Deze activiteit is automatisch vertaald. Klik hier om de originele versie in Engels te bekijken.
Dagtocht

Belgrado naar Oplenac en Avala Mountain - Excursie van een halve dag

Belgrado naar Oplenac en Avala Mountain - Excursie van een halve dag

Vanaf € 56 per persoon

Neem een excursie vanuit de Servische hoofdstad naar Topola en Oplenac, waar u de beroemde mozaïeken van de kerk van St. George, het Mausoleum van de karađorđević zult zien, en een voormalige koninklijke residentie.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 5.5 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Directe bevestiging
Tourgids
Engels
Privégroep mogelijk

Belevenis

Highlights
 • Bezoek de Servische stad Topola, beroemd om zijn wijnproductie
 • Bewonder de spectaculaire mozaïeken in de kerk van St. George, die bovenop de heuvel van Oplenac ligt
 • Zie het Karadjordje-fort en het mausoleum
 • Bezoek Avala Mountain and Tower
Volledige beschrijving
Tijdens deze excursie van een halve dag reist u met een Engelssprekende gids door het hart van het wijnbouwgebied Šumadija en stopt u in de stad Topola. De stad staat bekend om de wijnproductie en was het centrum van vele historische evenementen in de 18e, 19e en 20e eeuw. De stad werd gesticht door Djordje Petrovic Karadjordje, de leider van de Serviërs tijdens de Eerste Opstand. Er is hier een herdenkingscomplex ter ere van hem. Je ziet een monument voor Karadjordje in het midden van het plateau, omringd door de overblijfselen van het Karadjordje-fort met torens van 3 verdiepingen gebouwd in de jaren 1811-1813. Er zijn ook 2 voormalige woningen op de site, nu musea, en de Geboortekerk van de Maagd Maria. De kerk staat bekend om de fresco's die de muren sieren. Op de heuvel van Oplenac, boven Topola, bezoekt u een complex bestaande uit de kerk van St. George, het Karadjordjevische mausoleum van de dynastie en een huis gebouwd door de koninklijke familie Karadjordjevic. Het interieur van de kerk is bedekt met mozaïeken, waarvoor meer dan 6 miljoen stuks nodig waren! De crypte bevat de relikwieën van leden van de Karadjordjevische dynastie. Het Mausoleum, gebouwd door koning Petar I, is bedekt met wit marmer van de nabijgelegen berg Vencac en van Carrara in Italië. Het huis van Petar Karadjordjevic staat tegenover de kerk en werd gebouwd in 1912. Het diende als zomerresidentie van de koning. Je bezoekt dan Avala Mountain, beroemd om zijn Mausoleum van de onbekende held (uit de Eerste Wereldoorlog) gebouwd op de bergtop (511 meter boven de zeespiegel). Krijg eindelijk toegang tot een van de herkenningspunten van Belgrado, de Avala tv-toren. Met een hoogte van 204 meter is dit het hoogste gebouw in de hele Balkan.
Inbegrepen
 • Vervoer
 • Engelstalige gids
 • Toegang tot attracties vermeld in de beschrijving
 • Toegang tot de Avala-toren
 • versnaperingen

  Selecteer deelnemers en datum

  Deelnemers

  Geselecteerde datum

  Bereid je voor op je activiteit

  Trefpunt

  Voor het stadhuis op Nikola Pasic Square (toeristische bushalte - blauwe parkeerplaats).

  Openen in Google Maps ⟶
  Klantenbeoordelingen

  Gemiddelde beoordeling

  4,9 /5

  gebaseerd op 7 beoordelingen

  Beoordelingsoverzicht

  • prijs / kwaliteit
   5/5
  • veiligheid
   5/5
  • dienstverlening
   5/5
  • organisatie
   5/5

  Sorteer op:

  Soort reiziger:

  Beoordeling:

  Great Excursion!

  Peter and our driver Sasha (spelling?) were incredible hosts. Peter was very informative about the places we visited and even though we were the only ones on the tour he gave the tour with enthusiasm. I suggest bringing water and a little snack with you as it is a bit long of a day. Peter did give us some crackers and stopped at a little shop so we could grab some snacks for the return journey. Great tour, highly recommend!

  Verder lezen

  20 november 2018

  Vertalen

  Interesting excursion

  Enjoyed being south of Belgrade to see the countryside and the beautiful scenery en route to Topola. Oplenac is well worth spending time in to see the beautiful mosaics. Unfortunately it was overcast on the day so we didn't get to see much from the Avala tower. Really enjoyed the wine tasting at the end of the day, which we lingered over, but would have preferred to have some snacks included as part of the tour at least at the vineyard, as it is a long almost full day without a lunch stop.

  Verder lezen

  5 april 2018

  Vertalen

  Fantastic Tour

  Thank you so much for your services, the tour was very informative, also the services was catered for me in helping me with my medical condition was very thoughtful of your team and kind! I recommend your services.

  31 augustus 2018

  Vertalen
  Georganiseerd door

  Product ID: 23605