Rondleiding

Bazel: wandeltocht oude stad

Activiteitenaanbieder: Basel Tourismus

Bazel: wandeltocht oude stad

Activiteitenaanbieder: Basel Tourismus

Vanaf € 20,45 per persoon

Verdiep je in de geschiedenis van Bazel tijdens deze stadswandeling van 2 uur. Bekijk de prachtige Tinguelyfontein, de Kathedraalheuvel, het stadhuis, en de kronkelende straten van de oude stad.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Reserveer nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Duur 2 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Tourgids
Engels, Duits

Belevenis

Highlights
 • Verdiep je in de geschiedenis van Bazel tijdens deze stadswandeling van 2 uur 
 • Verken de kronkelende straten in de prachtige oude stad 
 • Bewonder de prachtige fontein van Tinguely, de Kathedraalheuvel en het stadhuis 
Volledige beschrijving
Bazel ligt in het hart van Europa, aan beide zijden van de Rijn. De stad is het centrum van het idyllische drielandenpunt van Frankrijk, Duitsland en Zwitserland, gelegen tussen de Zwitserse Jura, het Duitse Zwarte Woud en de Vogezen in de Elzas. Het is onmogelijk om Bazel in één woord te omschrijven. Bazel staat ook wel bekend als de culturele hoofdstad van Zwitserland en als universiteitsstad. De stad heeft een rijk aanbod aan culturele, historische, en recreatieve ervaringen. Deze traditionele wandeltocht is ideaal voor zowel bezoekers die Bazel voor de eerste keer leren kenen, als bezoekers die al in de stad geweest zijn maar meer willen leren. Tijdens de wandeling van 2 uur volg je de sporen van een zeer bewogen verleden, van de rustige Tinguelyfontein tot de Kathedraalheuvel, het stadhuis, en de kronkelende straten van de goedbewaarde oude stad. Naast de openbare stadstour zijn er veel andere interessante, spannende, en thematische tours te volgen.
Inbegrepen
 • Wandeltocht in Bazel
 • Professionele gids
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eten en drinken

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Tinguelyfontein, vlakbij Theater Basel

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Goed om te weten

 • Afhankelijk van de samenstelling van de groep wordt de tocht uitgevoerd in het Duits en Engels.
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,6 /5

gebaseerd op 289 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,7/5
 • prijs / kwaliteit
  4,3/5
 • dienstverlening
  4,4/5
 • organisatie
  4,4/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Echt informatieve tour die de beste delen van Basel vastlegt. Slechts een punt geslagen omdat we de Munster niet in konden, waar ik het meest naar uitkeek om te bezoeken! Speciale schreeuw naar Rebecca omdat ze een uitstekende gids was en alle vragen van de groep beantwoordde. Haar passie en liefde voor de stad maakten deze tour geweldig.

Verder lezen

4 juni 2022

Een interessante wandeltocht met een gids naar de belangrijkste punten van de stad. De groep bestond voornamelijk uit Duitstalige mensen, er waren slechts een paar Engelstaligen. De gids was niet beschaamd, eerst sprak ze in het Engels, daarna in het Duits. Een hele aardige vrouw, maar de microfoon werkte soms niet goed en er waren geen woorden te horen.

Verder lezen

10 februari 2022

Sympathieke reisleider die met hart en ziel verslag uitbracht over Basel. Hadden we maar gewild dat de twee groepen verdeeld waren in Engels- en Duitstaligen, dan was het (mede gezien de hitte) toch een beetje vervelend wachten op de vertaling tot we verder konden. Het zou een mooie conclusie zijn geweest als de dame ons naar de "mooiste van alle stadspoorten" had gebracht, ze zeiden dat het maar een hoek verderop was (wat we helaas niet hebben gevonden). Desalniettemin een geslaagde en zeer aan te bevelen manier om Basel te voet te leren kennen (en ervan te houden)!

Verder lezen

17 juli 2021

Product ID: 28992