Kies data
Dingen om te doen

Bayahíbe

Bayahíbe: De beste dingen die je niet wil missen

Punta Cana: all-inclusive excursie naar het eiland Saona

1. Punta Cana: all-inclusive excursie naar het eiland Saona

Ontdek het eiland Saona, een Caribische oase voor de zuidkust van de Dominicaanse Republiek. De Taino-indianen noemden het eiland oorspronkelijk Adamanay, maar Christopher Columbus hernoemde het echter tijdens zijn tweede reis naar Amerika in 1494.  Neem een speedboot en ga naar het eiland Sanoa. Geniet onderweg van een duik in een  natuurlijk zwembad met kristalhelder water dat tot aan je heupen reikt. Als je geluk hebt, zie je zeesterren. Kies op het eiland Saona uit verschillende activiteiten. Waad door turkoois water, bezoek de open bar, ontspan in de strandstoel op het strand, wandel langs de kust of speel volleybal. Geniet van een typische Dominicaanse lunch van kip, varkensvlees, rijst, bonen, salade en fruit. Neem de tijd om het eiland en alle activiteiten te verkennen.

Bayahibe: dagtocht naar het eiland Saona

2. Bayahibe: dagtocht naar het eiland Saona

Het eiland Saona wordt omringd door witte zandstranden, turkoois helder water en ontelbare palmbomen. Deze zeer uitnodigende sfeer is perfect om te ontspannen en dat is precies wat je tijdens jouw rondreis kunt doen. Je wordt eerst opgehaald bij je hotel, vanwaar je naar Bayahibe reist. Eenmaal op de speedboot, reis je via de Caribische Zee naar het eiland Saona. Halverwege de tocht krijg je een pauze van 45 minuten bij een mooi natuurlijk zwembad, waarna je jouw reis voortzet om aan te komen op het eiland Saona waar je ongeveer 3,5 uur de tijd hebt om te ontspannen. Om ongeveer 14:35 uur ga je aan boord van een prachtige catamaran om terug te keren naar Bayahibe. Aan boord van deze Catamaran kun je genieten van de feestelijke sfeer en kiezen om te dansen gedurende de ongeveer 1,5 uur durende reis. Aan het eind van jouw dag in de zon, word je teruggebracht naar je accommodatie.

Punta Cana: La Hacienda Park Pure InspirAction Ticket

3. Punta Cana: La Hacienda Park Pure InspirAction Ticket

Bezoek het uitgestrekte La Hacienda Park en geniet van een pick-up bij je hotel met dit Pure InspirAction-ticket. Vlieg over de jungle op snelle kabelbanen, geniet van een safari door Punta Cana en voel de sensatie van een snelle sprong. Begin uw dag met een rit naar La Hacienda vanuit uw hotel. Nadat je bent aangekomen, kun je beginnen met een van de vele activiteiten die het park biedt, waar je zin in hebt. Krijg een overzicht van het park door met de stoeltjeslift te rijden. Bewonder het adembenemende uitzicht op rietplantages, bossen, bergen en de oceaan. Blijf in de lucht op het 2 km lange tokkelbaanparcours. Rits door 5 gangen en bereik een duizelingwekkende snelheid van 70 km/u. Als je wilt, neem dan een duik in het quick jump-station. Ervaar een vrije val door de lucht en zie prachtige landschappen met een adrenalinestoot. Dierenliefhebbers kunnen Punta Cana te paard verkennen. Spring op een kalm Quarter Mile-paard en draaf door het bos, terwijl je de bezienswaardigheden van dichtbij en persoonlijk bekijkt. Ga verder met het ontdekken van de omgeving met een safari door een traditioneel stadje. Proef lokaal eten, zie hoe koffiebonen worden gedroogd en geniet van een kopje koffie en warme chocolademelk. Ontdek de bomen waaruit mango's en zuurzakken groeien, soorten flora die al duizenden jaren in verband worden gebracht met het leven in het Caribisch gebied. Koel af met een zelfrijdende buggyrit door schilderachtige landschappen. Rond je buggytour af met een verfrissende duik in een natuurlijke rivier. Voordat je naar huis gaat, stop je bij het restaurant en geniet je van een heerlijke verscheidenheid aan traditionele Dominicaanse gerechten. Kies de Private VIP-optie om te genieten van een privétransfer vanuit uw hotel, toegang tot La Hacienda, de diensten van een gids en een fotograaf, drankjes en snacks, een lunchbuffet en digitale foto's van uw tijd in La Hacienda. De standaardoptie omvat een groepstransfer, een lunchbuffet en toegang tot La Hacienda.

Vanuit Bayahibe: safari naar Monkeyland van een halve dag

4. Vanuit Bayahibe: safari naar Monkeyland van een halve dag

Je wordt opgehaald van je accommodatie in Bayahibe om op safari-avontuur te gaan. De excursie begint met een bezoek aan een typisch landhuis waar je kunt kennismaken met Dominicanen en kunt leren hoe je van het land en biologische producten kunt leven. Je krijgt ook de mogelijkheid om gebrande koffie en cacao te proeven. Daarna ga je naar de mooie botanische tuin, waar je meer leert over de planten en bloemen die van nature op het eiland voorkomen. Dan krijg je een rondleiding van 45 minuten door Monkeyland waarbij je van dichtbij contact kunt maken met de mooie en vriendelijke doodshoofdaapjes. Deze charmante en intelligente apen worden verzorgd door een Canadees koppel met 35 jaar ervaring in het werken met dieren. Daarvan hebben ze 12 jaar bij de dierentuin van Toronto gewerkt waar ze apen hebben geleerd om mensen te vertrouwen en met ze om te gaan. Tijdens de rondleiding kun je 5 hectare van een prachtig stuk land verkennen waar de apen wonen. De apen zijn volledig gewend aan contact met mensen. Ze komen uit de boom om op je schouder te zitten en uit je hand te eten. Let wel op dat apen natuurlijk van glimmende en interessante objecten houden! De kleine aapjes poseren graag voor de camera en kijken ook graag de foto's van zichzelf terug als dat mag. Hoe schattig! Dit is een onvergetelijke ervaring!

Van Punta Cana: Santo Domingo-dagtrip met lunch

5. Van Punta Cana: Santo Domingo-dagtrip met lunch

Doe mee aan een dagexcursie vanuit Bávaro en Bayahibe via de nieuwe Autovía del Este. Loop door de geplaveide historische kern van Santo Domingo en bezoek de kathedraal. Bekijk iconische plekken zoals het Alcázar de Colón-paleis, het Nationaal Pantheon en Los Tres Ojos. Nadat je in Santo Domingo bent aangekomen, ga je naar je eerste stop, de kalksteengrot in de open lucht en de meren van Los Tres Ojos. Vervolg de tour totdat je de vuurtoren van Colón bereikt. Luister naar de geschiedenis en maak foto's van het uitzicht om je heen. Slenter door de met koffie omzoomde Plaza de España en de koloniale zone. Bekijk het paleis Alcázar de Colón, nu een van de vele musea van de stad, met middeleeuwse en renaissancekunst. Leer meer over het verleden en heden van de oudste stad van Amerika. Stop voor een lunchbuffet in een restaurant in de koloniale zone. Breng hulde aan de First Cathedral of the Americas. Ga verder naar de eerste straat, Calle de Las Damas, en andere koloniale monumenten uit de 15e en 16e eeuw. Geniet van een panoramisch uitzicht over de moderne stad, woonwijken en het presidentieel paleis. Geniet van vrije tijd om een wandeling te maken rond El Conde, waar u oude gebouwen kunt zien of kunt gaan winkelen.

Van Punta Cana: Saona Island Tour en cruise met lunch

6. Van Punta Cana: Saona Island Tour en cruise met lunch

Begin met ophalen en rijd naar Bayahibe, het startpunt van de excursie, waar je aan boord gaat van de snelle boot naar Cotubanama National Park Een korte stop voor de Penon waar een Engelssprekende gids je uitleg geeft over deze klif en de Taino-inboorlingen, de eerste bewoners van het eiland. Je maakt ook een stop bij de mangroven, bomen die direct in het zeewater groeien. Eerste stop op het eiland Saona, aan het strand van Canto de la playa, waar je 2u30 zult doorbrengen op dit magische witte zandstrand omringd door kokospalmen. Daar heb je tijd om te ontspannen of te snorkelen. Spring terug op de snelle boot om naar het dorp Mano Juan te gaan voor een Dominicaanse lunch. Als we klaar zijn met de lunch, nemen we een pet en zonnebrandcrème om het dorp Mano Juan te bezoeken met je gids en een glimp op te vangen van het lokale leven (houten huis, anekdotes, lokale winkels, nationale sporten). Bezoek de typische schildpaddenkwekerij, een project dat wordt onderhouden door een lokale familie. Met de middelen die voorhanden zijn, zorgen ze voor het uitbroeden van de eieren tijdens de legperiode en het uitzetten van de babyschildpadjes in de zee. Het is niet 100% gegarandeerd om jongen te zien, dit hangt af van het seizoen en de broedcyclus. Zodra het bezoek voorbij is, heb je wat tijd om een dutje te doen aan de waterkant of je onderhandelingsvaardigheden te testen in de kleine lokale winkeltjes. Als klap op de vuurpijl stop je bij het beroemde natuurlijke zwembad waar je de enorme zeesterren kunt zien en een aperitief kunt nemen in het turquoise Caribische water. Kom terug naar Bayahibe met mooie herinneringen.

Saona Canto de la Playa, maagdelijke stranden in kleine groep

7. Saona Canto de la Playa, maagdelijke stranden in kleine groep

Transport brengt u naar Bayahibe, het startpunt van de excursie, waar u aan boord gaat van de snelle boot. Ga naar Cotubanama National Park voor een korte stop voor de Penon, waar een Engelssprekende gids met je zal praten over deze klif en de Taino-inboorlingen, de eerste bewoners van het eiland. Je maakt ook een stop bij de mangroven, bomen die direct in het zeewater groeien. Stop eerst op het eiland Saona, aan het strand van Canto de la playa, waar je langs het magische witte zandstrand loopt, omringd door kokospalmen. Daar heb je tijd om te ontspannen of te snorkelen. Na deze prachtige momenten stap je weer op de snelle boot om naar het dorp Mano Juan te gaan voor een Dominicaanse lunch. Als we klaar zijn met de lunch, nemen we een pet en zonnebrandcrème om het dorp Mano Juan te bezoeken met de Engelssprekende gids en een glimp op te vangen van het lokale leven (houten huis, anekdotes, lokale winkels, nationale sporten...). In het dorp bezoek je ook de typische schildpaddenkwekerij, een project dat wordt onderhouden door een lokale familie. Met de middelen die voorhanden zijn, zorgen ze voor het uitbroeden van de eieren tijdens de legperiode en het uitzetten van de babyschildpadjes in de zee. Het is niet 100% gegarandeerd om jongen te zien, dit hangt af van het seizoen en de broedcyclus. Als het bezoek voorbij is, heb je wat tijd om een dutje te doen aan de waterkant of om je onderhandelingsvaardigheden te testen in de kleine lokale winkeltjes. Als klap op de vuurpijl stop je bij het beroemde natuurlijke zwembad waar je de enorme zeester kunt zien (wees voorzichtig, je kunt ze niet aanraken, we kunnen ze alleen bewonderen en foto's maken), een aperitief nemen in de turquoise Caribisch water en geniet van een heerlijk moment. Kom terug naar Bayahibe met mooie herinneringen.

Punta Cana: snorkeltocht naar het eiland Catalina door Cataraman

8. Punta Cana: snorkeltocht naar het eiland Catalina door Cataraman

Beleef een geweldige dag op Catalina Island, snorkel op verschillende plekken en ga naar het strand. Begin door te stoppen bij '' the Wall', een snorkelplek die ongeveer 30 voet diep is en waar een verscheidenheid aan kleurrijke vissen te vinden is. Stop vervolgens bij een andere snorkelplek, ''het aquarium'', dat ongeveer 4 meter diep is. Maak voor meer plezier gebruik van de mogelijkheid om van de boot te springen. Eet ten slotte een lunch op het strand van Catalina, waar je ongeveer twee en een half uur hebt om te ontspannen, luieren, zwemmen en nog wat te snorkelen. Ga later terug naar de zeilcatamaran en ga verder naar de Chavon-rivier, een unieke en rustige plek waar scènes uit "Anaconda" en verschillende andere films zijn opgenomen. Om terug te keren, vaar je op de catamaran langs de kust en geniet je van een prachtig uitzicht op de herenhuizen en villa's voordat je terugkeert in Bayahibe.

Van Los Melones: Saona Island-dagtrip met lunch

9. Van Los Melones: Saona Island-dagtrip met lunch

Bezoek Isla Saona, momenteel de meest populaire excursie die wordt aangeboden in de Dominicaanse Republiek. Verken dit typische tropische strand met wuivende palmbomen, spierwit zand en kabbelend turquoise water. De excursie staat in het teken van de natuur; met het gevoel van een echte avontuurlijke tocht. We bezoeken de drie meest afgelegen stranden van Saona. Warme turquoise wateren, wuivende groene palmbomen en eindeloze witte stranden! Zeesterren, zeeschildpadden en koralen. We bezoeken het kleine en kleurrijke vissersdorpje Mano Juan voor een reis terug in de tijd.

Punta Cana: enkele reis vanaf de luchthaven

10. Punta Cana: enkele reis vanaf de luchthaven

Boek uw vervoer en bespaar jezelf het gedoe en onzekerheid van het vinden van een betrouwbare lokale taxi bij aankomst op de luchthaven. De Cocotours vervoer naar de luchthaven brengt u comfortabel vervoer naar uw hotel in La Romana of Bayahibe, een ongeveer 90-minuten durende reis. Main hotels behoren Dreams La Romana, Casa de Campo, Bahia Principe La Romana, Be Live Canoa, Catalonië, en alle hotels die Dominicus in hun naam. Na het verlaten van de douane op de luchthaven van Punta Cana, wordt u opgewacht door onze geüniformeerde chauffeur die dan zal begeleiden u naar uw late-model, voorzien van airconditioning vehichle en u kunt genieten van uw reis naar uw bestemming in comfort.

Sitemap Bayahíbe

Wil je alle activiteiten in Bayahíbe ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bayahíbe

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 869 beoordelingen

Reis naar het eiland Saona via Bayahibe en maak een korte trip naar het natuurlijke zwembad. Dag vol zonnige herinneringen met zeer mooie landschappen > ansichtkaart decor, het is de omweg waard ….. onvermijdelijk als je naar Punta Cana gaat zou ik zeggen …. En daarnaast met een topgids, levendige muziek om op te dansen, een open bar wat kan het beter!

De tour was goed georganiseerd en was naar mijn mening de beste van 4 reizen die ik in de Dominicaanse Republiek heb gemaakt.

Echt genoten van onze reis, de gastheer Benjamin, de chauffeur Micky en de bootbemanning waren geweldig.

Werkelijk spectaculaire landschappen! De gids (Danny) is geweldig.

geweldig geen klachten Christian de geweldige gids?