Basilique du Sacré-Cœur

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Basilique du Sacré-Cœur: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Parijs: tickets voor hop on, hop off-sightseeingbus

1. Parijs: tickets voor hop on, hop off-sightseeingbus

Geniet van een fantastisch uitzicht en ervaar de charmante sfeer van Parijs aan boord van een  sightseeingbus met open dak. Kies uit een 24-uurs hop-on hop-off -ticket of upgrade naar de 48-uursoptie, inclusief een kaartje voor een boottocht op de Seine. Rijd langs iconische attracties zoals de Eiffeltoren, de Notre Dame en de Sacre Coeur. Geniet van de bezienswaardigheden op de iconische Champs-Elysées en bewonder het historische Grand Palais, de Opera Garnier en het Louvre. De elegantie, geschiedenis en majestueuze architectuur van de stad zijn adembenemend. De volledige audiotour stelt je in staat om meer dan 15 locaties in de stad te ontdekken met dagelijkse vertrekken vanaf het startpunt bij de Eiffeltoren op Quai Branly tegenover Pont d'Léna. Je kunt de tour ook starten bij elke halte op de route. Hoogtepunten zijn onder meer: • Eiffeltoren • Champ-de-Mars • Opera Garnier • Louvre-Pyramide (Big Bus Information Center) • Het Louvre • Notre-Dame • Musee d'Orsay • Champs-Elysées • Grand Palais • Trocadéro

Parijs: Sacré-Coeur en Montmartre met deskundige gids

2. Parijs: Sacré-Coeur en Montmartre met deskundige gids

Verken de buitenkant van de tussen 1874 en 1914 gebouwde Basilique du Sacré-Cœur en geniet van het artistieke en pittoreske dorp van Parijs. Je rondleiding begint met een bezoek aan de Sacré-Cœur, waarbij je ook binnen rond kunt kijken. Kom dankzij je deskundige gids meer te weten over zowel de buiten- als de binnenkant van de basiliek. Zie 'Christus in Majesteit', het grootste mozaïek ter wereld, waarop het Heilig Hart van Jezus afgebeeld is met daaromheen de hem aanbiddende maagd Maria, Jeanne d'Arc en de aartsengel Michaël. Na het bezoek aan de basiliek neemt je gids je mee naar het dorp Montmartre. Deze wijk is altijd anders geweest dan de rest van Parijs, niet alleen vanwege de ligging op de grote heuvel in het noordelijke 18e arrondissement van de stad, maar vooral ook omdat er kunstenaars, revolutionaire denkers en buitenstaanders woonden die een belangrijke rol gespeeld hebben in de unieke geschiedenis van Parijs. Deze straten verbergen wilde verhalen en bieden om elke hoek een uniek perspectief. Het Place du Tertre is niet voor niets een van de beroemdse pleinen van Parijs. Er is geen enkele wijk die magischer is dan Montmartre.

Parijs: verkenningsspel door het romantische Montmartre

3. Parijs: verkenningsspel door het romantische Montmartre

Volg de aanwijzingen in de app en ontdek Amelie's café, Le mur des je t’aime, de Basilique du Sacré-Cœur en vele andere geliefde bezienswaardigheden in Montmartre. Lees boeiende verhalen over de verschillende bestemmingen waar je naartoe wordt geleid en leer meer over gebeurtenissen die er plaats vonden, alsook over de mensen die er ooit leefden en werkten. Onderweg los je aanwijzingen op om het liefdesverhaal te ontrafelen over een stel dat terugging naar Parijs, de stad waar ze elkaar leerden kennen, maar vervolgens uit elkaar groeiden. Laat je stadsplattegrond thuis - de app verschaft je precieze routebeschrijvingen door de stad. Speel in je eigen tempo Voel je vrij om te pauzeren en verken je omgeving wanneer je maar wilt.  Nadat je het spel hebt geboekt, ontvang je een e-mail met een code en spelinstructies. Ga naar de metrohalte Place Blanche en gebruik de toegangscode om het spel in de app te ontgrendelen. Je eindigt op de trappen van de Sacré-Cœur. Voor grotere groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als groep spelen en de aanwijzingen samen oplossen terwijl je loopt, of je kunt je splitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de groep aan het einde ontmoeten.

Parijs: hop on, hop off-bustour & rondvaart

4. Parijs: hop on, hop off-bustour & rondvaart

Met deze ongelooflijke hop on, hop off-bustour in Parijs kan je de topattracties van de stad ontdekken in je eigen tempo. Je bewondert overdag de bezienswaardigheden en ontdekt de adembenemende hoogte van de Eiffeltoren, de historische omgeving van het Louvre, de indrukwekkende Arc de Triomphe en veel meer. Met dit unieke stadsbezoek krijg je meer dan 50 bezienswaardigheden te zien in heel Parijs. Je bezichtigt de prachtige lanen, de indrukwekkende architectuur en pittoreske zichten bovenin een open bus. Stap in en uit wanneer je wil en creëer zo je eigen rondleiding in de stad. In de bus krijg je interessante en grappige uitleg te horen die je door de stad leidt. Om de stad vanuit een nieuw perspectief te zien, combineer je je hop on, hop off-bustour met een boottocht op de Seine. Met de 1-uur durende boottocht passeer je veel geweldige monumenten en musea; je vaart onder verschillende prachtige bruggen en krijgt de mooiste plekjes van Parijs te zien. Je krijgt uitleg over de historische en culturele betekenis van de attracties, zodat je kan kiezen welke je bezoekt als je weer aan land bent.

Parijs: fotoshoot met een privé-reisfotograaf

5. Parijs: fotoshoot met een privé-reisfotograaf

Ontvang een uniek souvenir van je tijd in Parijs en neem deel aan een fotoshoot van je reis op locaties die zijn afgestemd op je persoonlijke wensen.  Werk samen met een professionele fotograaf om magische momenten te creëren en leg je reizen vast in een eigentijdse en openhartige stijl. De fotografen zijn zorgvuldig gekozen, zeer ervaren lokale experts die hun kennis van hun stad delen als een oude bekende. Ontvang binnen 5 werkdagen een link naar je eigen, met een wachtwoord beveiligde, online galerij om je professioneel bewerkte afbeeldingen gratis te downloaden.

Parijs: toegangsticket Musée de Montmartre en tuinen

6. Parijs: toegangsticket Musée de Montmartre en tuinen

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van Montmartre en zijn rijke cultuur. Sla de wachtrij over en ga rechtstreeks naar het museum dat ooit een ontmoetingsplaats en huis was voor veel kunstenaars. Ontdek de vaste collectie en ervaar de montmate vibe. Leer met je audiogids over de rijke geschiedenis van Montmartre vanaf de 19e eeuw en toen het bij de stad Parijs werd gevoegd. Vanaf dat moment drong de stad zich op aan het platteland van Montmartre. Kunstenaars begonnen in 1870 naar Montmartre te verhuizen en de cafés en cabarets vermenigvuldigden zich in de jaren 1880. Montmartre werd al snel een plek vol bruisende Boheemse geest en creatieve energie. Het meest gevierde cabaret, de Chat Noir, verwelkomde verschillende uitvoeringen van het Théâtre d'Ombres, schaduwtheater, gecreëerd in 1866 door Henri Rivière en Henry Somm. Theater, muziek, circus en dans speelden allemaal een rol in Montmartre. Heel Parijs kwam luisteren naar Aristide Bruant of Yvette Guilbert die hun teksten voordroegen of een optreden bijwonen van La Goulue, La Môme Fromage ou Grille d'Egouts, 3 danseressen in de Moulin Rouge. Toulouse-Lautrec was een van de meer ijverige kunstenaars in het vertegenwoordigen van deze uitvoeringen. Deze bruisende bohemien geest was ook aanwezig in de ateliers van de kunstenaars: 12 Cortot was getuige van de passage van verschillende, van wie de meesten hun woning liefdevol schilderden. Het museum biedt ook tijdelijke tentoonstellingen. De duur van de audiotour is 90 minuten, maar u bent van harte welkom om te blijven en het museum in uw eigen tempo te verkennen.

Parijs: Montmartre Street Art Tour met een kunstenaar

7. Parijs: Montmartre Street Art Tour met een kunstenaar

Ontdek de artistieke geschiedenis van Montmartre tijdens een tour waar kunstgeschiedenis en straatkunst samenkomen. Bekend als de meest aantrekkelijke toeristische bestemming in Parijs sinds het begin van de 20e eeuw, verken de straatkunst van het gebied met de hulp van een gids die minimaal 6 jaar ervaring heeft met straatkunsttours. Loop door een van de meest populaire plekken voor jonge straatartiesten om zichzelf te uiten en gezien te worden. Tegen de achtergrond van de prachtige kerk op de top van de heuvel, leer je over de Boheemse kunst van het 19e- en 20e-eeuwse Parijs, toen artistieke grootheden zoals Henri Toulouse-Lautrec, Vincent van Gogh, Pablo Picasso en Henri Matisse de stad beïnvloedden. Verken de achterafstraatjes en geniet van de kunst die tegenwoordig op straat wordt gemaakt, terwijl je het fenomeen van de populariteit van straatkunst in de context van de kunstgeschiedenis begrijpt. Je zult er ook versteld van staan hoe stil en kleurrijk de straten van Montmartre zijn als je de meest toeristische plekken overslaat.

Parijs: rondwandeling van 2,5 uur Montmartre & Sacré Coeur

8. Parijs: rondwandeling van 2,5 uur Montmartre & Sacré Coeur

Ontdek, tijdens deze begeleide privéwandeling van 2,5 uur, de charmante en schilderachtige wijk Montmartre, een interessant dorpje op de top van een heuvel in Parijs. Wandel door de geplaveide straten en bekijk de gebouwen van beroemde artiesten die er ooit woonden, zoals het huis van Vincent van Gogh, het atelier van Pablo Picasso en de voormalige verblijven van Henri de Toulouse-Lautrec. Luister naar de verhalen van je deskundige gids over de spannende geschiedenis van Montmartre, de boeiende verhalen over de Belle Époque en de omgeving van beruchte cabarets, zoals de beroemde Moulin Rouge. Betreed de Sacré Coeur, de prachtige witte basiliek die hoog op de heuvel in het hart van Montmartre staat en geniet van een spectaculair panoramisch uitzicht over Parijs tijdens zonsondergang.

Parijs: romantische cruise bij zonsondergang + zelfgeleide tour door Montmartre

9. Parijs: romantische cruise bij zonsondergang + zelfgeleide tour door Montmartre

Verken Parijs, een van de meest magische steden ter wereld. Maak een maanverlichte nachtcruise langs de rivier de Seine, zie Parijs in al zijn glorie en geniet vervolgens van een zelf-audiogeleide wandeling door Montmartre, de meest charmante wijk van de Lichtstad. Kies de volgorde van de activiteiten en neem zoveel tijd als nodig is om ze te voltooien. Bewonder de monumenten en dokken die als decor dienen voor deze fantastische avond op een Musical Night Cruise. Bewonder de meest emblematische monumenten van Parijs terwijl je luistert naar electro-loungemuziek en loop langs het Louvre, het Musée d'Orsay, de kathedraal Notre Dame, het Grand Palais, de Eiffeltoren en vele anderen. Dompel je onder met je geliefde in de Boheemse wijk Montmartre tijdens een unieke audiowandeling die beschikbaar is voor smartphones. Geniet van inzichtelijk commentaar dat wordt geactiveerd door de locatie, precies waar de actie plaatsvond. Begin de tour op Place des Abbesses en volg de audiodescriptie door historische straten en pleinen. Bezoek beroemde filmlocaties en leer de fascinerende verhalen van kunstenaars die deze plek hun thuis noemden. Verken in elk tempo met deze flexibele ervaring en pauzeer de tour wanneer dat nodig is. Eindig bij de prachtige Sacre-Coeur-basiliek, voor prachtige panorama's over Parijs.

Parijs: 1-daagse tour vanuit Londen met bustour en cruise

10. Parijs: 1-daagse tour vanuit Londen met bustour en cruise

Ontmoet uw vertegenwoordiger op St Pancras Station voordat u aan boord gaat van de Eurostar. Leun dan achterover en ontspan, want u arriveert in slechts een paar uur in Parijs voor een dagje sightseeing. Bij aankomst op Paris Gare du Nord gaan jij en je gids aan boord van je luxe privébus en beginnen je Parijse reis met het aanwijzen van locaties terwijl je door het hart van Parijs reist op weg naar de Eiffeltoren. Zet je camera's in de aanslag, want je eerste stop is de Eiffeltoren, waar je tijd hebt om dit spectaculaire monument van dichtbij te bekijken, foto's te maken en geweldige herinneringen te creëren. In de middag begint u aan een spectaculaire, rondvaartcruise op de romantische rivier de Seine. Dwaal door het hart van Parijs terwijl u geniet van het adembenemende panoramische uitzicht vanaf uw volledig glazen boot, inclusief een observatiedek in de open lucht en fascinerend audiocommentaar. Stap uit uw cruise wanneer u dan vrije tijd heeft om de omgeving te verkennen en te lunchen (vraag uw gastheer om aanbevelingen). Stap opnieuw in uw privébus voor een panoramische sightseeingtour door Parijs, waar u de belangrijkste bezienswaardigheden zult bewonderen, waaronder de Champs-Elysées, de Arc de Triomphe en de Place de la Concorde. Stop bij het Louvre voor een fotomoment bij de beroemde glazen piramides. Sluit de dag af in de omgeving van Montmartre, waar u tijd heeft om de Sacré-Coeur te bezoeken. Geniet van het verkennen van deze charmante buurt na het einde van de tour en drink een drankje in het café of doe wat souvenirs.

Plan je bezoek

 • Tickets boeken

  Een bezoek aan de Sacré-Coeur is gratis! Een tour kan je bezoek verrijken, maar omdat het een religieuze plaats is, worden groepstours niet in de kapellen gelaten.

 • Wat zijn de openingstijden?

  De Sacré-Cœur is van mei tot september open tussen 8:00 en 20:00, en van oktober tot april tussen 9:00 en 17:00.
  De mis vindt maandag t/m vrijdag plaats om 7:00, 11:15, 15:00 (alleen vrijdag), 18:30 en 22:00. De weekendtijden zijn 7:00, 11:00, 18:00 (alleen zondag) en 22:00.

 • Hoe kom je er?

  De beste manier om de Sacré-Coeur te bereiken is met metro 2, naar halte Anvers. Daarvandaan is het slechts een korte wandeling naar de kabelbaan, mocht de wandeling omhoog je een tikje te heftig lijken! Bussen 30, 31, 80 en 85 rijden ook naar de heuvel.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  s Zomers open van 8:00 tot 20:00, 's winters van 9:00 tot 17:00.
 • Toegangsprijzen
  De Sacré-Cœur is gratis te bezoeken!
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker, hoewel groepstours de kapellen niet binnen mogen. Check onze populairste tours voor inspiratie.
 • Hoe kom ik er?
  Neem metro 2 naar Anvers en ga lopend of met de kabelbaan omhoog, of neem bus 30, 31, 80 of 85.
 • Extra tips

  • Wees in drukke gebieden alert op je bezittingen en je omgeving.

  • Bezoek de basliek op een heldere dag, het uitzicht over de stad is ongelooflijk!

Sitemap Basilique du Sacré-Cœur

Wil je alle activiteiten in Basilique du Sacré-Cœur ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Basilique du Sacré-Cœur

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 5.732 beoordelingen

Ontmoetingspunt niet bij de Eiffeltoren, maar in een reisbureau om de hoek. We hadden Billy, legde alles heel goed uit. Snel schakelen tussen Frans en Engels voor mensen die maar af en toe Engels spreken, maar we begrepen toch genoeg. We hoefden NOOIT in de rij te staan omdat ze ons door alle veiligheidscontroles leidden, ook al stonden anderen in de rij bij toegang met voorrang. Al met al echt een geweldige tour.

Leuk om te doen. Gids vertelt er achtergrond info bij. Meest handige is dat je redelijk vlot de Eiffeltoren op kan ipv in de rij staan. Combi ticket met boottocht is aanrader.

Super leuke manier om Parijs te leren kennen. Vooral voor de eerste keer met 2 puber! Ze vonden het heerlijk chill.

Een hele leuke en interessante wandeltocht gepresenteerd door een leuke en enthousiaste gids. Zeker een aanrader.

Leuk om zo door Monmartre te lopen. Super leuke gids François die zoveel wist. Geweldig.