Bát Tràng

Bát Tràng: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Hanoi: Hele dag stadstour met lunch en optionele extra's

1. Hanoi: Hele dag stadstour met lunch en optionele extra's

Begin de dag in de vroege ochtend vanaf het handige trefpunt of met een pick-up vanaf jouw hotel in de oude wijk van Hanoi. Ontmoet je gids en chauffeur en vertrek naar de boeddhistische Tran Quoc Pagode aan het Westmeer, een van de oudste pagodes in Vietnam. Het ligt op een eilandje aan de oostkant van het Westmeer (district Tay Ho). Het wordt beschouwd als de oudste pagode in Thang Long - Ha Noi met zijn historische ontwikkeling gedurende 1500 jaar. Het heeft een harmonieuze combinatie tussen de majesteit, de architectuur en het vredige landschap van het Westmeer. Vanaf de periode in de Ly- en Tran-dynastieën, was het het boeddhistische centrum van Thang Long geworden. Vervolgens bezoek je het Ho Chi Minh Complex, bestaande uit het Ho Chi Minh Mausoleum, Ho Chi Minh's paalwoning en het Ba Dinh Plein. Bekijk de laatste rustplaats van Uncle Ho en de One Pillar Pagoda, een belangrijk symbool voor de bevolking van Hanoi. Ga naar het Etnologiemuseum dat inzicht biedt in de 54 verschillende etnische groepen van Vietnam in een poging het culturele erfgoed te bewaren en de sociologisch-culturele diversiteit in het land te bevorderen. Het museum staat boordevol informatie over de traditionele Vietnamese levenswijze, van religieuze gebeurtenissen tot de symbolische rituelen van alle Vietnamese etnische groepen, en biedt een rijk tapijt van de culturele smeltkroes die in Vietnam bestaat. (Het Etnologiemuseum sluit op maandag, dus in plaats daarvan gaan we naar het Vrouwenmuseum). Keer daarna terug naar de oude stad en geniet van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant. Vervolg de reis met Van Mieu Quoc Tu Giam - de Tempel van de Literatuur - en de eerste universiteit van Vietnam, gebouwd in 1070. De tuinen en goed bewaarde architectuur bieden een ontspannende blik in het verleden van Vietnam. De volgende stop is de Hoa Lo-gevangenis, die door de Fransen werd gebouwd tussen 1886 en 1901, toen Vietnam nog deel uitmaakte van Frans Indochina. De Fransen noemden de gevangenis Maison Centrale. Het was bedoeld om Vietnamese gevangenen vast te houden, vooral politieke gevangenen. Het werd tot een symbool van kolonialistische uitbuiting en van de verbittering van de Vietnamezen tegen de Fransen. De gevangenis werd "Een hel op aarde" genoemd en nu is de gevangenis een oorlogsmuseum voor wie meer wil begrijpen van de oorlog tegen Frankrijk van het Vietnamese volk. Als je de stad verder wilt verkennen, is er een optionele riskjatour die ongeveer 36 straten aandoet tijdens een ritje van 45 minuten op een traditionele Vietnamese riksja, plaatselijk bekend als een xích lô. Dit was het meest populaire vervoermiddel in Vietnam tijdens de Franse koloniale periode en werd in die tijd gebruikt als luxe vervoer voor de Fransen en een klein aantal Vietnamezen. Tegenwoordig is de riksja een bijzondere ervaring geworden voor toeristen die meer willen weten over de periode van de Franse bezetting in Vietnam.

Van Hanoi: 4-uur durende Bat Trang-keramiek dorpstour

2. Van Hanoi: 4-uur durende Bat Trang-keramiek dorpstour

Kies uit een gedeelde of privé-ervaring en begin je tour met ophalen van je hotel in Hanoi. Ga in noordoostelijke richting langs de linkeroever van de Red River naar Bat Trang Village. Het dorp is omgeven door vruchtbare landbouwgrond en staat bekend om zijn prachtige keramiek. Bat Trang staat vol met winkeltjes van muur tot muur die oude en moderne keramiek verkopen. Het is niet alleen een booming business, maar ook de handel die helpt om de traditionele ambachten in leven te houden. Maak een kans om met de lokale ambachtslieden aan het werk te kletsen of probeer achter een pottenbakkersschijf te zitten om te zien hoe ze keramische vazen en andere meesterwerken in hun ovens maken. Om producten met verschillende vormen te maken, moeten de ambachtslieden veel processen uitvoeren, van het kiezen van klei, tekenen, omgaan met en mengen van additieven, vormen vormen, verwarmen en meer om producten af te werken. Dit werk heeft nauwgezette en hardwerkende ambachtslieden nodig. Maak foto's met de ambachtslieden en koop cadeaus voor uw familie of vrienden voordat u terugkeert naar Hanoi.

Hanoi: stadstour van een hele dag en waterpoppenshow

3. Hanoi: stadstour van een hele dag en waterpoppenshow

Laat je ophalen door je vriendelijke gids en begin Hanoi City te verkennen. Aankomst bij de Tran Quoc-pagode op Golden Fish IsLand in West Lake. Het is de oudste pagode in Ha Noi, gebouwd in de 6e eeuw. Bezoek het Ho Chi Minh-complex, waar je de kans krijgt om het gebalsemde lichaam van Ho Chi Minh te zien en loop vervolgens door de tuin om 2 huizen te zien waar hij woonde en werkte van 1954 tot 1969. Bezoek dan One Pillar Pagoda waar mensen de Goddess of Mercy komen aanbidden - het is de meest unieke padoga ter wereld. Bezoek het Vietnam Etnologisch Museum om meer te weten te komen over de cultuur van 54 etnische groepen die in het hele land van Vietnam wonen. Lunchen in een restaurant. Geniet van de Vietnamese keuken met 8 heerlijke gerechten. Blijf de Tempel van de Literatuur bezoeken - de eerste universiteit van Vietnam, opgericht in de 11e eeuw. Ga naar het Hoa Lo Prison Museum dat oorspronkelijk door de Franse kolonisten in Indochina werd gebruikt voor politieke gevangenen, en later door Noord-Vietnam voor Amerikaanse krijgsgevangenen tijdens de oorlog in Vietnam. Laat je afzetten bij het Water Puppet Theatre en geniet ongeveer een uur van de show.

Vegetarische foodtour door de oude wijk van Hanoi

4. Vegetarische foodtour door de oude wijk van Hanoi

Optie 1: Foodtour in de oude wijk van Hanoi (tussen 8.00 en 18.00 uur) Je wandelt door de oude wijk van Hanoi met een lokale gids en probeert tegelijkertijd een aantal van deze geweldige vegetarische gerechten, zoals: -Ei met groenten banh mi -Verse loempia's (met mango, komkommer, groene papaya, pho, wortelen, kruiden, sla..) diep in een smakelijke pindakaassaus -Gefrituurde pasteitjes -Vietnamees traditioneel dessert -Ei koffie - Gestoomde rijstbroodjescake Opties 2: Sightseeing en daarna maaltijd in buffetrestaurant (voorkeurstijd is van 9.00 tot 12.00 uur of van 17.00 tot 20.00 uur) Je wandelt 1,5 uur door de oude wijk van Hanoi met een lokale gids, stop bij een café om onze beroemde Vietnamese eierkoffie te proberen. Na een lange wandeling komen we bij een beroemd vegetarisch buffetrestaurant. Je krijgt de kans om 20-30 verschillende soorten voedsel te proeven, van salade, soep, gebakken tot hoofdgerechten en desserts. Bijvoorbeeld: -Vijf kleuren rollen - Yamboon en amandelsalade -Gegrilde champignons en groenten -Lotuswortelsalade - Pompoensoep -Gegrilde aubergine met uienvet - Mistig fruit met kokosmelk -Grapefruit zoete soep - Gebakken bananenbrood (Het menu verandert elke dag afhankelijk van de seizoensgroenten en het restaurant)

Hanoi: City Highlights Tour met transfer en lunch

5. Hanoi: City Highlights Tour met transfer en lunch

8h00 – 8h30: We halen je op bij je hotel. We beginnen het Ho Chi Minh-complex te bezoeken, inclusief het mausoleum van Ho Chi Minh - de laatste rustplaats van de Vietnamese grote vader of oom Ho, het paalhuis van president Ho Chi Minh - waar oom Ho woonde en werkte van 1958 tot 1969, en bezoek vervolgens Ho Chi Minh Museum waar toeristen meer te weten komen over zijn toewijding voor Vietnam. 10.30 uur: We vervolgen onze reis naar de Tran Quoc-pagode, boeddhistische relikwieën en nationaal erfgoed, gelegen aan de ene kant van West Lake. 11h00 : Dan gaan we verder met een bezoek aan een van deze : Optie 1: Bat Trang Keramiek & Aardewerk Dorp (Op maandag – vrijdag) Optie 2: Vietnam Museum voor Volkenkunde (Op dinsdag – woensdag - donderdag – zaterdag – zondag) 12.30 uur: lunch in een lokaal restaurant. 13.30 - 13.45 uur: Ga verder met een bezoek aan de Tempel van de Literatuur - De eerste universiteit in Vietnam. 15.30 uur: vertrek naar het Hoan Kiem-meer om de Ngoc Son-tempel te bezoeken, waar generaal Tran Hung Dao wordt aanbeden - de meest getalenteerde generaal van Vietnam in de oudheid. 16u30 : Einde van de Reis ! Terug naar hotel

Bat Trang Pottery oude dorp met de motor

6. Bat Trang Pottery oude dorp met de motor

Je zal een ontmoeting met uw motor gids in uw hotel in het centrum van Hanoi, dan is de reis naar Bat Trang aardewerk dorp starten. Aankomt Bat Trang aardewerk dorp, ga dan naar een werkplaats om keramische objecten zelf te maken met het traditionele gezin. Na het drogen van uw producten, zal u verf en bedek ze met verschillende kleuren voor de decoratie en maken het meer en meer unieke geworden. Daarna lunchen in het restaurant in de buurt van Bat Trang markt. Loop dan rond het gebied van het maken van keramische producten, voer het oude gebied in Bat Trang dorp. Krijg in Bat Trang markt en hebben een blik van verscheidenheid van keramische producten daar. Daarna weer terug naar Hanoi stad - de oude wijk en naar je hotel.

Hanoi Must-See City Full Day: Museum of Ethnology & Lunch

7. Hanoi Must-See City Full Day: Museum of Ethnology & Lunch

Je gids en chauffeur halen je op, dus geef informatie over je hotel om de ophaalservice te bevestigen. Bezoek het Ho Chi Minh-complex en maak kans om het gebalsemde lichaam van Ho Chi Minh te zien en loop vervolgens door de tuin van Ho Chi Minh om de 2 huizen te zien waar hij van 1954 tot 1969 woonde en werkte. Bezoek de One Pillar Pagoda waar mensen de Godess of Mercy aanbidden. Het is de meest unieke padoga ter wereld. Bezoek ook het keramiek- en pottenbakkersdorp Bat Trang of het Vietnam Museum of Ethnology, afhankelijk van de dag. Lunch in een restaurant. Geniet van de Vietnamese keuken inclusief vele heerlijke gerechten. Blijf de Tempel van de Literatuur bezoeken - de eerste universiteit in Vietnam in het feodale systeem. Zie de Tran Quoc Pagoda - voor het eerst gebouwd in Ha Noi in de 6e eeuw. Je ziet de oudste Bodhi-boom in Vietnam geplant door Ho Chi Minh. Vertrek naar het Hoan Kiem-meer voor een bezoek aan de Ngoc Son-tempel, waar mensen generaal Tran Hung Dao aanbidden die de Mongoolse indringer in de 13e eeuw versloeg. Na een bezoek aan de pagode van de One Pillar, ga je naar de Lacquer Paintings workshop - het grootste centrum in Ha Noi Bezoek dan, afhankelijk van de dag, een van deze: - Optie 1: keramiek- en pottenbakkersdorp Bat Trang (Op maandag - woensdag - vrijdag) - Optie 2: Vietnam Museum of Ethnology (Op dinsdag - donderdag - zaterdag en zondag)

Lokale rondleidingen door Hanoi: excursie naar dorpen/kunst

8. Lokale rondleidingen door Hanoi: excursie naar dorpen/kunst

Tijdens deze excursie kun je genieten van de meest populaire lokale gerechten in Hanoi, zoals xoi xeo, noedelsoep, bun thang, bun dau mam tom en banh cuon. Om 8:00 uur haalt de chauffeur je op in de lobby van je hotel, gevolgd door een bezoek aan het aardewerkdorp Bat Trang, waar winkeliers je zullen begeleiden bij het maken van je eigen keramische product. Dong Ky houten handwerkdorp, But Thap-pagode en Dong Ho-schilderijdorp. Daarna gaat het naar Dong Ky, een traditioneel houtsnijdorp, gelegen in de gemeente Dong Quang, het district Tien Son, in de provincie Bac Ninh. Daar zult u verrast zijn door de schoonheid, kwaliteit en verfijning van de meubels gemaakt door de "gouden handen" van bekwame ambachtslieden. Maar de Thap-tempel herbergt verschillende onschatbare oude voorwerpen en standbeelden, meesterwerken van 17e-eeuws Vietnamees houtsnijwerk. De pagode heeft 10 gebouwen verspreid over 100 meter, van de drie-ingangspoort tot de klokkentoren en het achterhuis. In de tempel staan meer dan 50 beelden, waarvan de meest opmerkelijke de Guanyin met duizend handen en duizend ogen is, een van de sculpturale meesterwerken van Vietnam. Het dorp Dong Ho, ook wel het dorp Mai genoemd, is erg klein, met niet meer dan 200 huishoudens. De schilderijen van Dong Ho zijn levendige beschrijvingen van de schoonheid van het platteland en de traditionele gebruiken en festivals. Hierna is het terug naar het hotel voor de drop-off om 17.00 uur.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours

Sitemap Bát Tràng

Wil je alle activiteiten in Bát Tràng ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.