Ontdek het beste van
Belfast

Onder andere culturele attracties, concerten en street art staan je in de Noord-Ierse hoofdstad te wachten.

Onze aanbevelingen voor Belfast

Vanuit Belfast: Giant's Causeway en Game of Thrones dagtour

1. Vanuit Belfast: Giant's Causeway en Game of Thrones dagtour

Ontdek de schoonheid van Noord-Ierland en de wereldberoemde Giant's Causeway tijdens een tour vanuit Belfast. Bezoek de Giants Causeway, Carrickfergus Castle, Glenarm Castle, Carnlough Harbour, Waterfoot Caves, Cushendun Curfew House, Rope Bridge en The Dark Hedges tijdens het navigeren over de Antrim Coast Road. Nadat u 's ochtends Belfast heeft verlaten, brengt een korte rit u naar de eerste stop van de dag bij Carrickfergus Castle, een 12e-eeuws Normandisch kasteel. Loop rond en maak foto's van het kasteel en de haven. Vervolg de rit langs de Antrim Coast Road en reis door enkele van de negen Glens of Antrim. Dwaal door kleine steden en dorpen en luister naar de mythen en legendes van de feeën en kabouters die in deze Glens wonen. Als u door Glenarm rijdt, passeert u Carnlough Harbour, de Waterfoot Caves en het Cushendun Curfew House. Reis omhoog door Glencorp en Glendunn, langs de kustplaats Ballycastle voordat je aankomt bij het Portaneevy View Point om de Carrick-A-Rede Rope Bridge te zien. Stop om het uitzicht te bewonderen bij de touwbrug en kijk uit over de Mull of Kintyre in Schotland en Rathlin Island. Luister naar de verhalen achter deze bezienswaardigheden voordat je stopt bij de Dark Hedges, bekend als de Kingsroad in de Game of Thrones HBO-serie. Loop tussen de bomen die beroemd zijn geworden door de Game of Thrones, gevolgd door een lunchstop in een traditionele pub (kosten niet inbegrepen). Bezoek later meer locaties uit Game of Thrones. Reis door Carnlough Harbour waar Arya Stark zwom en passeer Magharmorne Quarry waar Castle Black was gevestigd. De finale van de dag is een stop bij de Giant's Causeway waar je kunt verkennen, over de historische stenen kunt lopen en meer te weten kunt komen over de legende van de Giant Finn MacCool. Ontdek hoe en waarom hij de Causeway heeft gebouwd. Nadat uw dag vol ontdekkingen voorbij is, reist u rechtstreeks terug naar Belfast via de binnenlandse route en wordt u weer afgezet in het stadscentrum of bij het kantoor van de activiteitenaanbieder in Queen's Quarter.

Belfast: Titanic Experience met bezoek aan SS Nomadic

2. Belfast: Titanic Experience met bezoek aan SS Nomadic

Titanic Belfast Ontdek het verbazingwekkende verhaal van RMS Titanic tijdens een fascinerend dagbezoek aan Titanic Belfast, 's werelds grootste Titanic-bezoekerservaring. Verken de bezienswaardigheden, geluiden, geuren en verhalen van Titanic terwijl je een interactieve reis maakt door meer dan 100 jaar authentieke geschiedenis, precies op de plek waar RMS Titanic werd ontworpen, gebouwd en gelanceerd in 1912. Hoogtepunten zijn onder meer: • The Shipyard Ride - ga met de arbeiders van Harland & Wolff mee op een reis rond de scheepswerf. • Ontmoet individuen met verhalen om te vertellen, zoals de hoofdontwerper Thomas Andrews, leden van de H&W Guarantee Group, lokale ambachtslieden en passagiers. • Ontdek de realiteit van het interieur van de Titanic in een 3D-grot en replicacabines. • Verken The Pursuit of Dreams met een 7,6 meter lang schaalmodel van de Titanic dat synchroon oplicht met ultramoderne projecties voor een echt meeslepende ervaring. • Een prachtige verzameling artefacten, waaronder de viool van Wallace Hartley, een origineel reddingsvest en een ligstoel. SS Nomadische SS Nomadic, bekend als 'het kleine zusje van de Titanic', is in haar oude glorie hersteld en is 's werelds laatst overgebleven White Star-schip. Naast Titanic Belfast ligt de SS Nomadic, het tenderschip voor eerste- en tweedeklaspassagiers in Cherbourg. Ontworpen door Thomas Andrews en gebouwd met hetzelfde ontwerp, zijn de overeenkomsten met de RMS Titanic duidelijk te zien. Hoogtepunten zijn onder meer: • Hersteld in haar oorspronkelijke glorie uit 1911, bekijk het originele houtwerk en de wandpanelen die passagiers aan boord begroetten. • Verken de fascinerende verhalen van Nomadic, van een tenderschip tot haar dagen in dienst in twee wereldoorlogen tot haar latere leven als uitgaansgelegenheid in Parijs. • Neem een kijkje in de vertrekken van de bemanning en de tunnels waardoor ze zich rond het schip konden bewegen, ongezien door White Star-passagiers. • Ontmoet de personages van het schip terwijl ze je uitleggen over hun rol aan boord van SS Nomadic. Pas op voor Pierre de barman en Louis de stoker.

Dublin: Giant's Causeway, Dark Hedges, Dunluce en Belfast

3. Dublin: Giant's Causeway, Dark Hedges, Dunluce en Belfast

Verken de kustlijn van Noord-Ierland tijdens een dagtrip vanuit Dublin in een comfortabele bus. Bezoek iconische bezienswaardigheden, zoals de Giant's Causeway, de Dark Hedges, Dunluce Castle en Belfast. Vertrek vanuit Dublin en reis naar het noorden. Stop onderweg bij een tankstation om te ontbijten, lunch te kopen en even de benen te strekken. De eerste halte: een fotostop van 5 minuten bij de beroemde ruïnes van Dunluce Castle. Daarna ga je naar de Giant's Causeway, die bestaat uit ongeveer 40.000 met elkaar verbonden basaltpilaren. Blijf minstens 2 uur bij deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie en bekijk de zeshoekige zuilen, die vaak het 8e wereldwonder worden genoemd. Geniet van het fantastische uitzicht op de Ierse Zee en reis dan ongeveer 20 minuten over 'Dark Hedges', een weg onder een poort van verstrengelde beuken. De beuken werden in de 18e eeuw geplant door de familie Stuart en waren te zien in Game of Thrones en de film Transformers. Ga ten slotte naar Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland en de geboorteplaats van de Titanic. Stap uit naast Belfast City Hall en krijg ongeveer 1,5 uur om de stad te verkennen. Bekijk de bezienswaardigheden, bezoek de winkels en haal een hapje te eten voordat je teruggaat naar huis.

Belfast: Verken de Giant's Causeway tijdens een tocht met gids

4. Belfast: Verken de Giant's Causeway tijdens een tocht met gids

Maak vanuit Belfast een schilderachtige rit naar de meest iconische locaties van Noord-Ierland. Bezoek de Giant's Causeway, Carrick-a-Rede Ropebridge, Cushendun Caves, Carnlough Harbour, Bushmills Distillery en de Dark Hedges. Leer meer over de geschiedenis met live commentaar aan boord. Stap in een comfortabele bus en ga op avontuur. Maak een stop bij Carrickfergus Castle om opvallende foto's te maken. Reis vervolgens langs de Causeway Coastal Route, met stops bij de Caves in Cushendun en Carnlough Harbour, beide beroemd geworden door de tv-show Game of Thrones. Geniet van een korte fotostop bij Portaneevy Viewpoint voor een adembenemend uitzicht op Carrick-a-Rede Ropebridge. Geniet van een heerlijke lunch in pub-grub stijl in de Fullerton Arms in Ballintoy (niet inbegrepen). Ga dan weer aan boord en op weg naar het hoogtepunt van de tocht, de Giant's Causeway. Beklim op het enige werelderfgoed van Ierland de eeuwenoude stenen en ontdek de mythen en legenden rond deze wereldberoemde attractie. Stop na de Giant's Causeway bij de eeuwenoude ruïnes van Dunluce Castle, een kasteelruïne zoals er geen ander ter wereld bestaat. Breng 30 minuten door bij de oudste whiskeystokerij van Ierland, Bushmills. Bezoek de cadeauwinkel of proef deze wereldberoemde en veelgeprezen whiskey. De laatste stop van de dag is bij de adembenemende Dark Hedges, zo herkenbaar uit Game of Thrones. Ontspan ten slotte op de comfortabele terugreis naar Belfast.

Belfast: politieke tour per taxi

5. Belfast: politieke tour per taxi

Ontmoet je gids, werkzaam als taxichauffeur in Belfast, en luister tijdens deze taxirit naar zijn verhalen over zijn persoonlijke betrokkenheid bij 'The Troubles'. Laat je verwelkomen in Belfast en duik in het fascinerende politieke conflict vanuit een lokaal perspectief. Verken belangrijke locaties uit het conflict, zoals Falls Road en Shankill Road. Zie hoe twee gemeenschappen nog steeds gescheiden zijn door de dreigende vredesmuren. Bekijk diverse veelzeggende politieke muurschilderingen. Ga terug in de tijd en luister naar verhalen van degenen die het conflict hebben meegemaakt. Volg dezelfde tour als bekende publieke figuren zoals Anthony Bourdain, Vince Vaughn en George Negus. Ervaar unieke inzichten uit het verleden en heden. Krijg antwoorden op al je prangende vragen over de roerige geschiedenis van de stad. Ontdek hoe de stad veranderingen heeft ondergaan en kom meer te weten over haar toekomst. Krijg ook aanbevelingen van een local over waar je het beste kunt winkelen, eten, drinken of leuke activiteiten kunt doen.

Belfast: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

6. Belfast: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

City Sightseeing Belfast - De bustour met open dak geeft je de kans om door de stad te rijden en op je gemak op en af te stappen bij veel verschillende bushaltes in Belfast. De tour gaat langs het steeds veranderende Titanic Quarter, de geboorteplaats van de RMS Titanic en nu een opwindende nieuwe ontwikkeling voor de stad. De tour gaat dan verder naar de indrukwekkende Parlementsgebouwen in Stormont. Daarna ga je terug naar het centrum van de stad voor een bezoek aan de politieke gebieden van Shankhill Road en de politieke muurschilderingen en vredeslijnen bij Falls Road. Daarna gaat de tocht door het gebied van de Queens University terug naar het centrum. Tour Stops: 1. Stadhuis van Belfast 2. SSE Arena 3. Titanic-wijk 4. HMS Caroline 5. Titanic Belfast 6. Waterfront / Laganside / St. George's Market 7. Victoria straat 8. Dublin Road 9. Shaftsbury Plein 10. Queen's Universiteit 11. Eglantine Laan 12. Cultúrlan McAdam Ó Fiaich 13. Falls Road 14. Internationale muurschilderingen 15. Vredesmuur in Belfast 16. Toeristisch informatiecentrum Spectrum 17. Shankill Herdenkingstuin 18. Crumlin Road Gaol 19. Donegall straat

Vanuit Belfast: Giant's Causeway rondleiding met gids

7. Vanuit Belfast: Giant's Causeway rondleiding met gids

Vertrek vanuit het centrum van Belfast aan boord van uw luxe touringcar en rijd de wereldberoemde kustweg op, uitgeroepen tot een van 's werelds beste ritten! Onze eerste stop van de dag is het kasteel van Carrickfergus, waar je tijd hebt om snel een foto te maken. Het kasteel werd in de 12e eeuw gebouwd door de Noormannen en ziet er zelfs vandaag de dag nog steeds fantastisch uit. Vervolgens reizen we door de valleien van Antrim en navigeren we over de krappe beroemde kustweg naar de haven van Carnlough, een pittoresk Iers vissersdorpje dat de tijd bijna is vergeten. Stap uit en strek de benen, verken de haven of pak wat te drinken en maak gebruik van de toiletten. We reizen nu dieper de glens van Antrim in en naar de grotten van Cushendun, ontdekken de adembenemende grotten en genieten van spectaculaire uitzichten over de Mull of Kintyre in Schotland, die gemakkelijk te zien is op elke heldere dag. De iconische donkere heggen is onze volgende aanloophaven en is een van de meest instagrambare plekken in Noord-Ierland. Je krijgt de kans om langs de beroemde weg te lopen en ook op eigen kosten te lunchen in de plaatselijke pub. Na de lunch stappen we weer in de bus en gaan naar het hoogtepunt van de tour, de Giant's Causeway. Op de enige werelderfgoedlocatie van Ierland kun je enige tijd doorbrengen met klimmen over de oude stenen en genieten van de mythen en legendes die deze wereldberoemde attractie omringen, zonder extra kosten! Na de Giant's Causeway maken we een korte stop bij de oude ruïnes van Dunluce Castle, waar je snel een foto kunt maken voordat we teruggaan naar het centrum van Belfast voor het laatste deel van de tour.

Belfast: bezoek aan Crumlin Road Gaol

8. Belfast: bezoek aan Crumlin Road Gaol

Bezoek de enig overgebleven Victoriaanse gevangenis van Noord-Ierland. Luister naar verhalen over de moordenaars, suffragettes, loyalisten en republikeinse gevangenen die hier gevangen zaten. Je komt meer te weten over de geboortes, executies, hongerstakingen en rellen die binnen de gevangenismuren plaatsvonden. Je begint je bezoek in de kelder van de gevangenis, waar je voorwerpen kunt bekijken die herinneren aan het leven in de gevangenis. Loop door de gang die bekend staat als 'de tunnel', die de gevangenis met de rechtbank aan de andere kant van de straat verbindt. Tussen 1968 en de sluiting van de gevangenis liepen 25.000 gevangenen door deze tunnel. Je bekijkt ook 'de cirkel' in het hart van de vier gevangenisvleugels. Bewonder de 19e-eeuwse, Victoriaanse architectuur van de gevangenis. Vervolgens loop je naar de C-vleugel. Ervaar wat de leefomstandigheden in de gevangenis gedurende verschillende tijdsperiodes waren. Bekijk de cel van de veroordeelden. In totaal werden zeventien mannen in de gevangenis geëxecuteerd. Je ziet waar de meeste van hen hun laatste dagen doorbrachten. Betreed de executiekamer, waar het leven van twaalf mannen beëindigd werd. Je sluit je bezoek af op de begraafplaats. Hier liggen de geëxecuteerde mannen begraven. Als onderdeel van hun straf moesten de veroordeelde mannen worden begraven 'in een naamloos graf, in ongewijde grond'.

Belfast: Taxitour muurschilderingen

9. Belfast: Taxitour muurschilderingen

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van de Troubles in Belfast tijdens deze taxitour en bekijk enkele van de meest iconische muurschilderingen van de stad. De muurschilderingen tonen de belangrijkste gebeurtenissen en figuren in de politieke geschiedenis van Belfast. Laat je ophalen bij je hotel en ga naar je eerste stop, Divis Tower. Lees meer over het belang ervan tijdens de Troubles en maak wat foto's. Ga verder naar de International Wall en leer meer over de huidige muurschilderingen van de muur. Bij je volgende stop, de Peace Wall, hoor je de geschiedenis ervan en schrijf je een bericht op de muur. Ga verder naar West-Belfast om verschillende politieke muurschilderingen te zien en hun verhalen te horen. Stop bij Bombay Street om te zien waar de problemen begonnen en bezoek de herdenkingstuin. Leer meer over politieke segregatie in Crumlin Road Gaol voordat je doorgaat naar Lower Shankill, de belangrijkste protestantse wijk van Belfast. Bekijk hier de belangrijkste muurschilderingen van de Shankill en leer meer over hun geschiedenis voordat u wordt teruggebracht naar uw hotel.

Dublin: Giants Causeway, Dark Hedges, Dunluce en Belfast Tour

10. Dublin: Giants Causeway, Dark Hedges, Dunluce en Belfast Tour

Tour langs de hoogtepunten van Noord-Ierland op een dagtrip vanuit Dublin aan boord van een comfortabele touringcar. Verken iconische locaties zoals de Giant's Causeway van UNESCO, de ruïnes van Dunluce Castle, Dark Hedges en Belfast. Vertrek vanuit het centrum van Dublin en geniet van het glooiende groene landschap en historisch commentaar terwijl je over de Ierse grens over de snelweg M1 reist. De verkeersborden veranderen van mijlen in kilometers wanneer u de Europese Unie verlaat en het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland binnenrijdt. Als u halverwege de ochtend aankomt in Co. Antrim, heeft u een panoramisch uitzicht op Glens of Antrim, Whitepark Bay, Portbradden, Causeway Coast, Mull of Kintyre, Rathlin Island en op heldere dagen de kust van Schotland. Je eerste stop op Noord-Ierse bodem is meestal bij Dark Hedges - een verbazingwekkende laan met ineengestrengelde beukenbomen die in de 18e eeuw werden geplant door de plaatselijke familie Stuart om de toegang tot hun landgoed en boerderij te bepalen. Dark Hedges is griezelig mooi en is door Game of Thrones en Transformers tot een van de iconische bezienswaardigheden van Noord-Ierland gemaakt. Blijkbaar wordt de weg achtervolgd door een geest - dus we zullen hier maar kort stoppen voor frisse lucht en foto's. Bezoek daarna de spectaculaire ruïnes van Dunluce Castle voor een uitgebreide rondleiding inclusief betaalde toegang. Dit is de voormalige residentie van de McDonnell-clan, beroemd geworden als House of Greyjoy in Game of Thrones en door velen beschouwd als het meest romantische kasteel van Ierland. Als we het gebied verlaten, rijden we langs de Causeway Coastal-route tussen Dunluce en Ballycastle - een van de meest dramatische schilderachtige wegen ter wereld. Er is tijd voor de lunch, meestal in een goede lokale pub, café of restaurant met opties voor elke smaak. Neem anders gerust een lunchpakket mee. Het hoogtepunt voor velen is ongetwijfeld de UNESCO Giant's Causeway. Vulkanische activiteit creëerde de 37.000 basalt "opstap" -kolommen en spectaculaire formaties. Locals zullen je vertellen dat het eigenlijk een lokale krijger Giant was met de naam Fionn. Geniet van de lokale legende van je gids en maak dan je eigen keuze. Je zult minstens 90 minuten genieten bij Giant's Causeway - de perfecte hoeveelheid tijd op basis van 25 jaar feedback van gasten. Sluit de dag af met een oriëntatietour door Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. Hoogtepunten zijn het stadhuis, Victoria Square en het beroemde Titanic Dock, waar in 1912 de wereldberoemde oceaanstomer Titanic werd gebouwd. Je tour brengt je terug naar het centrum van Dublin met voldoende tijd voor late dinerarrangementen, entertainment en rust.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Belfast

Alle activiteiten

Onze aanbevelingen voor Belfast

Vanuit Belfast: Giant's Causeway en Game of Thrones dagtour

Vanuit Belfast: Giant's Causeway en Game of Thrones dagtour

Ontdek de schoonheid van Noord-Ierland en de wereldberoemde Giant's Causeway tijdens een tour vanuit Belfast. Bezoek de Giants Causeway, Carrickfergus Castle, Glenarm Castle, Carnlough Harbour, Waterfoot Caves, Cushendun Curfew House, Rope Bridge en The Dark Hedges tijdens het navigeren over de Antrim Coast Road. Nadat u 's ochtends Belfast heeft verlaten, brengt een korte rit u naar de eerste stop van de dag bij Carrickfergus Castle, een 12e-eeuws Normandisch kasteel. Loop rond en maak foto's van het kasteel en de haven. Vervolg de rit langs de Antrim Coast Road en reis door enkele van de negen Glens of Antrim. Dwaal door kleine steden en dorpen en luister naar de mythen en legendes van de feeën en kabouters die in deze Glens wonen. Als u door Glenarm rijdt, passeert u Carnlough Harbour, de Waterfoot Caves en het Cushendun Curfew House. Reis omhoog door Glencorp en Glendunn, langs de kustplaats Ballycastle voordat je aankomt bij het Portaneevy View Point om de Carrick-A-Rede Rope Bridge te zien. Stop om het uitzicht te bewonderen bij de touwbrug en kijk uit over de Mull of Kintyre in Schotland en Rathlin Island. Luister naar de verhalen achter deze bezienswaardigheden voordat je stopt bij de Dark Hedges, bekend als de Kingsroad in de Game of Thrones HBO-serie. Loop tussen de bomen die beroemd zijn geworden door de Game of Thrones, gevolgd door een lunchstop in een traditionele pub (kosten niet inbegrepen). Bezoek later meer locaties uit Game of Thrones. Reis door Carnlough Harbour waar Arya Stark zwom en passeer Magharmorne Quarry waar Castle Black was gevestigd. De finale van de dag is een stop bij de Giant's Causeway waar je kunt verkennen, over de historische stenen kunt lopen en meer te weten kunt komen over de legende van de Giant Finn MacCool. Ontdek hoe en waarom hij de Causeway heeft gebouwd. Nadat uw dag vol ontdekkingen voorbij is, reist u rechtstreeks terug naar Belfast via de binnenlandse route en wordt u weer afgezet in het stadscentrum of bij het kantoor van de activiteitenaanbieder in Queen's Quarter.

Belfast: Titanic Experience met bezoek aan SS Nomadic

Belfast: Titanic Experience met bezoek aan SS Nomadic

Titanic Belfast Ontdek het verbazingwekkende verhaal van RMS Titanic tijdens een fascinerend dagbezoek aan Titanic Belfast, 's werelds grootste Titanic-bezoekerservaring. Verken de bezienswaardigheden, geluiden, geuren en verhalen van Titanic terwijl je een interactieve reis maakt door meer dan 100 jaar authentieke geschiedenis, precies op de plek waar RMS Titanic werd ontworpen, gebouwd en gelanceerd in 1912. Hoogtepunten zijn onder meer: • The Shipyard Ride - ga met de arbeiders van Harland & Wolff mee op een reis rond de scheepswerf. • Ontmoet individuen met verhalen om te vertellen, zoals de hoofdontwerper Thomas Andrews, leden van de H&W Guarantee Group, lokale ambachtslieden en passagiers. • Ontdek de realiteit van het interieur van de Titanic in een 3D-grot en replicacabines. • Verken The Pursuit of Dreams met een 7,6 meter lang schaalmodel van de Titanic dat synchroon oplicht met ultramoderne projecties voor een echt meeslepende ervaring. • Een prachtige verzameling artefacten, waaronder de viool van Wallace Hartley, een origineel reddingsvest en een ligstoel. SS Nomadische SS Nomadic, bekend als 'het kleine zusje van de Titanic', is in haar oude glorie hersteld en is 's werelds laatst overgebleven White Star-schip. Naast Titanic Belfast ligt de SS Nomadic, het tenderschip voor eerste- en tweedeklaspassagiers in Cherbourg. Ontworpen door Thomas Andrews en gebouwd met hetzelfde ontwerp, zijn de overeenkomsten met de RMS Titanic duidelijk te zien. Hoogtepunten zijn onder meer: • Hersteld in haar oorspronkelijke glorie uit 1911, bekijk het originele houtwerk en de wandpanelen die passagiers aan boord begroetten. • Verken de fascinerende verhalen van Nomadic, van een tenderschip tot haar dagen in dienst in twee wereldoorlogen tot haar latere leven als uitgaansgelegenheid in Parijs. • Neem een kijkje in de vertrekken van de bemanning en de tunnels waardoor ze zich rond het schip konden bewegen, ongezien door White Star-passagiers. • Ontmoet de personages van het schip terwijl ze je uitleggen over hun rol aan boord van SS Nomadic. Pas op voor Pierre de barman en Louis de stoker.

Dublin: Giant's Causeway, Dark Hedges, Dunluce en Belfast

Dublin: Giant's Causeway, Dark Hedges, Dunluce en Belfast

Verken de kustlijn van Noord-Ierland tijdens een dagtrip vanuit Dublin in een comfortabele bus. Bezoek iconische bezienswaardigheden, zoals de Giant's Causeway, de Dark Hedges, Dunluce Castle en Belfast. Vertrek vanuit Dublin en reis naar het noorden. Stop onderweg bij een tankstation om te ontbijten, lunch te kopen en even de benen te strekken. De eerste halte: een fotostop van 5 minuten bij de beroemde ruïnes van Dunluce Castle. Daarna ga je naar de Giant's Causeway, die bestaat uit ongeveer 40.000 met elkaar verbonden basaltpilaren. Blijf minstens 2 uur bij deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie en bekijk de zeshoekige zuilen, die vaak het 8e wereldwonder worden genoemd. Geniet van het fantastische uitzicht op de Ierse Zee en reis dan ongeveer 20 minuten over 'Dark Hedges', een weg onder een poort van verstrengelde beuken. De beuken werden in de 18e eeuw geplant door de familie Stuart en waren te zien in Game of Thrones en de film Transformers. Ga ten slotte naar Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland en de geboorteplaats van de Titanic. Stap uit naast Belfast City Hall en krijg ongeveer 1,5 uur om de stad te verkennen. Bekijk de bezienswaardigheden, bezoek de winkels en haal een hapje te eten voordat je teruggaat naar huis.

Belfast: Verken de Giant's Causeway tijdens een tocht met gids

Belfast: Verken de Giant's Causeway tijdens een tocht met gids

Maak vanuit Belfast een schilderachtige rit naar de meest iconische locaties van Noord-Ierland. Bezoek de Giant's Causeway, Carrick-a-Rede Ropebridge, Cushendun Caves, Carnlough Harbour, Bushmills Distillery en de Dark Hedges. Leer meer over de geschiedenis met live commentaar aan boord. Stap in een comfortabele bus en ga op avontuur. Maak een stop bij Carrickfergus Castle om opvallende foto's te maken. Reis vervolgens langs de Causeway Coastal Route, met stops bij de Caves in Cushendun en Carnlough Harbour, beide beroemd geworden door de tv-show Game of Thrones. Geniet van een korte fotostop bij Portaneevy Viewpoint voor een adembenemend uitzicht op Carrick-a-Rede Ropebridge. Geniet van een heerlijke lunch in pub-grub stijl in de Fullerton Arms in Ballintoy (niet inbegrepen). Ga dan weer aan boord en op weg naar het hoogtepunt van de tocht, de Giant's Causeway. Beklim op het enige werelderfgoed van Ierland de eeuwenoude stenen en ontdek de mythen en legenden rond deze wereldberoemde attractie. Stop na de Giant's Causeway bij de eeuwenoude ruïnes van Dunluce Castle, een kasteelruïne zoals er geen ander ter wereld bestaat. Breng 30 minuten door bij de oudste whiskeystokerij van Ierland, Bushmills. Bezoek de cadeauwinkel of proef deze wereldberoemde en veelgeprezen whiskey. De laatste stop van de dag is bij de adembenemende Dark Hedges, zo herkenbaar uit Game of Thrones. Ontspan ten slotte op de comfortabele terugreis naar Belfast.

Belfast: politieke tour per taxi

Belfast: politieke tour per taxi

Ontmoet je gids, werkzaam als taxichauffeur in Belfast, en luister tijdens deze taxirit naar zijn verhalen over zijn persoonlijke betrokkenheid bij 'The Troubles'. Laat je verwelkomen in Belfast en duik in het fascinerende politieke conflict vanuit een lokaal perspectief. Verken belangrijke locaties uit het conflict, zoals Falls Road en Shankill Road. Zie hoe twee gemeenschappen nog steeds gescheiden zijn door de dreigende vredesmuren. Bekijk diverse veelzeggende politieke muurschilderingen. Ga terug in de tijd en luister naar verhalen van degenen die het conflict hebben meegemaakt. Volg dezelfde tour als bekende publieke figuren zoals Anthony Bourdain, Vince Vaughn en George Negus. Ervaar unieke inzichten uit het verleden en heden. Krijg antwoorden op al je prangende vragen over de roerige geschiedenis van de stad. Ontdek hoe de stad veranderingen heeft ondergaan en kom meer te weten over haar toekomst. Krijg ook aanbevelingen van een local over waar je het beste kunt winkelen, eten, drinken of leuke activiteiten kunt doen.

Belfast: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

Belfast: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

City Sightseeing Belfast - De bustour met open dak geeft je de kans om door de stad te rijden en op je gemak op en af te stappen bij veel verschillende bushaltes in Belfast. De tour gaat langs het steeds veranderende Titanic Quarter, de geboorteplaats van de RMS Titanic en nu een opwindende nieuwe ontwikkeling voor de stad. De tour gaat dan verder naar de indrukwekkende Parlementsgebouwen in Stormont. Daarna ga je terug naar het centrum van de stad voor een bezoek aan de politieke gebieden van Shankhill Road en de politieke muurschilderingen en vredeslijnen bij Falls Road. Daarna gaat de tocht door het gebied van de Queens University terug naar het centrum. Tour Stops: 1. Stadhuis van Belfast 2. SSE Arena 3. Titanic-wijk 4. HMS Caroline 5. Titanic Belfast 6. Waterfront / Laganside / St. George's Market 7. Victoria straat 8. Dublin Road 9. Shaftsbury Plein 10. Queen's Universiteit 11. Eglantine Laan 12. Cultúrlan McAdam Ó Fiaich 13. Falls Road 14. Internationale muurschilderingen 15. Vredesmuur in Belfast 16. Toeristisch informatiecentrum Spectrum 17. Shankill Herdenkingstuin 18. Crumlin Road Gaol 19. Donegall straat

Vanuit Belfast: Giant's Causeway rondleiding met gids

Vanuit Belfast: Giant's Causeway rondleiding met gids

Vertrek vanuit het centrum van Belfast aan boord van uw luxe touringcar en rijd de wereldberoemde kustweg op, uitgeroepen tot een van 's werelds beste ritten! Onze eerste stop van de dag is het kasteel van Carrickfergus, waar je tijd hebt om snel een foto te maken. Het kasteel werd in de 12e eeuw gebouwd door de Noormannen en ziet er zelfs vandaag de dag nog steeds fantastisch uit. Vervolgens reizen we door de valleien van Antrim en navigeren we over de krappe beroemde kustweg naar de haven van Carnlough, een pittoresk Iers vissersdorpje dat de tijd bijna is vergeten. Stap uit en strek de benen, verken de haven of pak wat te drinken en maak gebruik van de toiletten. We reizen nu dieper de glens van Antrim in en naar de grotten van Cushendun, ontdekken de adembenemende grotten en genieten van spectaculaire uitzichten over de Mull of Kintyre in Schotland, die gemakkelijk te zien is op elke heldere dag. De iconische donkere heggen is onze volgende aanloophaven en is een van de meest instagrambare plekken in Noord-Ierland. Je krijgt de kans om langs de beroemde weg te lopen en ook op eigen kosten te lunchen in de plaatselijke pub. Na de lunch stappen we weer in de bus en gaan naar het hoogtepunt van de tour, de Giant's Causeway. Op de enige werelderfgoedlocatie van Ierland kun je enige tijd doorbrengen met klimmen over de oude stenen en genieten van de mythen en legendes die deze wereldberoemde attractie omringen, zonder extra kosten! Na de Giant's Causeway maken we een korte stop bij de oude ruïnes van Dunluce Castle, waar je snel een foto kunt maken voordat we teruggaan naar het centrum van Belfast voor het laatste deel van de tour.

Belfast: bezoek aan Crumlin Road Gaol

Belfast: bezoek aan Crumlin Road Gaol

Bezoek de enig overgebleven Victoriaanse gevangenis van Noord-Ierland. Luister naar verhalen over de moordenaars, suffragettes, loyalisten en republikeinse gevangenen die hier gevangen zaten. Je komt meer te weten over de geboortes, executies, hongerstakingen en rellen die binnen de gevangenismuren plaatsvonden. Je begint je bezoek in de kelder van de gevangenis, waar je voorwerpen kunt bekijken die herinneren aan het leven in de gevangenis. Loop door de gang die bekend staat als 'de tunnel', die de gevangenis met de rechtbank aan de andere kant van de straat verbindt. Tussen 1968 en de sluiting van de gevangenis liepen 25.000 gevangenen door deze tunnel. Je bekijkt ook 'de cirkel' in het hart van de vier gevangenisvleugels. Bewonder de 19e-eeuwse, Victoriaanse architectuur van de gevangenis. Vervolgens loop je naar de C-vleugel. Ervaar wat de leefomstandigheden in de gevangenis gedurende verschillende tijdsperiodes waren. Bekijk de cel van de veroordeelden. In totaal werden zeventien mannen in de gevangenis geëxecuteerd. Je ziet waar de meeste van hen hun laatste dagen doorbrachten. Betreed de executiekamer, waar het leven van twaalf mannen beëindigd werd. Je sluit je bezoek af op de begraafplaats. Hier liggen de geëxecuteerde mannen begraven. Als onderdeel van hun straf moesten de veroordeelde mannen worden begraven 'in een naamloos graf, in ongewijde grond'.

Belfast: Taxitour muurschilderingen

Belfast: Taxitour muurschilderingen

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van de Troubles in Belfast tijdens deze taxitour en bekijk enkele van de meest iconische muurschilderingen van de stad. De muurschilderingen tonen de belangrijkste gebeurtenissen en figuren in de politieke geschiedenis van Belfast. Laat je ophalen bij je hotel en ga naar je eerste stop, Divis Tower. Lees meer over het belang ervan tijdens de Troubles en maak wat foto's. Ga verder naar de International Wall en leer meer over de huidige muurschilderingen van de muur. Bij je volgende stop, de Peace Wall, hoor je de geschiedenis ervan en schrijf je een bericht op de muur. Ga verder naar West-Belfast om verschillende politieke muurschilderingen te zien en hun verhalen te horen. Stop bij Bombay Street om te zien waar de problemen begonnen en bezoek de herdenkingstuin. Leer meer over politieke segregatie in Crumlin Road Gaol voordat je doorgaat naar Lower Shankill, de belangrijkste protestantse wijk van Belfast. Bekijk hier de belangrijkste muurschilderingen van de Shankill en leer meer over hun geschiedenis voordat u wordt teruggebracht naar uw hotel.

Dublin: Giants Causeway, Dark Hedges, Dunluce en Belfast Tour

Dublin: Giants Causeway, Dark Hedges, Dunluce en Belfast Tour

Tour langs de hoogtepunten van Noord-Ierland op een dagtrip vanuit Dublin aan boord van een comfortabele touringcar. Verken iconische locaties zoals de Giant's Causeway van UNESCO, de ruïnes van Dunluce Castle, Dark Hedges en Belfast. Vertrek vanuit het centrum van Dublin en geniet van het glooiende groene landschap en historisch commentaar terwijl je over de Ierse grens over de snelweg M1 reist. De verkeersborden veranderen van mijlen in kilometers wanneer u de Europese Unie verlaat en het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland binnenrijdt. Als u halverwege de ochtend aankomt in Co. Antrim, heeft u een panoramisch uitzicht op Glens of Antrim, Whitepark Bay, Portbradden, Causeway Coast, Mull of Kintyre, Rathlin Island en op heldere dagen de kust van Schotland. Je eerste stop op Noord-Ierse bodem is meestal bij Dark Hedges - een verbazingwekkende laan met ineengestrengelde beukenbomen die in de 18e eeuw werden geplant door de plaatselijke familie Stuart om de toegang tot hun landgoed en boerderij te bepalen. Dark Hedges is griezelig mooi en is door Game of Thrones en Transformers tot een van de iconische bezienswaardigheden van Noord-Ierland gemaakt. Blijkbaar wordt de weg achtervolgd door een geest - dus we zullen hier maar kort stoppen voor frisse lucht en foto's. Bezoek daarna de spectaculaire ruïnes van Dunluce Castle voor een uitgebreide rondleiding inclusief betaalde toegang. Dit is de voormalige residentie van de McDonnell-clan, beroemd geworden als House of Greyjoy in Game of Thrones en door velen beschouwd als het meest romantische kasteel van Ierland. Als we het gebied verlaten, rijden we langs de Causeway Coastal-route tussen Dunluce en Ballycastle - een van de meest dramatische schilderachtige wegen ter wereld. Er is tijd voor de lunch, meestal in een goede lokale pub, café of restaurant met opties voor elke smaak. Neem anders gerust een lunchpakket mee. Het hoogtepunt voor velen is ongetwijfeld de UNESCO Giant's Causeway. Vulkanische activiteit creëerde de 37.000 basalt "opstap" -kolommen en spectaculaire formaties. Locals zullen je vertellen dat het eigenlijk een lokale krijger Giant was met de naam Fionn. Geniet van de lokale legende van je gids en maak dan je eigen keuze. Je zult minstens 90 minuten genieten bij Giant's Causeway - de perfecte hoeveelheid tijd op basis van 25 jaar feedback van gasten. Sluit de dag af met een oriëntatietour door Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. Hoogtepunten zijn het stadhuis, Victoria Square en het beroemde Titanic Dock, waar in 1912 de wereldberoemde oceaanstomer Titanic werd gebouwd. Je tour brengt je terug naar het centrum van Dublin met voldoende tijd voor late dinerarrangementen, entertainment en rust.

Veelgestelde vragen over Belfast

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Belfast?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Belfast op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in Belfast

Activiteiten in Belfast

Steden in Noord-Ierland

Andere activiteiten in Belfast

Wil je alle activiteiten in Belfast bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Belfast

Gemiddelde beoordeling

4.7
(19.596 beoordelingen)

Het bezoek aan de Giant's Causeway was werkelijk ongelofelijk, het uitzicht was schitterend! Het enige negatieve punt: het bezoek aan de distilleerderij is een beetje kort. Ik raad deze service 1000% aan!

Een goede gids (Stuart), die veel informatie gaf op allerlei gebieden: geschiedenis, geologie, flora en anekdotes met de juiste dosis humor

Uitstekende dag. Onze gids was een legende. Zeer grappige en warme persoonlijkheid

De tijd die we daar doorbrachten had verbeterd kunnen worden, heel weinig…

chauffeur/ gids in orde veel bezienswaardigheden tip top in orde