Kies data

Belfast Wandeltours

Belfast Wandeltours: Onze meest aanbevolen

Belfast: politieke taxirit

1. Belfast: politieke taxirit

Na je ontmoeting met je gids, die ook een echte taxichauffeur is, leer je hoe deze persoonlijk betrokken was bij "The Troubles". Je ervaart vervolgens hoe deze tegenwoordig toegewijd is om op onbevooroordeelde manier over deze duistere periode te vertellen. Tijdens deze tour bezoek je onder andere Falls Road en Shankill Road, twee gemeenschappen die nog steeds gescheiden zijn door de "vredesmuren". Je ziet vele, veelzeggende politieke muurschilderingen en hoort verhalen over mensen die dit conflict beleefden. Je wordt op een door jouw gekozen datum en tijdstip opgehaald bij de Jurys Inn. Het maximum aantal deelnemers is 5, maar groepen kunnen ook uit 1-3 personen bestaan. Bekende mensen die deze tour in het verleden hebben ervaren zijn onder andere Anthony Bourdain, Vince Vaughn, George Negus en meer. Deze tour levert je een diep inzicht in het verleden en het heden. Je gids beantwoordt maar al te graag alle vragen die je over deze plek hebt. Je kunt vragen stellen over het bewogen verleden, veranderingen in de stad, of vragen waar je goed kunt eten of iets leuks kunt doen. Je gids is een echte taxichauffeur, die met grote betrokkenheid over de veranderende stad vertelt.

Politieke Muurschilderingen en Vredesmuur

2. Politieke Muurschilderingen en Vredesmuur

Met dit rondreispakket krijg je een persoonlijke rondleiding van je gids over hoe het leven was als tiener in Belfast tijdens zijn roerige verleden. Hoor hoe de stad een hoek is omgeslagen en nu uitkijkt naar een betere toekomst. Onderweg zijn er tal van mogelijkheden om foto's te maken en een kans om je naam te ondertekenen op de wereldberoemde vredesmuur, die de gemeenschappen van de stad al meer dan 45 jaar verdeelt. Bekijk de rauwe kant van de stad Belfast tijdens deze tour. Je gids neemt je mee naar alle belangrijke gebieden in Belfast.

Belfast: 3-uur durende wandeling "The Troubles"

3. Belfast: 3-uur durende wandeling "The Troubles"

Je zoekt verder dan de boeken en verkent Belfast via het politieke conflict dat bekend staat als "The Troubles". Je wandelt door de straten aan beide zijden van de Peace Line met mannen en vrouwen die om op te komen voor hun overtuigingen tijd hebben doorgebracht in de gevangenissen van Noord-Ierland. Je luistert naar de verhalen van Republikeinse en loyalistische gemeenschappen over de gevolgen van het conflict, en je krijgt uitleg over de politieke muurschilderingen die de geschiedenis en cultuur van het gebied vanuit een uniek perspectief laten zien. Allereerst ontmoet je een Republikeinse ex-politieke gevangene voor een begeleide wandeling langs de beruchte Falls Road. Je ziet de zichtbare signalen van de gemeenschap die deel uit wil maken van een Ierse republiek. Vervolgens ga je door de elektronisch gestuurde poort naar het overwegend protestantse gedeelte van Shankill Road, waar je een loyalist ex-politieke gevangene ontmoet om de vastberadenheid van de lokale bevolking die deel wil blijven uitmaken van het Verenigd Koninkrijk te onderzoeken. Al meer dan 30 jaar hebben "The Troubles" een krachtige impact op de stad en haar inwoners. Slechts heel weinig mensen zijn niet beïnvloed door het geweld en iedereen heeft zijn eigen verhaal. Je onderzoekt de echte verhalen die niet in de geschiedenisboeken staan met degenen die er nauw bij betrokken zijn. Je verkent 's werelds grootste openlucht kunstgalerij terwijl je de vele muurschilderingen bekijkt en de gelegenheid krijgt om de vredesmuur te ondertekenen en je gedachten naast die van Bill Clinton en de Dalai Lama te laten.

Belfast: wandeltocht over een geschiedenis van terreur

4. Belfast: wandeltocht over een geschiedenis van terreur

Kom meer te weten over de turbulente 20e-eeuwse geschiedenis van Belfast tijdens een bekroonde sightseeingtour. Bezoek 8 locaties in het stadscentrum waar enkele van de meest tragische gebeurtenissen van The Troubles plaatsvonden. Leer hoe het was om in de stad te leven toen de dreiging van bommen altijd aanwezig was. Loop door de zich ontwikkelende Cathedral Quarter, met de St. Anne's Cathedral in het hart, en hoor over het vredesproces en de regeneratie die in de stad heeft plaatsgevonden sinds het staakt-het-vuren van begin jaren negentig. Krijg een gevoel voor de echte geschiedenis van de stad en ga terug in de tijd door de gedetailleerde verhalen van uw lokale deskundige gids. Geboren in de jaren dat de Troubles begonnen, verweven ze hun eigen verhalen en ervaringen in hun tournee en brengen ze de geschiedenis tot leven. Uw gidsen behoren tot de meest deskundige conflicthistorici in Noord-Ierland en de tour wordt erkend als onbevooroordeeld, objectief en historisch accuraat. Het is geschikt voor alle bezoekers, ongeacht hoeveel of weinig ze al weten van het bewogen verleden.

Belfast: wandeltocht muziek, straatkunst en pubs

5. Belfast: wandeltocht muziek, straatkunst en pubs

Geniet van de perfecte introductie tot de stad Belfast tijdens deze deels street art-tour, deels kroegentocht. Kom meer te weten over de bewogen geschiedenis van de stad, vind de beste plekken voor een pint en verdiep je in het stadscentrum. Ontmoet je lokale gids op het St. Annes-plein en bekijk de beste restaurants, sculpturen en locaties met livemuziek op het plein. Vervolg uw wandeling door het stadscentrum en volg een route die is ontworpen om u straatkunst te laten zien, geschilderd door de internationale kunstenaars die elk jaar naar Belfast komen. Verken vervolgens de geboorteplaats van een nieuwe generatie muzikanten. Terwijl je door de smalle steegjes van de stad dwaalt, hoor je hoe de geschiedenis van de muziek, van het traditionele begin tot de rock-'n-roll, punk en moderne genres, veranderingen in Noord-Ierland heeft beïnvloed. Tijdens je tour passeer je de meest iconische pubs van de stad, waaronder The Crown Liquor Saloon, Robinsons en The Duke of York. Ontdek wat er zich in elk van hen afspeelt en wat de beste plekken zijn om te genieten van livemuziek bij uw drankje.

Belfast: begeleide voedselwandeling met straatkunst en pubs

6. Belfast: begeleide voedselwandeling met straatkunst en pubs

Tijdens onze Secret Food Tour door Belfast geniet je van het beste eten in Noord-Ierland. Je tour begint voor het stadhuis van Belfast. Tijdens de tour dineer je met een vers bereid ontbijt met de lokale bevolking, ontspan je in historische pubs en geniet je van traditionele huisgemaakte Noord-Ierse gerechten. We laten je kennismaken met onze straatkunst die wereldwijd bekend is. Aan het einde van je tour heb je enkele van de heerlijkste gerechten van Noord-Ierland geproefd en heb je een beter begrip gekregen van de lokale cultuur en geschiedenis.

Belfast: politieke muurschilderingen, straatkunst en Peace Gate

7. Belfast: politieke muurschilderingen, straatkunst en Peace Gate

Tijdens deze 2,5 uur durende wandeling ontdek je een deel van de moderne straatkunst, gemaakt door internationale straatartiesten, waar Belfast nu bekend om staat. Nadat je je gids hebt ontmoet, ga je naar het westen van de stad om enkele van de meer controversiële politieke muurschilderingen te bekijken. Hoor hoe Noord-Ierland samenwerkt met de lokale bevolking om vrede te creëren. Je ziet ook een project genaamd re-imaging murals, dat tot doel heeft straatkunst of muurschilderingen op te hangen die de lokale gemeenschappen willen delen met alle voorbijgangers. Je komt dan door het loyalistische Shankhill-gebied. En de vredespoorten. En bekijk de Vredesmuur. Geniet van de internationale muur en politieke muurschilderingen op het gebied van de nationalistische / republikeinse watervallen. Alvorens weer af te dalen naar het stadscentrum en niet ver van het stadhuis te eindigen.

Van Belfast: Giants Causeway privérondleiding van een hele dag

8. Van Belfast: Giants Causeway privérondleiding van een hele dag

De Giants causeway is de enige UNESCO-werelderfgoedlocatie in Noord-Ierland. Gelegen aan de prachtige noordkust in een gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid met adembenemende uitzichten, is dit een must voor iedereen die naar ons prachtige land reist. De Giants Causeway, vaak het achtste wereldwonder genoemd, is een magische, mythische en mysterieuze plek om te bezoeken. Bestaat uit meer dan 40 duizend veelhoekige kolommen. Deze stenen zijn meer dan 60 miljoen jaar geleden gemaakt. Was het vulkanische activiteit of een geschil tussen twee reuzen? Laat ons u daarheen brengen en u kunt zelf beslissen wanneer u het uit de eerste hand ziet. Reis comfortabel in uw eigen privévoertuig, samen met een professionele lokale gids en geniet van wat Ierse craic (plezier) zonder extra kosten !! Routebeschrijving: Regel de ophaaltijd en locatie. Reis naar de Giants causeway en bewonder het adembenemende landschap van de Ierse noordkust. Bezoek veel interessante gebieden, bijvoorbeeld: Carrick-a-Rede touwbrug (alleen uitkijkpunt) Ballintoy haven De Giants causeway Kasteel van Dunluce Bushmills-distilleerderij (optioneel) Donkere heggen Het bovenstaande reisschema is een sjabloon en kan op verzoek worden aangepast. De Giants Causeway-tour is een avontuur van de hele dag dat ongeveer 8 uur duurt, hoewel dit in bepaalde omstandigheden kan veranderen, bijvoorbeeld het schema van cruiseschepen, enz.

Belfast: eclectische stadswandeling door het centrum

9. Belfast: eclectische stadswandeling door het centrum

Deze eclectische rondleiding door het stadscentrum behandelt de geschiedenis, architectuur en mensen van Noord-Ierland. Als je het stadhuis verlaat, ontdek je enkele van de Belfast-gebouwen langs de weg die de stad zo'n prachtige en unieke ruimte maken. Hoor over de kleurrijke geschiedenis die dit deel van het eiland Ierland gedurende duizenden jaren heeft gevormd. Je zult ook horen over sommige beroemde mensen van Belfast en over dingen die hier zijn uitgevonden. Ga langs de rivier de Lagan en kijk uit naar de zee. Zie het gebied dat nu bekend staat als de Titanic Quarter en ontdek de Waterfront Hall. Loop langs de scheve toren van Belfast, gebouwd op het aanmeerpunt voor koningin Victoria tijdens haar eerste bezoek. Vervolgens fietst u door de geboorteplaats van Belfast naar St. Anne's Cathedral in het Cathedral Quarter. Het is in dit gebied dat je straatkunst en muurschilderingen kunt bekijken en hoort hoe Belfast en zijn mensen samenkomen om te verzoenen en een betere ruimte voor iedereen te bouwen, door zijn vele gratis festivals, creatieve organisaties en nieuwe industrieën. Je kunt dan de tour op St. Anne's Square afmaken.

Troubles Tour: Muren en bruggen

10. Troubles Tour: Muren en bruggen

Bij het Meeting Point ontvang je je Luisterset. Je bezoekt het stadhuis van Belfast voordat je naar de Peace Walls loopt, een reis van ongeveer 20 minuten. Onderweg, terwijl je langs scènes van het recente, onrustige verleden loopt, krijg je een gedetailleerd, objectief commentaar over de geschiedenis en achtergrond van de 'Troubles'. Bij de International Wall heb je tijd voor foto's van de beroemde muurschilderingen van Belfast. Daarna loop je door de veiligheidspoorten naar de 'Peace Walls' van Belfast. Er is voldoende tijd voor vragen. Na de 'Peace Walls' loop je terug naar Belfast City Centre. Je ziet St Anne's Cathedral en beweegt je door de levendige Cathedral Quarter die vol zit met cafés, bars, muziek en moderne muurschilderingen. Je dwaalt door de beroemde Entries en leert over het verzet van Belfast tegen de slavenhandel en het is een radicaal verleden. Je loopt richting High Street, waar je de Albert Clock ziet voordat je een historische kerk bezoekt. Van de buitenkant lijkt het niet imposant, maar als je naar binnen stapt, stap je 240 jaar terug in de tijd, naar een andere tijd waarin de kerk centraal stond in de Ierse geschiedenis. De tour eindigt in het zicht van het stadhuis van Belfast. Aan het einde van de tour heb je het meest volledige begrip van Belfast. Belfast is een stad van contrasten en de tour weerspiegelt dat. U wordt vermaakt, betrokken en geïnformeerd.

18 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Belfast

Welke topattracties zijn een must-see in Belfast?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Belfast?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Giant's Causeway

Belfast: wat zijn de beste deals en kortingen op activiteiten?

Overzicht activiteiten in Belfast

Wil je alle activiteiten in Belfast ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Belfast

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.381 beoordelingen

Bijzonder geslaagd! Heel interessante rondleiding door twee mensen die alles hebben meegemaakt. Wel confronterend de getuigenissen. Je wordt geraakt door wat je ziet en hoort. Extremely interesting tour with two guides who have exprienced the troubles personnally. Touching!

Having both a republican as a loyalist as your guides, makes for an interesting afternoon in West Belfast. It makes you actually start to question how much you actually knew before joining the tour and the involvement of the British government in all of this.

Geweldige tour met een heel vriendelijke en goed geïnformeerde chauffeur/gids. Heel erg bijzonder om te zien en met name ook te horen van de gids. Michael (de chauffeur) is een absolute aanrader!

Een bijzondere wandeltocht, waar je van beide kanten hun verhaal hoort, hun pijn, hun haat en hun leven. Dat dit nog in een westers land kan.

Het was een indrukwekkende tocht. Geschiedenis maar ook nog aanwezig. Prima verteld zonder op smuk. De moeite waard