Beeld van de Draak van Wawel

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Beeld van de Draak van Wawel: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

 • Krakau: audiogidstour Wawel-heuvel

  1. Krakau: audiogidstour Wawel-heuvel

  Nadat je je audiogids hebt opgehaald bij het plaatselijke toeristeninformatiecentrum, luister je naar het commentaar terwijl je langs Kanonicza Street naar de Wawel-heuvel loopt. Wawel is de residentie van de monarch vanaf de 11e eeuw en is ook de plaats waar Poolse koninklijken werden gekroond en begraven. Als je eenmaal bent aangekomen bij het Koninklijk Kasteel, hoor je over de rol van elk gebouw en de verhalen erachter. U leert over de geschiedenis van Main Courtyard, de Arcaded Courtyard, evenals de Crown Treasury and Armory. Beëindig de tour bij de beroemde Dragon's Den.

  Aangename wandeling door en rond het kastelencomplex met duidelijke uitleg en leuke weetjes.

 • Krakau: rondleiding door kasteel Wawel en kathedraal

  2. Krakau: rondleiding door kasteel Wawel en kathedraal

  Stap de geschiedenis in met een rondleiding door de voormalige residentie van Poolse koningen en een symbool van de staat, Wawel Castle. Ontdek het kasteel, dat in 1930 een museum werd, en een uitgebreide collectie schilderijen, grafiek, beeldhouwwerken, stoffen, goudsmeden, militaire voorwerpen, porselein en meubels herbergt. Kijk binnen in de kamers met de beroemde wandtapijten van Zygmunt August en de prachtige Italiaanse renaissanceschilderijen uit de Lanckoronski-collectie. Verken de Wawel-collecties van oosterse kunst, een van de grootste en belangrijkste collecties tenten in Europa. Leer alles over hoe het kasteel ook een belangrijk centrum is voor het behoud van kunst. Het voelt alsof je terug in de tijd wandelt terwijl je de permanente tentoonstellingen ontdekt die ingericht waren zoals ze zouden zijn geweest tijdens de renaissance en de barok.

 • Krakau: rondleiding Wawel & oude stad met voorrangstoegang

  3. Krakau: rondleiding Wawel & oude stad met voorrangstoegang

  Ontdek de hoogtepunten van Krakaus geschiedenis tijdens deze wandeltocht. Je begint met de topattractie van de stad, het geweldige Kasteel van Wawel. Eerst ga je dit fascinerende kasteel van de buitenkant verkennen om belangrijke plekken zoals de verdedigingsmuren, de draak van Wawel, de Wawelkathedraal en nog veel meer te zien. Buiten krijg je van je gids meer informatie over deze plek en zijn geschiedenis. Na deze introductie ga je het kasteel van Wawel binnen, waar het nog indrukwekkender is dan buiten. Verken de belangrijkste delen van het kasteel, inclusief de koninklijke staatsiezalen. Het kasteel staat vol met talloze waardevolle monumenten, oude schilderijen en indrukwekkende wandtapijten, die zijn overgebleven van het originele interieur. Je treedt in de voetsporen van de koningen van Polen terwijl je de beroemde Koninklijke Route verkent van de Wawelheuvel naar de oude stad. ...

 • Krakau: X2 Segway Old Town Tour

  4. Krakau: X2 Segway Old Town Tour

  Je Segway-tour begint met een korte trainingssessie voordat je de stad intrekt. Wanneer je je klaar en comfortabel voelt met je Segway, begint de tour. In het begin van de tour ziet u de vestingwerken van Oud Krakau. Deze omvatten het fort "Barbakan" en het laatst overgebleven deel van de middeleeuwse muur. Na een rondvaart door de "Planty" tuinen kunt u genieten van het uitzicht op de prachtige rivier de Vistula en het beroemde kasteel Wawel ernaast. Je zult ook een afbeelding van draak en zijn hol tegenkomen, voordat je tour later eindigt naast het grote marktplein.

 • Krakau: oude binnenstad en Wawel-kasteel Segway X2-tour van 30 minuten

  5. Krakau: oude binnenstad en Wawel-kasteel Segway X2-tour van 30 minuten

  Ontmoet je gids voor een trainingssessie en bedien de Segway comfortabel. Zodra je klaar bent, ga je op een korte rit door de stad Krakau met je gids. Passeer de Planty Gardens en maak een volledige cirkel van de oude binnenstad van Krakau. Zie de vuurspuwende draak onder Wawel Castle en bewonder het uitzicht op de prachtige rivier de Vistula. Maak een korte stop om wat foto's te maken en ga uiteindelijk terug naar het ontmoetingspunt.

 • Krakau: tour met elektrische step

  6. Krakau: tour met elektrische step

  Verken de prachtige stad Krakau op de step en stel al je vragen onderweg aan de gids. Je gids beveelt de beste bars, restaurants, en andere leuke plekken aan die je anders gemist zou hebben tijdens je verblijf in Krakau. Tours duren tussen de 2.5-3 uur, hoewel ze kunnen worden aangepast afhankelijk van wat je wil zien. De elektrische steptour is een uitstekende manier om een overzicht van de stad te krijgen op een ontspannen snelheid (tot 27km per uur). Voor helmen, warme handschoenen (op koude dagen) en de traditionele Krakause snack 'obwarzanek' wordt gezorgd. De tour door Krakau begint bij de Barbican. Vervolgens step je naar de Grote Markt,  Florianuspoort,  Rivier de Vistula, de  Oude stadsmuren,  Sint Mariakerk en de trompettist, de  Oude stad,  Sint Annakerk,  Kazimierz, de draak van het Wawel-kasteel en de  Oscar Schindler Factory.

 • Krakau: Wawel Castle & Hill privétour met pick-up service

  7. Krakau: Wawel Castle & Hill privétour met pick-up service

  Ontdek het fenomenale koninklijke kasteel Wawel tijdens een privétour. Uw privé Engelstalige gids haalt u om 8.30 uur op bij uw hotel en brengt u rechtstreeks naar het Wawel-complex. Bezoek eerst de State Rooms, de plaats waar belangrijke koninklijke evenementen zoals parlementaire debatten of ceremoniële ballen plaatsvonden. Bewonder de prachtige wandtapijten in deze indrukwekkende kamers. Het kasteelcomplex strekt zich uit over Wawel Hill. Leer tijdens je tour de legendes van deze plek en zie de Dragon's Den aan de voet van de heuvel. Loop met je gids over de heuvel en bewonder de verbazingwekkende koninklijke tuinen. Bekijk vervolgens de Koninklijke Kathedraal, waar de kroningen en begrafenissen van veel Poolse koningen plaatsvonden. Het is omgeven door drie torens met 11 klokken. Het interieur van de kathedraal is de mengeling van middeleeuwse, renaissance- en barokarchitectuur. H...

 • Krakau: rondleiding door kasteel Wawel en kathedraal

  8. Krakau: rondleiding door kasteel Wawel en kathedraal

  Bekijk al die prachtige dingen met een deskundige lokale gids. Verken de residentie van Poolse koningen in het koninklijke Wawel-kasteel, dat sinds 1930 een van de belangrijkste musea in Polen is geworden. Bekijk een uitgebreide collectie schilderijen, grafiek, beeldhouwwerken, stoffen, goudsmeden, militaire voorwerpen, porselein en meubels, en herschep het uiterlijk van de kamers uit de renaissance- en barokperiode. Bezoek de koninklijke kamers met de beroemde wandtapijten van Zygmunt August en prachtige Italiaanse Renaissance-schilderijen uit de Lanckoronski-collectie. Zie ook de Wawel-collecties Oosterse kunst bevatten de belangrijkste en grootste collectie tenten van Europa. Krijg toegang tot de Wawel-kathedraal en bewonder de gotische structuur die ooit een heiligdom was waar Poolse monarchen werden gekroond.

Sitemap Beeld van de Draak van Wawel

Wil je alle activiteiten in Beeld van de Draak van Wawel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.