Ben Joesoefmadrassa: tickets en tours

49 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Ben Joesoefmadrassa: topattracties in de buurt

Ben Joesoefmadrassa: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Marrakech: Wandeltour Ben Youssef, Geheime Tuin & Souks

Marrakech: Wandeltour Ben Youssef, Geheime Tuin & Souks

Maak een wandeltocht door Marrakech en verken de culturele wonderen van Ben Youssef Medersa, de Geheime Tuin en de bruisende souks. Ervaar een caleidoscoop van bezienswaardigheden en geluiden, die het rijke verleden en heden van Marrakech met elkaar verweven. Begin je reis bij de iconische Ben Youssef Madrasa, een meesterwerk van islamitische architectuur. Als je dit historische juweeltje binnenstapt, voel je de lucht dik worden van verhalen over geleerden die ooit door de zalen zwierven. Bewonder de ingewikkelde geometrische patronen en het uitvoerig bewerkte stucwerk. Ontdek de rustige binnenplaatsen waar eeuwen van intellectuele achtervolging weerklinken. Laat je gids je meevoeren naar een vervlogen tijdperk en inzicht geven in het belang van de madrasa en de rol die het speelde in de vorming van het culturele erfgoed van Marokko. Ga verder naar de Secret Garden, een verborgen oase in het hart van de stad. Wandel door weelderig groen, bewonder levendige bloemen en luister naar de rustgevende geluiden van fonteinen. Ontspan in een heiligdom dat een vredig toevluchtsoord biedt, een moment van rust temidden van de stedelijke drukte. Eindig de wandeling in de souks, waar het hart van Marrakech het meest levendig klopt. Volg je gids door een doolhof van straatjes, waar elke hoek een nieuw zintuiglijk genot onthult. Geniet van de geur van specerijen, de kleuren van textiel en het geplaag van handelaren. Ontmoet ambachtslieden en test je onderhandelingsvaardigheden.

Vanuit Marrakesh: rondleiding van 3 uur, monumenten en soeks

Vanuit Marrakesh: rondleiding van 3 uur, monumenten en soeks

Geniet van een uitgebreide rondleiding door Marrakesh, verken de middeleeuwse straten, soeks en de medina van de 'Rode Stad' van Marokko, met paleizen en monumenten. Verken, na ophaalservice bij je hotel of riad, één van de oudste keizerlijke steden van Marokko, met bezienswaardigheden, zoals de Koutoubia, die tot de grootste en mooiste moskeeën van de westerse moslimwereld behoort. Bewonder de 221-meter lange minaret en meesterlijke architectuur die doet denken aan de Giralda van Sevilla. Ga verder naar een vredige omheining in de Kasbah om de Saaditombes te zien, die dateren uit de 16e eeuw van Sultan Ahmad al-Mansu. Bewonder de kleurrijke tegels, het Arabische schrift en het ingewikkelde houtsnijwerk, verborgen voor de wereld nadat ze waren verzegeld tot 1917. Breng vervolgens een uur door in het 19e-eeuwse Bahia-paleis, gebouwd in 7 jaar tijd door 1000 ambachtslieden uit Fez. Het was bedoeld als het beste voorbeeld van de Marokkaanse en islamitische architectuur in de wereld en vormt een lukrake verzameling van geheime appartementen gelegen aan binnenplaatsen, allemaal in het midden van enorme tuin.  Ga daarna naar Djemaa el Fna, het belangrijkste plein van Marrakesh, waar de markt is gevestigd. Door de medina zijn verschillende souks te ontdekken. Van zijdespinners en kruidenverkopers tot tapijten en kristallen. Elk steegje heeft zijn eigen identiteit en zijn eigen unieke verkooppunt.

Marrakech: Bahia Paleis, Saadische Graven en Medina Tour

Marrakech: Bahia Paleis, Saadische Graven en Medina Tour

Ontdek enkele van de hoogtepunten van Marrakech tijdens een groeps- of privérondleiding. Bezoek opmerkelijke bezienswaardigheden zoals het El Bahia paleis, de Saadische graven, de Koutoubia moskee en het Djemaa El Fna plein. Nadat je je lokale gids hebt ontmoet, kun je kiezen om de volgende attracties te bezoeken in de volgorde die jij verkiest. Verken het El Bahia Paleis, bekend als "het paleis van de mooie", dat is ontworpen in een Alaoui stijl. Wandel door enkele van de 160 kamers in het paleis met decoraties van stucpanelen, zellij decoraties, betegelde vloeren, bewerkte cederhouten plafonds, glanzende marmeren afwerkingen en beschilderde plafonds. Bezoek de Koutoubia Moskee, de grootste moskee van de stad, die zijn naam ontleent aan de historische associatie met boekhandels en boekverkopers. Bewonder de traditionele Almohad bouwstijl en de toren is versierd met vier koperen bollen. Wandel door de Saadische graftombes, die dateren uit de tijd van sultan Ahmad al-Mansur, waar de overblijfselen van ongeveer zestig leden van de Sa'adi-dynastie liggen. Wandel door de bruisende souks en het Djemaa El Fna plein in het hart van Marrakech. Ontdek een scala aan traditionele Marokkaanse ambachten, kruiden, geneeskrachtige middelen en lokaal entertainment. Je vindt er ook Marokkaanse artikelen zoals babouches, lederwaren, kleding, aardewerk, tajine schotels en zilveren sieraden.

Marrakech: Bahia Palace, Mederssa Ben Youssef & Medina Tour

Marrakech: Bahia Palace, Mederssa Ben Youssef & Medina Tour

Begin je wandeltour met een bezoek aan de Koutoubia Moskee, de grootste moskee van de stad, die zijn naam ontleent aan de historische associatie met boekhandels en boekverkopers. Bewonder de traditionele Almohad bouwstijl en een toren versierd met vier koperen bollen. Verken vervolgens het Bahia Paleis en zijn 160 kamers rond kleine binnenplaatsen, die volgens de geruchten werden bewoond door concubines. Bekijk de omliggende tuin van acht hectare versierd met stucpanelen, zellij, tegelvloeren, plafonds van gesneden cederhout, glanzend marmeren afwerkingen en beschilderde plafonds. Ga verder naar de Ben Youssef Medersa, een Koranschool uit de tijd van sultan Abou el Hassan, die later in de jaren 1560 werd herbouwd door de Saadiërs. Bewonder het architectonische meesterwerk met typisch Marokkaanse stijlen zoals zellij tegels, stucwerk en gesneden cederhout. Sluit je sightseeingavontuur af in de levendige souks van Marrakech - het kloppende hart van de stad, met traditionele Marokkaanse kunstnijverheid, kruiden, geneeskrachtige middelen en plaatselijk vermaak. Ontdek voorwerpen zoals babouches, lederwaren, kleding, aardewerk, tajine schotels en zilveren sieraden.

Marrakech: Privé stadsrondleiding van een hele dag

Marrakech: Privé stadsrondleiding van een hele dag

Ontdek tijdens deze tour de oude stad Marrakech met zijn labyrintische straatjes, beroemde markten en de Majorelletuin. Bezoek het beroemde Palais de Bahia, een prachtig ingericht paleis vol betoverende binnenkamers en uitgebreide mozaïekmuren. Met een duidelijk andere architectuur dan de rest van de medina loop je door de Joodse wijk. Ontdek de ongelooflijke Saadian-graven en de Medersa Ben Youssef, een oude school voor koranstudie met prachtige Arabisch-Andalusische architectuur. Bewonder het houtsnijwerk en bezoek de kleine studentenkamers en bekijk vervolgens de Koutoubia-moskee, een icoon van Marrakesh en een oriëntatiepunt voor toeristen. Ga naar het wereldberoemde Jemaah el Fna-plein met zijn talloze sinaasappelsapkraampjes, slangenbezweerders, traditioneel geklede waterverkopers en hennavrouwen. Geniet van een verfrissende middagpauze op een van de terrassen met een panoramisch uitzicht en geniet van de kleurrijke drukte beneden. Ga dan verder naar de ongelooflijke Majorelletuin en baan je op je gemak een weg door deze oase van rust midden in de bruisende nieuwe stad. Bezoek het Berbermuseum in de helderblauwe villa en leer over de geschiedenis en tradities van de Berbers en bekijk enkele van hun prachtige traditionele kleding.

Marrakech: Paleis, Museum, Madrasa & Medina Hoogtepunten Tour

Marrakech: Paleis, Museum, Madrasa & Medina Hoogtepunten Tour

Begin je wandeltour door Marrakech bij de Koutoubia Moskee, de grootste moskee van de stad, die bekend staat om zijn historische banden met de boekhandel. Bewonder de Almohadische bouwstijl, met een toren versierd met vier koperen bollen. Verken vervolgens het El Bahia Paleis, gebouwd tussen 1894 en 1900 met 160 kamers rond binnenplaatsen. Wandel door de omringende tuin van acht hectare en bewonder ingewikkelde decoraties zoals stucpanelen, zellij, tegelvloeren, cederhouten plafonds, marmeren afwerkingen en beschilderde plafonds. Ga verder naar de Ben Youssef Medersa, een Koranschool uit de tijd van sultan Abou el Hassan waar ooit zo'n 800 studenten de Koran uit het hoofd leerden. Het werd herbouwd in de jaren 1560 en is een Marokkaans architectonisch meesterwerk met zellij tegels, stucwerk en uitgesneden cederhout. Daarna ga je verder naar het Dar El Bacha Museum, een symbool van de geschiedenis en cultuur van de stad en een historisch paleis dat nu een collectie Marokkaanse kunst huisvest, met ingewikkeld houtwerk, levendig textiel en sierlijk keramiek. Verken de weelderige kamers voor een kijkje in de levensstijl van de Marokkaanse elite. Maak je sightseeingtour compleet in de levendige souks van Marrakech, waar traditionele Marokkaanse kunstnijverheid, kruiden, geneesmiddelen en plaatselijk amusement worden aangeboden. Test je onderhandelingsvaardigheden terwijl je snuffelt tussen baboesjes, lederwaren, kleding, aardewerk, tajineschotels en zilveren sieraden.

Marrakech: Ben Youssef Madrasa, Geheime Tuin & Medina Tour

Marrakech: Ben Youssef Madrasa, Geheime Tuin & Medina Tour

Ontdek tijdens deze rondleiding de culturele schatten van Marrakech, zoals de Medersa Ben Youssef, de Geheime Tuin en de bruisende markten. Dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis en het levendige heden van de stad door middel van deze meeslepende ervaring. Begin met een bezoek aan de Ben Youssef Medersa, een middeleeuwse islamitische school en een meesterwerk van islamitische architectuur. Het is ontegenzeggelijk een van de mooist versierde gebouwen in Marrakech. Bewonder de zellij tegels, het stucwerk en het gesneden cederhout. Ga verder naar de Geheime Tuin, een verborgen oase van paleizen in het hart van de Medina. Wandel door de omringende tuinen, bewonder de kleurrijke bloemen en geniet van de rustgevende geluiden van fonteinen. Verken vervolgens de levendige souks, het bruisende hart van Marrakech. Ontdek een verscheidenheid aan traditioneel Marokkaans handwerk, kruiden, geneeskrachtige middelen en lokaal entertainment. Snuffel naar iconische voorwerpen zoals babouches, lederwaren, kleding, aardewerk, tajine schotels en zilveren sieraden en test je onderhandelingsvaardigheden.

Marrakesh: rondleiding door de stad en de tuinen van een hele dag met hoogtepunten

Marrakesh: rondleiding door de stad en de tuinen van een hele dag met hoogtepunten

Breng een hele dag door met het bezoeken van de meest iconische bezienswaardigheden in Marrakesh. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, verken je een van de grootste en mooiste moskeeën van Marokko, Koutoubia. Vervolg de tour naar het Bahia-paleis en bewonder de prachtige tuinen vol met fruitbomen en geurige bloemen. Ga dan naar de vredige omheining in de Kasbah om de cederhouten koepels en marmeren zuilen van de Saaditombes te zien. Maak je vervolgens klaar om de beroemdste souks van Marokko te zien en de dagelijkse drukte van de stad te ervaren voordat je Djeemaa El Fna bezoekt, de bruisende marktplaats van Marrakesh vol kooplieden uit de Souk-regio. Nadat je de kleurrijke sfeer van de markt hebt opgesnoven, heb je vrije tijd om te lunchen en deel te nemen aan het tweede deel van de tour. Bezoek na je lunchpauze de Secret Gardens, die meer dan 400 jaar geleden dateert uit de Saadi-dynastie en in de 19e eeuw werd herbouwd. Ga vervolgens naar de Menara-tuinen, de beroemde zomerresidentie van sultan Abderrahmane, en staar vol ontzag naar de prachtige boomgaarden en olijfboomgaarden. Ontspan tijdens de rit terug naar uw hotel of riad aan het einde van uw tour.

Marrakech: Ontdek verborgen juweeltjes tijdens een wandeling van een halve dag

Marrakech: Ontdek verborgen juweeltjes tijdens een wandeling van een halve dag

Ga op een boeiende reis van een halve dag door Marrakech, een stad waar geschiedenis, cultuur en het bruisende leven naadloos in elkaar overgaan. Geniet van een rondleiding die zorgvuldig is samengesteld om een beknopte maar verrijkende ervaring van deze betoverende Marokkaanse stad te bieden. Begin je ontdekkingstocht bij de prachtige Koutoubia Moskee, een architectonisch meesterwerk dat symbool staat voor Marrakech. Bewonder de torenhoge minaret van de moskee en wandel door de rustige tuinen. Ontdek de ingewikkelde architectuur en de prachtige tuinen van het 19e-eeuwse paleis, het Bahia Palace. Vervolg je reis naar het Jemaa el-Fna plein, het bruisende hart van Marrakech. Naarmate de dag vordert, komt het plein tot leven met straatartiesten, handelaren en marktkooplui. Dompel je onder in de dynamische sfeer, proef misschien verrukkelijk straatvoedsel en observeer het levendige tapijt van het plaatselijke leven. Navigeer door de fascinerende Medina, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, waar de labyrintische straatjes en steegjes een schat aan Marokkaanse cultuur en vakmanschap vormen. Dompel je onder in de zintuiglijke geneugten van de souks, waar je kunt afdingen op specerijen, textiel, sieraden en nog veel meer. Sluit je ontdekkingstocht af met een pauze bij de Mouassine fontein in de doolhofachtige straten van de Medina. Neem een moment om te ontspannen, na te denken en het vakmanschap van deze historische plek te waarderen - het biedt een sereen intermezzo in de drukke Medina. Als je tour ten einde loopt, verken dan de belangrijkste hoogtepunten van Marrakech, van de architectonische hoogstandjes en levendige markten tot het culturele erfgoed en de rustige oases.

Marrakech: Privé stadsrondleiding van een hele dag met Majorelle Tuin

Marrakech: Privé stadsrondleiding van een hele dag met Majorelle Tuin

Ontdek het hart en de ziel van Marrakech tijdens een privérondleiding door de stad van een hele dag. Bezoek de levendige souks, historische bezienswaardigheden en de iconische Majorelletuin van de stad. Laat je ophalen bij je accommodatie terwijl de zon opkomt boven de stad. Begin uw dag met een bezoek aan de Koutoubia-moskee, een architectonisch wonder en een symbool van de diepgewortelde geschiedenis van Marrakech. Bewonder het ingewikkelde ontwerp en leer meer over de betekenis ervan in de Marokkaanse cultuur. Verken vervolgens het Bahia-paleis, een prachtig 19e-eeuws paleis versierd met ingewikkelde mozaïeken en prachtige tuinen. Ga terug in de tijd terwijl je door de weelderige kamers en binnenplaatsen dwaalt en inzicht krijgt in de levens van de Marokkaanse koninklijke familie. Vervolg je avontuur in het bruisende labyrint van de medina van Marrakech. Je slentert door de kronkelende steegjes en ontdekt verborgen schatten in de souks (markten). Je krijgt de mogelijkheid om unieke souvenirs te kopen en jezelf onder te dompelen in de lokale marktcultuur. Naarmate uw eetlust groeit, wordt u meegenomen naar een charmant lokaal restaurant, waar u kunt genieten van een traditionele Marokkaanse lunch. Geniet van couscous, tagines en een mengeling van smaken die de culinaire rijkdom van de regio laten zien. Na de lunch wordt u meegenomen naar de wereldberoemde Majorelletuin. Deze serene oase is een adembenemende mix van kobaltblauwe gebouwen, exotische planten en rustige zwembaden. Verken de tuin in je eigen tempo en geniet van de artistieke en sereniteit ervan. Bezoek ten slotte enkele ambachtelijke werkplaatsen waar u getuige kunt zijn van traditioneel Marokkaans vakmanschap. Van aardewerk tot tapijtweven, je krijgt de kans om met bekwame ambachtslieden in contact te komen en misschien zelfs een uniek stuk te creëren om mee naar huis te nemen. Aan het einde van de tour wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

De topbezienswaardigheden in Marrakesh

Activiteiten in Ben Joesoefmadrassa

Steden in Marokko

Andere activiteiten in Ben Joesoefmadrassa

Wil je alle activiteiten in Ben Joesoefmadrassa bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ben Joesoefmadrassa

Gemiddelde beoordeling

4.6
(623 beoordelingen)

Majid is een geweldige gids, luisterend naar onze verlangens naar ontdekking. Hij past zich volledig aan onze groep aan. Fantastische rondleidingen! Nogmaals hartelijk dank Majid!!!

Zeer uitgebreide excursie met een werkelijk onberispelijke en zeer grondige gids. Het duurde langer dan verwacht omdat het erg gedetailleerd was en we zeer tevreden waren

Perfect, bedankt aan de zeer professionele en vriendelijke chauffeur Hussene en aan de zeer aardige en attente gids Hamid. Perfecte excursie. Ik raad ten zeerste aan

Erg leuk! We hebben de mooiste plekjes gezien en het was zo fijn dat we de wachtrijen konden verlaten. Zeer vriendelijke gids. Nogmaals bedankt!

De gids was uiterst beleefd en voorkomend. Hij zorgde zelfs voor onze kinderen. Hartelijk dank!