Bastogne

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Bastogne

Bastogne: De beste dingen die je niet wil missen

 • Vanuit Brussel: The Battle of the Bulge Remembrance Tour

  1. Vanuit Brussel: The Battle of the Bulge Remembrance Tour

  Kerst 1944. De Slag om de Ardennen was het laatste grote nazi-offensief. Hitler hoopte de geallieerden te splitsen door een verrassingsaanval uit te voeren. 140.000 soldaten en infanterietroepen werden gedood of gevangen genomen. Tijdens de 100 mijl rijden naar het strijdgebied introduceert je gids de gebeurtenissen die tot de strijd hebben geleid. Je tour begint op een van de Amerikaanse begraafplaatsen waar duizenden Amerikaanse militairen rusten. Bezoek dan het McAuliffe-plein in Bastogne, bekend om zijn belangrijke rol in de Slag om de Ardennen. Bekijk het bronzen standbeeld van generaal Anthony McAuliffe naast een M3 Sherman Battle Tank. Bezoek het Bastogne War Museum, gevolgd door een ontspannen wandeling door de oude stad Luxemburg. Bekijk de kathedraal van de stad en het paleis van de groothertog. In het onderste deel van de stad ziet u de abdij van Neunmünster, de stadsmuren e...

 • Van Lille: Bastogne WWII Day Tour

  2. Van Lille: Bastogne WWII Day Tour

  Maak een wandeling door de geschiedenis van Bastogne tijdens de Tweede Wereldoorlog tijdens deze kleine groepstour van een hele dag. Verken de beroemdste bezienswaardigheden, gedenktekens en musea van de regio om het belang ervan tijdens de oorlog beter te begrijpen.

  Ontmoet je gids helder en vroeg in je hotel in Lille en ga rechtstreeks naar de Ardennes American Cemetery in Neupré op een mooie rit van 2,15 uur. Neem de tijd om respect te betuigen aan de gevallen Amerikaanse soldaten die hier begraven liggen, en leer over de 463 soldaten wiens stoffelijke resten nooit zijn teruggevonden. Zorg ervoor dat je de insignes zoekt van de grote Amerikaanse eenheden die tijdens de oorlog in Noordwest-Europa opereerden op de noordgevel van de begraafplaats.

  Ga vervolgens naar Bastogne, waar je een tank uit de Tweede Wereldoorlog nog steeds op het plein ziet staan. Ge...

Sitemap Bastogne

Wil je alle activiteiten in Bastogne ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.