bijna 1000 jaar bestaat. Wees getuige van het oogverblindende effect van de 43.000 vierkante meter mozaïeken in de kerk. Bekijk het prachtige marmeren inlegwerk op de vloeren. Geniet van de sfeer in het gebouw dat het San Marcoplein domineert. Vervolg je reis met een spannende virtual reality ervaring in de Yard of Venice Gallery. Met de VR headset op, verdwijnt de tijd en zie je het San Marcoplein en zijn iconische monumenten zoals ze ooit waren. Stel je de Basiliek voor die is veranderd in de privékapel van de Doge en het Dogenpaleis in een middeleeuws fort!

Dogenpaleis & Basiliek van San Marco met toegang tot het terras

Dogenpaleis & Basiliek van San Marco met toegang tot het terras

Duik in de geschiedenis van Venetië tijdens deze tour van 3 uur door de basiliek van San Marco en het Dogepaleis. Je kunt een privérondleiding nemen of kiezen voor een groepsactiviteit. Bekijk twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontdek de geschiedenis van wat ooit het handelscentrum van het Middellandse Zeegebied was.  Begin je verkenningstocht samen met je gids op het San Marcoplein, waarna je de basiliek binnengaat. Vanaf het terras op de eerste verdieping kun je het uitzicht over de lagune bewonderen en de beroemde bronzen paarden van dichtbij zien. Ontdek hoe deze in de tijd van Napoleon helemaal naar Parijs en weer terug werden gebracht. De Basiliek van San Marco kan soms zonder waarschuwing voor bezoekers gesloten worden. Bezoek in dat geval in plaats daarvan de kerk van San Zaccaria of het Correr Museum, afhankelijk van de beschikbaarheid. Maak een rondleiding door de prachtig versierde 15e-eeuwse kerk en de ondergelopen crypte of kom meer te weten over de kunst en geschiedenis van Venetië. Vervolgens krijg je voorrangstoegang om het Dogepaleis binnen te gaan, de voormalige residentie van de leider van de Republiek Venetië. Bezoek onder andere de zaal van de Grote Raad en de rechtszalen. De muurschilderingen van Tintoretto en de reuzentrap zijn een aantal van de hoogtepunten.  Steek daarna de beroemde Brug der Zuchten over, die de nieuwe gevangenissen met het Dogepaleis verbindt. Terwijl je van het prachtige zicht op de kanalen geniet, kom je te weten hoe de brug aan zijn naam komt en waarom deze in de 17e eeuw werd gebouwd. Na afloop van de rondleiding kun je langer blijven om het Dogepaleis met tips van je gids verder te verkennen.

Venetië: Rondleiding door de San Marco Basiliek & Dogenpaleis

Venetië: Rondleiding door de San Marco Basiliek & Dogenpaleis

Ontdek de essentie van Venetië tijdens een intieme rondleiding met gids langs twee van de meest iconische plekken van de stad: de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis. Met voorrangstickets inbegrepen omzeil je de wachtrijen en dompel je jezelf onder in de grootsheid van deze Venetiaanse wonderen onder de deskundige begeleiding van je deskundige gastheer. Begin je reis op het San Marcoplein, waar je wordt betoverd door de historische klokkentoren en de majestueuze marmeren leeuwen. Duik in de rijke geschiedenis van Venetië terwijl je gids fascinerende verhalen vertelt over het verleden van de stad. Stap vervolgens binnen in de beroemde Basiliek van San Marco met exclusieve toegang, bewonder de glinsterende gouden mozaïeken en het weelderige decor terwijl je de betekenis ervan ontdekt als symbool van Venetiaans prestige en welvaart. Ga verder met het verkennen van het prachtige Dogenpaleis, een prachtig voorbeeld van gotische architectuur en ooit de zetel van het Venetiaanse bestuur. Krijg inzicht in het leven van de Venetiaanse Doges en de meesterlijke ambachtslieden achter het ingewikkelde ontwerp van het paleis. Terwijl je door dit architectonische juweeltje wandelt, geniet je van het panoramische uitzicht over de lagune en hoor je boeiende verhalen, waaronder de legendarische heldendaden van Casanova en het aangrijpende verhaal van de Brug der Zuchten en de aangrenzende Oude en Nieuwe Gevangenis. Na de rondleiding kun je je Venetiaanse odyssee uitbreiden met gratis toegang tot het Correr Museum, het Nationaal Archeologisch Museum en de Biblioteca Marciana, waar je je verder kunt verdiepen in het rijke erfgoed en de cultuur van Venetië.

Venetië: San Marco Basiliek voorrangstoegang & audiogids

Venetië: San Marco Basiliek voorrangstoegang & audiogids

Verhoog je bezoek aan de San Marco Basiliek in Venetië met ons exclusieve skip-the-line toegangsbewijs, zodat je het meeste uit je bezoek aan dit architectonische meesterwerk haalt. Omzeil de wachtrijen en duik rechtstreeks in het hart van de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van Venetië. Je reis begint met een naadloze entree, zodat je meteen kunt genieten van de adembenemende buitenkant van de San Marco Basiliek. Het Italiaans-Byzantijnse ontwerp van de basiliek, versierd met ingewikkelde beeldhouwwerken en marmeren zuilen, is een visueel feest dat de toon zet voor de wonderen die binnenin liggen. Ontdek binnen de ongeëvenaarde schoonheid van de gouden mozaïeken van de basiliek, die elk een uniek verhaal vertellen van religieuze betekenis en historisch belang. Krijg meer inzicht in de ingewikkelde details van de architectuur en de evolutie van de basiliek.

Voorrangstoegang: Basiliek van San Marco met rondleiding

Voorrangstoegang: Basiliek van San Marco met rondleiding

Samen met een gids, geregeld in overleg met de Curia di Venezia, kun je een volledige rondleiding krijgen in de Gouden Basiliek, ooit de privékapel van de Doges van Venetië, en de enige in zijn soort in Italië, dankzij de prachtige gouden mozaïeken en marmeren inlegvloeren. Luister naar je deskundige gids die de afgebeelde bijbelse scènes en de geschiedenis en bijzonderheden van deze oude basiliek beschrijft. Bewonder de Schat en het terras met het prachtige uitzicht op het San Marcoplein of de Pala d'Oro (indien optie gekozen)

Venetië: Dogepaleis en San Marcobasiliek, met voorrangstoegang

Venetië: Dogepaleis en San Marcobasiliek, met voorrangstoegang

Ga mee met een wandeling met gids over het San Marcoplein, en naar het Dogepaleis en de San Marcobasiliek met voorrangstoegang. Je ontmoet de gids op het San Marcoplein en gaat vervolgens naar het Palazzo Ducale, het bijzondere paleis dat eeuwenlang het politieke machtscentrum van Venetië vertegenwoordigde. Betreed de prachtige kamers, met honderden geschilderde meesterwerken. Ontdek waar de hertog en zijn raad het lot van een 1000 jaar oude republiek bepaalden, en bewonder de details van de middeleeuwse gouden trap. Zie de beroemde Brug der Zuchten. Betreed de beruchte Venetiaanse gevangenis waar Giacomo Casanova vastzat. Bezoek de San Marco Basiliek en geniet van een rondleiding door dit Byzantijnse meesterwerk, met zijn prachtige gouden mozaïeken en marmeren vloerinleg. Bekijk de schat en het terras van de San Marcobasiliek

Venetië: Basiliek van San Marco, Dogenpaleis & Optie voor de Klokkentoren

Venetië: Basiliek van San Marco, Dogenpaleis & Optie voor de Klokkentoren

Geniet van het beste van Venetië tijdens een tour in kleine groep en bezoek drie van de meest iconische monumenten van de stad, de Basiliek van San Marco, de Brug der Zuchten en het Dogenpaleis. Sla de lange rijen buiten over met onze voorrangstickets om kostbare tijd te besparen. Ontdek het imposante Dogenpaleis met zijn prachtige kamers en honderden meesterwerken. Hier bepaalden de Doge en zijn Raad het lot van een duizend jaar oude Republiek. Beleef het samen met een gids die je de zalen van de macht laat zien en je onderdompelt in een heel bijzondere historische context: de Europese Middeleeuwen en de direct daaropvolgende eeuwen. Steek vervolgens de wereldberoemde Brug der Zuchten over en bezoek de vochtige en donkere Piombi gevangenissen. De naam komt van de suggestie dat gevangenen zuchtten bij hun laatste uitzicht op het prachtige Venetië door het raam voordat ze naar hun cel werden gebracht. Vervolg het bezoek met de centrale hal en de glanzende gouden hoofdbeuken van de Basiliek van San Marco, leer meer over de geschiedenis van de kunstwerken die de kerk versieren en bereik, indien voorzien in de door jou gekozen bezoekoptie, het Basiliekmuseum. Bewonder het adembenemende uitzicht op het San Marcoplein, het hart van Venetië, vanaf het terras van de Basiliek. Vervolg je reis met een spannende virtual reality ervaring in de Yard of Venice Gallery. Met de VR headset op, verdwijnt de tijd en zie je het San Marcoplein en zijn iconische monumenten zoals ze ooit waren. Stel je de Basiliek voor die is veranderd in de privékapel van de Doge en het Dogenpaleis in een middeleeuws fort! Tot slot kun je Venetië zelf blijven bezoeken met behulp van onze audiogids. De mobiele app bevat een digitale kaart die je door de stad leidt en de beste plekjes laat zien.

Venetië: Basiliek van San Marco rondleiding en werfgalerij

Venetië: Basiliek van San Marco rondleiding en werfgalerij

Volg een fascinerende rondleiding door de Gouden Basiliek van San Marco, met zijn beroemde gouden mozaïeken. Sla de rij over en ga de majestueuze kerk binnen met een deskundige gids die de geschiedenis van dit byzantijnse kunstwerk en de betekenis ervan vertelt. Je zult versteld staan van de vijf koepels die door beroemde kunstenaars zijn versierd. Ontdek de schatkamer van San Marco, een prachtige verzameling relikwieën en kostbare voorwerpen die door de eeuwen heen zijn verzameld. Geniet vanaf de terrassen ook van het uitzicht op het San Marcoplein, het hart van Venetië, en de quadriga van San Marco. Vervolg je reis met een spannende virtual reality ervaring in de Yard of Venice Gallery. Met de VR headset op, verdwijnt de tijd en zie je het San Marcoplein en zijn iconische monumenten zoals ze ooit waren. Stel je de Basiliek voor die is veranderd in de privékapel van de Doge en het Dogenpaleis in een middeleeuws fort! Gebruik vervolgens de mobiele app om de 5 wijken van Venetië met hun beste bezienswaardigheden en pleinen te ontdekken. Luister naar het gesproken verhaal over de hoogtepunten van de stad, met meer dan 120 bezienswaardigheden, waaronder het glorieuze theater La Fenice, de Rialtobrug, het Joodse getto, het Arsenaal, de majestueuze Accademiabrug en nog veel meer.

Venetië: San Marco basiliek met terras & Dogenpaleis

Venetië: San Marco basiliek met terras & Dogenpaleis

Combineer de twee belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië tijdens een buitengewone tour onder leiding van een lokale gids. Met vooraf gereserveerde tickets en voorrangstoegang ga je rechtstreeks naar de Basiliek van San Marco en het Dogepaleis voor een rondleiding met gids. Kies voor een rondleiding om 08:00 uur 's ochtends en geniet van exclusieve vroege toegang tot het Dogepaleis en een exclusief bezoek voor jouw groep, een uur voordat het grote publiek arriveert. Stap eerst binnen in de belangrijkste kerk van Venetië – De Basiliek van San Marco – en bewonder de architectuur uit zowel het oosten als het westen en de adembenemende gouden mozaïeken. In gezelschap van een plaatselijke gids kun je een aantal van de grootste schatten van de basiliek van dichtbij bekijken, zoals de duizenden jaren oude Quadriga van vier gouden paarden. Geniet van de unieke mogelijkheid om het prachtige uitzicht vanaf het balkon over het San Marcoplein te bewonderen. Luister tijdens de rondleiding naar de vele fascinerende verhalen over hoe de meeste kostbare bezittingen van de basiliek hier op niet helemaal eerlijke wijze terecht zijn gekomen. De tweede stop op de route is niet minder mooi. Het Palazzo Ducale, oftewel het Dogepaleis, was de thuisbasis van de doge of hertog van Venetië en zijn regeringszetel. Sla de lange wachtrij voor tickets over en loop meteen naar binnen om de enorme raadszalen, ongelofelijke publiekszalen en de prachtige balzaal met levensgrote werken van beroemde Venetiaanse meesters als Veronese en Tintoretto te bekijken. Luister naar de verhalen over de intrigerende geschiedenis van dit gebouw dat de oudste republiek ter wereld huisvestte – en ook plaats bood aan de fascinerende regering, en zelfs een opgesloten Casanova. Om deze ochtend vol ontdekkingen af te sluiten, treed je in de voetsporen van menig minder bedeelde Venetiaan uit voorbije eeuwen. Steek van binnenuit de Brug der Zuchten over naar de grimmige Nieuwe Gevangenissen – een schril maar fascinerend contrast met de weelderige zalen en galerijen in het paleis aan de overkant van het smalle kanaal.

Venetië: Skip-the-Line rondleiding in de San Marco Basiliek

Venetië: Skip-the-Line rondleiding in de San Marco Basiliek

Leer een van de beroemdste monumenten van Venetië kennen met een rondleiding door de San Marco Basiliek, inclusief voorrangstoegang. Ontdek het meesterwerk van Byzantijnse kunst, ooit een privékapel van de Doge, dat een must-see is geworden voor bezoekers aan Venetië. Bewonder de 8.000 vierkante meter gouden mozaïeken op het plafond van de kerk. Leer alles over de geschiedenis van San Marco, over de Byzantijnse architectonische aspecten en over de verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament die in de mozaïeken zijn afgebeeld.

De topbezienswaardigheden in Venetië

Activiteiten in Basiliek van San Marco

Rondleidingen in Italië

Wat te doen in Italië

Andere activiteiten in Basiliek van San Marco

Wil je alle activiteiten in Basiliek van San Marco bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Basiliek van San Marco

Gemiddelde beoordeling

4.5
(28.006 beoordelingen)

Alles was goed georganiseerd. De gids legde alles heel goed uit. We moesten echter voortdurend wachten op medereizigers, ook al legde de gids voortdurend ontmoetingspunten en tijden uit in drie talen en liet aan iedereen op het einde een stukje papier zien, maar Venetië is prachtig om naar te kijken helemaal overvol. Zitten is alleen mogelijk in restaurants, anders is er geen zitgelegenheid. Bereid je voor op een drukke dag.

Een geweldige ervaring voor ons gezin van zes met kinderen van 12 jaar. De mobiele telefoons hadden soms problemen met de internetverbinding in de smalle straatjes (Googlemap). Terwijl we door de stad liepen, viel het ons op dat er nauwelijks zitplaatsen/banken waren om op te rusten! Dit maakte het voor oudere mensen een beetje vermoeiend.

Een topgids!! Het bezoek was erg interessant. Geen wachtrijen bij de ingang van de monumenten! Enige verbeterpuntje: geef op de aanvraag aan dat je naar de tourshop op het plein van de ontmoetingsplaats moet gaan om de audioapparatuur op te halen.

Zeer goed georganiseerde, ongelooflijk aardige gids die het bezoek erg interessant maakte

Excursie zeer de moeite waard, vooral met Francesco.