Kies data

Belfast Rondleidingen

Belfast Rondleidingen: Onze meest aanbevolen

Belfast: politieke taxirit

1. Belfast: politieke taxirit

Na je ontmoeting met je gids, die ook een echte taxichauffeur is, leer je hoe deze persoonlijk betrokken was bij "The Troubles". Je ervaart vervolgens hoe deze tegenwoordig toegewijd is om op onbevooroordeelde manier over deze duistere periode te vertellen. Tijdens deze tour bezoek je onder andere Falls Road en Shankill Road, twee gemeenschappen die nog steeds gescheiden zijn door de "vredesmuren". Je ziet vele, veelzeggende politieke muurschilderingen en hoort verhalen over mensen die dit conflict beleefden. Je wordt op een door jouw gekozen datum en tijdstip opgehaald bij de Jurys Inn. Het maximum aantal deelnemers is 5, maar groepen kunnen ook uit 1-3 personen bestaan. Bekende mensen die deze tour in het verleden hebben ervaren zijn onder andere Anthony Bourdain, Vince Vaughn, George Negus en meer. Deze tour levert je een diep inzicht in het verleden en het heden. Je gids beantwoordt maar al te graag alle vragen die je over deze plek hebt. Je kunt vragen stellen over het bewogen verleden, veranderingen in de stad, of vragen waar je goed kunt eten of iets leuks kunt doen. Je gids is een echte taxichauffeur, die met grote betrokkenheid over de veranderende stad vertelt.

Belfast: Taxitour muurschilderingen

2. Belfast: Taxitour muurschilderingen

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van de Troubles in Belfast tijdens deze taxitour en bekijk enkele van de meest iconische muurschilderingen van de stad. De muurschilderingen tonen de belangrijkste gebeurtenissen en figuren in de politieke geschiedenis van Belfast. Laat je ophalen bij je hotel en ga naar je eerste stop, Divis Tower. Lees meer over het belang ervan tijdens de Troubles en maak wat foto's. Ga verder naar de International Wall en leer meer over de huidige muurschilderingen van de muur. Bij je volgende stop, de Peace Wall, hoor je de geschiedenis ervan en schrijf je een bericht op de muur. Ga verder naar West-Belfast om verschillende politieke muurschilderingen te zien en hun verhalen te horen. Stop bij Bombay Street om te zien waar de problemen begonnen en bezoek de herdenkingstuin. Leer meer over politieke segregatie in Crumlin Road Gaol voordat je doorgaat naar Lower Shankill, de belangrijkste protestantse wijk van Belfast. Bekijk hier de belangrijkste muurschilderingen van de Shankill en leer meer over hun geschiedenis voordat u wordt teruggebracht naar uw hotel.

Politieke Muurschilderingen en Vredesmuur

3. Politieke Muurschilderingen en Vredesmuur

Met dit rondreispakket krijg je een persoonlijke rondleiding van je gids over hoe het leven was als tiener in Belfast tijdens zijn roerige verleden. Hoor hoe de stad een hoek is omgeslagen en nu uitkijkt naar een betere toekomst. Onderweg zijn er tal van mogelijkheden om foto's te maken en een kans om je naam te ondertekenen op de wereldberoemde vredesmuur, die de gemeenschappen van de stad al meer dan 45 jaar verdeelt. Bekijk de rauwe kant van de stad Belfast tijdens deze tour. Je gids neemt je mee naar alle belangrijke gebieden in Belfast.

Belfast: 3-uur durende wandeling "The Troubles"

4. Belfast: 3-uur durende wandeling "The Troubles"

Je zoekt verder dan de boeken en verkent Belfast via het politieke conflict dat bekend staat als "The Troubles". Je wandelt door de straten aan beide zijden van de Peace Line met mannen en vrouwen die om op te komen voor hun overtuigingen tijd hebben doorgebracht in de gevangenissen van Noord-Ierland. Je luistert naar de verhalen van Republikeinse en loyalistische gemeenschappen over de gevolgen van het conflict, en je krijgt uitleg over de politieke muurschilderingen die de geschiedenis en cultuur van het gebied vanuit een uniek perspectief laten zien. Allereerst ontmoet je een Republikeinse ex-politieke gevangene voor een begeleide wandeling langs de beruchte Falls Road. Je ziet de zichtbare signalen van de gemeenschap die deel uit wil maken van een Ierse republiek. Vervolgens ga je door de elektronisch gestuurde poort naar het overwegend protestantse gedeelte van Shankill Road, waar je een loyalist ex-politieke gevangene ontmoet om de vastberadenheid van de lokale bevolking die deel wil blijven uitmaken van het Verenigd Koninkrijk te onderzoeken. Al meer dan 30 jaar hebben "The Troubles" een krachtige impact op de stad en haar inwoners. Slechts heel weinig mensen zijn niet beïnvloed door het geweld en iedereen heeft zijn eigen verhaal. Je onderzoekt de echte verhalen die niet in de geschiedenisboeken staan met degenen die er nauw bij betrokken zijn. Je verkent 's werelds grootste openlucht kunstgalerij terwijl je de vele muurschilderingen bekijkt en de gelegenheid krijgt om de vredesmuur te ondertekenen en je gedachten naast die van Bill Clinton en de Dalai Lama te laten.

Belfast: City Centre Beer Bike Tour

5. Belfast: City Centre Beer Bike Tour

Vaar door de drukke straten van het stadscentrum van Belfast op een unieke bierfiets. Sluit je aan bij een groep van 7 tot 16 deelnemers, die allemaal samenwerken om de fiets door de stad te verplaatsen. Gebruik je eigen energie om door de stad te trappen, van Royal Avenue tot Cornmarket, van het stadhuis tot het Opera House. Snuif de sfeer op en proost op uw pedaalpartners op een tour naar uw wensen. Maak een stop bij een traditioneel café zoals Kelly's Cellars, Morne Seafood Bar, Bittles of Robinsons. Als u extra drankjes wilt voor de reis zelf, heeft het trapvoertuig een licentie voor klanten om hun eigen bier, prosecco of meer mee te nemen - of u kunt contact opnemen met de lokale exploitant om drankjes van tevoren te bestellen.

Belfast: Cathedral Quarter Beer Bike Tour

6. Belfast: Cathedral Quarter Beer Bike Tour

Ontdek de levendige, met kunst gevulde straten van het Cathedral Quarter in Belfast op een unieke bierfiets. Sluit je aan bij een groep van 7-16 deelnemers, die allemaal samenwerken om de tour te voltooien. Zwaai langs Wellington Place en de Albert Clock op weg naar de wijk, waar je meteen deel uitmaakt van het hart en de ziel van het meest opwindende gebied van Belfast. Kijk uit naar de ongeëvenaarde charme van de Duke of York, The Harp Bar, Morne Seafood Bar of Kelly's Cellars om bij te tanken tijdens je pedaalreis. Geniet van de sfeer en proost uw pedaalpartners in een rondleiding die op uw wensen is afgestemd. Als u extra drankjes wilt voor de reis, heeft het pedaalvoertuig een vergunning voor klanten om hun eigen bier, prosecco en meer mee te nemen.

Belfast Taxi: rondleiding langs muurschilderingen

7. Belfast Taxi: rondleiding langs muurschilderingen

Verken Belfast met een chauffeur die de ups en downs van de stad heeft meegemaakt en de prachtige geheimen tijdens deze taxitour met je kan delen. Duik diep in de onderbuik van de straten van Belfast met een spannende rit in een iconische taxi.  De rondleiding begint op de hoek van Falls en Shankill Road, het epicentrum van het conflict tussen de rooms-katholieke bevolking en haar protestantse broeders. Rijd langs de Peaceline-muur die de twee kanten van de gemeenschappen van elkaar scheidt. Luister terwijl de gids je wijst op de betekenis van de muurschilderingen en kunst die je op de zijkant van deze muren ziet geschilderd. Belfast mag dan bekendstaan om zijn problemen, maar de gids is er om verhalen te delen over de mensen en de geschiedenis die de stad echt uniek maken. Aan je wensen wordt voldaan en je vragen over Belfast worden beantwoord. Kom meer te weten over de conflicten en ontdek geweldige restaurants om op een later moment uit te proberen. De gidsen zijn echte taxichauffeurs, dus je kunt ze vertrouwen, ze kennen deze stad! 

Belfast: Black Taxi Tour & Crumlin Road Jail Tour

8. Belfast: Black Taxi Tour & Crumlin Road Jail Tour

Leun achterover en ontspan in het comfort van een zwarte taxi en leer meer over de geschiedenis en het hedendaagse karakter van de stad Belfast. Sluit je aan bij een deskundige gids die je meeneemt door West-Belfast, waar je de verhalen achter de beroemde muurschilderingen van Belfast leert kennen. Krijg een volledig beeld van de tumultueuze geschiedenis van de stad en ontdek het verhaal achter de beroemde Vredesmuur die verschillende gemeenschappen en tradities van elkaar scheidt. Na de rondleiding wordt u begeleid naar de Crumlin Road Prison. Ontdek de geschiedenis van deze beroemde gevangenis tijdens een zelfgeleide tour.

Belfast: Private Black Taxi Cab Murals Tour

9. Belfast: Private Black Taxi Cab Murals Tour

Dompel jezelf onder in de onrustige politieke geschiedenis van Belfast via de muurschilderingen tijdens een begeleide zwarte taxi-tour. Luister naar uitdagende verhalen en persoonlijke herinneringen van je geaccrediteerde gids terwijl je door de belangrijkste locaties in het verleden van de stad reist, waaronder de Falls en Shankill Roads. Bezoek de Internationale Muur die de toegang tot het Republikeinse West-Belfast markeert. Op dit punt zullen we praten over de muurschilderingen ter ondersteuning van verschillende onderdrukte gemeenschappen en deze muurschilderingen tonen hun solidariteit. Terwijl je door dit gebied rijdt, luister je naar opmerkelijke verhalen van je gids. Je volgende stop is de Hunger Strike-muurschildering met Bobby Sands. Vervolg je tour door Loyalist Belfast binnen te gaan, te beginnen met het ondertekenen van je naam op de Peace Wall voordat je langs de Shankill Road rijdt. Bekijk hier veel herdenkingsmuurschilderingen van UVF- en UFF-vrijwilligers en leer meer over de Slag om de Boyne zoals uitgelegd door de Willem van Oranje-muurschildering. Sluit je tour af met een bezoek aan enkele van de minder bekende muurschilderingen van de stad voordat je weer wordt afgezet bij je hotel. De tijd die in elk gebied wordt doorgebracht, weerspiegelt de vragen die tijdens de Tour worden gesteld. De tour is dynamisch en klantgestuurd. Als er een aspect is waar je meer van zou willen zien, vraag dan je gids. Dat kan een bepaalde muurschildering of herdenkingstuin zijn, bijvoorbeeld Clonard of Bayardo.

Vanuit Belfast: Causeway Express Tour-excursie langs de kust

10. Vanuit Belfast: Causeway Express Tour-excursie langs de kust

Deze tour, speciaal gemaakt voor passagiers van cruiseschepen, gaat langs enkele van de beste locaties in het gebied, waaronder het stadhuis van Belfast en de International Peace Wall. Ga het binnenland in en bezoek de Dark Hedges, beroemd gemaakt door Game of Thrones TV Series, een romantische, sfeervolle, tunnelachtige laan van met elkaar verweven beukenbomen geplant in de 18e eeuw. Ga vervolgens naar Dunluce Castle voor een fotostop. De iconische ruïne van Dunluce Castle getuigt van een lange en tumultueuze geschiedenis. Het kasteel werd rond 1500 voor het eerst gebouwd op de dramatische kliffen aan de kust van het noorden van County Antrim door de familie MacQuillan, en de vroegste schriftelijke vermelding van het kasteel stamt uit 1513. Last but not least ziet u de Giant's Causeway, een gebied van ongeveer 40.000 in elkaar grijpende basaltkolommen - het resultaat van een oude vulkaanuitbarsting.

40 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Veelgestelde vragen over Belfast

Welke topattracties zijn een must-see in Belfast?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Belfast?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Giant's Causeway

Belfast: wat zijn de beste deals en kortingen op activiteiten?

Overzicht activiteiten in Belfast

Wil je alle activiteiten in Belfast ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Belfast

Bijzonder geslaagd! Heel interessante rondleiding door twee mensen die alles hebben meegemaakt. Wel confronterend de getuigenissen. Je wordt geraakt door wat je ziet en hoort. Extremely interesting tour with two guides who have exprienced the troubles personnally. Touching!

Having both a republican as a loyalist as your guides, makes for an interesting afternoon in West Belfast. It makes you actually start to question how much you actually knew before joining the tour and the involvement of the British government in all of this.

Geweldige tour met een heel vriendelijke en goed geïnformeerde chauffeur/gids. Heel erg bijzonder om te zien en met name ook te horen van de gids. Michael (de chauffeur) is een absolute aanrader!

Een bijzondere wandeltocht, waar je van beide kanten hun verhaal hoort, hun pijn, hun haat en hun leven. Dat dit nog in een westers land kan.

In 1 woord; onze chauffeur was Bobby, fantastisch, indrukwekkend en met een goed gevoel van humor!!