Datums kiezen

Ontdek het beste van
Beieren

Onze aanbevelingen voor Beieren

Vanuit München: Dagtocht kasteel Neuschwanstein & Linderhof

1. Vanuit München: Dagtocht kasteel Neuschwanstein & Linderhof

Reis naar de prachtige kastelen Neuschwanstein en Linderhof. Geniet van een heerlijke lunch in Hohenschwangau en maak een kleine omweg door het pittoreske stadje Oberammergau. Kies ervoor om je kasteeltickets op de dag zelf in de bus te kopen of koop ze van tevoren als onderdeel van de dagtocht. Stap aan boord van een bus met airconditioning en ontdek de kastelen van Beieren. Bezoek eerst het sprookjesachtige paleis Linderhof, het enige kasteel dat Ludwig II voltooid zag worden. Verken het kasteel en het terrein samen met een gids. Ga vervolgens naar het schilderachtige stadje Oberammergau om foto's te maken en te winkelen. Pauzeer vervolgens bij kasteel Hohenschwangau, het ouderlijk huis van Ludwig, om te lunchen (niet inbegrepen) voordat je verdergaat naar kasteel Neuschwanstein, genesteld in de uitlopers van de Alpen. Bewonder een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van Duitsland en dompel jezelf een middag lang onder in de sprookjeswereld van Ludwig II.

Frankfurt: sightseeing-boottocht over de rivier de Main, met commentaar

2. Frankfurt: sightseeing-boottocht over de rivier de Main, met commentaar

De boottochten van 50 of 100 minuten vertrekken vanaf de Eiserner Steg. De boten vertrekken elk uur. Je kunt kiezen voor 50 minuten stroomafwaarts of 50 minuten stroomopwaarts, of 100 minuten (en een combinatie van beide kanten). Vaar richting Griesheim en bekijk de stedelijke gebieden van Frankfurt in de richting van de westelijke haven. Hier heb je een prachtig uitzicht op de wolkenkrabbers van het financiële centrum van Frankfurt of geniet van het uitzicht op de musea aan de oever, zoals de Städel. Het schip keert voor de Griesheimsluis. Vertrekken om 11:00 uur, 13:00 uur, 15:00 uur en 17:00 uur. Het varen richting Offenbach is stroomopwaarts. Vaar langs de prachtige oevers van de rivier die richting de oostelijke haven van de stad leidt. Je kunt de wijk Sachsenhausen en de museumoever zien. Je krijgt de kans om uit te stappen bij de Gerbermühle, een historisch monument gewijd aan de dichter Goethe die in Frankfurt leefde. Vertrekken om 12:00 uur, 14:00 uur en 16:00 uur. De boottochten van 100 minuten zijn meestal elk uur beschikbaar tussen 11:00 en 16:00 uur. (aan wijzigingen onderhevig) Alle tours zijn voorzien van commentaar in het Engels en Duits.

München Hop-on-hop-off-tour: Dagticket voor 1 of 2 dagen

3. München Hop-on-hop-off-tour: Dagticket voor 1 of 2 dagen

Stap aan boord van een hop on, hop off-bus die door München rijdt en kom meer te weten over de stad dankzij de audiogids aan boord. Bewonder de hoogtepunten van de stad, waaronder het op drie na grootste klokkenspel ter wereld, het relikwie van de Heilige Munditia en de historische oude binnenstad. Je kunt kiezen uit drie verschillende routes die aansluiten bij jouw voorkeuren en interesses. Op zonnige dagen kun je genieten van een open bovendek en de zon op je gezicht voelen. Stap in en uit wanneer je wilt of blijf in de bus zitten en luister naar de boeiende uitleg van de audiogids, aangeboden in tien verschillende talen. Je kunt kiezen uit drie verschillende routes: de City Tour, de Nymphenburg Olympic Park-tour en de Schwabing-tour. Elke route duurt een uur. Onderweg passeer je belangrijke bezienswaardigheden, zoals het paleis Nymphenburg, het Olympisch Park, de Engelse tuin, de historische oude binnenstad, de Odeonsplatz, de Marienplatz en nog veel meer.

Frankfurt: panoramische boottocht van 1 uur op de rivier de Main

4. Frankfurt: panoramische boottocht van 1 uur op de rivier de Main

Ontdek de schoonheid van Frankfurt tijdens een rondvaart van 1 uur op de rivier de Main. Bewonder moderne wolkenkrabbers, historische bezienswaardigheden zoals de kathedraal en de Eiserner Steg-brug, terwijl u geniet van verhelderend commentaar. Ontspan met een drankje van de bar (afzonderlijk aan te schaffen) en maak mooie foto's terwijl u onder charmante bruggen door vaart. Onthul de essentie van Frankfurt vanuit een uniek perspectief. Deze cruise biedt een uniek perspectief op de levendige mix van heden en verleden van Frankfurt - gemakkelijk bereikbaar vanuit de oude binnenstad van Frankfurt.

München: wandeltocht door het Derde Rijk en WO II Tour

5. München: wandeltocht door het Derde Rijk en WO II Tour

Maak een 2 uur durende wandeling door München en ontdek een van de donkerste momenten in de geschiedenis van de stad, leer over de geboorte van het nazisme, de opkomst van Hitler en het beruchte Derde Rijk. In 1919 kwam Duitsland uit de Eerste Wereldoorlog als een verslagen en vernederde natie, met München in de greep van hyperinflatie en Beieren gedomineerd door revolutie en moord. Uit deze vruchtbare bodem van chaos verrees de nazi-beweging en een van de machtigste dictators uit de geschiedenis, Adolf Hitler. Volg het begin van het nazisme, van de eerste massabijeenkomst in het Hofbräuhaus tot de mislukte poging om de macht te grijpen in de Feldherrnhalle. Je gaat naar de locatie van feestbijeenkomsten op Königsplatz en stopt in de Hofgarten om te praten over The White Rose Resistance Movement. De tour behandelt alle belangrijke feiten en sites die een rol speelden bij het ontstaan van dit duistere hoofdstuk, dat eindigde met de prachtige stad München in puin en de Tweede Wereldoorlog die diepe wonden sneed in heel Duitsland.

Neurenberg: stadstour met de Bimmelbahn-trein

6. Neurenberg: stadstour met de Bimmelbahn-trein

Verken de historische stad Neurenberg aan boord van een pittoresk toeristisch treintje. Geniet van een rit door het stadscentrum, vertrekkend vanaf het Grote Marktplein. Passeer de Schöner Brunnen, een prachtige 19 meter hoge gouden fontein. Rijd vervolgens langs de Maxbrücke-brug, de St. Lawrence-kerk, het ziekenhuis van de Heilige Geest en het keizerlijke kasteel, een van de belangrijkste middeleeuwse vestingwerken van Europa. Geniet vanuit uw comfortabele treinstoel van een panoramisch uitzicht op alle bezochte locaties. Leer bovendien meer over de geschiedenis van de stad en ontdek de geheimen en legendes van je informatieve audiogids. Tijdens deze tour kun je in slechts 40 minuten alle hoogtepunten van de stad zien en daarna op eigen houtje de stad verkennen.

Vanuit München: Slot Neuschwanstein, dagtour

7. Vanuit München: Slot Neuschwanstein, dagtour

Ontdek een van de mooiste landschappen van Beieren tijdens deze tour vanuit München per trein en busje. Bewonder de gestalte en verfijnde architectuur van kasteel Neuschwanstein dat trots op een heuvel staat en omringd wordt door beboste bergen. Bekijk de uitgestrekte vallei vanaf de voet van de kasteelmuren en leer over de geschiedenis van je gids tijdens een wandeltocht over het terrein. De betoverende oude stad Füssen ligt op 2 uur van München, in de uitlopers van de Alpen, omgeven door een van de meest adembenemende natuurlijke omgevingen ter wereld. Torend boven het dorp, schijnbaar gebeeldhouwd uit de bergen die magnifiek naar de hemel oprijzen, is een aanblik gemaakt uit dromen: het fantastische en etherische kasteel Neuschwanstein. Deze glorieuze dwaasheid werd in de 19e eeuw gebouwd door de beroemde "gekke" koning Ludwig II, een man bedwelmd door mythologie en die zelf een legende werd. De glinsterende witte torens van het kasteel tussen de wolken zijn direct herkenbaar voor velen die de naam Neuschwanstein nog nooit hebben gehoord. Het is de inspiratie voor Disney's Kasteel van Doornroosje en is over de hele wereld beroemd als het Chitty Chitty Bang Bang-kasteel. Een bezoek eraan is een sprookje binnenstappen. Tijdens deze dagtour vanuit München neemt je gids je mee per trein of bus en begeleidt je bergopwaarts naar de hoge baars van het kasteel, waar het glinstert boven een spectaculair panorama van bergen, meren en valleien. Het gaat niet alleen om het kasteel, het gaat ook om de prachtige locatie. Je gaat naar de beste uitkijkpunten en verkent het meer. Als de tijd en het weer het toelaten, kunt u zelfs genieten van een duik. Krijg een ansichtkaart-perfect uitzicht op het al even mooie kasteel Hohenschwangau, de watervalkloof en de prachtige Marienbrücke-brug, hoog boven alles. Terwijl je je verwondert over de schoonheid, vertelt je gids je het boeiende verhaal van de beroemde en tragische heerschappij van koning Ludwig, zijn turbulente tijden en de obsessie die hem dreef om zijn fantasiekasteel te bouwen in de bergen die hem uiteindelijk vernietigden. Als je ervoor kiest om op de dag zelf een kaartje te kopen, sla dan de lange rijen over voor de afzonderlijke interne rondleiding door de privévertrekken van de koning door een gespecialiseerde kasteelgids. De rondleiding is de meest praktische manier om deze geweldige fantasiewereld te bewonderen.

Vanuit München: halve dagtrip naar herdenkingsplaats Dachau

8. Vanuit München: halve dagtrip naar herdenkingsplaats Dachau

Volg een 5-uur durende rondleiding door het concentratiekampmonument Dachau, een plaats van herinnering en van educatie. Een bezoek brengen kan een uitdaging zijn, maar ook een diep ontroerende en onvergetelijke ervaring. Een professionele gids, opgeleid en geautoriseerd door de Memorial-site, regelt alle reisarrangementen en neemt u mee op de terugreis per trein en bus vanuit München. Je krijgt een uitgebreide rondleiding door het hele gebied, inclusief alle overgebleven originele gebouwen, het expositiecentrum van het museum en de bioscoop, waar een Engelstalige documentaire wordt vertoond. De gidsen zijn getraind om u vaak moeilijk en verontrustend materiaal over te brengen met gevoeligheid, met waardigheid, met respect voor de slachtoffers en zonder toevlucht te nemen tot goedkope sensatiezucht.

Neurenberg: Rondleiding door middeleeuwse kerkers

9. Neurenberg: Rondleiding door middeleeuwse kerkers

Ontdek een wereld van misdaad en straf tijdens het verkennen van de middeleeuwse kerkers onder het oude stadhuis. Leer meer over marteling in de middeleeuwen, wat voor soort straffen er werden gebruikt en wat de gevangenen moesten doorstaan in de voorlopige hechtenis totdat ze bekenden, schuldig of niet. In de kerker gegooid worden was in de middeleeuwen eigenlijk een doodvonnis. Ontdek waarom terwijl je de middeleeuwse kerkers verkent in de gewelfde kelders van het oude stadhuis van Neurenberg. Vanaf de veertiende eeuw werden de kerkers gebruikt om gevangenen vast te houden en te ondervragen in afwachting van hun oordeel. Loop door de twaalf kleine cellen, bekijk de meest originele meubels en bezoek de martelkamer om inzicht te krijgen in wat hier in die donkere tijden is gebeurd.

Frankfurt: Hop-on Hop-off Dag Skyline of Express Stadstour

10. Frankfurt: Hop-on Hop-off Dag Skyline of Express Stadstour

Geniet van een sightseeingtour door Frankfurt aan boord van een comfortabele dubbeldekkerbus. Bij mooi weer blijft het dak van de bus open staan, zodat je de mooiste gebouwen en parken van de stad goed kunt zien. Leer deze bruisende metropool op een geheel nieuwe manier kennen terwijl je luistert naar commentaar in 10 talen. Stap zo vaak als je wilt in of uit de bussen bij een van de haltes langs de route, verspreid over de meest interessante delen van de stad. Kom meer te weten over de belangrijkste bezienswaardigheden van Frankfurt terwijl u in de bus zit, of verken de prachtige bezienswaardigheden van de stad in uw eigen tempo. Maak een tocht door het bruisende stadscentrum (Express City Tour) of langs de beroemde skyline van Frankfurt (Skyline Tour), beide beschikbaar voor slechts één prijs. haltes: Paulskirche - Römer - Goethe-Haus - Hoofdtoren - Alte Oper - Palmengarten - Senkenbergmuseum - Messe - Hauptbahnhof - Museumsufer - Eisener Steg - Alt Sachsenhausen - Untermainkai - Mainkai - Zoo Frankfurt - Hauptwache. Je kunt zo vaak als je wilt in- of uitstappen bij een van de 16 haltes met het 24-uurs hop on, hop off-ticket.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Beieren

Alle activiteiten

775 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Beieren

Wat zijn de topattracties van Beieren?

Andere activiteiten in Beieren

Wil je alle activiteiten in Beieren bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Beieren

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 33.359 beoordelingen

De tour was precies goed voor mijn voetbalminnend kind (en FCB-fan!) De tour was erg voetbalgericht, maar er kwamen ook veel andere bezienswaardigheden aan bod. Onze gids (Melanie) was geweldig! Ze legde het heel goed uit en gaf veel informatie en suggesties. Een andere gids deed de rondleiding door de arena. Dat was ook geweldig. Ook voor niet-Bayern-fans is de reis de moeite waard. Wij vonden het erg interessant. De excursie duurt 5 uur, maar toch vonden wij het erg vermakelijk.

Wij hebben een heerlijke dag gehad, het is echt de moeite waard. De gids was fantastisch, hij sprak elke taal en was altijd vriendelijk en behulpzaam, maar vooral glimlachend, wat geen geringe prestatie is. Alle plaatsen die we zagen waren spectaculair en dankzij hun onberispelijke organisatie konden we ze heel goed zien. IK RAAD TEN ZEERSTE AAN

Heel interessant. De gids was zeer goed voorbereid, wist heel veel over het ontstaan van het Derde Rijk. De tour duurde door zijn enthousiasme minstens een uur langer!

Jammer dat in München op oudejaarsavond alles gesloten is: winkels, musea... Een bezoek waard vóór Kerstmis, want zelfs de markten eindigen op 24 december.

3 dagen genoten van Munchen en omgeving, ideaal om 1 keer af te stempelen en dan zonder na te denken in de U en S baan te stappen