Kies data

Belfort, Brugge

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Andere belevingen
  • Meerdaagse tours
14 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Belfort, Brugge: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Brugge: zelfgeleide mobiele speurtocht en wandeltocht

1. Brugge: zelfgeleide mobiele speurtocht en wandeltocht

Leer Brugge in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling op je telefoon. Ontcijfer raadsels, ga de interactie aan met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten. Na het downloaden van de speurtocht op je mobieltje (via een link en inloggegevens ontvangen bij de boeking), gebruik je de app en ingebouwde kaarten om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Brugge te voet te bereiken. Bij elke halte kom je meer te weten over de attractie en los je een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeelding, observatie en teamgeest om de juiste code te ontcijferen en de volgende bestemming van de tocht te onthullen. Terwijl je door de stad wandelt, kun je het spel op elk moment onderbreken om te pauzeren, de perfecte foto's te maken, te lunchen of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag.

Vanuit Amsterdam: dagtocht naar Brugge

2. Vanuit Amsterdam: dagtocht naar Brugge

Ga op een dagje uit naar Brugge vanuit Amsterdam en ontdek het werelderfgoed. Bekijk het romantische Lake of Love, loop rond het Burgplein en geniet van wat vrije tijd om de Belgische bieren te proeven. Begint met een vertrek vanuit het centrum van Amsterdam voor de 260 kilometer lange rit naar Venetië in het noorden. Leer van je gids alles over het historische centrum van Brugge en waarom het op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Begin uw reis met een inleiding tot de geschiedenis van België en Brugge door uw Spaanssprekende gids. Bekijk het meer van de liefde en het Begijnhof, gesticht in 1245. Bezoek het historische stadscentrum, leer meer over de wereldberoemde bieren van België en bekijk de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Bewonder een van de meest charmante gebieden, rond het Dyver-kanaal. Vervolg je wandeling naar het Walplein, de Stoofstraat, het Gruuthusepaleis, het Burgplein met zijn gotische stadhuis, de Basiliek van het Heilig Bloed en de Grote Markt met het Belfort. De tocht eindigt op de Grote Markt, in hartje Brugge. Uw gids zal al uw vragen beantwoorden en plaatsen aanbevelen voor de lunch buiten de toeristische gebieden. Je hebt 3 uur vrije tijd om te eten, de stad te verkennen, heerlijke chocolaatjes te proeven en de beroemde kantwinkels te bezoeken. Verlaat Brugge met plezier en geniet van een dagje uit dat je niet snel zult vergeten. Leun achterover en ontspan terwijl je terugkeert naar Amsterdam, waar de tour eindigt.

Vanuit Amsterdam: dagtocht naar Brugge in het Spaans of Engels

3. Vanuit Amsterdam: dagtocht naar Brugge in het Spaans of Engels

Vanuit Amsterdam ga je met de bus naar Brugge. Tijdens de tour maak je kennis met de geschiedenis van België en steden in de buurt van de route zoals Utrecht en Breda, beide verbonden met de Spaanse geschiedenis. Deze reis duurt ongeveer 3 uur en 15 minuten. De stad Brugge dankt haar naam aan de verschillende bruggen die je er in terugvindt. Het werd uitgeroepen tot werelderfgoedstad in 2000 en staat ook bekend als het Venetië van het noorden. Het heeft ook een groot middeleeuws architectonisch erfgoed, waarvan u kunt genieten terwijl u door de stad loopt. Zodra u de Belgische stad Brugge bereikt, volgt u een rondleiding van 1,5 uur en bezoekt u de meest aantrekkelijke en interessante plekken van deze stad. De begeleide wandeling in Brugge begint aan het Minnewater of Lake of Love. Bekijk tijdens de rondleiding belangrijke plaatsen in de stad, zoals het Marktplein dat wordt gedomineerd door het Belfort, het Brugplein en het stadhuis, de Onze-Lieve-Vrouwekerk waar je een van de meesterwerken van Michelangelo kunt bewonderen: "De Madonna van Brugge", de Kathedraal van San Salvador en onder andere het oude Beaterio. Aan het einde van de rondleiding geeft de gids een ophaalpunt en tijd aan om terug te keren naar de bus, na vrije tijd in de stad. Heb dan vrije tijd om te eten, een wandeling te maken, te winkelen of om Brugge zelf verder te ontdekken. Later keert u terug naar het startpunt van deze excursie, de Nederlandse hoofdstad van Amsterdam.

Brugge: 2-uur durende privéwandeltour

4. Brugge: 2-uur durende privéwandeltour

Je wordt welkom geheten door de gids op een centrale locatie in Brugge voor je privétour, geprijsd voor maximaal 20 personen. Gedurende de 2-uur durende tour van het historische centrum die op de Werelderfgoedlijst staat, zie je de meest belangrijke attracties van de stad. De volgende beschrijving is een voorbeeld, vertrekkend vanaf het Zandplein, bij de concerthal: Volg de belangrijkste winkelstraat in de richting van het marktplein. Onderweg bezoek je de Sint-Salvatorskathedraal. Bezoek het marktplein met de imposante 83-meter hoge klokkentoren en ga door naar het Jan van Eyckplein, eens het centrum van de Hanzestad Brugge. Van de 13e tot 15e eeuw was dit gebied het economische en financiële hart van Vlaanderen. Bekijk de indrukwekkende huizen die herinneren aan de tijd dat Brugge een leidende rol speelde als commercieel centrum. Je komt langs het stadstheater, de Saaihalle (1399), Huis ter Beurze (de eerste beurs) en het tolhuis. Iets verderop kom je bij de Burg, een van de charmantste pleinen in de stad. Bekijk de prachtige gotische stadshal, Basiliek van het Heilig Bloed en de Vrijheid van Brugge, eens de rechtbank van de stad en vandaag de gemeentelijke archieven. Loop over de vismarkt, het leerlooiersplein en de erg pittoreske Dijver. Ga langs Onze-Lieve-Vrouwekerk en iets verderop maak je een korte stop bij het Oud Sint-Janshospitaal (een van de oudste bewaarde ziekenhuisgebouwen in Europa). De wandeling eindigt bij het Minnewater en het Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaerde.

Brugge: Belgische bierervaring

5. Brugge: Belgische bierervaring

Ga te voet op weg voor een bierproeverij en leer de geheimen van het bierbrouwproces kennen. Leer onderscheid te maken tussen een ale, pils, triple en een historisch middeleeuws bier genaamd Lambic. Ontdek wat voor bier België beroemd is en de beste chocolaterie van de stad. Ga verder naar andere levendige biertrefpunten, waaronder enkele verborgen juweeltjes die geliefd zijn bij en alleen bekend zijn bij de lokale bevolking. Proef een selectie van traditionele bieren en ambachtelijke bieren, een gedurfde mix van moutige, hoppige, fruitige, roodachtige en kruidige bieren tot zure en drievoudige variëteiten. Trappisten- of Lambiekbieren kunnen verrassend zijn wanneer ze worden gecombineerd met wat chocolade of andere lokale delicatessen om te genieten van de volledige Belgische bier- en eetervaring. Last but not least, ontdek de geheime varianten van een ambachtelijke brouwer en proef meer heerlijke Belgische bieren.

Brugge: fietstocht door de oude stad en de Sint-Annawijk

6. Brugge: fietstocht door de oude stad en de Sint-Annawijk

Zie meer van Brugge met een fietstocht langs de hoogtepunten van het historische centrum en de windmolens en grachten in de Sint-Annawijk. Stop om een foto te maken van het kasteel bij het Minnewatermeer. Ontmoet je lokale gids en kies een fiets die bij je past. Rijd langs het torenhoge Belfort van Brugge en het middeleeuwse Gruuthusepaleis. Pauzeer om het uitzicht op een kasteel van rode baksteen bij het Minnewater-meer te bewonderen. Fiets langs windmolens die bovenop de stadsmuren zijn gebouwd. Ga naar de vier overgebleven middeleeuwse stadspoorten in de stad om een idee te krijgen van hoe de oude stadsversterkingen eruit zagen. Ga verder naar de tuinwijk van St. Anna. Fiets langs de oude haven om te genieten van het uitzicht op woonboten. Ruik het brood als je langs een oude bakkerij loopt. Bekijk lokale straatkunst en een kleurrijke muurschildering.

Brugge: privéwandeltocht van 2,5 uur

7. Brugge: privéwandeltocht van 2,5 uur

Ontdek Brugge, een groeiende toeristenbestemming in België, bekend om zijn prachtige, middeleeuwse stadscentrum dat nog altijd intact is. Deze tour wordt aangepast aan je interesses en wensen. Bepaal zelf wanneer je te voet wilt gaan en wanneer je de bus of auto wilt nemen. Met een overvloed aan musea in Brugge, zal je gids je de beste musea en favoriete restaurants aanbevelen. Bekijk de oude gevels weerspiegelen in de grachten en die Brugge hun charme geven. Ontdek waarom het hele stadscentrum op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder de prachtige gebouwen en statige kerken. Wandel langs de grachten en door  pittoreske steegjes. Geniet van een rondvaart door de grachten, en ontspan terwijl je bezienswaardigheden voorbij ziet komen. Koop zelf je lunch en maak een rondvaart tijdens de pauze.  Zie het Minnewater, het Begijnhof en het Walplein met brouwerij De Halve Maan. Bezoek het St. John's Ziekenhuis met meesterwerken van Hans Memling. Ontdek de Onze-Lieve-Vrouwekerk met de Madonna van Michelangelo, het Gruuthusemuseum en de Dijver, waaraan het Groeningemuseum ligt. Bezoek het Huidenvettersplein, de vismarkt en het Bargeplein met het stadhuis, en bekijk het marktplein met het Belfort, de Lakenhalle, het voormalige postkantoor en de oude gildehuizen.

Brussel: Small Group Discovery Tour of Bruges

8. Brussel: Small Group Discovery Tour of Bruges

Bezoek de betoverende stad Brugge met zijn historische stadscentrum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO werd genoemd. Ontspan vanuit Brussel aan boord van een comfortabele coach en leer meer over de geschiedenis van de stad vanuit je deskundige gids. In Brugge neemt je gids je eerst mee naar het Begijnhof, ooit een gemeenschap van leken religieuze vrouwen. Vervolg de tour door Brugge om de kapel en het ziekenhuis van Sint-Jan te zien. Geniet van een uitgebreide rondleiding door de Onze-Lieve-Vrouwekerk, waar u de graven van de hertogen van Bourgondië, de Madonna van Michelangelo en schilderijen van Caravaggio zult ontdekken. Wandel vervolgens door de stad en ontdek de andere hoogtepunten, waaronder het Museum van de Vlaamse Primitieven, de Belforttoren op het marktplein, het Burgplein met het stadhuis en de bovenste en onderste basiliek van het Heilig Bloed. Vervolgens is het tijd om het beroemde Belgische bier te leren kennen tijdens een korte bierproeverij gevolgd door een optionele vaste lunch. Je gids geeft je ook advies over extra plaatsen om te bezoeken in je vrije tijd. Geniet ten slotte van een aangename boottocht over de smalle grachten van Brugge.

Brussel: privétrip naar Brugge & foodtour met 6 proeverijen

9. Brussel: privétrip naar Brugge & foodtour met 6 proeverijen

Geniet van authentieke en heerlijke proeverijen tijdens deze gepersonaliseerde culinaire tour in Brugge met een lokale gids. Ga naar de Markt, het middeleeuwse hart van de stad met schilderachtige terrasjes onder het toeziend oog van het Belfort, het beroemdste belfort van België. Begin uw voedselreis door uw eetlust op te wekken in een no-nonsense pub of bar voor een drankje en een paar hapjes zoals kaas, olijven, salami en gehaktballen. Ga verder naar een al lang bestaand plaatselijk café of bistro voor een traditionele Vlaamse keuken - kies uit stevige, op bier gebaseerde Vlaamse stoofpot of taart, bouillabaisse en vol-au-vents. Neem een pauze voor je volgende ronde, wandel door de geplaveide middeleeuwse straatjes van het stadscentrum en ga wat sightseeing doen met Belgische frites voor onderweg (tweemaal gekookte, dik gesneden friet). Sluit af met een zoete noot met zoete, stroperige, luchtige Belgische wafels en een chocoladeproeverij bij een lokale chocolatier. Al deze verrukkelijke proeverijen zijn inbegrepen in de prijs van de tour, dus u hoeft alleen nog maar te genieten van het beste eten dat Brugge te bieden heeft!

Brussel: dagtocht naar Brugge & wandeling van 4 uur met gids

10. Brussel: dagtocht naar Brugge & wandeling van 4 uur met gids

Ontdek een van Europa's best bewaarde middeleeuwse steden tijdens een dagtocht naar Brugge vanuit Brussel en verken de hoofdstad van Vlaanderen tijdens een 4-uur durende wandeling. Bij aankomst wandel je door de romantische geplaveide straatjes van het historische centrum van Brugge. Zo zie je de middeleeuwse architectuur en grachten, door UNESCO tot Werelderfgoed benoemd, in al hun glorie. De gids neemt je mee naar verborgen plekken die alleen bij de lokale bevolking bekend zijn, en vertelt waarom Brugge in de Middeleeuwen een belangrijke stad voor westerse handel en kunst was. De wandeling begint bij de Sint-Salvatorskathedraal, vervolgens ga je naar de Grote Markt met de Belfort van Brugge, een belangrijke plek voor de handelsgeschiedenis van de stad. Maak kennis met legendarische personen, zoals Jan van Eyck en Hans Memling, die voor een revolutie zorgden in de Renaissancekunst in Vlaanderen. Ontdek het Huis Ter Beurze, de eerste aandelenbeurs van Europa. Aan het eind van de wandeling geniet je van wat vrije tijd voor een drankje in een café of bar. Daarna ga je met de gids met de trein terug naar Brussel, waar je op tijd aankomt om 's avonds nog ergens wat te gaan eten.

Sitemap Belfort, Brugge

Wil je alle activiteiten in Belfort, Brugge ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Belfort, Brugge

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 869 beoordelingen

De waarheid is dat het eenvoudig maar vermakelijk is, we beschouwen het als een gids om de historische bezienswaardigheden te kennen en niet zozeer voor het spel als zodanig. Voor de prijs die u betaalt, is het de moeite waard, de applicatie is gemakkelijk te gebruiken.

Deze game is een geweldige manier om nieuwe steden te verkennen. Dankzij het spel moet je aandacht besteden aan details die waarschijnlijk onopgemerkt blijven. Zeker het proberen waard.

Gestructureerde wandeling door de stad, simpele vragen maar je kijkt anders naar details dan wanneer je de tour alleen doet. De verbinding met Google Maps is ook erg handig

Fantastische manier om de bezienswaardigheden op uw gemak te bekijken. Uitstekend geschikt voor reizen met kinderen en het zien van een nieuwe stad. Raadsels waren leuk.

Heel fijn. Makkelijk op te lossen puzzels. Spel dat ons anekdotes leert, maar dat een beetje duur blijft.