Kies data
Dingen om te doen

Belgrado

De Servische hoofdstad betovert met zijn brutalistische gebouwen, bruisend nachtleven en vriendelijke locals.

Belgrado: De beste dingen die je niet wil missen

Belgrado: Sightseeingcruise bij zonsondergang met fruit en drankjes

1. Belgrado: Sightseeingcruise bij zonsondergang met fruit en drankjes

Deze sfeervolle rondvaart is een goed begin van je avond in Belgrado. Laat u meeslepen door de magie en schoonheid van de stad. De magische uurcruise is de meest romantische manier om 's nachts de wijk Belgrado te verkennen. Stap aan boord van uw boot, leun achterover, ontspan en geniet van het uitzicht. Ga onder de bruggen van Belgrado door en geniet van de magische sfeer die deze tour je zal bieden. Ontdek de prachtige bezienswaardigheden, drijvende huizen, bruggen, betoverende lichten en historische architectuur onder de hemel van de stad. De Magic hour-cruise biedt ook wijn, bier, water of frisdranken. Op de terugweg gaat de zon onder en gaan de stadslichten aan.

Belgrado: Resava-grot, Manasija-klooster en Lisine-waterval

2. Belgrado: Resava-grot, Manasija-klooster en Lisine-waterval

Begin met ophalen vanuit Belgrado om 8:00 uur. Reis naar de eerste halte, het Manasija-klooster, dat in de 15e eeuw werd gebouwd door de Servische heerser Stefan Lazarevic. Ontdek een van de belangrijkste middeleeuwse monumenten in Servië, bekend om zijn artistieke, culturele en historische waarde. Verken het klooster dat wordt omringd door prachtige torens van het middeleeuwse fort dat het omringt. Ga verder naar de Resava-grot, een van de oudste en grootste grotten in Servië. Verken het interieur van de 80 miljoen jaar oude grot die ongeveer 4,5 kilometer lang is. Zie talrijke en prachtige zalen, kanalen, galerijen, zuilen, stalactieten, stalagmieten, draperieën en watervallen van stroomsteen. Maak ten slotte een laatste stop bij de Veliki Buk-waterval, die meer dan 20 meter hoog is en een van de hoogste en meest indrukwekkende watervallen in Servië is. Keer 's avonds terug naar Belgrado.

Belgrado: 2 uur durende stadsboottocht

3. Belgrado: 2 uur durende stadsboottocht

Laat de drukte van de stad even voor wat het is en geniet van een ontspannen rondvaart van 1,5 uur. Je komt interessante dingen te weten over de Sava en de Donau, over het punt waar ze samenvloeien en de belangrijkste eilanden. Great War Island is zo'n riviereiland. In de geschiedenis van Belgrado speelde het een belangrijke rol. Ook hoor je meer over het behoud van flora en fauna op het eiland. Vanaf de boot kun je ook de stad Zemun zien met haar Millenniumtoren (Gardos). Zemun is vandaag de dag een gemeente van Belgrado, maar was tot het midden van de 20e eeuw nog een afzonderlijke stad. Je komt meer te weten over haar turbulente geschiedenis als stad op de grens met Oostenrijk-Hongarije. Z'n belangrijkste attractie is de Millenniumtoren, in de 19e eeuw gebouwd ter ere van het 1000-jarige bestaan van Oostenrijk.  Je kunt het fort vanuit verschillende hoeken bewonderen en alles te weten komen over de bouw en grote strategische betekenis. Ook het uitzicht op de schitterende bruggen zal je nog lang bijblijven. 

Van Belgrado: Novi Sad & Sremski Karlovci dagtour

4. Van Belgrado: Novi Sad & Sremski Karlovci dagtour

Vertrek vanuit je accommodatie richting de noordelijke Servische provincie Vojvodina. Gedurende een uur geniet je van de kleurrijke landschappen van de Pannonische vlakte terwijl je verhalen hoort over de turbulente geschiedenis van het gebied. Als u de regio Fruska Gora bereikt, vindt u meer dan 16 middeleeuwse orthodoxe kloosters die in deze regio zijn genesteld. Verken er een op weg naar Sremski Karlovci, een rustig klein barokstadje met kleine huizen, kerken, paleizen, tuinen en een indrukwekkende geschiedenis. Bezoek de kapel van de vrede, waar een vredesverdrag werd ondertekend. Bezoek het centrale plein, de Four Lion Fountain, het Karlovci Gymnasium, het stadhuis, de rooms-katholieke kerk, de Servisch-orthodoxe kerk van St. Nicholas en meer. Je zult in staat zijn om twee van de meest beroemde producten uit de lokale regio's, een beroemde Bermet-wijn en Kuglof-cake te proeven, een vleugje Duitse traditie die in de 18e eeuw door Duitse kolonisten naar Karlovci werd gebracht. De volgende stop is het Petrovaradin-fort, een van de grootste bolwerken van Europa die nog steeds bewaard is gebleven. Gebouwd door het Oostenrijkse rijk in de 17e en 18e eeuw, speelde dit fort een belangrijke rol in de verdediging van de Midden-Europese landen tegen Ottomaanse aanvallen. Je zult in staat zijn om door het fort te lopen, door enkele van de poorten te passeren en enkele van de interessante plekken van de top te zien zoals het Stadsmuseum, de oude militaire kazerne en de klokkentoren. Geniet van het uitzicht over de Donau en de stad Novi Sad. Als de op een na grootste stad van Servië met zijn typische Centraal-Europese uitstraling en trotse geschiedenis van een cultureel en intellectueel centrum in het Oostenrijks-Hongaarse rijk waarvoor het de bijnaam 'Servisch Athene' kreeg. Bekijk het Museum van Vojvodina en Dunavski Park, het grootste groene gebied in de stad, het prachtige neo-romantische Servisch-orthodoxe bisschoppelijk paleis en bezoek de Servisch-orthodoxe kathedraal van St. George uit de 18e eeuw met zijn onschatbare iconostasis geschilderd door de beroemde Servische schilder Paja Jovanovic. Loop door de hoofdstraat en geniet verder van de 18e en 19e-eeuwse architectuur, eindeloze rijen cafés en restaurants en bereik vervolgens het Liberty Square, een centraal punt in de stad. Hier vindt u het stadhuis, de rooms-katholieke kathedraal, het financiële paleis en het neoklassieke gebouw van het oudste stadshotel Vojvodina. U passeert vervolgens het Servische Nationale Theater en bereikt de stadssynagoge, het prachtige gebouw in de Hongaarse Secession-stijl, een van de grootste nog bestaande Europese synagogen. Neem vervolgens een pauze voor een traditionele Servische lunch (op eigen kosten), ga winkelen en geniet van Novi Sad en ga op het afgesproken tijdstip terug naar de auto en ga terug naar Belgrado.

Belgrado: Fortress Underground & Dungeons Tour met drankje

5. Belgrado: Fortress Underground & Dungeons Tour met drankje

Geniet van een korte sightseeingtour in Belgrado rond het fort van Belgrado. Leer meer over de verborgen geheimen van de stad tijdens een bezoek aan 4 ondergrondse locaties in het fort. Bekijk de beruchte Roman Well, de militaire bunker uit de Koude Oorlog, de kruitopslag en kerkers met middeleeuwse martelwerktuigen. Je eerste stop is de Romeinse put gebouwd door de Oostenrijkers in de 18e eeuw. Hoor over de vele mysteries die ermee verbonden zijn en waarom het wordt beschouwd als de favoriete plek van Alfred Hitchcock in Belgrado. Je tour gaat verder naar een legerbunker, die dateert uit het begin van het tijdperk van de Koude Oorlog. Het onthult lang bewaarde geheimen van communistisch Joegoslavië. Als je een fan bent van archeologie, zul je genieten van het Romeinse lapidarium in het Gunpowder Warehouse, waar Romeinse artefacten uit het grondgebied van Servië worden tentoongesteld. De geschiedenisles eindigt in de kerkers waar je meer te weten kunt komen over de donkere middeleeuwen en martelmechanismen die in die periode werden gebruikt. De tour duurt 2 uur en wordt geleid door een professionele gids.

Vanuit Belgrado: historische Donau dagtrip

6. Vanuit Belgrado: historische Donau dagtrip

Vertrek uit Belgrado en volg de stroming van de machtige rivier de Donau richting de burcht Golubac. Deze middeleeuwse vesting is gebouwd op een onbegaanbare rotspartij in de buurt van het breedste deel van de Donau en de burcht verwelkomt jou met zijn mystieke torens die sprookjesachtige verhalen lijken te ademen. Beklim een van de torens en je snapt meteen waarom de lokale bevolking zegt dat de Donau er vanuit dit gezichtspunt uitziet als de zee. Sta op een van de best bewaarde burchten van Servië en geniet van een adembenemend uitzicht op de Donau en het spiegelende wateroppervlak.   Vervolgens reis je terug naar het neolithische tijdperk, naar de archeologische plaats Lepenski Vir, een prehistorische stedelijke nederzetting. Kom meer te weten over voorouders uit de 6e eeuw voor Christus, zoals hun levenswijze en mentaliteit, waaruit blijkt dat de Homo sapiens veel geavanceerder was dan gedacht. Dit museum is uniek qua thema, locatie en bouw en zal veel indruk maken en je inspireren.   Na deze geschiedenisles ga je op weg naar de Etno Kompleks Kapetan Mišin breg waar je een betoverend uitzicht hebt op de Djerdap kloof. Het complex, vernoemd naar een zeer gerespecteerde kapitein, biedt een openluchtgalerij genaamd "Mens, hout, water" met een verzameling houten en stenen sculpturen.   Haal diep adem, maak kennis met de gastheren en kijk in de eindeloze verte, terwijl je je meer verbonden voelt met de geschiedenis van de machtige rivier de Donau, door de tijd heen. Daarna keer je weer vol nieuwe verhalen terug naar Belgrado.

Belgrado: Mokra Gora, Drvengrad, en Šargan 8-spoorweg

7. Belgrado: Mokra Gora, Drvengrad, en Šargan 8-spoorweg

Reis naar het westen van Servië, naar het prachtige Mokra Gora. Bezoek onderweg etnisch complex Drvengrad, en rijd over de Šargan 8-spoorweg Let op: van 1 november tot 31 maart is de Šargan 8-spoorweg gesloten voor bezoekers. In plaats van een treinrit, bezoek je dan de Zlatibor-berg, een van de meest populaire vakantiebestemmingen van Servië. De achtvormige smalspoor Šargan 8 spoorweg in Mokra Gora is recentelijk herbouwd en is nu een populaire bezienswaardigheid in het gebied. Geniet van een rit door de prachtige landschappen van het gebied. De volgende bestemming van de 12-uur durende tocht is het etnisch complex Drvengrad. Dit plaatsje werd gebouwd als film-locatie door de beroemde regisseur Emir Kusturica. Onderweg terug naar Belgrado bezoek je de rivieroever van de Drina, om wat foto's te maken van het unieke huis aan de rivier. Zie authentieke Servische houten huizen uit de 18e eeuw, 2 restaurants, accommodaties, een bibliotheek, een galerie, een bioscoop, en een souvenirwinkel. Je verkent het plaatsje terwijl je gids meer vertelt over de lokale cultuur.

Belgrado: boottocht van 2 uur met drankjes

8. Belgrado: boottocht van 2 uur met drankjes

Uw onvergetelijke boottocht langs de rivieren van Belgrado begint in de prachtige wijk Zemun, bekend om zijn grootse architectuur en unieke landschap. Ontspan de komende 2 uur op een pontonboot met alle benodigde faciliteiten. Begin met een welkomstdrankje en bereid je voor op een verkwikkende ervaring, weg van de gekmakende drukte. Vaar langs het Great War Island, een strategisch verdedigingspunt van Belgrado en een dierenopvangcentrum. Ga vervolgens de delta van Donau en Sava binnen en nader geleidelijk het fort Kalemegdan, het grootste park van Belgrado en het belangrijkste historische monument. Ga tijdens je reis onder alle grote bruggen van de stad door en terwijl je vaart, zal je deskundige bemanning je interessante verhalen vertellen over verschillende bezienswaardigheden en je leren over de gebruiken en cultuur van het Servische volk.

Van Belgrado: Golubac Fortress en Iron Gate Gorge Tour

9. Van Belgrado: Golubac Fortress en Iron Gate Gorge Tour

Rijd langs de kronkelende rivier de Donau op deze dagtrip vanuit Belgrado. Verken het fort Golubac en ontdek de oudste mesolithische sculpturen in heel Europa met een bezoek aan het Lepenski Vir-museum. Begin met het ophalen van uw accommodatie en een rit van 2 uur richting Oost-Servië. Geniet van prachtige landschappen en luister naar interessante verhalen over dit deel van het land. Stop bij het Golubac-fort, een verdedigingscomplex dat eeuwenlang vele koninkrijken verdedigde. Golubac is het perfecte sprookjeskasteel, prachtig gelegen in het ruige landschap aan de kop van de Đerdap-kloof. Bewonder de negen torens die 20-25 meter hoog zijn. Kijk uit op het uitzicht op de Donau vanaf het fort. Ga naar het breedste deel van de Donau bij de IJzeren Poort. Kijk naar de Donau geeft ineens de indruk van de zee. Na ongeveer 30 minuten rijden bereikt u de volgende halte, Lepenski Vir. De vroege nederzetting dateert uit 7000-6000 voor Christus. Het markeert het begin van de beschaving in Europa. Bekijk een holografische reconstructie van huizen in Lepenski Vir. Bekijk meer dan 100 items (gebruiksvoorwerpen, gereedschappen en instrumenten, sieraden, altaren, sculpturen, neolithische keramiek) die de mesolithische en neolithische periodes in Lepenski Vir illustreren. De setting omvat ook de reconstructie van begraafmethoden in Lepenski Vir. Na het museum stop je in een uniek, authentiek restaurant met een fantastisch uitzicht over de Donau om te genieten van een traditionele lunch gemaakt van specialiteiten uit de keuken van Oost-Servië. Keer terug naar Belgrado in de avonduren.

Van Belgrado: dagtour met gids door West-Servië

10. Van Belgrado: dagtour met gids door West-Servië

Bereid je voor op een spannend en onvergetelijk avontuur in West-Servië, de meest natuurlijk levendige regio van het land. Met een ochtendvertrek vanuit Belgrado, begint deze onvergetelijke dag met een rit naar de wilde en bijna ongerepte natuur, smakelijke gerechten en vriendelijke en gastvrije mensen. De route leidt ons langs de prachtige rivier de Drina, waar we een unieke kans hebben om de wereldberoemde attractie "The House on the Drina" te zien, een geïsoleerd huis gemaakt van boomstammen op een riviersteen. De kers op de taart is het adembenemende uitzicht vanaf het uitkijkpunt boven het prachtige landschap bestaande uit hoge bergen en de rivier de Drina zelf. Ons eerste doel tijdens de tour is een unieke retro "Šargan 8 Railway". De unieke rit met de retrotrein genaamd "Nostalgy" brengt je terug naar vervlogen tijden en laat je volop genieten van het landschap en de talrijke tunnels. Terwijl je geniet van fantastische landschappen, leer je hoe dit project een enorme overwinning van technologie op de natuur was, waarom het een nummer heeft en hoe het de aantrekkelijkste smalspoorlijn van Europa werd. Na deze "tijdreis"-rit wacht ons iets even fantastisch in het vervolg van de tour. Filmfans zullen dolblij zijn om het adembenemende Ethno-dorp "Wooden Town" te bezoeken dat de beroemde regisseur Emir Kusturica heeft gebouwd. Alle objecten in dit charmante complex zijn gemaakt van natuurlijke materialen, meestal hout. Een bijzonder interessant en glamoureus evenement dat in deze stad plaatsvindt, is het filmfestival "Kustendorf", een zeer gerespecteerde jaarlijkse viering van film. Rijd door de pittoreske Ovčar-Kablar-kloof die zich uitstrekt boven de meanders van de westelijke Morava-rivier. Geniet van meer van het prachtige landschap van West-Servië voordat je terugkeert naar Belgrado.

Sitemap Belgrado

Wil je alle activiteiten in Belgrado ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Belgrado

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.326 beoordelingen

Belgrado Underground Tour Bij aankomst werden we verwelkomd door onze gids Jelena Pauljev in een zeer vriendelijke houding die een mooie eerste indruk en een fantastische start maakte. Jelena nam ons mee rond Kalemegdan Fortress en het is ondergronds, en liet ons een groot begrip en kennis zien over de cultuur en geschiedenis van Belgrado uit veel verschillende periodes, waardoor het tegelijkertijd educatief en interessant is. Aan het einde van de rondleiding kregen we een bezoek aan de oude wijnkelder die goede lokale wijn biedt en een gelegenheid om alle indrukken samen te vatten. Jelena is een geweldige gids geweest, erg geduldig, attent op details, flexibel en meegaand?

Mooie tour, waardoor je een andere manier van kijken naar de wereld ho

Boeiende tour met Zlatan. Veel gezien en gehoord, ook hoe de blik op de wereld anders kan zijn dan onze westerse blik. Midden op dag is het wel echt warm, later starten zou fijn zijn. Veel info ook buiten de tour om over leven in Servië.

Super plezierige tour, fantastisch landschap en onze gids, Darko is erg makkelijk in de omgang en professioneel. 10/10 zou aanraden aan fotografieliefhebbers

Leuke tour, je ziet net even andere stukken van de stad. Een gids, Viktor, met veel kennis!! Aanrader..

Onze gids was zeer deskundig. Hij vertelde ons elk detail. Een aangename en andere tour. Ik raad.