Belevingen in
Toren van Belém

De poort naar Lissabon: bezoek deze door UNESCO beschermde vestingtoren die tijdens de Portugese renaissance is gebouwd.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Toren van Belém: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Lisbon Card: 24, 48, of 72-uurs ticket

1. Lisbon Card: 24, 48, of 72-uurs ticket

Ontdek de stad Lissabon met de flexibele Lisbon Card. Geniet van onbeperkt reizen met het openbaar vervoer en gratis toegang tot 37 musea en historische gebouwen. Profiteer van kortingen bij een breed scala aan attracties, vouchers voor verschillende winkels en een handige gids waarin wordt uitgelegd hoe je de kaart kunt gebruiken. Na het uitwisselen van je GetYourGuide voucher voor de magneetkaart, biedt de Lisbon Card onmiddellijk 24, 48, of 72 uur lang toegang tot het openbare vervoer. Te gebruiken op de Carris' metro, bussen, trams en bergtreinen en ook op CP treinen tussen Cais do Sodré en Cascais en treinen tussen Oriente, Rossio en Sintra.   Sla de wachtrijen over om het Jerónimos-klooster binnen te gaan en beklim de Toren van Belém. Krijg gratis toegang tot het National Azulejo Museum, het National Coach Museum, en meer. Bewonder prachtige paleizen, waaronder het Paleis van Mafra en het Nationaal paleis Ajuda. Rij met de beroemde Santa Justa Lift, en nog veel meer allemaal met één kaart.

...
Lissabon: zeilboottocht over de Taag

2. Lissabon: zeilboottocht over de Taag

Ga in de jachthaven van Doca do Bom Sucesso aan boord van je zeilboot. Vaar over de rivier de Taag langs het Monument der Ontdekkingen onder de Ponte 25 de Abril door. Vervolg je tocht over de Taag en bewonder de grote verscheidenheid aan bouwstijlen in Lissabon. Op de terugreis naar de jachthaven passeer je het standbeeld Christus Koning aan de zuidelijke oever en de toren van Belém. Als je de optie voor zonsondergang hebt geselecteerd, kun je de zon achter de horizon van Lissabon zien verdwijnen – een romantisch uitzicht dat perfect is voor stelletjes. Je kunt ervoor kiezen om de bemanning van de zeilboot te helpen met zeilen (ervaring niet vereist) of gewoon te ontspannen op het dek.

...
Lissabon: stadszeiltocht overdag/avond/nacht met drankjes

3. Lissabon: stadszeiltocht overdag/avond/nacht met drankjes

Maak een onvergetelijke 2 uur durende rondvaart door Lissabon op de rivier de Taag met live toelichting van de bemanning. Ontdek de prachtige waterkant van de stad op een zeilboot terwijl je onderweg de vele historische monumenten en iconische bezienswaardigheden bewondert.  Je wordt begroet door je schipper, die je bij de steiger aan boord van de zeilboot helpt. Proost met een welkomstdrankje en verken de waterwegen van Lissabon, waarbij je eerst langs het Monument der Ontdekkingen komt. Vaar onder de grandioze Brug van 25 april (Ponte 25 de Abril) en kijk omhoog om een glimp op te vangen van het Christusbeeld, Cristo Rei. Terwijl je de prachtige bezienswaardigheden van gebouwen, bruggen en schepen in je opneemt, luister je naar de bemanning die jou enkele curiositeiten en leuke weetjes vertelt over de plaatsen waar je langs vaart.  Zet de reis voort naar het historische stadscentrum, waar je kunt genieten van een indrukwekkend uitzicht op het  Praça do Comércio, de Basílica da Estrela en het Castelo de São Jorge, dat zich op de hoogste heuvel van Lissabon bevindt.  Aan het einde van je boottocht door Lissabon kun je de unieke architectuur van het MAAT Museum (Museu de Arte, Arquitetura e Tecnologia) en de beroemde Toren van Belém (Torre de Belém) bewonderen. Als je de zonsondergangsoptie hebt gekozen, ervaar je ook de stad verlicht tijdens het gouden uur, gevolgd door een prachtige zonsondergang.

...
Lissabon: 48-uurskaartje hop on, hop off-bustour & rondvaart

4. Lissabon: 48-uurskaartje hop on, hop off-bustour & rondvaart

Spendeer 48 uur om Lissabon helemaal in je op te nemen tijdens 3 dubbeldekker bustours en 1 rondvaart.  Belém Lissabon bustocht In deze Lissabon-tourbus reis je langs de hoofdstraten van de stad met de frisse bries van de Taag op je gezicht - van het historische centrum tot de monumenten van Belém. Dit iconische gebied is een verplichte halte voor alle Lissabon-touringbussen, met zijn monumenten voor de Portugese ontdekkingsreizen: het Mosteiro dos Jerónimos, de Torre de Belém en het Padrão dos Descobrimentos, evenals verschillende musea (met name het koetsmuseum). Modern Lissabon bustocht Deze reis volgt de Taag vanuit het hart van de stad naar Parque das Nações. Op deze site, die beroemd was voor de Wereldtentoonstelling van 1998, kom je onderscheidende moderne architectuur tegen, naast recreatiegebieden en restaurants. Vergeet tijdens je bezoek het Oceanarium niet, het op één na grootste in zijn soort ter wereld. En omdat Lissabon, Lissabon niet zou zijn zonder zijn traditionele fado-muziek, maak je een uitstapje naar het huismuseum gewijd aan zijn grootste zanger, Amália Rodrigues. Monumentale Belém bustocht Belém is een cultureel icoon in Lissabon en onmisbaar dankzij zijn unieke set van culturele en historische elementen zoals: Mosteiro dos Jerónimos, cultureel centrum van Belem (CCB), Torre de Belém, Padrão dos Descobrimentos en het National Coach Museum. Laat de Belém-rondleiding je meenemen naar alle bezienswaardigheden. Deze rondrit in een minibus met open dak is een perfecte aanvulling op de bustour door Belém.  Gele boottocht op de rivier Ver weg van het lawaai en de drukte van de stad. Tijdens de boottochten van Lissabon, lijkt het alsof je op een zwevend podium staat met een bevoorrecht uitzicht op de stad van 7 heuvels. Terwijl je langzaam langs de rivier de Taag vaart, bekijk je enkele van de belangrijkste monumenten, zoals het kasteel van Saint Jorge, de kathedraal van Sé en de 25 aprilbrug.

...
Lissabon: toegangsticket voor de Toren van Belém

5. Lissabon: toegangsticket voor de Toren van Belém

Stap in de rij voor de voorafgeboekte tickets voor de beroemde Toren van Belém, die in 1515 aan de monding van de Taag werd gebouwd om Lissabon te verdedigen. Beklim de smalle trappen naar de bovenste verdieping voor een panoramisch uitzicht over de historische wijk Belém en de monumenten uit het tijdperk van de grote ontdekkingen. Kom meer te weten over het gouden tijdperk van de Portugese ontdekkingsreizen en kom erachter hoe dit strategische monument vroeger als toegangspoort tot de stad werd gebruikt.

...
Lissabon: 72-uurs hop on, hop off-ticket bus, tram & boot

6. Lissabon: 72-uurs hop on, hop off-ticket bus, tram & boot

Ontdek alle wijken van Lissabon met een combiticket voor bus, boot en tram, dat je tegelijkertijd toegang geeft tot het openbare vervoernetwerk. Verken de monumenten en musea in de ontelbare buurten van de stad met 3 verschillende dubbeldekker-bustours, een Yellow Boat-vaart en een rit met een historische tram. Tijdens de Belém-tour kun je de Manuelstijl van Lissabons pleinen en lanen bewonderen, en tijdens de bustour Modern Lissabon ontdek je de stijlvolle, moderne gebouwen. Reis terug naar de 'Tijd van de Ontdekkingsreizen' in Belém en Ajuda, en wandel door de traditionele buurten Alfama, Mouraria, Baixa, Chiado, Estrela en Lapa. Maak een rit met het oudste vervoermiddel van Lissabon en stap op een tram die je naar Castelo São Jorge brengt. Je reist door historische buurten, zoals Mouraria en Graça. Vaar onder de 25 aprilbrug door en verder naar Belém aan boord van een Yellow Boat. Bewonder monumenten als de Torre de Belém en Padrão dos Descobrimentos vanuit een nieuw perspectief. Keer terug naar Terreiro do Paço voor een schitterend uitzicht op Lissabon, en stap uit en weer in waar en wanneer je maar wilt.

...
Lissabon: rondvaart van 1 of 2 uur op de Taag

7. Lissabon: rondvaart van 1 of 2 uur op de Taag

Klim aan boord van een luxe jacht voor een rondvaart van 1 of 2 uur vanaf de kust van Lissabon; je vertrekt van de Doca do Bom Sucesso in de buurt van de historische Toren van Belém. Vaar op de kalme wateren van de Taag, langs de sfeervolle wijken van de stad en bewonder haar maritieme- en visserstradities, en haar strategische belangen om Portugal te verdedigen tegen een aanvallen in minder vreedzame tijden. Je enthousiaste en ervaren schipper deelt zijn kennis met je over het varen over de Atlantische Oceaan en het estuarium van de Taag; evenals de verhalen over Lissabon en de omliggende kustlijn. Je veiligheid is een topprioriteit te allen tijde. Zit lekker ontspannen aan boord van stijlvolle boten, die tussen de 7 en 18 meter lang zijn, en beschikken over sanitaire voorzieningen, een kitchenette, en een CD/MP3/radio audiosysteem om de soundtrack te bieden aan je ervaring. Kies uit een rondvaart in de ochtend van 1 uur, een rondvaart overdag van 2 uur, of een romantische rondvaart bij zonsondergang van 2 uur.

...
Lissabon: boottocht over de Taag met Yellow Boat

8. Lissabon: boottocht over de Taag met Yellow Boat

Geniet, tijdens deze boottocht over de rivier de Taag, van unieke uitzichten op Lissabon en de heuvels. De tocht begint in Cais do Sodré of in het stadscentrum van Lissabon en vaart onder de 25 de Abril-brug door, richting Belém, die tot de interessantste wijken in Lissabon behoort. Onderweg krijg je een aantal van de bekendste monumenten in Belém te zien, zoals de Toren van Belém en de Padrão dos Descobrimentos. Op de terugweg naar Cais do Sodré kun je het prachtige landschap rondom Lissabon bewonderen.

...
Lissabon: rondleiding Belém

9. Lissabon: rondleiding Belém

Reis terug naar het verleden tijdens een rondleiding door de historische wijk Belém in Lissabon en ontdek waarom het zo beroemd is om zijn bezienswaardigheden die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan en zijn heerlijke custardtaartjes. Volg de oevers van de rivier de Taag om de oudste delen van Lissabon te zien en hoor hoe het in 1755 een verwoestende aardbeving en tsunami overleefde. Kom meer te weten over hoe Belém het centrum was van de menselijke drang om te verkennen als je je verdiept in de rijke geschiedenis in 'het tijdperk van de ontdekkingen' van Portugal. Luister vol bewondering naar verhalen over roofzuchtige piraten, bekijk de toren van Belém en het sierlijke Hiëronymietenklooster en proef een authentiek custardtaartje uit de wijk.

...
Lissabon: privé Belém Tuk-Tuk Tour

10. Lissabon: privé Belém Tuk-Tuk Tour

Ga op een tuk-tuk naar het westen, net buiten het stadscentrum. Hier is alles historisch en heilig, met emblematische monumenten die de tand des tijds hebben doorstaan. Het was vanuit dit deel van de stad waar de grote Portugese ontdekkingsreizigers hun reizen over de planeet begonnen Hier kun je uitstappen bij de tuk-tuk en een aantal werkelijk verbazingwekkende monumenten bezoeken. Zie het Jerónimos-klooster, dat op de Werelderfgoedlijst staat met de gotische architectuur in Manuelijnse stijl. Kom meer te weten over de Toren van Belém, aan de overkant van de weg, die werd gebouwd tussen 1514 en 1520. Ga vervolgens een stukje de rivier af naar het Monument der Ontdekkingen, dat gewijd was aan de Portugese ontdekkers. Deze drie monumenten zijn enkele van de meest bezochte in de stad. Vergeet niet de beroemde Pastéis de Nata te proeven terwijl je in Belem bent.

...

Sitemap Toren van Belém

Wil je alle activiteiten in Toren van Belém ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Toren van Belém

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 8.313 beoordelingen

Zeer mooie zeilboottocht, zeer interessante gids, waarmee u de stad vanuit een andere hoek kunt bekijken?

Even opgeschort om Lissabon op een andere manier te zien. Een zeer attente bemanning. Een genot !

Zeer vriendelijke bemanning, geweldige rondleiding door de baai, we vonden het geweldig!

We had an amazing time with 8 friends. We had a nice guide and a lovely sunset.

Perfect ! Zeer vriendelijk personeel, geweldige rit?