Datums kiezen

Ben Joesoefmadrassa

Ben Joesoefmadrassa: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Marrakesh: dagvullende privétour door de stad

1. Marrakesh: dagvullende privétour door de stad

Ontdek tijdens deze tour de oude stad Marrakech met zijn labyrintische straatjes, beroemde markten en de Majorelletuin. Bezoek het beroemde Palais de Bahia, een prachtig ingericht paleis vol betoverende binnenkamers en uitgebreide mozaïekmuren. Met een duidelijk andere architectuur dan de rest van de medina loop je door de Joodse wijk. Ontdek de ongelooflijke Saadian-graven en de Medersa Ben Youssef, een oude school voor koranstudie met prachtige Arabisch-Andalusische architectuur. Bewonder het houtsnijwerk en bezoek de kleine studentenkamers en bekijk vervolgens de Koutoubia-moskee, een icoon van Marrakesh en een oriëntatiepunt voor toeristen. Ga naar het wereldberoemde Jemaah el Fna-plein met zijn talloze sinaasappelsapkraampjes, slangenbezweerders, traditioneel geklede waterverkopers en hennavrouwen. Geniet van een verfrissende middagpauze op een van de terrassen met een panoramisch uitzicht en geniet van de kleurrijke drukte beneden. Ga dan verder naar de ongelooflijke Majorelletuin en baan je op je gemak een weg door deze oase van rust midden in de bruisende nieuwe stad. Bezoek het Berbermuseum in de helderblauwe villa en leer over de geschiedenis en tradities van de Berbers en bekijk enkele van hun prachtige traditionele kleding.

Marrakesh: privéwandeltocht van een halve dag

2. Marrakesh: privéwandeltocht van een halve dag

Ontdek de prachtige oude stad Marrakech tijdens deze wandeltocht en dwaal door het labyrint van beroemde kleine straatjes en steegjes. Bezoek het Palais de Bahia, een versierd paleis met betoverde binnenkamers en mozaïekmuren en wandel door de Joodse wijk met zijn interessante architectuur. Ontdek de ongelooflijke Saadian Tombs, die dateren uit het bewind van Sultan Ahmed el Mansour en bezoek de Ben Youssef Madrasa, een oude Koranschool met prachtige Arabisch-Andalusische architectuur. Bewonder het houtsnijwerk en bezoek de kleine slaapkamers voor studenten. Bezoek de Koutoubia-moskee, het icoon van Marrakech en een soort oriëntatiepunt voor toeristen, en ga dan naar het wereldberoemde Jemaa el-Fnaa-plein met zijn talloze sinaasappelsapkraampjes, slangenbezweerders, traditioneel geklede waterverkopers en hennavrouwen.

Marrakesh: privérondleiding door de stad van een hele dag met Majorelletuin

3. Marrakesh: privérondleiding door de stad van een hele dag met Majorelletuin

Ontdek het hart en de ziel van Marrakech tijdens een privérondleiding door de stad van een hele dag. Bezoek de levendige souks, historische bezienswaardigheden en de iconische Majorelletuin van de stad. Laat je ophalen bij je accommodatie terwijl de zon opkomt boven de stad. Begin uw dag met een bezoek aan de Koutoubia-moskee, een architectonisch wonder en een symbool van de diepgewortelde geschiedenis van Marrakech. Bewonder het ingewikkelde ontwerp en leer meer over de betekenis ervan in de Marokkaanse cultuur. Verken vervolgens het Bahia-paleis, een prachtig 19e-eeuws paleis versierd met ingewikkelde mozaïeken en prachtige tuinen. Ga terug in de tijd terwijl je door de weelderige kamers en binnenplaatsen dwaalt en inzicht krijgt in de levens van de Marokkaanse koninklijke familie. Vervolg je avontuur in het bruisende labyrint van de medina van Marrakech. Je slentert door de kronkelende steegjes en ontdekt verborgen schatten in de souks (markten). Je krijgt de mogelijkheid om unieke souvenirs te kopen en jezelf onder te dompelen in de lokale marktcultuur. Naarmate uw eetlust groeit, wordt u meegenomen naar een charmant lokaal restaurant, waar u kunt genieten van een traditionele Marokkaanse lunch. Geniet van couscous, tagines en een mengeling van smaken die de culinaire rijkdom van de regio laten zien. Na de lunch wordt u meegenomen naar de wereldberoemde Majorelletuin. Deze serene oase is een adembenemende mix van kobaltblauwe gebouwen, exotische planten en rustige zwembaden. Verken de tuin in je eigen tempo en geniet van de artistieke en sereniteit ervan. Bezoek ten slotte enkele ambachtelijke werkplaatsen waar u getuige kunt zijn van traditioneel Marokkaans vakmanschap. Van aardewerk tot tapijtweven, je krijgt de kans om met bekwame ambachtslieden in contact te komen en misschien zelfs een uniek stuk te creëren om mee naar huis te nemen. Aan het einde van de tour wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

Marrakech: Historische en culturele rondleiding - hele dag

4. Marrakech: Historische en culturele rondleiding - hele dag

De Majorelletuinen, oorspronkelijk ontworpen door Jacques Majorelle en later eigendom van Yves Saint Laurent, bieden een vredige en schilderachtige sfeer met vispoelen, bruggen, cactussen en bomen. Het beschikt over een charmante winkel, café en restaurant en staat bekend om zijn unieke "Majorelle-blauwe" tint, die imitaties in de hele stad heeft geïnspireerd. De Koutoubia-moskee, de grootste moskee van de stad, ontleent zijn naam aan de historische associatie met boekhandels en boekverkopers. In navolging van een traditionele Almohad-bouwstijl, is de toren versierd met vier koperen bollen. Miniatuurreplica's van de moskee worden op grote schaal verkocht in Marokko, wat de populariteit ervan bevestigt. El Bahia Palace, bekend als "het paleis van de schoonheid", werd gebouwd in de Alaoui-stijl tussen 1894 en 1900 voor Ahmed Ibn Moussa. Het beschikt over 160 kamers rondom binnenplaatsen, met geruchten over concubine-bezetting. Het verbluffende interieur van het paleis toont stucwerkpanelen, zellij-versieringen, gebeeldhouwde cederhouten plafonds en glanzende marmeren afwerkingen. Het wordt omgeven door een uitgestrekte tuin van acht hectare. De Ben Youssef Medersa, een koranschool die teruggaat tot de heerschappij van sultan Abou el Hassan, werd later in de jaren 1560 herbouwd door de Saadiërs. Het is een indrukwekkend architectonisch meesterwerk, met typisch Marokkaanse stijlen zoals zellij-tegels, stucwerk en bewerkt cederhout. De school diende als een plek waar ongeveer 800 leerlingen de Koran uit hun hoofd leerden. De Saadi-graven, daterend uit de tijd van sultan Ahmad al-Mansur, herbergen de overblijfselen van ongeveer zestig leden van de Sa'adi-dynastie. Deze graven, herontdekt in 1917 en zorgvuldig gerestaureerd, zijn een prominente attractie in Marrakech geworden en dienen als de laatste rustplaats voor leden van de dynastie uit de Dra'a-vallei voorbij het hoge Atlasgebergte. Marrakesh heeft een joodse Mellah, historisch bewoond door niet-moslims, waaronder joden. Veel synagogen staan er nog, maar er zijn er minder in gebruik. Het Mellah-district heeft een culturele en historische betekenis. De bruisende souks vormen het hart van Marrakesh en bieden een scala aan traditioneel Marokkaans handwerk, specerijen, medicinale remedies en lokaal amusement. Bezoekers kunnen iconische items vinden zoals babouches, lederwaren, kledingstukken, aardewerk, tajine-gerechten en zilveren sieraden. Afdingen is een gangbare praktijk en voegt een gevoel van plezier en opwinding toe aan de winkelervaring.

Rondleiding van een hele dag door Marrakesh met lunch

5. Rondleiding van een hele dag door Marrakesh met lunch

Ervaar de soeks en bezienswaardigheden van Marrakesh tijdens een sightseeingtour van een hele dag met lunch, en leer onderweg de indrukwekkende geschiedenis van de "Rode Stad". Je bezoekt de Koutoubia, een van de mooiste moskeeën in de westerse moslimwereld. Bewonder de 70 meter hoge minaret voordat je naar de 14e-eeuwse Ben Youssef Medersa gaat, de grootste koranuniversiteit in de Maghreb. Ga verder naar het Dar Si Saïd-museum in een paleis in Alaouitische stijl uit de 19e eeuw. Bekijk traditionele ambachten uit Zuid-Marokko, waaronder tapijten, kostuums en wapens. Bezoek vervolgens de prachtige tuinen van El Bahia Palace. Behalve de appartementen van de favoriete concubine van de sultan, de raadszaal en de prachtige marmeren binnenplaats, is het paleis gesloten voor het publiek. Bewonder de decoratieve Saâdische graven, gebouwd voor sultan Ahmed el Mansour. Ga verder naar de Menara-tuinen in de uitlopers van het Atlasgebergte en wandel tussen de olijfbomen rond het centrale meer. Krijg een panoramisch uitzicht op de met sneeuw bedekte toppen op de achtergrond. Betreed het ingewikkelde doolhof van straatjes waarin de soeks van Marrakesh zijn gevestigd. Ontdek verschillende wijken die door ambachtslieden zijn ingericht volgens een gestructureerd systeem, waaronder mandenwerk, gedroogd fruit, specerijen, Berbertapijten en meer. Van bijzonder belang is Rue du Souk Smarine, die leidt naar Place Rahba Kedima, de locatie van de voormalige slavenmarkt. Proef de traditionele Marokkaanse keuken in een prachtige omgeving voor de lunch, voordat je naar Djemaa El Fna gaat, het uitgestrekte centrale plein dat de traditionele ontmoetingsplaats is voor boeren en kooplieden uit de Sous-regio, het Hoge Atlasgebergte en Zuid-Marokko. 's Ochtends levendig met fruit- en specerijenhandelaren, 's middags is het de beurt aan Gnaoua-dansers (afstammelingen van Guinese slaven), die muziek komen spelen, verhalen vertellen, slangen betoveren en meer.

Marrakech: Historische en culturele rondleiding - halve dag

6. Marrakech: Historische en culturele rondleiding - halve dag

Na het ontmoeten van uw erkende lokale gids die u door Marrakesh zal leiden. U kunt de volgende plaatsen bezoeken op basis van tijd en uw voorkeuren: El Bahia Palace, "het paleis van de schoonheid", werd tussen 1894 en 1900 gebouwd voor Ahmed Ibn Moussa in de toen populaire Alaoui-stijl. Er zijn 160 verschillende kamers in het paleis rond kleine binnenplaatsen, die volgens geruchten voornamelijk werden bewoond door een toenemend aantal concubines. De prachtige decoraties zijn stucwerkpanelen, zellij-versieringen, tegelvloeren, gebeeldhouwde cederhouten plafonds, glanzende marmeren afwerkingen (een speciale Marrakesh-afwerking genaamd tadelakt en gebruikt in alle badkamers van de riads van de stad) en beschilderde plafonds. Het paleis is omgeven door een tuin van acht hectare. Ben Youssef Medersa, werd gesticht door sultan Abou el Hassan (1331–1349), maar herbouwd in de jaren 1560 onder de Saadiërs. Op de school leerden zo'n 800 leerlingen de Koran uit het hoofd. Dit is ontegensprekelijk een van de mooiste en mooist gedecoreerde gebouwen in Marrakesh, zelfs in Marokko. Het heeft zeer mooie voorbeelden van typisch Marokkaanse stijlen; zellij-tegels, stucwerk en gebeeldhouwd cederhout. (Zellij is het tegelwerk van kleine individuele tegels die bij elkaar worden geplaatst om de meest ingewikkelde geometrische ontwerpen te maken). De Koutoubia-moskee, de grootste moskee van de stad, ontleent zijn naam aan de historische associatie met boekhandels en boekverkopers. In navolging van een traditionele Almohad-bouwstijl, is de toren versierd met vier koperen bollen. Miniatuurreplica's van de moskee worden op grote schaal verkocht in Marokko, wat de populariteit ervan bevestigt. De Saadi-graven, daterend uit de tijd van sultan Ahmad al-Mansur, herbergen de overblijfselen van ongeveer zestig leden van de Sa'adi-dynastie. Deze graven, herontdekt in 1917 en zorgvuldig gerestaureerd, zijn een prominente attractie in Marrakech geworden en dienen als de laatste rustplaats voor leden van de dynastie uit de Dra'a-vallei voorbij het hoge Atlasgebergte. De bruisende souks vormen het hart van Marrakesh en bieden een scala aan traditioneel Marokkaans handwerk, specerijen, medicinale remedies en lokaal amusement. Bezoekers kunnen iconische items vinden zoals babouches, lederwaren, kledingstukken, aardewerk, tajine-gerechten en zilveren sieraden. Afdingen is een gangbare praktijk en voegt een gevoel van plezier en opwinding toe aan de winkelervaring.

Marrakech: Ben Youssef & Geheime Tuin & Souks Wandeltour

7. Marrakech: Ben Youssef & Geheime Tuin & Souks Wandeltour

Ga mee op een betoverend avontuur door Marrakech met onze zorgvuldig samengestelde rondleiding, waarbij je de culturele wonderen van Ben Youssef Medersa, de Geheime Tuin en de bruisende souks verkent. Deze meeslepende ervaring biedt een caleidoscoop van bezienswaardigheden, geluiden en geschiedenis, en weeft het rijke tapijt van het verleden en heden van Marrakech samen. De reis begint bij de iconische Ben Youssef Medersa, een meesterwerk van islamitische architectuur. Als je dit historische juweeltje binnenstapt, wordt de lucht dik van verhalen over geleerden die ooit door de zalen zwierven. Bewonder de ingewikkelde geometrische patronen, het uitvoerig bewerkte stucwerk en de rustige binnenplaatsen waar eeuwen van intellectueel werk weerklinken. Onze deskundige gids neemt je mee naar een vervlogen tijdperk en geeft inzicht in het belang van de medersa en de rol die deze heeft gespeeld in de vorming van het culturele erfgoed van Marokko. Vervolgens leidt de rondleiding je naar de Geheime Tuin, een verborgen oase in het hart van de stad. Achter onopvallende muren ontvouwt zich een wereld van sereniteit die een uitweg biedt uit de levendige energie van Marrakech. Wandel door weelderig groen, bewonder levendige bloemen en luister naar de rustgevende geluiden van fonteinen. De Secret Garden is een toevluchtsoord dat een prachtig evenwicht biedt tussen de levendige chaos van de stad en een vredig toevluchtsoord, dat een moment van rust biedt te midden van de stedelijke drukte. Het avontuur eindigt in de levendige souks, waar het hart van Marrakech het meest klopt. Volg je gids door het doolhof van smalle straatjes, waar elke hoek een nieuw zintuiglijk genot onthult. De lucht is gevuld met de geur van specerijen, de caleidoscoop van kleuren van textiel en kunstnijverheid is betoverend en het levendige gepraat van handelaren zorgt voor een symfonie van geluiden. Dompel jezelf onder in de plaatselijke cultuur terwijl je in contact komt met ambachtslieden, afdingen op schatten en de dynamische geest van de souks ervaart. Deze rondleiding is een ontdekkingstocht door de veelzijdige charme van Marrakech en biedt een perfecte mix van geschiedenis, rust en de levendige lokale sfeer. Ontdek de geheimen van de stad, geniet van haar schoonheid en vertrek met herinneringen aan een onvergetelijke reis door een van Marokko's meest fascinerende bestemmingen.

Marrakesh: leef als een lokale privétour met thee en snack

8. Marrakesh: leef als een lokale privétour met thee en snack

Krijg een meer authentieke kennismaking met de stad Marrakech tijdens een privétour met een lokale gids. Ontmoet schoolkinderen die liedjes zingen terwijl ze met hun vrienden naar huis lopen, zie groepen lokale vrouwen die kletsen op de terugweg van de markten en meer. Krijg inzicht in de lokale gemeenschappen, ontmoet een kunstenaar en bewonder de verbluffende architectuur van de 14e-eeuwse Ben Youssef Madrasa islamitische universiteit, de belangrijkste koranschool en 1e universiteit in de stad. Bewonder de ingewikkelde mozaïeken en stille binnenplaatsen. Luister naar geweldige verhalen en krijg lokale inzichten terwijl uw gids persoonlijke anekdotes deelt en al uw vragen beantwoordt.

Gratis ticket: 1 uur durende spirituele tour naar Ben Youssef Medrassa

9. Gratis ticket: 1 uur durende spirituele tour naar Ben Youssef Medrassa

Met je lokale gids bezoek en verken je de Ben Youssef Madrassa Je zult de schoonheid van islamitische architectuur van buitenaf ervaren en je gids zal je helpen om de religieuze en sociale dimensie van de architectuur en het spirituele gevoel als de plaats te verkennen

Marrakech Wandeltour van een halve dag: Ontdek de verborgen juweeltjes

10. Marrakech Wandeltour van een halve dag: Ontdek de verborgen juweeltjes

Begin aan een boeiende reis van een halve dag door Marrakesh, een stad waar geschiedenis, cultuur en het bruisende leven naadloos samenvloeien. Onze rondleiding is zorgvuldig samengesteld om een beknopte maar verrijkende ervaring van deze betoverende Marokkaanse stad te bieden. - Koutoubia-moskee: We beginnen onze verkenning bij de prachtige Koutoubia-moskee, een architectonisch meesterwerk dat een iconisch symbool van Marrakesh is. Bewonder de torenhoge minaret van de moskee en dwaal door de rustige tuinen. Houd er rekening mee dat het interieur van de moskee gereserveerd is voor gelovigen, maar dat de buitenkant en de omliggende tuinen een lust voor het oog zijn. – Bahia Palace: Ontdek de ingewikkelde architectuur en prachtige tuinen van dit 19e-eeuwse paleis. — Jemaa el-Fna-plein: Vervolgens gaan we naar het Jemaa el-Fna-plein, het bruisende hart van Marrakesh. Naarmate de dag vordert, komt het plein tot leven met straatartiesten, handelaars en marktkramers. Dompel jezelf onder in de dynamische sfeer, proef misschien verrukkelijk straatvoedsel en observeer het levendige tapijt van het lokale leven. – Medina-verkenning: we navigeren door de boeiende Medina, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, waar de labyrintische straten en steegjes een schatkamer zijn van de Marokkaanse cultuur en vakmanschap. Dompel jezelf onder in de zintuiglijke geneugten van de souks, waar je kunt onderhandelen over specerijen, textiel, sieraden en meer. — Mouassine-fontein: Als afsluiting van onze ontdekkingstocht vinden we rust bij de Mouassine-fontein te midden van de doolhofachtige straten van de medina. Hier kunt u even ontspannen, nadenken en genieten van het vakmanschap van deze historische plek. Het biedt een sereen intermezzo in de bruisende medina. Terwijl onze tour eindigt, heb je de belangrijkste hoogtepunten van Marrakesh ontdekt, van de architectonische wonderen en levendige marktplaatsen tot het culturele erfgoed en de rustige oases. Laat onze deskundige gids je door dit boeiende avontuur leiden en inzicht bieden in het rijke culturele tapijt van Marrakesh. Deze tour is bedoeld voor diegenen die op zoek zijn naar een meeslepende Marrakesh-ervaring binnen de beperkingen van een avontuur van een halve dag, waarbij de historische, culturele en culinaire schatten van de stad worden getoond in een compacte maar indrukwekkende reis.

Beschikbare activiteiten

24 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in Ben Joesoefmadrassa

Wil je alle activiteiten in Ben Joesoefmadrassa bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ben Joesoefmadrassa

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 623 beoordelingen

We werden op tijd in onze riad opgewacht door Hamid, onze gids. Hamid liet ons de stad zien en stopte om ons te vertellen over de geschiedenis van het land, de stad en specifieke gebouwen. Zijn vermogen om dagen van evenementen te bieden was geweldig. We waren een groep van 4 en op geen enkel moment voelde iemand zich buitengesloten. Het was een druk programma maar erg relaxed en we hebben er enorm van genoten. Bedankt aan alle betrokkenen en een speciale dank aan Hamid.

Het was heel erg leuk om de stad op deze manier te verkennen. Ismael was een hele fijne gids en kon zeer boeiend vertellen. Heel fijn om een privé rondleiding te krijgen. Geld meer dan waard

een uitstekende dag doorgebracht in het gezelschap van Hassan die wist hoe hij ons Marrakech en de Berberse cultuur kon laten ontdekken?

Schitterende dag met een gids aan de top: aangenaam, zeer interessant en attent voor zijn klanten Heel erg bedankt Hassan!

Hassan was een perfecte gids, professioneel en erg vriendelijk. We raden het aan