Datums kiezen

Basiliek van San Marco

Basiliek van San Marco

Basiliek van San Marco: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Venetië: Basiliek van San Marco Ticket, audiogids en VR rondleiding

1. Venetië: Basiliek van San Marco Ticket, audiogids en VR rondleiding

Bespaar tijd tijdens je bezoek aan Venetië met een voorrangsticket voor de populaire Basiliek van San Marco. Bewonder de honderden gouden mozaïeken in de Basiliek en leer meer over de byzantijnse kunst binnenin met je audiogids. Download je audiogids op je mobiele apparaat en ga naar de Basiliek van San Marco om aan je rondleiding te beginnen. Passeer de lange rijen en zet je koptelefoon op. Verken de vijf koepels en een reeks kunstwerken. Luister naar legendes en verhalen over deze kerk die al bijna 1000 jaar bestaat. Wees getuige van het oogverblindende effect van de 43.000 vierkante meter mozaïeken in de kerk. Bekijk het prachtige marmeren inlegwerk op de vloeren. Geniet van de sfeer in het gebouw dat het San Marcoplein domineert. Vervolg je reis met een spannende virtual reality ervaring. Met de VR headset op, verdwijnt de tijd en zie je het San Marcoplein en zijn iconische monumenten zoals ze ooit waren. De reis gaat verder door de carnavaleske sfeer van het Canal Grande en leidt je door de wateren van Venetië alsof je een echte Venetiaan bent.

Dogenpaleis & Basiliek van San Marco met toegang tot het terras

2. Dogenpaleis & Basiliek van San Marco met toegang tot het terras

Duik in de geschiedenis van Venetië tijdens deze tour van 3 uur door de basiliek van San Marco en het Dogepaleis. Je kunt een privérondleiding nemen of kiezen voor een groepsactiviteit. Bekijk twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontdek de geschiedenis van wat ooit het handelscentrum van het Middellandse Zeegebied was.  Begin je verkenningstocht samen met je gids op het San Marcoplein, waarna je de basiliek binnengaat. Vanaf het terras op de eerste verdieping kun je het uitzicht over de lagune bewonderen en de beroemde bronzen paarden van dichtbij zien. Ontdek hoe deze in de tijd van Napoleon helemaal naar Parijs en weer terug werden gebracht. De Basiliek van San Marco kan soms zonder waarschuwing voor bezoekers gesloten worden. Bezoek in dat geval in plaats daarvan de kerk van San Zaccaria of het Correr Museum, afhankelijk van de beschikbaarheid. Maak een rondleiding door de prachtig versierde 15e-eeuwse kerk en de ondergelopen crypte of kom meer te weten over de kunst en geschiedenis van Venetië. Vervolgens krijg je voorrangstoegang om het Dogepaleis binnen te gaan, de voormalige residentie van de leider van de Republiek Venetië. Bezoek onder andere de zaal van de Grote Raad en de rechtszalen. De muurschilderingen van Tintoretto en de reuzentrap zijn een aantal van de hoogtepunten.  Steek daarna de beroemde Brug der Zuchten over, die de nieuwe gevangenissen met het Dogepaleis verbindt. Terwijl je van het prachtige zicht op de kanalen geniet, kom je te weten hoe de brug aan zijn naam komt en waarom deze in de 17e eeuw werd gebouwd. Na afloop van de rondleiding kun je langer blijven om het Dogepaleis met tips van je gids verder te verkennen.

Venetië: Hoogtepunten Tour, San Marco Basiliek & Dogenpaleis

3. Venetië: Hoogtepunten Tour, San Marco Basiliek & Dogenpaleis

Beleef het beste van Venetië tijdens een tour met een kleine groep die twee van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad bezoekt, de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis. Sla de lange wachtrijen over met inbegrepen, vooraf gereserveerde tickets en geniet van de pracht van deze Venetiaanse schatten in jouw eigen tempo. Begin je tour op het San Marco-plein. Bewonder de klokkentoren en de marmeren leeuwen, voordat je met je gids de basiliek betreedt. Bewonder de gouden mozaïeken en het weelderige ontwerp en leer hoe het gebouw een symbool is van Venetiaanse macht en rijkdom. Verken vervolgens het Dogenpaleis, een gotisch meesterwerk dat ooit de zetel was van de Venetiaanse overheid. Leer meer over het leven van de heersende Venetiaanse doges en de 14e-eeuwse beeldhouwers die aan het paleis werkten.  Geniet van een prachtig uitzicht over de lagune terwijl je door dit wereldberoemde monument loopt. Leer meer over het buitengewone verhaal van Casanova en de betekenis van de Brug der Zuchten, evenals de oude en nieuwe gevangenissen. Zodra je tour is afgelopen, ga je verder met jouw verkenning van de Venetiaanse geschiedenis en cultuur met jouw inbegrepen toegang tot het Museo Correr, het Nationaal Archeologisch Museum en de Biblioteca Marciana.

Venetië: Dogepaleis en San Marcobasiliek, met voorrangstoegang

4. Venetië: Dogepaleis en San Marcobasiliek, met voorrangstoegang

Ga mee met een wandeling met gids over het San Marcoplein, en naar het Dogepaleis en de San Marcobasiliek met voorrangstoegang. Je ontmoet de gids op het San Marcoplein en gaat vervolgens naar het Palazzo Ducale, het bijzondere paleis dat eeuwenlang het politieke machtscentrum van Venetië vertegenwoordigde. Betreed de prachtige kamers, met honderden geschilderde meesterwerken. Ontdek waar de hertog en zijn raad het lot van een 1000 jaar oude republiek bepaalden, en bewonder de details van de middeleeuwse gouden trap. Zie de beroemde Brug der Zuchten. Betreed de beruchte Venetiaanse gevangenis waar Giacomo Casanova vastzat. Bezoek de San Marco Basiliek en geniet van een rondleiding door dit Byzantijnse meesterwerk, met zijn prachtige gouden mozaïeken en marmeren vloerinleg. Bekijk de schat en het terras van de San Marcobasiliek

Venetië: Basiliek van San Marco voorrangstoegang met gids

5. Venetië: Basiliek van San Marco voorrangstoegang met gids

Volg een fascinerende rondleiding door de gouden San Marcobasiliek, met zijn beroemde gouden mozaïeken. Sla de wachtrij over en betreed de majestueuze kerk met een deskundige gids die meer zal vertellen over de geschiedenis van dit Byzantijnse kunstwerk en de betekenis ervan. Je zult versteld staan van de vijf koepels die door gerenommeerde kunstenaars zijn gedecoreerd. Ontdek de Schatkamer van San Marco, een prachtige verzameling relikwieën en kostbare voorwerpen die door de eeuwen heen zijn verzameld. Geniet vanaf de terrassen ook van het uitzicht op het San Marcoplein, het hart van Venetië, en de quadriga van San Marco. Gebruik vervolgens de mobiele app om de vijf wijken van Venetië met hun beste attracties en pleinen te ontdekken. Luister naar de audiovertelling over de hoogtepunten van de stad, met meer dan 120 bezienswaardigheden, waaronder het glorieuze theater La Fenice, de Rialtobrug, het Joodse getto, de Arsenale, de majestueuze Accademiabrug en nog veel meer.

Venetië: San Marco basiliek met terras & Dogenpaleis

6. Venetië: San Marco basiliek met terras & Dogenpaleis

Combineer de twee belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië tijdens een buitengewone tour onder leiding van een lokale gids. Met vooraf gereserveerde tickets en voorrangstoegang ga je rechtstreeks naar de Basiliek van San Marco en het Dogepaleis voor een rondleiding met gids. Kies voor een rondleiding om 08:00 uur 's ochtends en geniet van exclusieve vroege toegang tot het Dogepaleis en een exclusief bezoek voor jouw groep, een uur voordat het grote publiek arriveert. Stap eerst binnen in de belangrijkste kerk van Venetië – De Basiliek van San Marco – en bewonder de architectuur uit zowel het oosten als het westen en de adembenemende gouden mozaïeken. In gezelschap van een plaatselijke gids kun je een aantal van de grootste schatten van de basiliek van dichtbij bekijken, zoals de duizenden jaren oude Quadriga van vier gouden paarden. Geniet van de unieke mogelijkheid om het prachtige uitzicht vanaf het balkon over het San Marcoplein te bewonderen. Luister tijdens de rondleiding naar de vele fascinerende verhalen over hoe de meeste kostbare bezittingen van de basiliek hier op niet helemaal eerlijke wijze terecht zijn gekomen. De tweede stop op de route is niet minder mooi. Het Palazzo Ducale, oftewel het Dogepaleis, was de thuisbasis van de doge of hertog van Venetië en zijn regeringszetel. Sla de lange wachtrij voor tickets over en loop meteen naar binnen om de enorme raadszalen, ongelofelijke publiekszalen en de prachtige balzaal met levensgrote werken van beroemde Venetiaanse meesters als Veronese en Tintoretto te bekijken. Luister naar de verhalen over de intrigerende geschiedenis van dit gebouw dat de oudste republiek ter wereld huisvestte – en ook plaats bood aan de fascinerende regering, en zelfs een opgesloten Casanova. Om deze ochtend vol ontdekkingen af te sluiten, treed je in de voetsporen van menig minder bedeelde Venetiaan uit voorbije eeuwen. Steek van binnenuit de Brug der Zuchten over naar de grimmige Nieuwe Gevangenissen – een schril maar fascinerend contrast met de weelderige zalen en galerijen in het paleis aan de overkant van het smalle kanaal.

Venetië: San Marco Basiliek voorrangstoegang & audiogids

7. Venetië: San Marco Basiliek voorrangstoegang & audiogids

Verhoog je bezoek aan de San Marco Basiliek in Venetië met ons exclusieve skip-the-line toegangsbewijs, zodat je het meeste uit je bezoek aan dit architectonische meesterwerk haalt. Omzeil de wachtrijen en duik rechtstreeks in het hart van de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van Venetië. Je reis begint met een naadloze entree, zodat je meteen kunt genieten van de adembenemende buitenkant van de San Marco Basiliek. Het Italiaans-Byzantijnse ontwerp van de basiliek, versierd met ingewikkelde beeldhouwwerken en marmeren zuilen, is een visueel feest dat de toon zet voor de wonderen die binnenin liggen. Ontdek binnen de ongeëvenaarde schoonheid van de gouden mozaïeken van de basiliek, die elk een uniek verhaal vertellen van religieuze betekenis en historisch belang. Krijg meer inzicht in de ingewikkelde details van de architectuur en de evolutie van de basiliek.

Venetië: rondleiding door de Basiliek van San Marco en toegang tot het terras

8. Venetië: rondleiding door de Basiliek van San Marco en toegang tot het terras

Bekijk de hoogtepunten van de Basiliek van San Marco met een lokale gids, inclusief het museum, mozaïeken en meesterwerken. Bewonder het uitzicht op het San Marcoplein vanaf de basiliek. Ontmoet je gids in de buurt van het beroemde Piazza San Marco en ga rechtdoor naar de Basiliek van San Marco. Zodra je het atrium binnenkomt, bewonder je het plafond en zie je een glinsterende uitgestrektheid van gouden mozaïeken die je naar het interieur van de kerk leiden. Ontdek meesterwerken uit het verleden, zoals de beroemde gouden koepels, de iconostase, de ciborie, het hoofdaltaar met het graf van St. Marcus de Evangelist en andere wonderen. Beklim vervolgens een steile maar fascinerende trap naar de 1e verdieping waar het Museum van San Marco is gevestigd. Bekijk hier de prachtige binnenkant van de Basiliek van San Marco van bovenaf. Vervolgens bereikt u het terras van de Basiliek van San Marco, waar u, in de schaduw van het beroemde standbeeld van 4 bronzen paarden (een kopie), een van de mooiste uitzichten op het San Marcoplein ervaart. Bezoek ten slotte het originele paardenbeeld dat ooit op het bovenste deel van de kerkgevel stond. Aan het einde van de tour kun je langer in het Basiliekmuseum van San Marco blijven om op je gemak te verkennen - het toegangsticket is bij de tour inbegrepen. U kunt ook het prachtige panorama van de Piazza bewonderen vanaf het terras van de basiliek of terugkeren naar de begane grond om in uw eigen tempo te verkennen.

Venetië: Basiliek, Dogenpaleis, rondleiding Brug der Zuchten

9. Venetië: Basiliek, Dogenpaleis, rondleiding Brug der Zuchten

Geniet van het beste van Venetië tijdens een rondleiding met een kleine groep en bezoek drie van de meest iconische monumenten van de stad, de Basiliek van San Marco, de Brug der Zuchten en het Dogenpaleis. Sla de lange rijen buiten over met onze skip-the-line tickets om kostbare tijd te besparen. Ontdek het imposante Dogenpaleis met zijn prachtige kamers en honderden meesterwerken. Hier controleerden de doge en zijn raad het lot van een duizendjarige historische republiek. Beleef het samen met een gids die je de machtshallen laat zien en je onderdompelt in een heel bijzondere historische context: de Europese Middeleeuwen en de onmiddellijk volgende eeuwen. Steek vervolgens de wereldberoemde Brug der Zuchten over en bezoek de vochtige en donkere Piombi Prisons. De naam komt van de suggestie dat gevangenen zouden zuchten bij hun laatste uitzicht op het prachtige Venetië door het raam voordat ze naar hun cel werden gebracht. Vervolg het bezoek met de grote zaal en de glanzende gouden beuken van de Basiliek van San Marco, leer over de geschiedenis van de kunstwerken die de kerk versieren, en indien voorzien in de door u gekozen bezoekoptie, bereikt u het Basiliekmuseum. Bewonder het adembenemende uitzicht op het San Marcoplein, het hart van Venetië, vanaf het terras van de basiliek. Tot slot kun je Venetië zelf blijven bezoeken met behulp van onze audiogids. De mobiele app bevat een digitale kaart die je door de stad leidt met de beste plekjes.

Venetië: Zelfgeleide speurtocht & wandeltocht langs de hoogtepunten

10. Venetië: Zelfgeleide speurtocht & wandeltocht langs de hoogtepunten

Leer Venetië in jouw eigen tempo kennen tijdens een interactieve speurtocht die je op je eigen telefoon afspeelt. Ontcijfer raadsels, bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante wetenswaardigheden en verhalen. Een ideale buitenactiviteit voor beginnende bezoekers, stellen, groepen, gezinnen en kinderen. Kan als een geweldige teambuildingactiviteit worden gebruikt. Na het downloaden van de speurtocht op jouw mobiele apparaat (via een link en inloggegevens ontvangen na de boeking), gebruik je de app en ingebouwde kaarten om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië te voet te bereiken. Bij elke stop kom je meer te weten over de attractie en los je een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie hebt bereikt. Gebruik logica, verbeelding, observatie en team spirit om de juiste code te ontcijferen en de volgende bestemming van je tour te onthullen. Je begint je tour bij de imposante Santa Maria Gloriosa dei Frari. Bezoek Campo San Polo, het op een na grootste plein van Venetië. Fotografeer de Rialtobrug, de oudste brug aan het Canal Grande en bewonder de Chiesa di San Salvatore met haar geschiedenis die teruggaat tot de 7e eeuw. Ga naar het bruisende San Marcoplein, het grootste en beroemdste plein van Venetië. Bewonder de San Marco-basiliek met zijn sierlijke mozaïeken. Bewonder het Pallazo Ducale, het symbool van Venetië. Bezoek de wonderbaarlijke San Zaccaria-kerk en de Chiesa di San Giorgio dei Greci met zijn karakteristieke scheve toren, sierlijke interieur en muren met vergulde portretten. Bij elke stop kom je meer te weten over de attractie en los je een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie hebt bereikt. Gebruik logica, verbeelding, observatie en team spirit om de juiste code te ontcijferen en de volgende bestemming van de tocht te onthullen. Begin de activiteit wanneer je maar wilt en geniet van de flexibiliteit om je spel op elk moment te pauzeren om te pauzeren, de perfecte foto's te maken, te stoppen voor de lunch of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag.

172 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Basiliek van San Marco: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Basiliek van San Marco

Wil je alle activiteiten in Basiliek van San Marco bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Basiliek van San Marco

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 28.006 beoordelingen

De gids was een heel gezellig en vriendelijke vrouw met veel kennis de geschiedenis van Venetië, Dogenpaleis en Basiliek van San Marco. De tour zelf was ook heel leuk en leerzaam.

Ideale activiteit voor gezinnen: we vonden het erg leuk om te doen, de kinderen waren erg geamuseerd, net als de volwassenen, en we ontdekten de interesses effectief!

Interessante tour, een beetje buiten de hoofdroutes. Een bezoek aan de SMGloriosa dei Frari-kerk wordt sterk aanbevolen.

Super gids. Ze deed het echt heel goed. Veel verteld, perfect te verstaan. En geen enkele rij.

Het was heel erg leerzaam, en de gids (Elisabeth) doet haar werk met veel plezier.