Belfast

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Belfast: de beste attracties

De 10 beste bezienswaardigheden en activiteiten in Belfast

De wijken van Belfast wemelen van de culturele bezienswaardigheden die, te midden van alle kunst en architectuur, zowel de mooie als duistere momenten uit de geschiedenis van Belfast reflecteren. De levendige muziekscene zal er ook voor zorgen dat je voetjes, tijdens je stedentrip, tot vroeg in de ochtend bezig blijven, of je nou een moderne locatie, of ouderwetse pub uitkiest.

 • 1. Ulster Museum

  Het hoogtepunt van dit museum is ongetwijfeld de Armada-kamer, waar het scheepswrak van Girona uit 1588 te zien is (inclusief goud en persoonlijke voorwerpen uit deze en andere Spaanse Armadaschepen).

 • Stadhuis Belfast

  2. Stadhuis Belfast

  Dit enorme bouwwerk in renaissancestijl, staat op de plek waar ooit in de 19e eeuw de Linnen-beurs stond. Voor uitzicht over de stad, spring op de Belfast Wheel die hier te vinden is. Op speciale dagen zoals St. Patrick's Day wordt de gevel verlicht met schijnwerpers in verschillende kleuren.

 • Belfast Kasteel

  3. Belfast Kasteel

  De 3e markiezin van Donegall gaf in de 19e eeuw oprdracht voor de reconstrucitie van dit kasteel op Cave Hill. Beiden originele kastelen waren eerder afgebrand.

 • St. Anne's Kathedraal

  4. St. Anne's Kathedraal

  De bouw begon in 1899 en eindigde in 1981. Op bijna 40 meter hoogte is de ''Spire of Hoop'' een toevoeging uit 2006, binnenin vind je een fantastische selectie mozaïeken en glas-in-lood ramen.

 • Grand Opera House

  5. Grand Opera House

  Dit gerenoveerde theater, dat haar deuren opende in 1895, is het toneel van vele opera's, concerten en musicals. Tijdens de moeilijke jaren, bekend als ''The Troubles'', werd het gebouw in zowel 1991 als 1993 gebombardeerd.

 • Botanische Tuinen

  6. Botanische Tuinen

  De tuinen waren oorspronkelijk bedoeld als privé-park in 1828 en werd pas in 1895 toegankelijk voor het grote publiek. Het ''Palm House'' is het meest treffende onderdeel, dankzij de ijzeren en glazen constructie.

 • 7. Sir Thomas and Lady Dixon Park

  Lady Dixon wijdde dit park aan haar overleden echtgenoot in 1959. Hier bloeien meer dan 40.000 rozen en vindt in de zomer de bekende Rose Week plaats. Er is ook een Diana, Princess of Walestuin.

 • Waterfront Hall

  8. Waterfront Hall

  De grote concertzaal worden opera's en musicals voor meer dan 2.000 gasten gehouden. Het koperen, koepelvormige plafond zal uiteindelijk groen uitslaan, zoals nu ook al het geval is in het Stadhuis en vele andere gebouwen.

 • The Odyssey

  9. The Odyssey

  The Odyssey, bestaande uit het SSE Arena, Odyssey Pavilion and W5, gevestigd in het Titanic Quarteri, is de nummer één evenementenlocatie van Noord-Ierland.

 • Kasteel Carrickfergus

  10. Kasteel Carrickfergus

  Een klein half uurtje van Belfast centrum, staat al meer dan 800 jaar dit Normandische kasteel langs de kust van Belfast Lough. Herleef de middeleeuwen tijdens een tour door het kasteel.

Plan je bezoek

 • Hoeveel dagen zal ik gaan?

  Binnen 4 dagen kun je op je gemak al het fijne van Belfast ontdekken. Neem wat extra dagen als je ook dagtripjes in de omgeving wilt maken, bijvoorbeeld naar het Carrickfergus-kasteel of Giant's Causeway.

 • Vervoer in de stad

  Lopend kun je gemakkelijk de bezienswaardigheden afgaan in deze stad. Er is een bussensysteem, genaamd Metro, die tussen 6:00 en 23:00 uur rijdt. Donegall Square is waar de meeste verbindingen zijn. Taxi's zijn ook een optie, zeker als je de laatste bus mist. Het is 30 minuten naar Carrickfergus. Er is ook een spoordienst vanaf Belfast Centraal Station, die om het half uur gaat, waarmee je er even lang over doet.

 • Waar verblijf ik in Belfast?

  Ga naar het centrum van de stad, bijvoorbeeld naar het Cathedral Quarter, een uitgaanscentrum met restaurant, pubs, kunst en cultuur. In Queen's Quarter vind je ook veel winkels, cafés en bars.

Goed om te weten

 • Taal
  Engels, Iers-Gaelisch, en Ulster-Schots
 • Valuta
  Pound sterling (£)
 • Tijdzone
  UTC (00:00)
 • Landnummer
  +44
 • De beste periode voor een bezoek
  Het hoogseizoen is van mei tot september, als temperaturen warm en zacht zijn en markten en carnavals opbloeien. Ga voor minder drukte in mei of in september naar Belfast.

Sitemap Belfast

Wil je alle activiteiten in Belfast ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Belfast

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 10.866 beoordelingen

Kim and James took us to very interesting places. No worries at all about eating, sanitary stops or what so ever. With a very good programme. Information during motorwayjourney, music after activities, a film in the end with nice music as well. Black taxi was marvelous. Local driver told us stories we never heard before. Eyeopening. And such a nice man. We took a glimpse of the Titanicsite. Enough time! James is really a good driver. The small roads, he took them with such certainty that we never doubt about our safety. Kim is a tremendous storyteller. We liked it very much. Giant Causeway and the bridge, it looked like 3 days without sleeping. Thank you Kim and James for the best bustour ever. We still enjoy!

geweldige excursie. de carrick a rede was helaas gesloten vanwege een landslide (volgens wat locals is de touwbrug vaker gesloten dan open dus vraag hier naar) dit maakte de chauffeur goed door langs andere bezienswaardigheden te rijden. zorg dat je strikt de tijden van de bus chauffeur aanhoudt. he will leave your ass behind...

Het was echt geweldig. Super leuke tourguide Daniël maakte er echt een feestje van!! De driver Arinal (als je het zo schrijft) was snel, behendig en een fijne buschauffeur! Daniël gaf leuke weetjes, vertelde stukjes geschiedenis, is erg vlot als persoon en zong nog live met zijn gitaar! Zeker een aanraden!

Zeer leuke tour. De chauffeur wist veel te vertellen over de diverse bezienswaardigheden. Zeker een aanrader. Vooral de kust van Noord ierland is adembenemend.

Het was een geweldige ervaring. Ben op veel plekken geweest maar dit was bijzonder. De kliffen, het geweld van het water en wat erosie met de natuur doet.