Belize

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Belize: De beste dingen die je niet wil missen

San Ignacio: Actun Tunichil Muknal (ATM) Cave Full-Day Tour

1. San Ignacio: Actun Tunichil Muknal (ATM) Cave Full-Day Tour

Je tour begint wanneer je om 08:00 uur uit San Ignacio vertrekt, voordat je naar het startpunt van je wandeling gaat. U maakt uw eerste rivieroversteek voordat u 45 minuten naar de ingang van de grot wandelt, waar u luistert naar enkele veiligheidstips en leert hoe u uw uitrusting kunt gebruiken. Je zult dan de grot binnengaan, zwemmen en dan door de hoofdwaterpassage lopen totdat je de rots bereikt en naar de droge kamer gaat. Om de kamer binnen te gaan, moet je van je schoenen glippen om de grot te beschermen. De meeste artefacten van de grot zijn verkalkt in de grond, onbewogen zelfs door archeologen, dit is een levend museum. Je zult je gidsen horen praten over de rituelen en ceremoniën, bloedvergieten, voedseloffers en menselijke offers. De grot bevat in totaal 15 menselijke resten, waarvan er vijf nog steeds zichtbaar zijn, die zijn blootgelegd door archeologen. Om toegang te krijgen tot de laatste kamer, beklim je een ladder om een volledige skeletresten te zien voordat je de grot verlaat, op dezelfde manier als waarop je bent binnengekomen. Je wandelt terug naar de parkeerplaats voordat je jezelf aanvult met lunch en terugkeert naar San Ignacio.

...
Caye Caulker: 7-stop snorkelen in het Belize Barrier Reef

2. Caye Caulker: 7-stop snorkelen in het Belize Barrier Reef

Ontmoet uw groep om 9:00 uur op het kantoor van de lokale partner op Caye Caulker. Maak je klaar, luister naar een korte briefing over wat je wel en niet moet doen om ervoor te zorgen dat de dag leuk en veilig is. Belize Barrier Reef is het op een na grootste koraalrif na het Great Barrier Reef in Australië en het grootste in zijn soort op het noordelijke en westelijke halfrond. Verschillende zeldzame en bedreigde diersoorten zijn te vinden in het gebied, evenals 's werelds grootste populatie van West-Indische lamantijnen en veel zeeschildpadden. Het snorkelen begint met zeekoeien en schildpadden. Wees getuige van koralen die al meer dan 30 jaar worden beschermd in het zeereservaat van Hol Chan. Het Hol Chan Marine Reserve werd in 1987 opgericht als beschermd marien gebied en biedt spectaculaire koraalformaties, plus een rijke overvloed en diversiteit aan zeeleven. Duik na Hol Chan met haaien in de Ray Alley. Stop voor lunch aan boord om 12.00 uur. Maak daarna de kans om een verbazingwekkend scheepswrak, koraaltuinen en meer schildpadden te verkennen. De tour eindigt om 15:00 uur met twee bonusstops om zeepaardjes te zien.

...
Belize City: Halve dag Altun Ha-tempel & Belize-stadstour

3. Belize City: Halve dag Altun Ha-tempel & Belize-stadstour

Op weg naar Altun Ha, geniet van een panoramische rondleiding door de stad en bekijk alle bezienswaardigheden, zoals de oude gebouwen in koloniale stijl die nog steeds in Belize City staan. Zie het vuurtorenhuis, het Belize-teken, de rijke delen van de stad genaamd de Kings Park-zone, het schooldistrict, het ziekenhuis, de centrale Bank van Belize en het huis van de premier. Rijd ongeveer een uur naar het noorden naar de Maya-tempels. Onderweg zie je de verschillende ecosystemen van flora en fauna. Altun Ha was een belangrijk Maya religieus en handelscentrum daterend uit 200 voor Christus. De site werd voor het eerst opgegraven in 1963 en onderzoekers denken dat er ooit 10.000 mensen woonden. Geniet op de site van een rondleiding door de hele oude stad, leer meer over de geschiedenis en bouwstijl van de gebouwen. Reis terug in de tijd en probeer je voor te stellen hoe de Maya's leefden.

...
San Ignacio: Cave Tubing met lunch en optionele zipline

4. San Ignacio: Cave Tubing met lunch en optionele zipline

Vertrek vanuit San Ignacio, Belize en arriveer na een uur rijden in het park. Wandel door de jungle, langs de oever van de rivier en draag je tube naar het startpunt. Kies ervoor om door 1 grot of 2 grotten te gaan, afhankelijk van hoe ver je wilt lopen. Geniet van de volledige ervaring door 45 minuten te wandelen om de top van de rivier te bereiken. Loop 30 minuten om het andere startpunt te bereiken, dat je alleen door een van de grotten brengt. Drijf de rivier af en ontspan in de eerste grot, terwijl je deskundige gids je vertelt over de Maya-cultuur en hun overtuigingen. Maak je klaar voor een sensatie in de tweede grot, toegankelijk via beide startpunten, waar lichte stroomversnellingen wat opwinding en snelheid zullen toevoegen aan je tubing-ervaring. Upgrade je tour door dingen te versnellen met een onvergetelijke rit met een zipline. Voordat je naar de Maya-onderwereld gaat, vlieg en schreeuw je in de lucht terwijl je van boom tot boom over de jungle en rivier van Belize zipt. Nadat de adrenaline door de lucht is geraasd, kunt u afkoelen in het water van een pittoresk natuurlijk zwembad.

...
San Ignacio: Caracol Maya Ruins & Waterfall Tour met lunch

5. San Ignacio: Caracol Maya Ruins & Waterfall Tour met lunch

Begin met ophalen om 07:30 uur vanuit San Ignacio en reis 1,5 uur naar het Mountain Pine Ridge Forest Reserve. Bij aankomst loop je 10 minuten tot je de Rio Frio-grot bereikt. Na het verkennen van deze kleine grot, rijdt u naar het nabijgelegen Chiquibul-bosreservaat. Verken de ruïnes van Caracol, de grootste metropool in het laagland van Maya, diep in het bosreservaat Chiquibul. Geniet van een adembenemend landschap van de flora en fauna terwijl u naar deze locatie reist. Loop langs de paden en paden die ooit werden doorkruist door edelen en burgers van het Maya-rijk. Verken de grootste Maya-archeologische vindplaats in Belize tijdens een rondleiding van 3 uur. Leer over de grootte van de voormalige stad, evenals de verschillende religieuze rituelen die in de tempels worden uitgevoerd. Beklim enkele van de structuren en leer over de belangrijke archeologische ontdekkingen van de site. Geniet van een lokale lunch, gevolgd door een bezoek aan de Rio on Pools of Big Rock Waterfalls. Zwem in het verfrissende water om af te koelen na een dag verkennen en om ongeveer 17:00 uur terug te keren naar San Ignacio.

...
Belize-stad: Maya-tempelverkenning, grotbuis en tokkelbaan

6. Belize-stad: Maya-tempelverkenning, grotbuis en tokkelbaan

Dompel jezelf onder in de Belizaanse cultuur en reis terug in 1000 jaar geschiedenis van de Maya-wereld tijdens een begeleide dagtour. Verken de wonderen van de Maya's, hun grotsystemen, de lokale flora en geniet van grotbuizen en ziplining. Begin met een pick-up van je hotel in Belize-stad of door de veerboot van Caye Caulker/San Pedro naar Belize-stad te nemen. Nadat je je gids hebt ontmoet, verken je de Maya-tempel Altun ha, wandel je naar de top en hoor je fascinerende feiten over de site en de Maya-wereld vanuit je gids. Ga dieper de jungle in richting de grotsystemen met een wandeling van 15-20 minuten langs een pad naar de ingang van de grot. Geniet van een les over identificatie van planten, identificatie van insecten en al hun medicinale toepassingen en lokale overtuigingen door de geschiedenis heen in Belize. Grot een rivier af door verschillende grotten en bewonder de prachtige omgeving en Maya-artefacten. Tot slot, zipline over het bladerdak van de jungle voordat je 's avonds terugkeert naar Caye Caulker/San Pedro/Belize City na een onvergetelijke ervaring in Belize.

...
Belize-stad: grotkajaktocht van 5 uur

7. Belize-stad: grotkajaktocht van 5 uur

Ontmoet je gids bij de Cruise Ship Terminal of in de lobby van je hotel, afhankelijk van de geselecteerde optie. Ontspan terwijl je aan boord gaat van een voertuig met airconditioning dat op weg gaat naar de grotten tijdens een rondleiding van 1 uur door het land en de lokale gebruiken. Voor cruisepassagiers, kies ervoor om een extra ziplining-activiteit op te nemen bij het boeken en zoom over het weelderige regenwoudluifel voorafgaand aan het kajakavontuur. Wanneer je aankomt in het nationale park, trek je helmen, jassen, lichten en peddels aan. Begin de boswandeling naar de rivier waar de kajaks zich bevinden en maak onderweg 3 rivierovergangen. Kies uit een enkele of tandemkajak en ga vervolgens het water op. Terwijl je begint te kajakken, ga je stroomopwaarts naar de grotten, bewonder je de formaties en oefen je met peddelen. Stop op een schilderachtige locatie voor een duik in een natuurlijk zwembad. Peddel vervolgens stroomafwaarts door een netwerk van 5 grotten waar u onderweg stroomversnellingen, stalactieten, stalagmieten en een waterval tegenkomt. Verlaat uiteindelijk de grotten en blijf stroomafwaarts peddelen terwijl de zon je gezicht raakt. Geniet van het landschap en luister naar de vogels, tot je op de parkeerplaats aankomt. Stap ten slotte in het busje en keer terug naar Belize City, met drop-off bij Cruise Ship Terminal of in de lobby van uw hotel, afhankelijk van de optieselectie.

...
Belize City: Lamanai Maya Ruins & River Boat Safari met lunch

8. Belize City: Lamanai Maya Ruins & River Boat Safari met lunch

Ontmoet je gids bij de Cruise Ship Terminal of in de lobby van je hotel, afhankelijk van de geselecteerde optie. Ontspan terwijl u aan boord van het voertuig met airconditioning stapt en op weg gaat voor een autorit van 1 uur. Onderweg geniet u van uitzicht op de oude rivier de Belize, landelijke dorpjes, fruitbomen en vogels. Wanneer je aankomt bij het dok, stap je in je boot voor de cruise van 1 uur op de Nieuwe Rivier. Let op leguanen, krokodillen, schildpadden, vogels en waterlelies. Op de Lamania Maya-site zal je gids je leiden op een wandeling door het regenwoud, bezaaid met oude structuren, om aan te komen bij de maskertempel. Uw gids zal diepgaande archeologische informatie over de site delen. De Lamania Maya-site staat bekend als de langste continu bewoonde site in Mesoamerica. De bloeiende krokodillenpopulatie in de nabijgelegen lagune van de Nieuwe Rivier gaf Lamanai zijn naam. Lamanai is de Spaanse historische naam voor Lama 'an / ayin, wat' verzonken krokodil 'betekent. Veel van de belangrijkste structuren van de site en opgegraven voorwerpen vertonen het beroemde reptiel. Je hebt de kans om naar de top van de hoogste tempel te klimmen en het geweldige uitzicht op Noord-Belize en de lagune te zien. Vervolg je wandeling door het Balhof, Stelas, de Jaguar-tempel, stèles en woongebouwen. Geniet ten slotte van een picknicklunch en bezoek voor vertrek het museum. Stap dan aan boord van je boot voor de terugreis naar Belize City, met drop-off bij de Cruise Ship Terminal of in de lobby van je hotel, afhankelijk van de optie die je hebt geselecteerd.

...
Caye Caulker: lokale rif halve dag 3-stop snorkeltour

9. Caye Caulker: lokale rif halve dag 3-stop snorkeltour

Zwem met ongevaarlijke haaien, pijlstaartroggen, palingen en veel vissen bij het op een na grootste barrièrerif ter wereld. Ontdek veel verschillende mariene soorten zoals koraalduivels, papegaaivissen, kreeften, maanvissen, tarpon, zeepaardjes en nog veel meer. Begin aan een spannende reis van drie uur vanuit San Pedro. Het koraalrif is weelderig en bevat veel verschillende soorten kleurrijke koralen. De drie snorkelstops worden begeleid, zodat alle gasten het meeste uit hun reis naar de onderwaterwereld kunnen halen. Reddingsvesten en reddingsringen zijn altijd aanwezig in het water voor extra veiligheid. Geniet van het lokale fruit en de lokale keuken op het eiland, dat een ontspannen sfeer heeft en gevuld is met vriendelijke lokale bevolking.

...
Van San Ignacio: Tikal Maya-dagtocht met lokale lunch

10. Van San Ignacio: Tikal Maya-dagtocht met lokale lunch

Begin met ophalen van San Ignacio om 07:00 uur en neem een rit van 15 minuten naar de grens met Guatemala. Word bij de grens bijgestaan door je gids en ga verder op de reis van 2 uur naar Tikal. Ontdek de oude Maya-site van Tikal die wordt beschouwd als een van de meest spirituele locaties op aarde. Eenmaal in het nationale park, zie je de overvloed aan dieren rondom de tempels. Ontdek hoe de Maya-beschaving inspirerende tempels en steden bouwde die een enorm complex van religieuze, sociale en politieke macht vormden. Geniet van een rondleiding door de belangrijkste bezienswaardigheden van het complex, die naar schatting meer dan 3.000 structuren heeft, waaronder paleizen, tempels, ceremoniële platforms, balvelden, terrassen, pleinen, dijken en stuwmeren. Zie verschillende van de belangrijkste tempels, waaronder de hoogste structuur die 212 voet meet. Na een bezoek aan de belangrijkste delen van Tikal, geniet je van een lunch in een lokaal restaurant. Rijd vervolgens terug naar San Ignacio en u kunt stoppen bij de plaatselijke cadeauwinkels, met aankomst terug in San Ignacio om ongeveer 16.30 uur.

...

Sitemap Belize

Wil je alle activiteiten in Belize ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.