Belfort, Brugge

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Belfort, Brugge: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Brugge: 2-uur durende privéwandeltour

1. Brugge: 2-uur durende privéwandeltour

Je wordt welkom geheten door de gids op een centrale locatie in Brugge voor je privétour, geprijsd voor maximaal 20 personen. Gedurende de 2-uur durende tour van het historische centrum die op de Werelderfgoedlijst staat, zie je de meest belangrijke attracties van de stad. De volgende beschrijving is een voorbeeld, vertrekkend vanaf het Zandplein, bij de concerthal: Volg de belangrijkste winkelstraat in de richting van het marktplein. Onderweg bezoek je de Sint-Salvatorskathedraal. Bezoek het marktplein met de imposante 83-meter hoge klokkentoren en ga door naar het Jan van Eyckplein, eens het centrum van de Hanzestad Brugge. Van de 13e tot 15e eeuw was dit gebied het economische en financiële hart van Vlaanderen. Bekijk de indrukwekkende huizen die herinneren aan de tijd dat Brugge een leidende rol speelde als commercieel centrum. Je komt langs het stadstheater, de Saaihalle (1399), Huis ter Beurze (de eerste beurs) en het tolhuis. Iets verderop kom je bij de Burg, een van de charmantste pleinen in de stad. Bekijk de prachtige gotische stadshal, Basiliek van het Heilig Bloed en de Vrijheid van Brugge, eens de rechtbank van de stad en vandaag de gemeentelijke archieven. Loop over de vismarkt, het leerlooiersplein en de erg pittoreske Dijver. Ga langs Onze-Lieve-Vrouwekerk en iets verderop maak je een korte stop bij het Oud Sint-Janshospitaal (een van de oudste bewaarde ziekenhuisgebouwen in Europa). De wandeling eindigt bij het Minnewater en het Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaerde.

...
Brugge: zelfgeleide mobiele speurtocht en wandeltocht

2. Brugge: zelfgeleide mobiele speurtocht en wandeltocht

Leer Brugge in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling op je telefoon. Ontcijfer raadsels, ga de interactie aan met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten. Na het downloaden van de speurtocht op je mobieltje (via een link en inloggegevens ontvangen bij de boeking), gebruik je de app en ingebouwde kaarten om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Brugge te voet te bereiken. Bij elke halte kom je meer te weten over de attractie en los je een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeelding, observatie en teamgeest om de juiste code te ontcijferen en de volgende bestemming van de tocht te onthullen. Terwijl je door de stad wandelt, kun je het spel op elk moment onderbreken om te pauzeren, de perfecte foto's te maken, te lunchen of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag.

...
Brugge: Belgian Beer Tour

3. Brugge: Belgian Beer Tour

Ga te voet op uw bierproeverijtour en leer de geheimen van het bierbrouwproces kennen. Leer onderscheid te maken tussen een ale, pils, triple en een historisch middeleeuws bier genaamd Lambic. Ontdek wat voor bier België beroemd is en de beste chocolaterie van de stad. Ga verder naar andere levendige biertrefpunten, waaronder enkele verborgen juweeltjes die geliefd zijn bij en alleen bekend zijn bij de lokale bevolking. Proef een selectie van traditionele bieren en ambachtelijke brouwsels, een gedurfde mix van moutige, hoppige, fruitige, roodachtige en kruidige bieren tot zure en drievoudige variëteiten. Trappisten- of Lambiekbieren kunnen verrassend zijn wanneer ze worden gecombineerd met wat chocolade of andere lokale delicatessen om te genieten van de volledige Belgische bier- en eetervaring. Last but not least, ontdek de geheime varianten van een ambachtelijke brouwer en proef nog meer heerlijke Belgische bieren.

...
Vanuit Amsterdam: dagtocht naar Brugge in het Spaans of Engels

4. Vanuit Amsterdam: dagtocht naar Brugge in het Spaans of Engels

Vanuit Amsterdam ga je met de bus naar Brugge. Tijdens de tour maak je kennis met de geschiedenis van België en steden in de buurt van de route zoals Utrecht en Breda, beide verbonden met de Spaanse geschiedenis. Deze reis duurt ongeveer 3 uur en 15 minuten. De stad Brugge dankt haar naam aan de verschillende bruggen die je er in terugvindt. Het werd uitgeroepen tot werelderfgoedstad in 2000 en staat ook bekend als het Venetië van het noorden. Het heeft ook een groot middeleeuws architectonisch erfgoed, waarvan u kunt genieten terwijl u door de stad loopt. Zodra u de Belgische stad Brugge bereikt, volgt u een rondleiding van 1,5 uur en bezoekt u de meest aantrekkelijke en interessante plekken van deze stad. De begeleide wandeling in Brugge begint aan het Minnewater of Lake of Love. Bekijk tijdens de rondleiding belangrijke plaatsen in de stad, zoals het Marktplein dat wordt gedomineerd door het Belfort, het Brugplein en het stadhuis, de Onze-Lieve-Vrouwekerk waar je een van de meesterwerken van Michelangelo kunt bewonderen: "De Madonna van Brugge", de Kathedraal van San Salvador en onder andere het oude Beaterio. Aan het einde van de rondleiding geeft de gids een ophaalpunt en tijd aan om terug te keren naar de bus, na vrije tijd in de stad. Heb dan vrije tijd om te eten, een wandeling te maken, te winkelen of om Brugge zelf verder te ontdekken. Later keert u terug naar het startpunt van deze excursie, de Nederlandse hoofdstad van Amsterdam.

...
Brugge: fietstocht door de oude stad en de Sint-Annawijk

5. Brugge: fietstocht door de oude stad en de Sint-Annawijk

Zie meer van Brugge met een fietstocht langs de hoogtepunten van het historische centrum en de windmolens en grachten in de Sint-Annawijk. Stop om een foto te maken van het kasteel bij het Minnewatermeer. Ontmoet je lokale gids en kies een fiets die bij je past. Rijd langs het torenhoge Belfort van Brugge en het middeleeuwse Gruuthusepaleis. Pauzeer om het uitzicht op een kasteel van rode baksteen bij het Minnewater-meer te bewonderen. Fiets langs windmolens die bovenop de stadsmuren zijn gebouwd. Ga naar de vier overgebleven middeleeuwse stadspoorten in de stad om een idee te krijgen van hoe de oude stadsversterkingen eruit zagen. Ga verder naar de tuinwijk van St. Anna. Fiets langs de oude haven om te genieten van het uitzicht op woonboten. Ruik het brood als je langs een oude bakkerij loopt. Bekijk lokale straatkunst en een kleurrijke muurschildering.

...
Brussel: dagtocht naar Brugge & wandeling van 4 uur met gids

6. Brussel: dagtocht naar Brugge & wandeling van 4 uur met gids

Ontdek een van Europa's best bewaarde middeleeuwse steden tijdens een dagtocht naar Brugge vanuit Brussel en verken de hoofdstad van Vlaanderen tijdens een 4-uur durende wandeling. Bij aankomst wandel je door de romantische geplaveide straatjes van het historische centrum van Brugge. Zo zie je de middeleeuwse architectuur en grachten, door UNESCO tot Werelderfgoed benoemd, in al hun glorie. De gids neemt je mee naar verborgen plekken die alleen bij de lokale bevolking bekend zijn, en vertelt waarom Brugge in de Middeleeuwen een belangrijke stad voor westerse handel en kunst was. De wandeling begint bij de Sint-Salvatorskathedraal, vervolgens ga je naar de Grote Markt met de Belfort van Brugge, een belangrijke plek voor de handelsgeschiedenis van de stad. Maak kennis met legendarische personen, zoals Jan van Eyck en Hans Memling, die voor een revolutie zorgden in de Renaissancekunst in Vlaanderen. Ontdek het Huis Ter Beurze, de eerste aandelenbeurs van Europa. Aan het eind van de wandeling geniet je van wat vrije tijd voor een drankje in een café of bar. Daarna ga je met de gids met de trein terug naar Brussel, waar je op tijd aankomt om 's avonds nog ergens wat te gaan eten.

...
Vanuit Brussel: Gent en Brugge Combination Small Group Tour

7. Vanuit Brussel: Gent en Brugge Combination Small Group Tour

De tour begint met ophalen vanaf het ontmoetingspunt in Brussel en gaat de stad uit richting Brugge, waar een dag vol avontuur wacht. Leer tijdens je rit naar Brugge over de opkomst en ondergang van de stad vanuit je gids en hoe het een UNESCO-werelderfgoedlocatie is geworden. Stop bij aankomst bij het oudste Sint-Janshospitaal van Europa en geniet van een geleid bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk met de graven van de hertogen van Bourgondië, evenals het Madonna-schilderij van Michelangelo. Loop vervolgens naar de Belforttoren op het marktplein en ga dan verder naar het stadhuis en de Basiliek van het Heilig Bloed. Als je eenmaal wat trek hebt gekregen, kun je genieten van een korte bierproeverij, gevolgd door een optionele lunch in een lokaal restaurant met uitzicht op het Belfort. Geniet na de lunch van een boottocht langs de grachten van Brugge en bekijk de bezienswaardigheden vanuit een nieuw perspectief. Vertrek uit Brugge en luister naar je gids die de geschiedenis van Gent tot leven brengt terwijl je naar de stad reist. Strek je benen met een rondleiding langs de hoogtepunten van Gent, waaronder de kerken van Sint Jacob, Sint Michael en Sint Nicolaas, evenals het stadhuis, de Lakenhal en de oude haven. Bezoek later de indrukwekkende kathedraal en het kasteel van de graaf van Vlaanderen, gebouwd in de late 12e eeuw. Je tijd in Gent omvat ook een reis naar de middeleeuwse Grote Slagerij waar je de lokale Ganda Ham kunt proeven die is genezen tussen de grote houten spanten. Na nog een idyllische boottocht, die langs de rivieren van Gent vaart, leun achterover en ontspan op de terugreis naar Brussel.

...
Brussel: Small Group Discovery Tour of Bruges

8. Brussel: Small Group Discovery Tour of Bruges

Bezoek de betoverende stad Brugge met zijn historische stadscentrum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO werd genoemd. Ontspan vanuit Brussel aan boord van een comfortabele coach en leer meer over de geschiedenis van de stad vanuit je deskundige gids. In Brugge neemt je gids je eerst mee naar het Begijnhof, ooit een gemeenschap van leken religieuze vrouwen. Vervolg de tour door Brugge om de kapel en het ziekenhuis van Sint-Jan te zien. Geniet van een uitgebreide rondleiding door de Onze-Lieve-Vrouwekerk, waar u de graven van de hertogen van Bourgondië, de Madonna van Michelangelo en schilderijen van Caravaggio zult ontdekken. Wandel vervolgens door de stad en ontdek de andere hoogtepunten, waaronder het Museum van de Vlaamse Primitieven, de Belforttoren op het marktplein, het Burgplein met het stadhuis en de bovenste en onderste basiliek van het Heilig Bloed. Vervolgens is het tijd om het beroemde Belgische bier te leren kennen tijdens een korte bierproeverij gevolgd door een optionele vaste lunch. Je gids geeft je ook advies over extra plaatsen om te bezoeken in je vrije tijd. Geniet ten slotte van een aangename boottocht over de smalle grachten van Brugge.

...
Brussel: privétrip naar Brugge & foodtour met 6 proeverijen

9. Brussel: privétrip naar Brugge & foodtour met 6 proeverijen

Geniet van authentieke en heerlijke proeverijen tijdens deze gepersonaliseerde culinaire tour in Brugge met een lokale gids. Ga naar de Markt, het middeleeuwse hart van de stad met schilderachtige terrasjes onder het toeziend oog van het Belfort, het beroemdste belfort van België. Begin uw voedselreis door uw eetlust op te wekken in een no-nonsense pub of bar voor een drankje en een paar hapjes zoals kaas, olijven, salami en gehaktballen. Ga verder naar een al lang bestaand plaatselijk café of bistro voor een traditionele Vlaamse keuken - kies uit stevige, op bier gebaseerde Vlaamse stoofpot of taart, bouillabaisse en vol-au-vents. Neem een pauze voor je volgende ronde, wandel door de geplaveide middeleeuwse straatjes van het stadscentrum en ga wat sightseeing doen met Belgische frites voor onderweg (tweemaal gekookte, dik gesneden friet). Sluit af met een zoete noot met zoete, stroperige, luchtige Belgische wafels en een chocoladeproeverij bij een lokale chocolatier. Al deze verrukkelijke proeverijen zijn inbegrepen in de prijs van de tour, dus u hoeft alleen nog maar te genieten van het beste eten dat Brugge te bieden heeft!

...
Brugge: wandeltocht inclusief Belfort

10. Brugge: wandeltocht inclusief Belfort

Dompel jezelf onder in deze meest pittoreske Belgische steden met deze essentiële wandeltocht. Ontmoet je gids in de Onze-Lieve-Vrouwekerk Brugge. Luister naar fascinerende feiten en verhalen over de stad terwijl je door de schilderachtige en smalle straatjes loopt. Ervaar het beroemde 83 meter hoge belfort, torenhoog over het marktplein. Ontdek de legendes van de geschiedenis van de stad, inclusief waarom Brugge de plek is met de meeste bonen. Bekijk alle belangrijke bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes in het gezelschap van uw professionele, deskundige gids.

...

Sitemap Belfort, Brugge

Wil je alle activiteiten in Belfort, Brugge ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Belfort, Brugge

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 214 beoordelingen

Dirk liet ons de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zien en wat we wilden zien.

We hielden van onze twee uur met Dirk. We zagen het relikwie van het Heilig Bloed in de Basiliek van het Heilig Bloed en de mooie romaanse kapel op het lagere niveau. Hij gaf ons een moment om zwanen te fotograferen op het kanaal op weg naar de prachtige Onze-Lieve-Vrouwekerk. We wilden de Madonna en het kind van Michaelangelo in de kerk zien. Daarna liet hij ons zien waar we het Old Saint John's Hospital konden vinden en gaf hij ons een korte rondleiding door het Groeningemuseum, dat hoog op onze lijst stond. Hij liet ons daar achter om te verkennen. Bedankt voor een geweldige tour!

Deskundig, vriendelijk, het beste deel van ons bezoek

Ik heb deze tour geboekt op basis van de beoordelingen en het is afgeleverd! Onze gids was een waar genot - zo vriendelijk, goed Engels en zo goed geïnformeerd over de architectuur, de geschiedenis van de wijken en de nuance van Brugge. Deze 2 uur was een hoogtepunt van ons bezoek en gaf ons inzicht in de beste theewinkels, chocoladewinkels en meer.

Zeer sympatieke gids, vertelt met veel humor alles over Brugges belangrijkste bezienswaardigheden,spreekt heel goed duits! Dankuwel!

hele interessante rondleiding door een fijne gids!

Ik kan een rondleiding door Brugge aan iedereen aanbevelen. Onze gids Dirk heeft ons op een prettige wijze wat wijzer gemaakt.

Geweldige ervaring en superinteressant om dit zo mee te maken.