Deze activiteit is automatisch vertaald. Klik hier om de originele versie in Engels te bekijken.

Jaén: begeleide olijfmolen-tour met olijfolieproeverij

Jaén: begeleide olijfmolen-tour met olijfolieproeverij

Vanaf $9,01 per persoon

Ontdek de geheimen van olijfolie tijdens onze rondleiding door de molen. Ontdek de familie-oliecultuur en -traditie in Andalusië, van het oogsten tot het bottelen van deze kostbare vloeistof. Geniet dan van een gratis proeverij van onze beste extra vierge oliën!

Over deze activiteit

Eenvoudig annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 1.5 uur
Begintijd 11:00
Directe bevestiging
Tourgids
Spaans
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Belevenis

Highlights
 • Bezoek de eerste toeristische olijfmolen in Jaen
 • Ontdek de traditie en cultuur van olijfolie
 • Leer van experts in olijfolietoerisme en ambachtslieden in olijfolie
 • Geniet van een gratis olijfolieproeverij van de beste gastronomische oliën
Volledige beschrijving
Oleicola San Francisco is een olijfolieproducent die zich toelegt op de productie van extra vierge olijfolie van topkwaliteit. Net als zoveel van de beste producenten, begon Oleicola San Francisco als een ambachtelijk bedrijf dat zich richtte op lokale productie. Tegenwoordig worden zijn premium olijfoliën over de hele wereld zeer gewaardeerd en bekroond in de beste prestigieuze internationale competities. Tijdens je bezoek leer je alles over de bereiding en productie van dit vloeibare gouden sap, rechtstreeks van de gezinsarbeiders zelf. Je tour wordt afgesloten met een proeverij van 3 verschillende olijfoliën uit het Gourmet-assortiment "Esencial Olive" Oleícola San Francisco ligt in Andalusië, in het hart van de provincie Jaén, dicht bij Baeza en Úbeda, 2 steden die erkend zijn als UNESCO-werelderfgoedsteden. De olijfmolen is elke dag geopend voor bezoekers om ze onder te dompelen in de fascinerende wereld van olijfolie. Ontdek hoe olijfolie wordt gemaakt! De tour begint met een rondleiding door de binnen- en buiteninstallaties met veel details om het ontvangstproces van de olijven en de verschillende stappen voor oliewinning uit te leggen. U zult de gebruikte apparatuur en de freesmethoden zien (huidig en verouderd), en de basis van het proces leren kennen, evenals enkele andere overwegingen die verband houden met het freesproces. Daarna heb je de gelegenheid om de kelder te zien waar de olie is opgeslagen en een video te bekijken over de wereld van olijfolie. Aan het einde van de tour kunt u de proefruimte betreden om te genieten van een proeverij van ons Gourmet Trio "Esencial Olive" extra vierge olijfolie. U zult de zintuiglijke aspecten van de oliën kunnen onderscheiden die de proeverij tot een heerlijke ervaring zullen maken om te genieten van smaken en aroma's. Nadat je de geheimen van het maken van olie hebt geleerd en aan de slag bent gegaan met het proeven van olie, ben je klaar om te genieten van je geschenk: 2 monsters van bekroonde extra vierge olijfolie. Bovendien, als je naar huis wilt komen met Spaans eten, kun je de themawinkel bezoeken waar je veel dingen kunt kopen die te maken hebben met de wereld van olijfolie (olijven, tapenades, schoonheidsproducten of chocolaatjes gemaakt van olijfolie en meer) en ook lokale producten zoals wijn. Beleef een ervaring die uw zintuigen prikkelt voor alle geneugten die Spanje, Andalusië en de prachtige wereld van olijfolie te bieden hebben.
Inbegrepen
 • Proeverij van 3 extra vierge olijfolie
 • Overboekingen
 • Fooien

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Direct bij de olijfmolen: Oleicola San Francisco, c / Pedro Pérez, 23520 Begíjar (Baeza) - JAEN.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Niet toegestaan

 • Huisdieren
 • Roken

Goed om te weten

 • Rondleidingen dagelijks beschikbaar, inclusief zaterdag, zondag en feestdagen
 • Rondleiding en filmprojectie beschikbaar in het Spaans, Engels en Frans
 • Als u de tour in het Frans of Engels nodig heeft, dient u dit 1 week voor uw bezoek aan te vragen
 • Starttijd voor de Franse of Engelse rondleidingen is 12.30 uur
 • Aangepaste faciliteiten en toegang voor groepen en personen met beperkte mobiliteit
 • Gratis toegang voor kinderen onder de 8 jaar
 • De olijfmolen is alleen per auto of fiets bereikbaar. Het is gelegen in Begijar, 6 km van Baeza, 18 km van Úbeda en 30 km van Jaén
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,9 / 5

gebaseerd op 56 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4.8/5
 • prijs / kwaliteit
  4,8/5
 • dienstverlening
  4.9/5
 • organisatie
  4,9/5
Sorteren op

Exceptional experience

We were amazed at the level of knowledge and passion for the product that came through during the tour. What a great privilege to watch the process of making olive oil from start to finish. The kids were thoroughly entertained as well and we all left extremely satisfied (thanks to the tasting at the end). I can’t recommend this experience highly enough.

Verder lezen

16 oktober 2019

Vertalen

Be charmed and fall in love with olive oil

A little detour but with so much to gain when learning so much about the humble olive. My daughter and I really enjoyed this tour, which in the end was just for us. Not only was it an interesting interlude in our trip to Spain, but we got to taste some amazing oils. Even if you aren't interested in the history and harvesting of olive oil, you will, I am certain, be charmed by this visit to a family-owned enterprise.

Verder lezen

9 november 2018

Vertalen

Really thorough, informative tour, well worth it!

Guide works at the mill and was really knowledgeable about the industry and process. Tour ran over and he stayed extra time, explained all the products in the gift shop, and even helped me figure out how to get to my next destination. Great experience and I learned a lot about olive oil production.

11 augustus 2018

Vertalen
Georganiseerd door

Product ID: 31246