Kies data

Belfast UNESCO-locaties

Belfast UNESCO-locaties: Onze meest aanbevolen

Vanuit Belfast: dagtour Giant’s Causeway en Game of Thrones

1. Vanuit Belfast: dagtour Giant’s Causeway en Game of Thrones

Neem deel aan deze tour voor een onvergetelijke dag langs de oude kust van Antrim naar de wereldberoemde Giant's Causeway. Je bezoekt eerst Carrickfergus Castle voordat je verder reist naar de oude kustroute van Antrim, waar je door de kleine steden en dorpen komt, terwijl je naar de verhalen die daarbij horen luistert. Vervolg je tocht langs de kust en reis door de negen Glens of Antrim waarover je de mythen en legendes hoort van de feeën en kabouters die in deze Glens verblijven. Je reist daarna door het kustplaatsje Ballycastle voordat je de historische toegangsweg van de vissers bereikt – de touwbrug van Carrick-a-Rede. Pauzeer om het uitzicht van White Park Bay te bewonderen en de verhalen achter de prachtige bezienswaardigheden te horen. De laatste halte van de dag is op de Giant's Causeway, waar je de historische stenen kunt bekijken en meer te weten komt over de legende van de Giant Finn MacCool en hoe en waarom hij de Causeway heeft aangelegd. Nadat je alles hebt verkend, reis je rechtstreeks via de landinwaartse route terug naar Belfast.

Belfast: dagtrip naar Giant's Causeway in luxe touringcar

2. Belfast: dagtrip naar Giant's Causeway in luxe touringcar

Reis een hele dag met een prijswinnende tourbus over de Causeway Coastal Route, gekozen tot een van de 5 spectaculairste ritten ter wereld! Pauzeer om Carrickfergus Castle te zien en ga daarna naar de wereldberoemde Carrick-a-Rede Rope Bridge. Als je dapper genoeg bent kun je (bij goed weer) de enge oversteek maken, of als je liever met beide voeten op de grond blijft kun je een spannende wandeling maken om van het schitterende uitzicht te genieten. Rust even uit van alle indrukken en ontspan tijdens een lunch bij Old Bushmills Distillery. Je kunt ook de uitgebreide winkel bekijken of de bar bezoeken voor een slok van de beroemde drank! Na de lunch ga je opnieuw aan boord van de luxe bus en rijd je direct door naar het hoogtepunt van de tour – de Giant's Causeway. Bij de enige Werelderfgoedlocatie van Ierland kun je over de oeroude stenen klimmen en genieten van de mythes en legendes die deze wereldberoemde attractie omgeven. Na je bezoek aan de Giant's Causeway pauzeer je nog één keer op de kustroute, namelijk bij de oude ruïnes van Dunluce Castle. Daarna is het tijd om lekker te gaan zitten en te ontspannen op de comfortabele terugreis naar Belfast.

Dublin: Giant's Causeway, Dark Hedges, Dunluce en Belfast

3. Dublin: Giant's Causeway, Dark Hedges, Dunluce en Belfast

Verken de kustlijn van Noord-Ierland op een dagtrip vanuit Dublin in een comfortabele bus. Volg je gids naar iconische bezienswaardigheden zoals de Giant's Causeway, de Dark Hedges, Dunluce Castle en Belfast. Vertrek uit Dublin en reis naar het noorden. Stop onderweg bij eeen tankstation om te ontbijten, lunch te kopen en de benen te strekken. Je eerste halte: een fotostop van 5 minuten bij de beroemde ruïnes van Dunluce Castle. Daarna ga je naar de Giant's Causeway, die bestaat uit ongeveer 40.000 met elkaar verbonden basaltpilaren. Blijf minstens 2 uur bij dit UNESCO-werelderfgoed en bekijk de zeshoekige zuilen, die vaak het 8e wereldwonder worden genoemd. Geniet van het fantastische uitzicht op de Ierse Zee en reis dan ongeveer 20 minuten over 'Dark Hedges', een weg onder een poort van verstrengelde beuken. De beuken werden in de 18e eeuw geplant door de familie Stuart en waren te zien in Game of Thrones en de film Transformers. Ga ten slotte naar Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland en de geboorteplaats van de Titanic. Stap uit naast Belfast City Hall en krijg ongeveer 1,5 uur om de stad te verkennen. Bekijk de bezienswaardigheden, bezoek de winkels en haal een hapje te eten voordat je teruggaat naar huis.

Belfast: tour locaties Giants Causeway & Game of Thrones

4. Belfast: tour locaties Giants Causeway & Game of Thrones

Ga een dagje uit in Belfast en verken de locaties waar Game of Thrones werd gefilmd. Luister naar alle feitjes en verborgen geheimen die de gids vertelt. Geniet van een dagje uit dat je niet snel zult vergeten. Treed in de voetsporen van je favoriete acteurs als je door de laan met eeuwenouden bomen wandelt, die bekendstaat als The Dark Hedges, een locatie uit de film 'King's Road', waar Arya bevriend raakte met Gendry en Hot Pie. Ga verder naar de ruïnes van Dunluce Castle, naar verluidt de inspiratie voor Harrenhal. Ga vervolgens naar de Giant's Causeway, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en verken de rotsformatie die uit maar liefst 40.000 basaltzuilen bestaat.  Dan bezoek je de Fullerton Arms, een pub en restaurant in het thema van Game of Thrones in Ballyintoy, hier kun je op eigen kosten lunchen. Dan gaat de tour verder naar het dorp Cushendun, waar je grotten ziet die door 400 miljoen jaar heftige weersomstandigheden zijn gevormd. Onderweg stop je ook bij het Carrickfergus Castle, de Carrick-A-Rede Rope Bridge en Larrybane Quarry. Aan het einde van de tour word je teruggebracht naar het centrum van Belfast, waar je weer bij het trefpunt wordt afgezet.

Vanuit Belfast: Giant's Causeway-tour van een hele dag

5. Vanuit Belfast: Giant's Causeway-tour van een hele dag

Tijdens deze dagtour naar de Giant's Causeway vertrek je 's ochtends vanuit Belfast met je Ierse gids en reisgenoten voor een rit door het glooiende boerenland van County Antrim naar de noordkust van Ierland - een gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. Dark Hedges (foto's) Stop voor foto's en frisse lucht bij een van de meest verbazingwekkende natuurverschijnselen in Noord-Ierland, de Dark Hedges. De bomen werden eeuwen geleden geplant door de familie Stuart om indruk te maken op gasten die hun landgoed bezochten. Veel gasten zullen de Dark Hedges herkennen als de King's Road uit HBO's Game of Thrones. Carrick-a-Rede (foto's) Geniet van het geweldige uitzicht op de touwbrug. Van oudsher bouwden vissers de brug naar het eiland Carrick-a-Rede over een kloof van 23 m diep en 20 m breed, om de zalm uit hun netten te halen. Geniet van het uitzicht op de Mull of Kintyre in Schotland en Rathlin Island. UNESCO Giants Causeway De Giant's Causeway wordt vaak het achtste wereldwonder genoemd en als je er eenmaal bent, begrijp je waarom. Het gebied bestaat uit ongeveer 40.000 zeshoekige basaltkolommen die 60 miljoen jaar geleden tijdens een vulkaanuitbarsting werden gevormd. Dit is een van de prachtige natuurlijke bezienswaardigheden in de wereld, hoewel veel Ieren geloven dat de dijk is gebouwd door de Keltische oorlogsheld Finn McCool. Je hebt hier gegarandeerd 2 uur de tijd voordat je weer teruggaat naar Belfast. De toegangsprijs voor het bezoekerscentrum is niet inbegrepen, aangezien het UNESCO-werelderfgoed in feite volledig gratis is voor het publiek. Op basis van jarenlange feedback van gasten geven zij de voorkeur aan een zo voordelig mogelijke prijs voor de gehele tour en dan ter plaatse beslissen of zij het aangrenzende bezoekerscentrum al dan niet tegen betaling willen bezoeken. Kasteel Dunluce (Het Huis van Greyjoy) Geniet van een bezoek aan de ongelooflijke ruïnes van Dunluce Castle, de thuisbasis van de familie McQuillan die het fort zo'n 500 jaar geleden bouwde. Fans van Game of Thrones zullen het Huis van Greyjoy onmiddellijk herkennen. Dunluce Castle is een van de spectaculairste kasteelruïnes ter wereld en ligt op de top van kliffen die in de Noord-Atlantische Oceaan vallen. De dramatische geschiedenis van het kasteel vol geweld, intriges en rebellie wordt geëvenaard door het schandaal en verraad van de Greyjoys in Game of Thrones. Geniet van betaalde toegang en ongeveer 60 minuten om deze ontzettend romantische ruïnes, gronden en omgeving te verkennen. Kom aan in Belfast. De tour eindigt in Belfast in de late namiddag, zodat er voldoende tijd is voor verfrissingen, rust, het avonddiner en entertainmentopties.

Belfast: Giant's Causeway, Dark Hedges en Dunluce Castle

6. Belfast: Giant's Causeway, Dark Hedges en Dunluce Castle

Ontdek de beroemde Giant's Causeway tijdens een rondleiding vanuit Belfast. Bezoek de Dark Hedges, beroemd gemaakt in Game of Thrones, en bewonder de schilderachtige uitzichten rond Dunluce Castle. Vertrek uit Belfast en reis per bus naar The Dark Hedges, een prachtige laan met beukenbomen die in de 18e eeuw door de familie Stuart is geplant als een indrukwekkend kenmerk van de oprit naar hun Gracehill Manor. Ga verder naar de Giant's Causeway en bewonder de 40.000 in elkaar grijpende basaltkolommen gevormd door oude vulkaanuitbarstingen. Kom meer te weten over de legende van Finn, die naar verluidt de verhoogde weg heeft gebouwd om de Ierse Zee over te steken om te vechten tegen een Schotse reus die bekend staat als Benandonner. Geniet van een indrukwekkend uitzicht op Sheep Island en de Mull of Kintyre. Neem ongeveer 2 uur de tijd om te verkennen en rond te kijken. Stop voor een foto bij Dunluce Castle, een nu verwoest middeleeuws kasteel. Leg dit fotogenieke kasteel uit de 13e eeuw vast en hoor hoe het vele tv-programma's, gedichten en liedjes heeft geïnspireerd.

Van Belfast: Giant's Causeway en Titanic Belfast Tour

7. Van Belfast: Giant's Causeway en Titanic Belfast Tour

Ontdek de Giant's Causeway en de hoogtepunten van County Antrim tijdens een begeleide dagtrip vanuit Belfast. Bekijk enkele van de filmlocaties van Game of Thrones en bezoek de grootste Titanic-tentoonstelling met inbegrepen toegangskaarten. Verlaat het centrum van Belfast en reis door het platteland van Antrim naar de ruïnes van Dunluce Castle om een paar foto's te maken van het kasteel dat dateert uit de 13e eeuw. Het kasteel was te zien in Narnia en Game of Thrones als het fort van Greyjoy's huis. Een hoogtepunt van de dag is de Giant's Causeway, een UNESCO-werelderfgoed. Geniet ongeveer 2 uur van het verkennen van de 40.000 in elkaar grijpende zeshoekige stenen zuilen die 60 miljoen jaar geleden tijdens een vulkaanuitbarsting werden gevormd. Luister naar de legende van de Giant Finn McCool terwijl je de kusten van de Atlantische Oceaan bewondert voordat je stopt bij de Dark Hedges. Deze locatie werd beroemd gemaakt door Game of Thrones als de locatie waar Arya Stark haar liet ontsnappen langs The Kings Road. Reis door de tunnelachtige laan van met elkaar verweven beukenbomen en maak een aantal spectaculaire foto's van een van de meest bezochte locaties in Noord-Ierland. Bezoek op de terugreis naar Belfast de Titanic Belfast (toegang inbegrepen). Beleef de Titanic als nooit tevoren, verspreid over negen galerijen, met meerdere dimensies aan de tentoonstelling. Ervaar een combinatie van speciale effecten, attracties, reconstructies op ware grootte en interactieve functies. Kom meer te weten over het Titanic-verhaal vanaf haar conceptie in Belfast in de vroege jaren 1900, via haar constructie en lancering, tot haar beruchte eerste reis en catastrofaal einde. Na je bezoek kom je terug in Belfast waar de reis begon.

Belfast: Giant's Causeway en 2-daagse hop-on, hop-off-stadstour

8. Belfast: Giant's Causeway en 2-daagse hop-on, hop-off-stadstour

Reis over de gevierde kustweg van Belfast naar Giant's Causeway, een van 's werelds beste autoritten. Breng een bezoek aan Carrick-a-Rede Rope Bridge en leer over de mythen en legendes van het gebied tijdens deze dagtour. Ontdek de stad Belfast zelf tijdens een hop-on hop-off bustour voor de komende twee dagen. Ontmoet je gids op de eerste dag en ga op avontuur langs de kust. Bezoek het 12e-eeuwse Normandische kasteel in Carrickfergus, bewonder Ierse vissersdorpjes en stop voor de lunch in Ballycastle. Ga dan naar Carrick-a-Rede Rope Bridge en trotseer een oversteek, als je wilt. Reis ten slotte naar de buitenaardse Giant's Causeway, die sinds 1986 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Luister naar verhalen over ruziënde reuzen van je deskundige gids terwijl je je verwondert over de prachtige basaltkolommen. Verken Belfast op je tweede en derde dag met een sightseeingbustour. Kies uit meer dan 19 locaties om in en uit te stappen, meer dan welke andere stadstour dan ook, en verdiep je in hun geschiedenis met je gepassioneerde gidsen. Profiteer van korting op toegang tot toonaangevende attracties, zoals het Titanic Museum, Crumlin Road Jail en HMS Caroline. Bussen passeren elke 30-45 minuten, afhankelijk van het verkeer, zodat u terug kunt springen op uw sightseeingtour. Deze combinatietour van Giant's Causeway en Belfast is exclusief voor klanten van GetYourGuide.

Vanuit Dublin: hele dag Giant's Causeway met snelle toegang

9. Vanuit Dublin: hele dag Giant's Causeway met snelle toegang

Ga op een panoramische dagtour naar de basalt-zuilen van de Giant's Causeway. De rotsen zijn meer dan 60 miljoen jaar geleden ontstaan en de legende gaat dat de Ierse reus Finn uitgedaagd werd een brug te bouwen tussen Ierland en Schotland. Je vertrekt vanuit Dublin en bij aankomst kan je over het winderige pad van County Antrim lopen en genieten van het uitzicht op de Mull of Kintyre en Rathlin Island. Ga dan verder langs de kustweg en geniet van uitzicht op Whitepark Bay en Portbradden. Vervolgens is het tijd om de 37.000 basalt-zuilen van de Giant's Causeway te verkennen. Van bovenop de klippen en daarna opgeslokt door de zee om bij Straffe Island weer boven te komen, hoor je meer over de legende van Finn voordat je weer verder rijdt langs de Causeway kustroute tussen Ballycastle en Dunluce over één van de meest indrukwekkende wegen in de wereld. Zie klippen in de wind en ongerepte stranden. Stop bij Dunluce Castle om de voormalige residentie van de McDonnell clan te bekijken, door velen beschouwd als het meest romantische kasteel in Ierland. Onderweg kom je door Bushmills, bekend wegens de fantastische whiskey. Sluit de dag af met een tour ter oriëntatie in het centrum van Belfast, en zie onder andere het Stadhuis, Victoria Square en de beroemde Titanic droogdok, waar het beroemde schip gebouwd werd.

Vanuit Belfast: Causeway Express Tour-excursie langs de kust

10. Vanuit Belfast: Causeway Express Tour-excursie langs de kust

Deze tour, speciaal gemaakt voor passagiers van cruiseschepen, gaat langs enkele van de beste locaties in het gebied, waaronder het stadhuis van Belfast en de International Peace Wall. Ga het binnenland in en bezoek de Dark Hedges, beroemd gemaakt door Game of Thrones TV Series, een romantische, sfeervolle, tunnelachtige laan van met elkaar verweven beukenbomen geplant in de 18e eeuw. Ga vervolgens naar Dunluce Castle voor een fotostop. De iconische ruïne van Dunluce Castle getuigt van een lange en tumultueuze geschiedenis. Het kasteel werd rond 1500 voor het eerst gebouwd op de dramatische kliffen aan de kust van het noorden van County Antrim door de familie MacQuillan, en de vroegste schriftelijke vermelding van het kasteel stamt uit 1513. Last but not least ziet u de Giant's Causeway, een gebied van ongeveer 40.000 in elkaar grijpende basaltkolommen - het resultaat van een oude vulkaanuitbarsting.

47 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Veelgestelde vragen over Belfast

Welke topattracties zijn een must-see in Belfast?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Belfast?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Giant's Causeway

Belfast: wat zijn de beste deals en kortingen op activiteiten?

Overzicht activiteiten in Belfast

Wil je alle activiteiten in Belfast ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Belfast

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.154 beoordelingen

Onze gids Pat was geweldig! Was zo goed geïnformeerd over niet alleen de bezienswaardigheden, maar alles over Game of Thrones. Hoewel ik zelf geen fan was (ik heb niet één aflevering gezien) was zijn kennis en enthousiasme over de reis geweldig! Een ding dat ik zo leuk vond aan hem als gids, is dat hij ons tijdens de tour ook de tijd gaf om de bezienswaardigheden te bekijken, bij sommige tours ga je de hele tijd met de gidsen praten en word je overweldigd door informatie ... dit was niet het geval bij alle! De pauzes gaven ons de tijd om de informatie die hij ons eerder had verteld in ons op te nemen en om de bezienswaardigheden in ons op te nemen! Een geweldige dag die veel te snel voorbij ging!! Zeker een aanrader en elke cent waard!

heerlijk dagje uit. we hadden Patrick, hij was vol kennis en was behulpzaam. we hadden voldoende tijd bij haltes en maakten ons bewust van toiletstops. Ik was een beetje gevallen en Patrick kwam regelmatig bij me langs. veel informatie gegeven over verschillende routes op de Giants Causeway, dus dit was nuttig. de pubstop voor eten was leuk en redelijk geprijsd en allemaal zelfgemaakt. Ik vind dat dit een redelijk geprijsde reis was en vol met informatie. een paar andere gasten voelde ik me een beetje onbeleefd, maar Partick was zeer professioneel

Zeer goed georganiseerde excursie met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De bus rijdt langs magische plekken en stopt op belangrijke punten (vooral voor GoT-fans!). Vertrek: 8.30 uur, terugkomst: 17.30 uur Voor mensen met een speciaal dieet is het beter om je picknick mee te nemen (let op: de picknicktafels staan buiten!).

the tour to belfast and along the coast was beautiful and recommended the black cab tour was impressive and should not be missed when visiting belfast special thanks to bus entertainer patrick and side kick and bus driver darren for the wonderful stories and the beautiful stops Kind Regards The Dutch friends

Was een leuke tour met guide Noel en chauffeur Robert. Eerder deze week al met deze touroperator de tour naar de cliffs of moher gedaan. Beide tours waren goed verzorgd, voldoende tijd bij alle stops. Deze tour was heel afwisselend met veel leuke dingen om te doen en zien. Zeker een aanrader!!