Kies data

Belfast Sightseeing op wielen

Belfast Sightseeing op wielen: Onze meest aanbevolen

Belfast: politieke taxirit

1. Belfast: politieke taxirit

Na je ontmoeting met je gids, die ook een echte taxichauffeur is, leer je hoe deze persoonlijk betrokken was bij "The Troubles". Je ervaart vervolgens hoe deze tegenwoordig toegewijd is om op onbevooroordeelde manier over deze duistere periode te vertellen. Tijdens deze tour bezoek je onder andere Falls Road en Shankill Road, twee gemeenschappen die nog steeds gescheiden zijn door de "vredesmuren". Je ziet vele, veelzeggende politieke muurschilderingen en hoort verhalen over mensen die dit conflict beleefden. Je wordt op een door jouw gekozen datum en tijdstip opgehaald bij de Jurys Inn. Het maximum aantal deelnemers is 5, maar groepen kunnen ook uit 1-3 personen bestaan. Bekende mensen die deze tour in het verleden hebben ervaren zijn onder andere Anthony Bourdain, Vince Vaughn, George Negus en meer. Deze tour levert je een diep inzicht in het verleden en het heden. Je gids beantwoordt maar al te graag alle vragen die je over deze plek hebt. Je kunt vragen stellen over het bewogen verleden, veranderingen in de stad, of vragen waar je goed kunt eten of iets leuks kunt doen. Je gids is een echte taxichauffeur, die met grote betrokkenheid over de veranderende stad vertelt.

Belfast: 1- of 2-daagse hop on, hop off-sightseeingtour

2. Belfast: 1- of 2-daagse hop on, hop off-sightseeingtour

City Sightseeing Belfast — de bustour met open dak, beschikt nu over 23 haltes in de stad waar je in en uit kunt stappen en zo de stad op je eigen gemak kunt verkennen. De tour voert je door de Titanic Quarter, de wijk waar de RMS Titanic werd gebouwd en waar nu veel spannende nieuwe ontwikkelingen gaande zijn. Hierna bezoek je het indrukwekkende Assemblee voor Noord-Ierland. Onderweg terug bezoek je de politieke gedeelten van Shankhill Road en bekijk je de politieke muurschilderingen en vredeslijnen bij Fall Road. Daarna keer je via de Queens University terug naar het centrum van de stad. Route Halte 1 - Castle Place Halte 2 - Customs House Halte 3 - Odyssey Arena Halte 4 - Titanic Belfast Halte 5 - HMS Caroline Halte 6 - Parliament Buildings Halte 7 - Belmont Road Halte 8 - Hollywood Road Halte 9 - Lower Newtownards Road Halte 10 - St. George’s Market Halte 11 - May Street Halte 12 - Great Victoria Street Halte 13 - Dublin Road Halte 14 - Shaftsbury Square Halte 15 - Queen’s University Halte 16 - Eglantine Avenue Halte 17 - Cultúrlann McAdam Ó Fiaich (Café en VVV) Halte 18 - Falls Memorial Garden Halte 19 - International Wall Murals Halte 20 - Spectrum Tourist Information Centre Halte 21 - Shankill Memorial Garden Halte 22 - Crumlin Road Halte 23 - Donegal Street-Cathedral Quarter en St. Anne’s Cathedral

Belfast: Taxitour muurschilderingen

3. Belfast: Taxitour muurschilderingen

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van de Troubles in Belfast tijdens deze taxitour en bekijk enkele van de meest iconische muurschilderingen van de stad. De muurschilderingen tonen de belangrijkste gebeurtenissen en figuren in de politieke geschiedenis van Belfast. Laat je ophalen bij je hotel en ga naar je eerste stop, Divis Tower. Lees meer over het belang ervan tijdens de Troubles en maak wat foto's. Ga verder naar de International Wall en leer meer over de huidige muurschilderingen van de muur. Bij je volgende stop, de Peace Wall, hoor je de geschiedenis ervan en schrijf je een bericht op de muur. Ga verder naar West-Belfast om verschillende politieke muurschilderingen te zien en hun verhalen te horen. Stop bij Bombay Street om te zien waar de problemen begonnen en bezoek de herdenkingstuin. Leer meer over politieke segregatie in Crumlin Road Gaol voordat je doorgaat naar Lower Shankill, de belangrijkste protestantse wijk van Belfast. Bekijk hier de belangrijkste muurschilderingen van de Shankill en leer meer over hun geschiedenis voordat u wordt teruggebracht naar uw hotel.

Belfast: City Centre Beer Bike Tour

4. Belfast: City Centre Beer Bike Tour

Vaar door de drukke straten van het stadscentrum van Belfast op een unieke bierfiets. Sluit je aan bij een groep van 7 tot 16 deelnemers, die allemaal samenwerken om de fiets door de stad te verplaatsen. Gebruik je eigen energie om door de stad te trappen, van Royal Avenue tot Cornmarket, van het stadhuis tot het Opera House. Snuif de sfeer op en proost op uw pedaalpartners op een tour naar uw wensen. Maak een stop bij een traditioneel café zoals Kelly's Cellars, Morne Seafood Bar, Bittles of Robinsons. Als u extra drankjes wilt voor de reis zelf, heeft het trapvoertuig een licentie voor klanten om hun eigen bier, prosecco of meer mee te nemen - of u kunt contact opnemen met de lokale exploitant om drankjes van tevoren te bestellen.

Belfast: Cathedral Quarter Beer Bike Tour

5. Belfast: Cathedral Quarter Beer Bike Tour

Ontdek de levendige, met kunst gevulde straten van het Cathedral Quarter in Belfast op een unieke bierfiets. Sluit je aan bij een groep van 7-16 deelnemers, die allemaal samenwerken om de tour te voltooien. Zwaai langs Wellington Place en de Albert Clock op weg naar de wijk, waar je meteen deel uitmaakt van het hart en de ziel van het meest opwindende gebied van Belfast. Kijk uit naar de ongeëvenaarde charme van de Duke of York, The Harp Bar, Morne Seafood Bar of Kelly's Cellars om bij te tanken tijdens je pedaalreis. Geniet van de sfeer en proost uw pedaalpartners in een rondleiding die op uw wensen is afgestemd. Als u extra drankjes wilt voor de reis, heeft het pedaalvoertuig een vergunning voor klanten om hun eigen bier, prosecco en meer mee te nemen.

Belfast: 1- of 2-daagse hop on, hop off-bustour

6. Belfast: 1- of 2-daagse hop on, hop off-bustour

Maak een tweedeks bustour met open dak door Belfast en ervaar alles wat de stad te bieden heeft in 1 of 2 dagen. Dit sightseeingticket stopt op 19 locaties in de stad, zodat je ze allemaal op je gemak kunt ontdekken. De tour vindt plaats in de steeds veranderende Titanic Quarter, de geboorteplaats van de RMS Titanic, reist tussen de vredeslijnen en muren en biedt een panoramisch uitzicht vanaf het bovendek. Stap uit bij elke halte, loop zo lang als je wilt en word elke 30 tot 40 minuten op hetzelfde punt opgehaald. Met je ticket krijg je ook korting op de toegangsprijzen voor enkele van de topattracties van Belfast. STOP 1 - Donegall Square West STOP 2 - SSE Arena - Odyssey, W5 Discovery, bioscoop, bowling STOP 3 - Titanic Quarter - Premier Inn STOP 4 - HMS Caroline - Titanic Dock, Green Light - Maritime Mile STOP 5 - Titanic Belfast - Titanic bezoekerservaring, SS Nomadic STOP 6 - St. George's Market - Marktdagen - vrijdag, zaterdag en zondag STOP 7 - Great Victoria Street - Crown Bar, Europa Hotel, Grand Opera House STOP 8 - Dublin Road - Golden Mile, Etap Hotel STOP 9 - Shaftsbury Square, Lavery's Bar, Crescent Arts Center STOP 10 - Queens University - Ulster Museum, botanische tuinen, tropisch warm huis STOP 11 - Eglantine Avenue - International Football Stadium, Lisburn Road Shopping STOP 12 - Culturlann McAdam O'Fiaich - Art Gallery, Bookshop and Gifts STOP 13 - Falls Road - Falls Memorial Garden, Bobby Sands-muurschildering STOP 14 - Internationale Vredesmuur - Vredesmuur, Sint-Pietersbasiliek STOP 15 - Peace Wall - Teken de beroemde muur STOP 16 - Spectrumcentrum - Shankill Road - Geschiedenis van muurschilderingen STOP 17 - Herdenkingstuin - Shankill Road STOP 18 - Crumlin Road Jail House STOP 19 - Donegall Street - Cathedral Quarter St Patricks, St Anne's Cathedral

Belfast: Giant's Causeway en 2-daagse hop-on, hop-off-stadstour

7. Belfast: Giant's Causeway en 2-daagse hop-on, hop-off-stadstour

Reis over de gevierde kustweg van Belfast naar Giant's Causeway, een van 's werelds beste autoritten. Breng een bezoek aan Carrick-a-Rede Rope Bridge en leer over de mythen en legendes van het gebied tijdens deze dagtour. Ontdek de stad Belfast zelf tijdens een hop-on hop-off bustour voor de komende twee dagen. Ontmoet je gids op de eerste dag en ga op avontuur langs de kust. Bezoek het 12e-eeuwse Normandische kasteel in Carrickfergus, bewonder Ierse vissersdorpjes en stop voor de lunch in Ballycastle. Ga dan naar Carrick-a-Rede Rope Bridge en trotseer een oversteek, als je wilt. Reis ten slotte naar de buitenaardse Giant's Causeway, die sinds 1986 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Luister naar verhalen over ruziënde reuzen van je deskundige gids terwijl je je verwondert over de prachtige basaltkolommen. Verken Belfast op je tweede en derde dag met een sightseeingbustour. Kies uit meer dan 19 locaties om in en uit te stappen, meer dan welke andere stadstour dan ook, en verdiep je in hun geschiedenis met je gepassioneerde gidsen. Profiteer van korting op toegang tot toonaangevende attracties, zoals het Titanic Museum, Crumlin Road Jail en HMS Caroline. Bussen passeren elke 30-45 minuten, afhankelijk van het verkeer, zodat u terug kunt springen op uw sightseeingtour. Deze combinatietour van Giant's Causeway en Belfast is exclusief voor klanten van GetYourGuide.

Belfast Taxi: rondleiding langs muurschilderingen

8. Belfast Taxi: rondleiding langs muurschilderingen

Verken Belfast met een chauffeur die de ups en downs van de stad heeft meegemaakt en de prachtige geheimen tijdens deze taxitour met je kan delen. Duik diep in de onderbuik van de straten van Belfast met een spannende rit in een iconische taxi.  De rondleiding begint op de hoek van Falls en Shankill Road, het epicentrum van het conflict tussen de rooms-katholieke bevolking en haar protestantse broeders. Rijd langs de Peaceline-muur die de twee kanten van de gemeenschappen van elkaar scheidt. Luister terwijl de gids je wijst op de betekenis van de muurschilderingen en kunst die je op de zijkant van deze muren ziet geschilderd. Belfast mag dan bekendstaan om zijn problemen, maar de gids is er om verhalen te delen over de mensen en de geschiedenis die de stad echt uniek maken. Aan je wensen wordt voldaan en je vragen over Belfast worden beantwoord. Kom meer te weten over de conflicten en ontdek geweldige restaurants om op een later moment uit te proberen. De gidsen zijn echte taxichauffeurs, dus je kunt ze vertrouwen, ze kennen deze stad! 

Belfast: Black Taxi Tour & Crumlin Road Jail Tour

9. Belfast: Black Taxi Tour & Crumlin Road Jail Tour

Leun achterover en ontspan in het comfort van een zwarte taxi en leer meer over de geschiedenis en het hedendaagse karakter van de stad Belfast. Sluit je aan bij een deskundige gids die je meeneemt door West-Belfast, waar je de verhalen achter de beroemde muurschilderingen van Belfast leert kennen. Krijg een volledig beeld van de tumultueuze geschiedenis van de stad en ontdek het verhaal achter de beroemde Vredesmuur die verschillende gemeenschappen en tradities van elkaar scheidt. Na de rondleiding wordt u begeleid naar de Crumlin Road Prison. Ontdek de geschiedenis van deze beroemde gevangenis tijdens een zelfgeleide tour.

Belfast: Private Black Taxi Cab Murals Tour

10. Belfast: Private Black Taxi Cab Murals Tour

Dompel jezelf onder in de onrustige politieke geschiedenis van Belfast via de muurschilderingen tijdens een begeleide zwarte taxi-tour. Luister naar uitdagende verhalen en persoonlijke herinneringen van je geaccrediteerde gids terwijl je door de belangrijkste locaties in het verleden van de stad reist, waaronder de Falls en Shankill Roads. Bezoek de Internationale Muur die de toegang tot het Republikeinse West-Belfast markeert. Op dit punt zullen we praten over de muurschilderingen ter ondersteuning van verschillende onderdrukte gemeenschappen en deze muurschilderingen tonen hun solidariteit. Terwijl je door dit gebied rijdt, luister je naar opmerkelijke verhalen van je gids. Je volgende stop is de Hunger Strike-muurschildering met Bobby Sands. Vervolg je tour door Loyalist Belfast binnen te gaan, te beginnen met het ondertekenen van je naam op de Peace Wall voordat je langs de Shankill Road rijdt. Bekijk hier veel herdenkingsmuurschilderingen van UVF- en UFF-vrijwilligers en leer meer over de Slag om de Boyne zoals uitgelegd door de Willem van Oranje-muurschildering. Sluit je tour af met een bezoek aan enkele van de minder bekende muurschilderingen van de stad voordat je weer wordt afgezet bij je hotel. De tijd die in elk gebied wordt doorgebracht, weerspiegelt de vragen die tijdens de Tour worden gesteld. De tour is dynamisch en klantgestuurd. Als er een aspect is waar je meer van zou willen zien, vraag dan je gids. Dat kan een bepaalde muurschildering of herdenkingstuin zijn, bijvoorbeeld Clonard of Bayardo.

26 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Belfast

Welke topattracties zijn een must-see in Belfast?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Belfast?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Giant's Causeway

Belfast: wat zijn de beste deals en kortingen op activiteiten?

Overzicht activiteiten in Belfast

Wil je alle activiteiten in Belfast ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Belfast

Hoewel het een hop on, hop off-tour is, toen we terugkwamen om er een te stoppen, stapte een kaartverkoper in en vertelde ons om uit te stappen en terug te gaan naar het einde van een grote rij die stond te wachten, we waren ingestapt bij de Titanic-kwartieren, dus we stapten niet uit en bleven aan boord, dit was na een geweldige chauffeur en zijn gids die zeer informatief en grappig was?

We wilden ons niet binden aan een tour van 3 uur, dus deze optie van een uur was gewoon perfect voor ons. Michael was geweldig, knap, leuk en vulde het uur en 15 minuten gewoon perfect. Hij is een goede luisteraar, dus hij kan snel oppikken wat je zoekt. Hij gaf ons een zeer plezierige ervaring en we raden het ten zeerste aan.

Zeer onpartijdige, goed afgeronde en leerzame rondleiding verzorgd door onze chauffeur JoJo. Biedt een ervaring uit de eerste hand met veel mogelijkheden voor debat en vragen. Onderweg gestopt op zoveel mogelijk locaties met als hoogtepunt de aangrijpende vredesmuur die deze geweldige stad helaas scheidt.

Geweldige tour met een heel vriendelijke en goed geïnformeerde chauffeur/gids. Heel erg bijzonder om te zien en met name ook te horen van de gids. Michael (de chauffeur) is een absolute aanrader!

In 1 woord; onze chauffeur was Bobby, fantastisch, indrukwekkend en met een goed gevoel van humor!!