Ontdek het beste van
België

Onze aanbevelingen voor België

Brussel: Atomium toegangsbewijs met Design Museum Ticket

Brussel: Atomium toegangsbewijs met Design Museum Ticket

Ontdek adembenemende panoramische uitzichten over Brussel en verken tentoonstellingen over België en digitale kunst met dit toegangsticket voor het Atomium. Maak een wandeling langs designwerken uit de 20e en 21e eeuw met een ticket voor het Design Museum. Betreed het iconische Atomium dat een ijzerkristal symboliseert, 165 miljard keer vergroot. Betreed dit overblijfsel uit het verleden dat is gemaakt voor de Wereldtentoonstelling van 1958. Bewonder het panoramische uitzicht van 360 graden over de 19 gemeenten van Brussel. Wandel door de permanente Atomium-tentoonstelling die de geschiedenis vertelt van dit paviljoen en de nieuwe permanente installatie genaamd CENTRALE. De centrale bol van het Atomium is het punt van de constructie waar alle krachten samenkomen. De kunst van Visual Systems bevat ringen van licht die je inspireren. Bezoek ook de twee tijdelijke tentoonstellingen, waaronder RESTART, een meeslepende klank- en lichtshow en 'I have seen the Future', dat een fotografische visie geeft van de Wereldtentoonstellingen die hun stempel hebben gedrukt op zowel Noord-Amerika als Europa.. Heb de mogelijkheid om Belgische specialiteiten of seizoensgerechten te kopen in het Atomium Restaurant, dat een uitzonderlijk uitzicht biedt vanaf 95 meter boven de grond. Bezoek het Design Museum Brussels om meer te weten te komen over Belgisch design en zijn geschiedenis. Baan je een weg door permanente en tijdelijke tentoonstellingen en bekijk de Plastics Design Cverzameling van ongeveer 2000 plastic voorwerpen.

Gent: 50-minuten boottocht met gids door middeleeuws centrum

Gent: 50-minuten boottocht met gids door middeleeuws centrum

Neem een boot in de buurt van het verbazingwekkende Gravensteen en ontdek de mooiste plekjes van Gent. Een gids neemt je tijdens deze rondleiding van 50 minuten mee door de fascinerende geschiedenis van middeleeuws Gent en zijn historische gebouwen en architectuur. Geniet van de beroemde drie torens van Gent, verschillende middeleeuwse kerken en kloosters, de geboorteplaats van Karel V van Spanje, majestueuze gildehuizen, een adembenemend kasteel en nog veel meer! Hoor de verhalen achter deze prachtige monumenten. De rondleiding wordt gegeven in het Engels, Nederlands en Frans. Er zijn ook geïllustreerde vertalingen in het Duits, Spaans, Italiaans, Russisch en Japans beschikbaar aan boord.

Choco-Story Brussel: toegang chocolademuseum met proeverij

Choco-Story Brussel: toegang chocolademuseum met proeverij

Reis door het verhaal van chocolade in Museum van Cacao en Chocolade Brussel en kom meer te weten over de oorsprong van deze kostbare grondstof en zijn transformatie naar het eindproduct. Duik diep in de geschiedenis van de Azteken en ontdek hoe cacao in Europa is gekomen.  Bewonder de tentoonstellingen van het museum, inclusief illustraties, informatieve panelen en video's waarin de cultuur van cacao wordt uitgelegd en hoe het in chocolade wordt omgezet. Je bekijkt een demonstratie door een meester-chocolatier over het maken van ambachtelijke pralines.  Geniet tijdens je bezoek van verschillende proeverijen en profiteer van de kans om wat chocolaatjes te kopen in de cadeauwinkel.

Vanuit Brussel: Dagtocht Gent en Brugge

Vanuit Brussel: Dagtocht Gent en Brugge

Begin je onvergetelijke reis met je lokale gids in de buurt van het Centraal Station van Brussel (Berlaimontlaan 18, 1000 Brussel) in een van onze comfortabele bussen. Je avontuur begint zodra je in de bus stapt: onze gids begint de dag met een overzicht van de geschiedenis van het land en zijn hoofdstad en belangrijke gebeurtenissen. In Gent, een bruisende studentenstad die bekend staat om zijn levendige sfeer en middeleeuwse architectuur, laten we je de Sint-Baafskathedraal zien, waar het beroemde schilderij "Aanbidding van het Lam Gods" hangt. Vervolgens wandel je door de historische haven van Graslei. Bewonder het imposante Gravensteen en ontdek verborgen hoekjes van de stad, zoals de Grote Vleeshal. Tijdens je vrije tijd kun je ook op een terrasje zitten en genieten van andere hoekjes van de stad. Eenmaal in Brugge komt de sprookjesachtige sfeer van deze Unesco-werelderfgoedlocatie tot leven! Wandel over de geplaveide straten naar het serene Meer van de Liefde en verken het historische Begijnhof complex, gebouwd in 1245 om religieuze vrouwen te huisvesten. Tijdens de lunch kun je een snelle hap nemen of de aanbevelingen van de gids opvolgen. Na de lunch gaat de rondleiding verder langs de voormalige Wallen en historische monumenten zoals het 11e-eeuwse Oude Sint-Janshospitaal. Eenmaal op de Grote Markt, het centrale plein van de stad, zie je de beroemde Belforttoren. Je kunt ook genieten van een optionele boottocht over de vele kanalen van de stad, geheel georganiseerd door je gids. Brugge staat bekend als het 'Venetië van het Noorden' vanwege de prachtige waterwegen. Keer terug naar het Centraal Station van Brussel, gevuld met betoverende en pittoreske verhalen van je avontuurlijke dag!

Vanuit Brussel: Brugge en Gent in een dag rondleiding

Vanuit Brussel: Brugge en Gent in een dag rondleiding

Ontmoet je gids in het centrum van Brussel en ontspan tijdens de 100 kilometer lange busreis naar Brugge. Bij aankomst ontdek je de charmes van "het Venetië van het Noorden" en zie je waarom het hele historische centrum is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Bewonder hoogtepunten zoals het Minnewatermeer en het 13e-eeuwse Begijnhof complex, gesticht in 1245 om religieuze lekenvrouwen te huisvesten. Ga naar het Walplein, waar de schaduwrijke bomen en cafés een perfecte plek zijn om te ontspannen. Bezoek de Stoofstraat op de plek van de voormalige Wallen en bekijk middeleeuwse monumenten zoals het 11e-eeuwse Oude Sint-Janshospitaal. Bekijk de op één na hoogste bakstenen toren ter wereld in de Onze-Lieve-Vrouwekerk en bekijk andere historische monumenten zoals het Gruuthuse Paleis of het Dijverkanaal. Ga naar een van de meest gefotografeerde plekken van de stad op de Rozenhoedkaai en bewonder het Belfort op het Kasteelplein. Bezoek de Grote Markt om de Klokkentoren (Belfort) te zien. Geniet daarna van 1 uur vrije tijd voor de lunch (op eigen kosten) en de kans om wat van de heerlijke chocolade van de stad te proeven. Rijd vervolgens naar Gent, waar de inwoners al sinds de tijd van Karel V bekend staan als "stropdragers". Volg een rondleiding langs de historische gebouwen van de stad, zoals het Kasteel van Gerald de Duivel en de Sint-Baafskathedraal, waar je meer te weten komt over het schilderij "De aanbidding van het Lam Gods" van de gebroeders Van Eyck. Bewonder het Belfort (klokkentoren) en het bijzondere stadhuis in gotische en renaissancestijl. Bekijk een van de oudste monumenten van de stad in de Sint-Niklaaskerk tegenover de ongewone gevel van het Gildehuis van de metselaars. Reis langs de kades van de middeleeuwse haven van Graslei en ontdek andere hoogtepunten zoals het majestueuze Gravensteen, de Grote Slagerszaal, de Oude Vismarkt en de Vrijdagmarkt. Geniet van wat vrije tijd in deze magische stad voordat je terugkeert naar Brussel. Ons avontuur is voorbij! Wacht niet en geniet samen met ons van deze dag!

Brussel: Hop-on-hop-off-bustour

Brussel: Hop-on-hop-off-bustour

Ontdek de verborgen juweeltjes van de stad met een sightseeingbus ticket. Geniet van de vrijheid om de stad in je eigen tempo te verkennen en stap uit bij elke halte waar je oog op valt. Bekijk de meest iconische bezienswaardigheden van de stad - en misschien zelfs wat schatten buiten de gebaande paden - met de enkele rode route. Neem de rode route en bekijk topbezienswaardigheden zoals het Paleis voor Schone Kunsten, de Sablonswijk en het Europees Parlement. Bekijk musea zoals het Treinwereldmuseum, Muziekinstrumentenmuseum, Hortamuseum en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. Stop bij het Koningsplein en geniet van een adembenemend uitzicht. Bewonder de kathedraal Saints-Michel-et-Gudule, de Botanische Tuinen en nog veel meer. Ervaar de authentieke kant van de stad en bezoek de Marollenbuurt. Deze levendige wijk biedt een mix van oud en nieuw, traditionele gerechten, vintage winkels en een feestelijke sfeer. Sinds 18 maart bieden we je een enkele Rode lijn waarmee je nog meer leuke attracties kunt ontdekken zoals de Basiliek van het Heilig Hart, Koekelberg, Trainworld of Manneken-pis.

Brugge: Rondleiding met gids en boottocht over het kanaal

Brugge: Rondleiding met gids en boottocht over het kanaal

Je gids ontmoet je op het ontmoetingspunt. Ervaar de vele charmes van het Venetië van het Noorden en zie waarom het historische centrum van Brugge is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Tijdens de stadswandeling zie je het Meer van de Liefde, het Begijnhof (gesticht in 1245), het Walplein, de Stoofstraat, het Oude Sint-Janshospitaal, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Gruuthusepaleis, het Djiverkanaal, de Rozenhoedkaai, het Huidenvettersplein, de Burg met het gotische stadhuis, de Basiliek van het Heilig Bloed en de Grote Markt met het Belfort. Aan het einde van het bezoek beantwoordt je gids al je vragen en raadt hij je lunchgelegenheden buiten het toeristische gebied aan. De gids geeft je ook advies over het beroemde bier van België en over andere plekken die je kunt bezoeken, waaronder musea. Sluit je bezoek af met een boottocht door de grachten! Mis deze kans niet om de stad vanuit een ander perspectief te ontdekken.

Zeebrugge naar Brugge Retour Cruise Shuttle Service

Zeebrugge naar Brugge Retour Cruise Shuttle Service

Bekijk de bezienswaardigheden in je eigen tempo en bespaar geld met een shuttleservice vanaf de cruiseterminal in Zeebrugge naar het historische hart van Brugge. Maak gebruik van een snelle vervoersdienst die in de ochtend elke 30 minuten van de haven naar de stad rijdt, en 's middags elke 30 minuten terug naar de haven. Maak je geen zorgen over je vervoer als je schip in de mooie stad Brugge aanmeert. Neem de gratis havenshuttle naar de terminal en ga dan voor vertrek naar het vertrekpunt van de bus. Je wordt op een paar minuten lopen van het historische centrum van Brugge afgezet.

Brussel: ticket voor Mini-Europe

Brussel: ticket voor Mini-Europe

Koop een ticket voor Mini-Europe in Brussel en ontdek de populairste attracties van Europa in miniatuur. Bekijk alle wonderen van Europa in miniatuur, samen met bonsaibomen, bloemige bosjes en dwergboompjes die de 350 monumenten verfraaien. Bewonder de 4 meter hoge Big Ben, de 13 meter hoge Eiffeltoren en meer met jouw ticket. Zet de uitbarsting van de Vesuvius in gang en bewonder het opstijgen van de Ariane-raket. Vernietig een deel van de Berlijnse muur, lanceer een aanval van legionairs of jaag de Vikingen de stuipen op het lijf. Bedien de vele interactieve live-action animaties, van de Klokken van Stockholm tot de Molens van Kinderdijk. Maak een wandeling om Europa en haar historische, architectonische en culturele rijkdom te ontdekken. In elke fase van het Europese verhaal krijg je verhelderend commentaar - van de oorsprong van democratie tot de politieke revoluties van de 21e eeuw; van de Romeinse cultuur tot het erfgoed van de Vikingen. Bewonder de vele standbeelden van de Grote Markt van Brussel, beschilderd met echt bladgoud. Bewonder de 4 meter hoge Big Ben. Bekijk de Eiffeltoren, die met zijn 13 meter hoger is dan een gebouw van 3 verdiepingen. Bezoek aan het einde van het park de 'Spirit of Europe', een grote overdekte ruimte waar modellen, games en quizzen je de kans geven om je kennis van de 27 lidstaten van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk te testen en te verrijken. Breng tijd door met vrienden en familie in het beste miniatuurpark van Europa. 

Brugge: Boottocht met kleine groep en rondleiding te voet

Brugge: Boottocht met kleine groep en rondleiding te voet

Ontmoet je gids op de Markt in het hart van de stad. Verken de historische kern met een gekwalificeerde gids die in deze stad woont. Leer meer over de plaatselijke geschiedenis, legendes en bezienswaardigheden. Ontdek het smalste straatje, de prachtige 12e-eeuwse basiliek en de gouden beelden op het indrukwekkende gerechtsgebouw. Verken vervolgens de oude vismarkt omringd door 126 zuilen. Begin dan aan het tweede deel van de tour. Stap aan boord bij de kade voor een rondvaart door de grachten. Vaar langs met klimop bedekte gevels en onder bruggen door terwijl je van je kapitein meer te weten komt over de prachtige plekjes. Bewonder schilderachtige huizen en iconische monumenten vanaf het water. Wandel over de Rozenkranskade en ga een chocoladewinkel binnen. Proef ambachtelijke chocolade. Het is niet alleen vers, maar ook zorgvuldig gemaakt. Dit resulteert in een verscheidenheid aan smakelijke vullingen en vormen. Stem je zintuigen af! Ga verder met het ontdekken van de hoogtepunten als het Gruuthuse paleis, de romantische Bonifaciusbrug en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Laat je verrassen door een verborgen tuin van een armenhuis. Beleef Brugge in al zijn fascinerende aspecten!

Alle activiteiten

705 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Plaatsen in België

De topbezienswaardigheden in België

Rondleidingen in België

Wat te doen in België

Regio's in België

Andere activiteiten in België

Wil je alle activiteiten in België bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over België

Gemiddelde beoordeling

4.5
(21.830 beoordelingen)

Wij kregen een superleuke, informatieve en persoonlijke tour van Christoff. We hebben veel van Gent gezien, inclusief plekken waar je normaal niet zo snel zou komen. Dit maakte ons bezoek aan Gent uniek en memorabel. We hebben ook tijdens de tour veel tips gekregen voor leuke restaurantjes en andere plekjes. Kortom; absoluut een aanrader en elke cent waard!!

Zeer aangename rondvaart op de boot, het geluid van de gids kon verbeterd worden, het werd soms zachtjes gehoord en houd er ook rekening mee dat er doordeweeks geen gids in het Spaans is, ze geven je een kaart met informatie...

Nou, in de hete zon staan, bij 31 graden... dat was niet leuk. parasols hadden kunnen worden verstrekt

De tour was heel erg leuk, een hele goede gids die heel veel kon vertellen.

Een schitterend park echt Europa in het klein. Goed onderhouden.