Kies data

Belfast Architectuur

Belfast Architectuur: Onze meest aanbevolen

Vanuit Belfast: dagtour Giant’s Causeway en Game of Thrones

1. Vanuit Belfast: dagtour Giant’s Causeway en Game of Thrones

Neem deel aan deze tour voor een onvergetelijke dag langs de oude kust van Antrim naar de wereldberoemde Giant's Causeway. Je bezoekt eerst Carrickfergus Castle voordat je verder reist naar de oude kustroute van Antrim, waar je door de kleine steden en dorpen komt, terwijl je naar de verhalen die daarbij horen luistert. Vervolg je tocht langs de kust en reis door de negen Glens of Antrim waarover je de mythen en legendes hoort van de feeën en kabouters die in deze Glens verblijven. Je reist daarna door het kustplaatsje Ballycastle voordat je de historische toegangsweg van de vissers bereikt – de touwbrug van Carrick-a-Rede. Pauzeer om het uitzicht van White Park Bay te bewonderen en de verhalen achter de prachtige bezienswaardigheden te horen. De laatste halte van de dag is op de Giant's Causeway, waar je de historische stenen kunt bekijken en meer te weten komt over de legende van de Giant Finn MacCool en hoe en waarom hij de Causeway heeft aangelegd. Nadat je alles hebt verkend, reis je rechtstreeks via de landinwaartse route terug naar Belfast.

Belfast: politieke taxirit

2. Belfast: politieke taxirit

Na je ontmoeting met je gids, die ook een echte taxichauffeur is, leer je hoe deze persoonlijk betrokken was bij "The Troubles". Je ervaart vervolgens hoe deze tegenwoordig toegewijd is om op onbevooroordeelde manier over deze duistere periode te vertellen. Tijdens deze tour bezoek je onder andere Falls Road en Shankill Road, twee gemeenschappen die nog steeds gescheiden zijn door de "vredesmuren". Je ziet vele, veelzeggende politieke muurschilderingen en hoort verhalen over mensen die dit conflict beleefden. Je wordt op een door jouw gekozen datum en tijdstip opgehaald bij de Jurys Inn. Het maximum aantal deelnemers is 5, maar groepen kunnen ook uit 1-3 personen bestaan. Bekende mensen die deze tour in het verleden hebben ervaren zijn onder andere Anthony Bourdain, Vince Vaughn, George Negus en meer. Deze tour levert je een diep inzicht in het verleden en het heden. Je gids beantwoordt maar al te graag alle vragen die je over deze plek hebt. Je kunt vragen stellen over het bewogen verleden, veranderingen in de stad, of vragen waar je goed kunt eten of iets leuks kunt doen. Je gids is een echte taxichauffeur, die met grote betrokkenheid over de veranderende stad vertelt.

Belfast: bezoek aan Crumlin Road Gaol

3. Belfast: bezoek aan Crumlin Road Gaol

Bezoek de enig overgebleven Victoriaanse gevangenis van Noord-Ierland. Luister naar verhalen over de moordenaars, suffragettes, loyalisten en republikeinse gevangenen die hier gevangen zaten. Je komt meer te weten over de geboortes, executies, hongerstakingen en rellen die binnen de gevangenismuren plaatsvonden. Je begint je bezoek in de kelder van de gevangenis, waar je voorwerpen kunt bekijken die herinneren aan het leven in de gevangenis. Loop door de gang die bekend staat als 'de tunnel', die de gevangenis met de rechtbank aan de andere kant van de straat verbindt. Tussen 1968 en de sluiting van de gevangenis liepen 25.000 gevangenen door deze tunnel. Je bekijkt ook 'de cirkel' in het hart van de vier gevangenisvleugels. Bewonder de 19e-eeuwse, Victoriaanse architectuur van de gevangenis. Vervolgens loop je naar de C-vleugel. Ervaar wat de leefomstandigheden in de gevangenis gedurende verschillende tijdsperiodes waren. Bekijk de cel van de veroordeelden. In totaal werden zeventien mannen in de gevangenis geëxecuteerd. Je ziet waar de meeste van hen hun laatste dagen doorbrachten. Betreed de executiekamer, waar het leven van twaalf mannen beëindigd werd. Je sluit je bezoek af op de begraafplaats. Hier liggen de geëxecuteerde mannen begraven. Als onderdeel van hun straf moesten de veroordeelde mannen worden begraven 'in een naamloos graf, in ongewijde grond'.

Vanuit Belfast: Giant's Causeway-tour van een hele dag

4. Vanuit Belfast: Giant's Causeway-tour van een hele dag

Tijdens deze dagtour naar de Giant's Causeway vertrek je 's ochtends vanuit Belfast met je Ierse gids en reisgenoten voor een rit door het glooiende boerenland van County Antrim naar de noordkust van Ierland - een gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. Dark Hedges (foto's) Stop voor foto's en frisse lucht bij een van de meest verbazingwekkende natuurverschijnselen in Noord-Ierland, de Dark Hedges. De bomen werden eeuwen geleden geplant door de familie Stuart om indruk te maken op gasten die hun landgoed bezochten. Veel gasten zullen de Dark Hedges herkennen als de King's Road uit HBO's Game of Thrones. Carrick-a-Rede (foto's) Geniet van het geweldige uitzicht op de touwbrug. Van oudsher bouwden vissers de brug naar het eiland Carrick-a-Rede over een kloof van 23 m diep en 20 m breed, om de zalm uit hun netten te halen. Geniet van het uitzicht op de Mull of Kintyre in Schotland en Rathlin Island. UNESCO Giants Causeway De Giant's Causeway wordt vaak het achtste wereldwonder genoemd en als je er eenmaal bent, begrijp je waarom. Het gebied bestaat uit ongeveer 40.000 zeshoekige basaltkolommen die 60 miljoen jaar geleden tijdens een vulkaanuitbarsting werden gevormd. Dit is een van de prachtige natuurlijke bezienswaardigheden in de wereld, hoewel veel Ieren geloven dat de dijk is gebouwd door de Keltische oorlogsheld Finn McCool. Je hebt hier gegarandeerd 2 uur de tijd voordat je weer teruggaat naar Belfast. De toegangsprijs voor het bezoekerscentrum is niet inbegrepen, aangezien het UNESCO-werelderfgoed in feite volledig gratis is voor het publiek. Op basis van jarenlange feedback van gasten geven zij de voorkeur aan een zo voordelig mogelijke prijs voor de gehele tour en dan ter plaatse beslissen of zij het aangrenzende bezoekerscentrum al dan niet tegen betaling willen bezoeken. Kasteel Dunluce (Het Huis van Greyjoy) Geniet van een bezoek aan de ongelooflijke ruïnes van Dunluce Castle, de thuisbasis van de familie McQuillan die het fort zo'n 500 jaar geleden bouwde. Fans van Game of Thrones zullen het Huis van Greyjoy onmiddellijk herkennen. Dunluce Castle is een van de spectaculairste kasteelruïnes ter wereld en ligt op de top van kliffen die in de Noord-Atlantische Oceaan vallen. De dramatische geschiedenis van het kasteel vol geweld, intriges en rebellie wordt geëvenaard door het schandaal en verraad van de Greyjoys in Game of Thrones. Geniet van betaalde toegang en ongeveer 60 minuten om deze ontzettend romantische ruïnes, gronden en omgeving te verkennen. Kom aan in Belfast. De tour eindigt in Belfast in de late namiddag, zodat er voldoende tijd is voor verfrissingen, rust, het avonddiner en entertainmentopties.

Belfast: Giant's Causeway, Dark Hedges en Dunluce Castle

5. Belfast: Giant's Causeway, Dark Hedges en Dunluce Castle

Ontdek de beroemde Giant's Causeway tijdens een rondleiding vanuit Belfast. Bezoek de Dark Hedges, beroemd gemaakt in Game of Thrones, en bewonder de schilderachtige uitzichten rond Dunluce Castle. Vertrek uit Belfast en reis per bus naar The Dark Hedges, een prachtige laan met beukenbomen die in de 18e eeuw door de familie Stuart is geplant als een indrukwekkend kenmerk van de oprit naar hun Gracehill Manor. Ga verder naar de Giant's Causeway en bewonder de 40.000 in elkaar grijpende basaltkolommen gevormd door oude vulkaanuitbarstingen. Kom meer te weten over de legende van Finn, die naar verluidt de verhoogde weg heeft gebouwd om de Ierse Zee over te steken om te vechten tegen een Schotse reus die bekend staat als Benandonner. Geniet van een indrukwekkend uitzicht op Sheep Island en de Mull of Kintyre. Neem ongeveer 2 uur de tijd om te verkennen en rond te kijken. Stop voor een foto bij Dunluce Castle, een nu verwoest middeleeuws kasteel. Leg dit fotogenieke kasteel uit de 13e eeuw vast en hoor hoe het vele tv-programma's, gedichten en liedjes heeft geïnspireerd.

Belfast: Cathedral Quarter Beer Bike Tour

6. Belfast: Cathedral Quarter Beer Bike Tour

Ontdek de levendige, met kunst gevulde straten van het Cathedral Quarter in Belfast op een unieke bierfiets. Sluit je aan bij een groep van 7-16 deelnemers, die allemaal samenwerken om de tour te voltooien. Zwaai langs Wellington Place en de Albert Clock op weg naar de wijk, waar je meteen deel uitmaakt van het hart en de ziel van het meest opwindende gebied van Belfast. Kijk uit naar de ongeëvenaarde charme van de Duke of York, The Harp Bar, Morne Seafood Bar of Kelly's Cellars om bij te tanken tijdens je pedaalreis. Geniet van de sfeer en proost uw pedaalpartners in een rondleiding die op uw wensen is afgestemd. Als u extra drankjes wilt voor de reis, heeft het pedaalvoertuig een vergunning voor klanten om hun eigen bier, prosecco en meer mee te nemen.

Belfast: Private Black Taxi Cab Murals Tour

7. Belfast: Private Black Taxi Cab Murals Tour

Dompel jezelf onder in de onrustige politieke geschiedenis van Belfast via de muurschilderingen tijdens een begeleide zwarte taxi-tour. Luister naar uitdagende verhalen en persoonlijke herinneringen van je geaccrediteerde gids terwijl je door de belangrijkste locaties in het verleden van de stad reist, waaronder de Falls en Shankill Roads. Bezoek de Internationale Muur die de toegang tot het Republikeinse West-Belfast markeert. Op dit punt zullen we praten over de muurschilderingen ter ondersteuning van verschillende onderdrukte gemeenschappen en deze muurschilderingen tonen hun solidariteit. Terwijl je door dit gebied rijdt, luister je naar opmerkelijke verhalen van je gids. Je volgende stop is de Hunger Strike-muurschildering met Bobby Sands. Vervolg je tour door Loyalist Belfast binnen te gaan, te beginnen met het ondertekenen van je naam op de Peace Wall voordat je langs de Shankill Road rijdt. Bekijk hier veel herdenkingsmuurschilderingen van UVF- en UFF-vrijwilligers en leer meer over de Slag om de Boyne zoals uitgelegd door de Willem van Oranje-muurschildering. Sluit je tour af met een bezoek aan enkele van de minder bekende muurschilderingen van de stad voordat je weer wordt afgezet bij je hotel. De tijd die in elk gebied wordt doorgebracht, weerspiegelt de vragen die tijdens de Tour worden gesteld. De tour is dynamisch en klantgestuurd. Als er een aspect is waar je meer van zou willen zien, vraag dan je gids. Dat kan een bepaalde muurschildering of herdenkingstuin zijn, bijvoorbeeld Clonard of Bayardo.

Dublin: Giant's Causeway & Belfast (Black Taxi of Titanic)

8. Dublin: Giant's Causeway & Belfast (Black Taxi of Titanic)

Reis door de Boyne Valley tijdens een dagexcursie vanuit Dublin en ontdek het huis van de 5.000 jaar oude heuvel van Tara, de oude hoofdstad van de Hoge Koningen van Ierland. Bij aankomst in Belfast kun je kiezen voor een politieke sightseeingtour in een iconische black cab (taxi) of een bezoek aan de Titanic Experience (het museum is van 2 januari - 28 februari 2023 gesloten) Met de zwarte taxi kom je langs locaties die een sleutelrol hebben gespeeld in de politieke geschiedenis van de stad, zoals de wijken Falls en Shankill. Je komt meer te weten over de industriële wortels van Belfast en de vier decennia van burgerlijke onrust in de late 20e eeuw. Onderteken de vredeslijn, de torenhoge muur die de gemeenschappen verdeelt en lees de politieke muurschilderingen. Een gids vertelt je over de ervaringen van zijn eigen familie en geeft de rondleiding een persoonlijker tintje. Of ga naar 's werelds grootste state-of-the-art Titanic-ervaring in het nieuwe Titanic Quarter in Belfast, gevestigd in de voormalige scheepswerven van Harland and Wolf. Deze optie is niet beschikbaar in januari en februari 2023 Herbeleef de tragische reis van de veerboot, het zinken en de veelbewogen ontdekking op de zeebodem, via tentoonstellingen waarin de constructie van het schip, de lancering en geschiedenis in 9 verschillende galerijen worden toegelicht. Normaal gesproken doet de tour ook de Carrick A Rede Rope Bridge aan. Deze is momenteel echter gesloten en het is nog niet duidelijk wanneer de brug weer open gaat. Als alternatieve attractie bezoek je het zeer populaire kasteel Dun Luce. Geniet van dit historische kasteel dat meer dan 500 jaar oud is en dramatisch is gelegen op de rand van een klif boven de Atlantische Oceaan. Verken het kasteel dat onder andere is gebruikt om Game of Thrones te filmen. Bezoek en bekijk het kasteel en het terrein ongeveer 45 minuten. Daarna ga je door naar de Giant's Causeway, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en meer dan 60 miljoen jaar geleden werd gevormd door vulkaanuitbarstingen. Bewonder de kenmerkende rotsformaties die zich uitstrekken over bijna 29 kilometer kustlijn. Wandel naar de formaties die bekendstaan als 'The Wishing Chair', 'Giant's Boot' en 'Giant's Organ'. Kom meer te weten over de legende van de Ierse reus Finn McCool, waarvan wordt gezegd dat hij de maker van de Causeway is. Hier heb je de mogelijkheid om te lunchen op een aantal locaties aan de Causeway. Met 2 uur heb je voldoende tijd om te lunchen en dit prachtige kustlandschap te bewandelen. Vervolg de weg langs de kust van Antrim en rijd langs spectaculaire landschappen met steenachtige kusten, beboste valleien en beschutte havens. Bekijk de overblijfselen van Dunseverick Castle en bewonder het uitzicht op de Mull of Kintyre. Op heldere dagen zie je Schotland in de verte. De route terug naar Dublin is anders dan de route naar de Causeway eerder op de dag, waardoor je van een ander landschap kunt genieten. Je komt om 20:30 uur weer terug in het stadscentrum van Dublin waar je van de rest van je avond kunt genieten. De gids staat klaar om je te helpen met aanwijzingen of informatie.

Belfast: wandeltocht over een geschiedenis van terreur

9. Belfast: wandeltocht over een geschiedenis van terreur

Kom meer te weten over de turbulente 20e-eeuwse geschiedenis van Belfast tijdens een bekroonde sightseeingtour. Bezoek 8 locaties in het stadscentrum waar enkele van de meest tragische gebeurtenissen van The Troubles plaatsvonden. Leer hoe het was om in de stad te leven toen de dreiging van bommen altijd aanwezig was. Loop door de zich ontwikkelende Cathedral Quarter, met de St. Anne's Cathedral in het hart, en hoor over het vredesproces en de regeneratie die in de stad heeft plaatsgevonden sinds het staakt-het-vuren van begin jaren negentig. Krijg een gevoel voor de echte geschiedenis van de stad en ga terug in de tijd door de gedetailleerde verhalen van uw lokale deskundige gids. Geboren in de jaren dat de Troubles begonnen, verweven ze hun eigen verhalen en ervaringen in hun tournee en brengen ze de geschiedenis tot leven. Uw gidsen behoren tot de meest deskundige conflicthistorici in Noord-Ierland en de tour wordt erkend als onbevooroordeeld, objectief en historisch accuraat. Het is geschikt voor alle bezoekers, ongeacht hoeveel of weinig ze al weten van het bewogen verleden.

Vanuit Dublin: Giant's Causeway & Belfast Titanic met ticket

10. Vanuit Dublin: Giant's Causeway & Belfast Titanic met ticket

Deze dagvullende tour neemt je mee van Dublin naar Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. Tot en met 10 april 2019 is de ophaaltijd vanuit Dublin City Gallery 7:15 uur. Vanaf 11 april is de ophaaltijd 6:45 uur. Bezoek het Titanicmuseum en kom gedurende 1.5 uur meer te weten over het verhaal van de oceaanlijner Titanic en haar noodlottige eerste reis. Het verhaal komt tot leven dankzij innovatieve technologie, schaalmodellen en nog veel meer. Zie de Giant's Causeway, die bestaat uit zo'n 40.000 verbonden basaltpilaren. Breng 1,5 uur door op deze UNESCO Werelderfgoedlocatie, die ook wel het 8e Wereldwonder genoemd wordt. Je hebt tijd om over de kliffen die over de Causeway uitkijken te wandelen en schitterende foto's te maken, en kunt daarna ook een wandeling over de Giant's Causeway zelf maken. Bij het uitstapje hoort ook een fotopauze bij het machtig mooie Dunluce Castle. Van alle Ierse kastelen staat deze 13-eeuwse kasteelruïne bekend als de mooiste plek om te fotograferen – elke amateurfotograaf ontstijgt zichzelf hier! Pauzeer daarna 15 tot 20 minuten bij de Dark Hedges. Deze eeuwenoude laan met beukenbomen is in films (Transformers) en op televisie (Game of Thrones) te zien geweest. Aansluitend krijg je een halfuur de tijd om Belfast te verkennen. Zie Big Fish, Albert's Clock, St. Anne's Cathedral en nog veel meer. Je hebt tijd om te winkelen en wat eten te kopen en gaat vervolgens terug naar Dublin, waar je tussen 19:30 en 20:30 uur aankomt.  *Houd er rekening mee dat deze tijden een schatting zijn. Afhankelijk van het verkeer en het weer kunnen de locaties ook op een andere volgorde bezocht worden.

31 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Belfast

Welke topattracties zijn een must-see in Belfast?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Belfast?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Giant's Causeway

Belfast: wat zijn de beste deals en kortingen op activiteiten?

Overzicht activiteiten in Belfast

Wil je alle activiteiten in Belfast ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Belfast

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 360 beoordelingen

Noel en Thomas waren uitstekend als gids en chauffeur voor deze tour! De reis was het zeker waard en een geweldige ervaring. Onze eerste keer in Ierland en we zijn zo blij dat we met dit bedrijf zijn gegaan. Zou deze tour ten zeerste aanbevelen aan iedereen die de perfecte mix van natuurlijke schoonheid en geschiedenis wil.

Was een super leuke tour, waar eigenlijk alles wat Noord-Ierland te bieden heeft werd getoond. Vooral de Giants Causeway en het Titanic Museum waren interessant, hoewel de tijd in het museum helaas veel te kort was. Volgens informatie waren we niet de eersten die dat deden. Anders - altijd weer met veel plezier.

the tour to belfast and along the coast was beautiful and recommended the black cab tour was impressive and should not be missed when visiting belfast special thanks to bus entertainer patrick and side kick and bus driver darren for the wonderful stories and the beautiful stops Kind Regards The Dutch friends

Zeer goed, in het algemeen. De gids, Peter, gaf ons tijdens de hele reis interessante uitleg en was zeer attent. Bij de Giant's Causeway en het Titanic Museum hadden we genoeg tijd voor het bezoek. De dag wordt een beetje moe, maar dat is normaal bij dit soort excursies.

Geweldige tour met een heel vriendelijke en goed geïnformeerde chauffeur/gids. Heel erg bijzonder om te zien en met name ook te horen van de gids. Michael (de chauffeur) is een absolute aanrader!