Belfast Wandeltours

Belfast Wandeltours: Onze meest aanbevolen

Belfast: politieke taxirit

1. Belfast: politieke taxirit

Na je ontmoeting met je gids, die ook een echte taxichauffeur is, leer je hoe deze persoonlijk betrokken was bij "The Troubles". Je ervaart vervolgens hoe deze tegenwoordig toegewijd is om op onbevooroordeelde manier over deze duistere periode te vertellen. Tijdens deze tour bezoek je onder andere Falls Road en Shankill Road, twee gemeenschappen die nog steeds gescheiden zijn door de "vredesmuren". Je ziet vele, veelzeggende politieke muurschilderingen en hoort verhalen over mensen die dit conflict beleefden. Je wordt op een door jouw gekozen datum en tijdstip opgehaald bij de Jurys Inn. Het maximum aantal deelnemers is 5, maar groepen kunnen ook uit 1-3 personen bestaan. Bekende mensen die deze tour in het verleden hebben ervaren zijn onder andere Anthony Bourdain, Vince Vaughn, George Negus en meer. Deze tour levert je een diep inzicht in het verleden en het heden. Je gids beantwoordt maar al te graag alle vragen die je over deze plek hebt. Je kunt vragen stellen over het bewogen verleden, veranderingen in de stad, of vragen waar je goed kunt eten of iets leuks kunt doen. Je gids is een echte taxichauffeur, die met grote betrokkenheid over de veranderende stad vertelt.

Politieke muurschilderingen en Peacewall

2. Politieke muurschilderingen en Peacewall

Met dit tourpakket krijgt u een persoonlijke rondleiding van uw gids over hoe het leven was als een tiener die in Belfast leefde in zijn moeilijke verleden. Hoor hoe de stad een hoek is omgedraaid en nu op zoek is naar een betere toekomst. Onderweg zijn er tal van mogelijkheden om foto's te maken en een kans om je naam te ondertekenen op de wereldberoemde peacewall, die de gemeenschappen van de stad al meer dan 45 jaar verdeelt. Bekijk de rauwe kant van de stad Belfast op deze tour. Je gids neemt je mee naar alle belangrijke gebieden in Belfast.

Belfast: 3-uur durende wandeling "The Troubles"

3. Belfast: 3-uur durende wandeling "The Troubles"

Je zoekt verder dan de boeken en verkent Belfast via het politieke conflict dat bekend staat als "The Troubles". Je wandelt door de straten aan beide zijden van de Peace Line met mannen en vrouwen die om op te komen voor hun overtuigingen tijd hebben doorgebracht in de gevangenissen van Noord-Ierland. Je luistert naar de verhalen van Republikeinse en loyalistische gemeenschappen over de gevolgen van het conflict, en je krijgt uitleg over de politieke muurschilderingen die de geschiedenis en cultuur van het gebied vanuit een uniek perspectief laten zien. Allereerst ontmoet je een Republikeinse ex-politieke gevangene voor een begeleide wandeling langs de beruchte Falls Road. Je ziet de zichtbare signalen van de gemeenschap die deel uit wil maken van een Ierse republiek. Vervolgens ga je door de elektronisch gestuurde poort naar het overwegend protestantse gedeelte van Shankill Road, waar je een loyalist ex-politieke gevangene ontmoet om de vastberadenheid van de lokale bevolking die deel wil blijven uitmaken van het Verenigd Koninkrijk te onderzoeken. Al meer dan 30 jaar hebben "The Troubles" een krachtige impact op de stad en haar inwoners. Slechts heel weinig mensen zijn niet beïnvloed door het geweld en iedereen heeft zijn eigen verhaal. Je onderzoekt de echte verhalen die niet in de geschiedenisboeken staan met degenen die er nauw bij betrokken zijn. Je verkent 's werelds grootste openlucht kunstgalerij terwijl je de vele muurschilderingen bekijkt en de gelegenheid krijgt om de vredesmuur te ondertekenen en je gedachten naast die van Bill Clinton en de Dalai Lama te laten.

Belfast: A History of Terror Walking Tour

4. Belfast: A History of Terror Walking Tour

Leer de turbulente 20e-eeuwse geschiedenis van Belfast op een bekroonde sightseeingtour. Bezoek 8 locaties in het stadscentrum waar enkele van de meest tragische gebeurtenissen van The Troubles plaatsvonden. Ontdek hoe het was om in de stad te wonen wanneer de dreiging van bommen altijd aanwezig was. Wandel door de zich ontwikkelende Cathedral Quarter, met St. Anne's Cathedral als kern, en hoor over het vredesproces en de regeneratie die sinds de staakt-het-vuren van de vroege jaren negentig in de stad heeft plaatsgevonden. Krijg een gevoel voor de echte geschiedenis van de stad en word teruggebracht in de tijd door middel van gedetailleerde verhalen. De gidsen behoren tot de meest deskundige conflicthistorici in Noord-Ierland en de rondleiding wordt als onbevooroordeeld, objectief en historisch accuraat beschouwd. Het is geschikt voor alle bezoekers, ongeacht hoeveel of weinig ze al weten van het onrustige verleden.

Belfast: interactieve zintuiglijke cocktailproeverij met 4 drankjes

5. Belfast: interactieve zintuiglijke cocktailproeverij met 4 drankjes

Ontdek waarom je houdt van wat je lekker vindt door middel van een reeks zintuiglijke experimenten en ongelooflijke cocktails die alleen de beste lokaal gedistilleerde dranken gebruiken. Geniet van een totale zintuiglijke cocktailervaring in een van de oudste gebouwen van Belfast met vier cocktails of mocktails. Doe wat bizarre experimenten, ontdek wat voor soort proever je bent en maak een reis door de audiovisuele wereld van de Inhibitor. Geniet vervolgens van cocktails op het dak die zijn gekozen door je emotionele geheugen en het zintuiglijke spectrum waardoor je de wereld ervaart. Deze ervaring is verdeeld over drie verdiepingen in een van de oudste gebouwen van Belfast en omvat vier cocktails.

Belfast: politieke muurschilderingen, straatkunst en vredespoort

6. Belfast: politieke muurschilderingen, straatkunst en vredespoort

Tijdens deze 2,5 uur durende wandeling ontdekt u enkele van de moderne straatkunst, van internationale straatartiesten, waar Belfast nu bekend om staat. Nadat je je gids hebt ontmoet, ga je naar het westen van de stad om enkele van de meer controversiële politieke muurschilderingen te bekijken. Luister hoe Noord-Ierland samenwerkt met de lokale bevolking om vrede te creëren. Je zult ook een project zien genaamd re-imaging murals, dat tot doel heeft straatkunst of muurschilderingen op te hangen die de lokale gemeenschappen willen delen met iedereen die voorbij komt. Je passeert dan het loyalistische Shankhill-gebied. En de naar de vredespoorten. En bekijk de Vredesmuur. Geniet van de internationale muur en politieke muurschilderingen op het nationalistische / republikeinse waterweggebied. Alvorens terug te dalen naar het stadscentrum, eindigend niet ver van het stadhuis.

Belfast: begeleide voedselwandeling met straatkunst en pubs

7. Belfast: begeleide voedselwandeling met straatkunst en pubs

Tijdens onze Secret Food Tour door Belfast geniet je van het beste eten in Noord-Ierland. Je tour begint voor het stadhuis van Belfast. Tijdens de tour dineer je met een vers bereid ontbijt met de lokale bevolking, ontspan je in historische pubs en geniet je van traditionele huisgemaakte Noord-Ierse gerechten. We laten je kennismaken met onze straatkunst die wereldwijd bekend is. Aan het einde van je tour heb je enkele van de heerlijkste gerechten van Noord-Ierland geproefd en heb je een beter begrip gekregen van de lokale cultuur en geschiedenis.

Belfast: eclectische stadswandeling door het centrum

8. Belfast: eclectische stadswandeling door het centrum

Deze eclectische rondleiding door het stadscentrum behandelt de geschiedenis, architectuur en mensen van Noord-Ierland. Als je het stadhuis verlaat, ontdek je enkele van de Belfast-gebouwen langs de weg die de stad zo'n prachtige en unieke ruimte maken. Hoor over de kleurrijke geschiedenis die dit deel van het eiland Ierland gedurende duizenden jaren heeft gevormd. Je zult ook horen over sommige beroemde mensen van Belfast en over dingen die hier zijn uitgevonden. Ga langs de rivier de Lagan en kijk uit naar de zee. Zie het gebied dat nu bekend staat als de Titanic Quarter en ontdek de Waterfront Hall. Loop langs de scheve toren van Belfast, gebouwd op het aanmeerpunt voor koningin Victoria tijdens haar eerste bezoek. Vervolgens fietst u door de geboorteplaats van Belfast naar St. Anne's Cathedral in het Cathedral Quarter. Het is in dit gebied dat je straatkunst en muurschilderingen kunt bekijken en hoort hoe Belfast en zijn mensen samenkomen om te verzoenen en een betere ruimte voor iedereen te bouwen, door zijn vele gratis festivals, creatieve organisaties en nieuwe industrieën. Je kunt dan de tour op St. Anne's Square afmaken.

Belfast Like a Local: privétour op maat

9. Belfast Like a Local: privétour op maat

Tijdens deze aangepaste tour door Belfast sla je de alledaagse historische rondleidingen over en ontdek je de stad door de ogen van een lokale inwoner. Ervaar een tour die de manier waarop je reist zal transformeren om het net zo te maken over de mensen die je ontmoet, als de plaatsen die je ziet. De lokale gidsen (Lokafyers) zijn gepassioneerd over hun stad en willen graag hun kennis en perspectief delen. Omdat Lokafyers niet af en toe professionele gidsen en rondleidingen zijn, bieden ze een ervaring die authentiek en persoonlijk is, zoals een vriend die je rondleidt in hun stad. Ontmoet waar je verblijft om vertrouwd te raken met de buurt, ontdek de beste plaatsen om te eten, de gemakkelijkste manieren om je te verplaatsen en de verborgen pareltjes die je misschien hebt gemist. Aan het einde van de tour voel je je comfortabel door de stad en ben je ervan overtuigd dat je over alle informatie beschikt die je nodig hebt om het meeste uit je verblijf te halen. Door middel van gesprekken met je Lokafyer, leer je over culturele verschillen, lokale evenementen en hoe het is om een echte local te zijn. Hoe meer u opmerkt, hoe beter, want deze tours worden op aanvraag georganiseerd en zijn volledig persoonlijk. Met deze ervaring zul je niet alleen door de stad gaan, je zult er deel van uitmaken.

Belfast: wandeltocht muziek, straatkunst en pubs

10. Belfast: wandeltocht muziek, straatkunst en pubs

Geniet van de perfecte introductie tot de stad Belfast tijdens deze deels street art-tour, deels kroegentocht. Kom meer te weten over de bewogen geschiedenis van de stad, vind de beste plekken voor een pint en verdiep je in het stadscentrum. Ontmoet je lokale gids op het St. Annes-plein en bekijk de beste restaurants, sculpturen en locaties met livemuziek op het plein. Vervolg uw wandeling door het stadscentrum en volg een route die is ontworpen om u straatkunst te laten zien, geschilderd door de internationale kunstenaars die elk jaar naar Belfast komen. Verken vervolgens de geboorteplaats van een nieuwe generatie muzikanten. Terwijl je door de smalle steegjes van de stad dwaalt, hoor je hoe de geschiedenis van de muziek, van het traditionele begin tot de rock-'n-roll, punk en moderne genres, veranderingen in Noord-Ierland heeft beïnvloed. Tijdens je tour passeer je de meest iconische pubs van de stad, waaronder The Crown Liquor Saloon, Robinsons en The Duke of York. Ontdek wat er zich in elk van hen afspeelt en wat de beste plekken zijn om te genieten van livemuziek bij uw drankje.

  • Rondleidingen
  • Privétours
16 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Belfast

Welke topattracties zijn een must-see in Belfast?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Belfast?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Giant's Causeway

Sitemap Belfast

Wil je alle activiteiten in Belfast ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Belfast

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.381 beoordelingen

Bijzonder geslaagd! Heel interessante rondleiding door twee mensen die alles hebben meegemaakt. Wel confronterend de getuigenissen. Je wordt geraakt door wat je ziet en hoort. Extremely interesting tour with two guides who have exprienced the troubles personnally. Touching!

Having both a republican as a loyalist as your guides, makes for an interesting afternoon in West Belfast. It makes you actually start to question how much you actually knew before joining the tour and the involvement of the British government in all of this.

Geweldige tour met een heel vriendelijke en goed geïnformeerde chauffeur/gids. Heel erg bijzonder om te zien en met name ook te horen van de gids. Michael (de chauffeur) is een absolute aanrader!

Een bijzondere wandeltocht, waar je van beide kanten hun verhaal hoort, hun pijn, hun haat en hun leven. Dat dit nog in een westers land kan.

Het was een indrukwekkende tocht. Geschiedenis maar ook nog aanwezig. Prima verteld zonder op smuk. De moeite waard