Datums kiezen

Belfast
Televisie- & filmtours

Televisie- & filmtours
73 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Belfast Televisie- & filmtours: onze aanbevelingen

Vanuit Belfast: Giant's Causeway en Game of Thrones dagtour

1. Vanuit Belfast: Giant's Causeway en Game of Thrones dagtour

Ontdek de schoonheid van Noord-Ierland en de wereldberoemde Giant's Causeway tijdens een tour vanuit Belfast. Bezoek de Giants Causeway, Carrickfergus Castle, Glenarm Castle, Carnlough Harbour, Waterfoot Caves, Cushendun Curfew House, Rope Bridge en The Dark Hedges tijdens het navigeren over de Antrim Coast Road. Nadat u 's ochtends Belfast heeft verlaten, brengt een korte rit u naar de eerste stop van de dag bij Carrickfergus Castle, een 12e-eeuws Normandisch kasteel. Loop rond en maak foto's van het kasteel en de haven. Vervolg de rit langs de Antrim Coast Road en reis door enkele van de negen Glens of Antrim. Dwaal door kleine steden en dorpen en luister naar de mythen en legendes van de feeën en kabouters die in deze Glens wonen. Als u door Glenarm rijdt, passeert u Carnlough Harbour, de Waterfoot Caves en het Cushendun Curfew House. Reis omhoog door Glencorp en Glendunn, langs de kustplaats Ballycastle voordat je aankomt bij het Portaneevy View Point om de Carrick-A-Rede Rope Bridge te zien. Stop om het uitzicht te bewonderen bij de touwbrug en kijk uit over de Mull of Kintyre in Schotland en Rathlin Island. Luister naar de verhalen achter deze bezienswaardigheden voordat je stopt bij de Dark Hedges, bekend als de Kingsroad in de Game of Thrones HBO-serie. Loop tussen de bomen die beroemd zijn geworden door de Game of Thrones, gevolgd door een lunchstop in een traditionele pub (kosten niet inbegrepen). Bezoek later meer locaties uit Game of Thrones. Reis door Carnlough Harbour waar Arya Stark zwom en passeer Magharmorne Quarry waar Castle Black was gevestigd. De finale van de dag is een stop bij de Giant's Causeway waar je kunt verkennen, over de historische stenen kunt lopen en meer te weten kunt komen over de legende van de Giant Finn MacCool. Ontdek hoe en waarom hij de Causeway heeft gebouwd. Nadat uw dag vol ontdekkingen voorbij is, reist u rechtstreeks terug naar Belfast via de binnenlandse route en wordt u weer afgezet in het stadscentrum of bij het kantoor van de activiteitenaanbieder in Queen's Quarter.

Belfast: Titanic Experience met bezoek aan SS Nomadic

2. Belfast: Titanic Experience met bezoek aan SS Nomadic

Titanic Belfast Ontdek het verbazingwekkende verhaal van RMS Titanic tijdens een fascinerend dagbezoek aan Titanic Belfast, 's werelds grootste Titanic-bezoekerservaring. Verken de bezienswaardigheden, geluiden, geuren en verhalen van Titanic terwijl je een interactieve reis maakt door meer dan 100 jaar authentieke geschiedenis, precies op de plek waar RMS Titanic werd ontworpen, gebouwd en gelanceerd in 1912. Hoogtepunten zijn onder meer: • The Shipyard Ride - ga met de arbeiders van Harland & Wolff mee op een reis rond de scheepswerf. • Ontmoet individuen met verhalen om te vertellen, zoals de hoofdontwerper Thomas Andrews, leden van de H&W Guarantee Group, lokale ambachtslieden en passagiers. • Ontdek de realiteit van het interieur van de Titanic in een 3D-grot en replicacabines. • Verken The Pursuit of Dreams met een 7,6 meter lang schaalmodel van de Titanic dat synchroon oplicht met ultramoderne projecties voor een echt meeslepende ervaring. • Een prachtige verzameling artefacten, waaronder de viool van Wallace Hartley, een origineel reddingsvest en een ligstoel. SS Nomadische SS Nomadic, bekend als 'het kleine zusje van de Titanic', is in haar oude glorie hersteld en is 's werelds laatst overgebleven White Star-schip. Naast Titanic Belfast ligt de SS Nomadic, het tenderschip voor eerste- en tweedeklaspassagiers in Cherbourg. Ontworpen door Thomas Andrews en gebouwd met hetzelfde ontwerp, zijn de overeenkomsten met de RMS Titanic duidelijk te zien. Hoogtepunten zijn onder meer: • Hersteld in haar oorspronkelijke glorie uit 1911, bekijk het originele houtwerk en de wandpanelen die passagiers aan boord begroetten. • Verken de fascinerende verhalen van Nomadic, van een tenderschip tot haar dagen in dienst in twee wereldoorlogen tot haar latere leven als uitgaansgelegenheid in Parijs. • Neem een kijkje in de vertrekken van de bemanning en de tunnels waardoor ze zich rond het schip konden bewegen, ongezien door White Star-passagiers. • Ontmoet de personages van het schip terwijl ze je uitleggen over hun rol aan boord van SS Nomadic. Pas op voor Pierre de barman en Louis de stoker.

Dublin: Giant's Causeway, Dark Hedges, Dunluce en Belfast

3. Dublin: Giant's Causeway, Dark Hedges, Dunluce en Belfast

Verken de kustlijn van Noord-Ierland tijdens een dagtrip vanuit Dublin in een comfortabele bus. Bezoek iconische bezienswaardigheden, zoals de Giant's Causeway, de Dark Hedges, Dunluce Castle en Belfast. Vertrek vanuit Dublin en reis naar het noorden. Stop onderweg bij een tankstation om te ontbijten, lunch te kopen en even de benen te strekken. De eerste halte: een fotostop van 5 minuten bij de beroemde ruïnes van Dunluce Castle. Daarna ga je naar de Giant's Causeway, die bestaat uit ongeveer 40.000 met elkaar verbonden basaltpilaren. Blijf minstens 2 uur bij deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie en bekijk de zeshoekige zuilen, die vaak het 8e wereldwonder worden genoemd. Geniet van het fantastische uitzicht op de Ierse Zee en reis dan ongeveer 20 minuten over 'Dark Hedges', een weg onder een poort van verstrengelde beuken. De beuken werden in de 18e eeuw geplant door de familie Stuart en waren te zien in Game of Thrones en de film Transformers. Ga ten slotte naar Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland en de geboorteplaats van de Titanic. Stap uit naast Belfast City Hall en krijg ongeveer 1,5 uur om de stad te verkennen. Bekijk de bezienswaardigheden, bezoek de winkels en haal een hapje te eten voordat je teruggaat naar huis.

Vanuit Belfast: Giant's Causeway volledig begeleide dagtour

4. Vanuit Belfast: Giant's Causeway volledig begeleide dagtour

Maak vanuit Belfast een schilderachtige rit naar de meest iconische locaties van Noord-Ierland. Bezoek de Giant's Causeway, Carrick-a-rede Ropebridge, Cushendun Caves, Carnlough Harbour, Bushmills Distillery en de Dark Hedges. Leer meer over de geschiedenis met live commentaar aan boord. Waarom voor deze tour kiezen? NI's meest uitgebreide Causeway Coastal Tour met de meeste stops NI's originele Giant's Causeway Day Tour - met de meest ervaren gidsen NI's modernste & meest comfortabele touringcars - reis in alle comfort en veiligheid Neem voor de eerste stop een paar foto's bij het prachtige Carrickfergus Castle. Reis vervolgens langs de Causeway Coastal Route - een van 's werelds Top 5 Roadtrips, met stops onderweg bij de Grotten van Cushendun en Carnlough Harbour - beide beroemd geworden door het populaire tv-programma Game of Thrones. Geniet van een korte fotostop bij Portaneevy Viewpoint, voor een adembenemend uitzicht op Carrick-a-rede Ropebridge. Geniet van een heerlijke lunch in pub grub-stijl in de Fullerton Arms in Ballintoy (kosten niet inbegrepen in het ticket voor de tour). Stap dan weer in de luxe touringcar en rijd naar het hoogtepunt van de tour, de Giant's Causeway. Op het enige werelderfgoed van Ierland kun je wat tijd doorbrengen met het beklimmen van de eeuwenoude stenen en genieten van de mythen en legenden die deze wereldberoemde attractie omringen. Na de Giant's Causeway maken we een korte stop bij de oude ruïnes van Dunluce Castle - een kasteelruïne zoals er geen ander ter wereld bestaat. Breng 30 minuten door bij Ierlands oudste whiskeystokerij in Bushmills, waar je de cadeauwinkel kunt bezoeken of van deze wereldberoemde en veelgeprezen whiskey kunt proeven. De laatste stop van de dag is bij de verbluffende Dark Hedges, zo herkenbaar uit Game of Thrones, en een niet te missen fotoplek! Dan is het tijd om achterover te leunen en te ontspannen op de comfortabele terugreis naar Belfast. *Let op: onze route is wat we altijd van plan zijn te doen tijdens de tour. Tijden worden alleen als richtlijn gegeven en zijn niet gegarandeerd. Als er een probleem is om toegang te krijgen tot een bezienswaardigheid/locatie kan het zijn dat we deze niet kunnen bezoeken. De chauffeur zal altijd prioriteit geven aan de veiligheid van iedereen aan boord en de mogelijkheid voor de bus om door te rijden zonder verlies of schade te veroorzaken.

Belfast: politieke tour per taxi

5. Belfast: politieke tour per taxi

Ontmoet je gids, werkzaam als taxichauffeur in Belfast, en luister tijdens deze taxirit naar zijn verhalen over zijn persoonlijke betrokkenheid bij 'The Troubles'. Laat je verwelkomen in Belfast en duik in het fascinerende politieke conflict vanuit een lokaal perspectief. Verken belangrijke locaties uit het conflict, zoals Falls Road en Shankill Road. Zie hoe twee gemeenschappen nog steeds gescheiden zijn door de dreigende vredesmuren. Bekijk diverse veelzeggende politieke muurschilderingen. Ga terug in de tijd en luister naar verhalen van degenen die het conflict hebben meegemaakt. Volg dezelfde tour als bekende publieke figuren zoals Anthony Bourdain, Vince Vaughn en George Negus. Ervaar unieke inzichten uit het verleden en heden. Krijg antwoorden op al je prangende vragen over de roerige geschiedenis van de stad. Ontdek hoe de stad veranderingen heeft ondergaan en kom meer te weten over haar toekomst. Krijg ook aanbevelingen van een local over waar je het beste kunt winkelen, eten, drinken of leuke activiteiten kunt doen.

Belfast: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

6. Belfast: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

City Sightseeing Belfast - De bustour met open dak geeft je de kans om door de stad te rijden en op je gemak op en af te stappen bij veel verschillende bushaltes in Belfast. De tour gaat langs het steeds veranderende Titanic Quarter, de geboorteplaats van de RMS Titanic en nu een opwindende nieuwe ontwikkeling voor de stad. De tour gaat dan verder naar de indrukwekkende Parlementsgebouwen in Stormont. Daarna ga je terug naar het centrum van de stad voor een bezoek aan de politieke gebieden van Shankhill Road en de politieke muurschilderingen en vredeslijnen bij Falls Road. Daarna gaat de tocht door het gebied van de Queens University terug naar het centrum. Tour Stops: 1. Stadhuis van Belfast 2. SSE Arena 3. Titanic-wijk 4. HMS Caroline 5. Titanic Belfast 6. Waterfront / Laganside / St. George's Market 7. Victoria straat 8. Dublin Road 9. Shaftsbury Plein 10. Queen's Universiteit 11. Eglantine Laan 12. Cultúrlan McAdam Ó Fiaich 13. Falls Road 14. Internationale muurschilderingen 15. Vredesmuur in Belfast 16. Toeristisch informatiecentrum Spectrum 17. Shankill Herdenkingstuin 18. Crumlin Road Gaol 19. Donegall straat

Belfast: bezoek aan Crumlin Road Gaol

7. Belfast: bezoek aan Crumlin Road Gaol

Bezoek de enig overgebleven Victoriaanse gevangenis van Noord-Ierland. Luister naar verhalen over de moordenaars, suffragettes, loyalisten en republikeinse gevangenen die hier gevangen zaten. Je komt meer te weten over de geboortes, executies, hongerstakingen en rellen die binnen de gevangenismuren plaatsvonden. Je begint je bezoek in de kelder van de gevangenis, waar je voorwerpen kunt bekijken die herinneren aan het leven in de gevangenis. Loop door de gang die bekend staat als 'de tunnel', die de gevangenis met de rechtbank aan de andere kant van de straat verbindt. Tussen 1968 en de sluiting van de gevangenis liepen 25.000 gevangenen door deze tunnel. Je bekijkt ook 'de cirkel' in het hart van de vier gevangenisvleugels. Bewonder de 19e-eeuwse, Victoriaanse architectuur van de gevangenis. Vervolgens loop je naar de C-vleugel. Ervaar wat de leefomstandigheden in de gevangenis gedurende verschillende tijdsperiodes waren. Bekijk de cel van de veroordeelden. In totaal werden zeventien mannen in de gevangenis geëxecuteerd. Je ziet waar de meeste van hen hun laatste dagen doorbrachten. Betreed de executiekamer, waar het leven van twaalf mannen beëindigd werd. Je sluit je bezoek af op de begraafplaats. Hier liggen de geëxecuteerde mannen begraven. Als onderdeel van hun straf moesten de veroordeelde mannen worden begraven 'in een naamloos graf, in ongewijde grond'.

Vanuit Belfast: Giant's Causeway rondleiding met gids

8. Vanuit Belfast: Giant's Causeway rondleiding met gids

Vertrek vanuit het centrum van Belfast aan boord van uw luxe touringcar en rijd de wereldberoemde kustweg op, uitgeroepen tot een van 's werelds beste ritten! Onze eerste stop van de dag is het kasteel van Carrickfergus, waar je tijd hebt om snel een foto te maken. Het kasteel werd in de 12e eeuw gebouwd door de Noormannen en ziet er zelfs vandaag de dag nog steeds fantastisch uit. Vervolgens reizen we door de valleien van Antrim en navigeren we over de krappe beroemde kustweg naar de haven van Carnlough, een pittoresk Iers vissersdorpje dat de tijd bijna is vergeten. Stap uit en strek de benen, verken de haven of pak wat te drinken en maak gebruik van de toiletten. We reizen nu dieper de glens van Antrim in en naar de grotten van Cushendun, ontdekken de adembenemende grotten en genieten van spectaculaire uitzichten over de Mull of Kintyre in Schotland, die gemakkelijk te zien is op elke heldere dag. De iconische donkere heggen is onze volgende aanloophaven en is een van de meest instagrambare plekken in Noord-Ierland. Je krijgt de kans om langs de beroemde weg te lopen en ook op eigen kosten te lunchen in de plaatselijke pub. Na de lunch stappen we weer in de bus en gaan naar het hoogtepunt van de tour, de Giant's Causeway. Op de enige werelderfgoedlocatie van Ierland kun je enige tijd doorbrengen met klimmen over de oude stenen en genieten van de mythen en legendes die deze wereldberoemde attractie omringen, zonder extra kosten! Na de Giant's Causeway maken we een korte stop bij de oude ruïnes van Dunluce Castle, waar je snel een foto kunt maken voordat we teruggaan naar het centrum van Belfast voor het laatste deel van de tour.

Belfast: Taxitour muurschilderingen

9. Belfast: Taxitour muurschilderingen

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van de Troubles in Belfast tijdens deze taxitour en bekijk enkele van de meest iconische muurschilderingen van de stad. De muurschilderingen tonen de belangrijkste gebeurtenissen en figuren in de politieke geschiedenis van Belfast. Laat je ophalen bij je hotel en ga naar je eerste stop, Divis Tower. Lees meer over het belang ervan tijdens de Troubles en maak wat foto's. Ga verder naar de International Wall en leer meer over de huidige muurschilderingen van de muur. Bij je volgende stop, de Peace Wall, hoor je de geschiedenis ervan en schrijf je een bericht op de muur. Ga verder naar West-Belfast om verschillende politieke muurschilderingen te zien en hun verhalen te horen. Stop bij Bombay Street om te zien waar de problemen begonnen en bezoek de herdenkingstuin. Leer meer over politieke segregatie in Crumlin Road Gaol voordat je doorgaat naar Lower Shankill, de belangrijkste protestantse wijk van Belfast. Bekijk hier de belangrijkste muurschilderingen van de Shankill en leer meer over hun geschiedenis voordat u wordt teruggebracht naar uw hotel.

Belfast: 3 uur durende wandeling 'The Troubles'

10. Belfast: 3 uur durende wandeling 'The Troubles'

Je kijkt verder dan de reisgidsen en verkent Belfast door de ogen van het politieke conflict dat bekendstaat als 'The Troubles'. Loop aan beide kanten van de Peace Lines door de straten met mannen en vrouwen die nauw betrokken waren als strijders in de periode die bekendstaat als The Troubles. Je luistert naar de verhalen van Republikeinse en loyalistische gemeenschappen over de gevolgen van het conflict, en je krijgt uitleg over de politieke muurschilderingen die de geschiedenis en cultuur van het gebied vanuit een uniek perspectief laten zien. Allereerst ontmoet je een Republikeinse ex-politieke gevangene en maak je een wandeling langs de beruchte Falls Road. Je ziet de zichtbare signalen van de gemeenschap die deel wil uitmaken van een Ierse republiek. Vervolgens ga je door de elektronisch gestuurde poorten naar het overwegend protestantse deel van Shankill Road, waar je een loyalistische ex-politieke gevangene of een ex-lid van de veiligheidstroepen uit het gebied zult ontmoeten. Onderzoek de vastberadenheid van de lokale bevolking die deel wil blijven uitmaken van het Verenigd Koninkrijk. Al meer dan 30 jaar hebben 'The Troubles' een krachtige impact op de stad en haar inwoners. Slechts heel weinig mensen zijn niet beïnvloed door het geweld en iedereen heeft zijn eigen verhaal. Je onderzoekt de echte verhalen die niet in de geschiedenisboeken staan met degenen die er nauw bij betrokken zijn. Je verkent 's werelds grootste openlucht-kunstgalerij, bekijkt de vele muurschilderingen en kunt zelf ook de vredesmuur ondertekenen en je gedachten naast die van Bill Clinton en de Dalai Lama achterlaten.

Belfast

Belfast

Veelgestelde vragen over Televisie- & filmtours in Belfast

Welke andere activiteiten dan Televisie- & filmtours zijn de moeite waard in Belfast?

Andere onmisbare dingen om te doen in Belfast:

Andere activiteiten in Belfast

Wil je alle activiteiten in Belfast bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Belfast

Gemiddelde beoordeling

4.7
(1.197 beoordelingen)

We hebben een fantastische dag gehad tijdens deze reis! Onze gids was fantastisch, echt deskundig, vriendelijk en grappig. Het enige kleine minpunt is dat er een paar zeer korte stops zijn bij The Rope Bridge en de whiskydistilleerderij; het voelt alsof het beter zou zijn om het een of het ander te hebben en meer tijd te hebben om naar beneden te lopen en de touwbrug over te steken of om tijd vrij te maken voor een rondleiding door de distilleerderij.

Alles was goed geregeld. Onze guide was grappig en heel informatief. Alleen was het eerst onduidelijk in welke bus we terecht moesten in de ochtend. Er waren meerdere bussen op hetzelfde punt van het zelfde bedrijf. Op een gegeven moment hebben maar moeten vragen op welke bus we moesten, omdat dit onduidelijk was aangegeven. Het zou handiger zijn als ze een bordje bij het raam doen waar welke bus naar toe gaat.

Ahmed Bahaa, deze man is een charme, hij heeft ons veel geholpen, hij nam ons mee naar de beste tempels en meest emblematische plaatsen, zeer attent en vriendelijk, hij legde heel goed alles uit wat we moesten doen tijdens de ingang van de tempels, zeer attent aan iedereen en om te helpen. Te allen tijde bedankt, echt heel dankbaar voor uw gezelschap en vriendelijkheid.

Ik had het geluk dat ik dit seizoen het beste weer had, maar ik was tevreden met alles, inclusief de inhoud, het schema en de tijdsbesteding. Giant Goesway was een geweldige combinatie van het verkennen van de natuur en de stad Belfast. Ook was de gids verfrissend en erg aardig. Ik raad het iedereen aan. Bedankt voor de beste tour?

Er zou meer interactie kunnen zijn op de GOT-locaties, hij reed er gewoon langs en dat was het.