Belgrado: het communistische tijdperk

Belgrado: het communistische tijdperk

Vanaf $30,38 per persoon

Verken Belgrado en leer over de geschiedenis van Servië vanaf de Tweede Wereldoorlog. Leer over de invloed van Josip Broz Tito, samenzweringstheorieën en "urban legends".

Over deze activiteit

Eenvoudig annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 4 uur
Begintijd 12:00
Directe bevestiging
Tourgids
Engels

Belevenis

Highlights
 • Ontdek de geschiedenis van het communistische tijdperk in Servië op een begeleide tour
 • Hoor schokkende verhalen en complottheorieën
 • Leer over het leven van Tito, de voormalige president
 • Ontdek het zogenoemde Gouden Tijdperk van de Balkanregio
Volledige beschrijving
Leer op een begeleide tour door Belgrado over het communistische tijdperk van Servië, dat duurde van het einde van de Tweede Wereldoorlog tot de late jaren 1990. Ontmoet je gids op het Plein van de Republiek, de plaats waar Josep Broz Tito met een inspirerende speech de geboorte van de Socialistische Federale Republiek Joegoslavië uitriep. Hoor complottheorieën en urban legends uit de 2de helft van de 20e eeuw en leer over de val en de opkomst van het communisme in Joegoslavië. Zie socialistische grijze gebouwen die behoren tot het constructivisme en tal van monumenten uit het tijdperk van het Joegoslavische Koninkrijk. Op het Terazije-plein hoor je over de glamoureuze feestdagen en festiviteiten die hier vaak werden gevierd. Zie Hotel Moskva en leer over de beroemdheden en opvallende gasten die in de kamers hebben gelogeerd. Ga dan naar het  Nikola Pašić-plein, dat ooit bekend stond als het Plein van Marx en Engels. Zie de  Hal van de Vakbond en leer over de cultus van arbeid die tijdens de communistische periode werd benadrukt. Bij het Pionierspark leer je hoe Tito's regime het meest liberale was van alle landen binnen het communistische systeem. De leefstijl onderging een verandering toen Westerse muziek werd toegestaan. Zie het monument van Ivo Andrić, een Nobelprijs-winnende Servische schrijver en de Servische ambassadeur in Berlijn aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Daarna pak je de trolley, een vorm van openbaar vervoer uit het communistische tijdperk die vandaag nog steeds actief is. Ontdek de wijk Dedinje, bekend om de vele ambassades en residentiële villa's. Bezoek het Museum van Joegoslavië, dat is gewijd aan het leven en de daden van Josip Broz Tito, de beroemde leider die bekend staat als een uitstekende man die het land heeft geleid naar een mooie toekomst. In het museum zie je een prachtige verzameling van ceremoniële geschenken gegeven aan de Joegoslavische president, waaronder een geschenk van de bemanning van Apollo 11. Aan het einde van de tour stop je bij het mausoleum waar Tito is begraven, dat bekend staat als het Huis van Bloemen.
Inbegrepen
 • Toegang tot het Joegoslavisch Historisch Museum
 • Retourticket voor de trolleybus
 • Professionele gids
 • Ophaal- en terugbrengservice van/naar hotels
 • Fooien
Niet geschikt voor
 • Mensen die slecht ter been zijn

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Verzamelen bij het Plein van de Republiek, naast het Prins Mihailo Monument (standbeeld van de ruiter).

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Wat mee te brengen

 • Comfortabele schoenen

Goed om te weten

 • Er wordt relatief veel gelopen tijdens de rondleiding.
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,9 / 5

gebaseerd op 69 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4.8/5
 • Vervoer
  4.6/5
 • prijs / kwaliteit
  4,8/5
 • veiligheid
  5/5
Sorteren op

Sorteren op

Erg interessant, leerzaam

Veel gehoord en geleerd over de communistische periode in Servië (voormalig Joegoslavië). De gids gaf een uitgebreide toelichting, zonder dat het saai werd. Vragen werden ook eerlijk en open beantwoord. Mijn kinderen van 18 en 21 hebben de tour ook als interessant en leerzaam ervaren. De gids was erg aardig en behulpzaam. Zelf vond ik het een van de hoogtepunten van ons verblijf in Belgrado.

Verder lezen

28 oktober 2017

We had an excellent experience with Zlatan, he explained the country’s history so well and in a way that made it easy to follow. He answered our questions easily , as he obviously has a great depth of knowledge and at the end of the tour, very kindly took us to our bus stop. Which was extremely helpful. Thank you

3 oktober 2019

Vertalen

Really nice tour! Zlatan is a really good guide, he tells you a lot about the complex past and makes it good to understand. I liked that he answered all the questions we had about Serbia, the people, the food and the past. I would definitely recommed to do this tour!

10 augustus 2019

Vertalen
Georganiseerd door

Product ID: 72998