Kies data

Bến Thành-markt

Bến Thành-markt: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Ho Chi Minh: privérondleiding door de stad en dinercruise

1. Ho Chi Minh: privérondleiding door de stad en dinercruise

Ontdek het nachtleven van Saigon per fiets of scooter. Stop bij de Saigon-rivier voor een heerlijk lokaal diner terwijl je over de Saigon-rivier vaart met live-entertainment aan boord. Met de fietsoptie rijd je langs de hoofdstraten van de stad en passeer je de Ben Thanh-markt, het General Post Office, de Notre Dame-kathedraal, de People Committee Hall en het Opera House. Als u de scooteroptie kiest, ziet u dezelfde locaties als de fietsoptie, met extra tijd om langs de bloemenmarkt, de appartementen van Nguyen Thien Thuat en de modewijk te komen. Na je rit stop je bij de rivieroever van Saigon. Wees welkom aan boord van de cruiseboot en bereid je voor om de bezienswaardigheden van de stad vanuit een nieuw perspectief te bekijken. Vaar langs de Saigon-rivier en geniet van een geweldig diner terwijl traditionele Vietnamese dans- en muziekshows worden uitgevoerd. Ga vervolgens terug naar de haven van Bach Dang, waar de cruise rond 21.30 uur eindigt. Laat de ontspanning van de avond voortduren terwijl een taxi u terugbrengt naar uw hotel.

Saigon: privétour van een halve dag in de auto door Ho Chi Minh-stad

2. Saigon: privétour van een halve dag in de auto door Ho Chi Minh-stad

Verken de fascinerende stad Saigon, ook wel bekend als Ho Chi Minh City, tijdens deze tour van een halve dag. Reis comfortabel in uw privéauto met airconditioning en leer over de bezienswaardigheden van de stad met uw behulpzame gids. Ontmoet je gids in je hotel en ga eerst naar de Ban Thanh-markt. Maak foto's van de activiteiten op de levendige markt of maak van de gelegenheid gebruik om keukenapparatuur, souvenirs, kledingstukken, fruit en vele andere voedingsmiddelen te kopen. Breng vervolgens een bezoek aan de neo-romaanse kathedraal Notre-Dame-basiliek van Saigon, die dateert uit de 19e eeuw. Houd lokale koppels in de gaten die hun pre-huwelijksfoto's maken in deze prachtige basiliek, officieel bekend als de kathedraalbasiliek van Onze-Lieve-Vrouw van de Onbevlekte Ontvangenis. Bewonder de verrassende architectuur bij je volgende stop, het centrale postkantoor van Saigon. Hoor hoe het gebouw vaak ten onrechte wordt toegeschreven aan Gustave Eiffel, ook al is het ontworpen door Alfred Foulhoux. Dan is het tijd om te beslissen. Kies tussen het War Remnants Museum voor meer informatie over de Amerikaanse oorlog in Vietnam of het Herenigingspaleis. Deze laatste locatie, ook wel bekend als het Onafhankelijkheidspaleis, is een mijlpaal in de geschiedenis en architectuur van Saigon, dat ooit dienst deed als het huis en de werkplek van de president van Zuid-Vietnam tijdens de oorlog in Vietnam. Sluit ten slotte je tour af bij de Jade Emperor Pagoda. Zie de plaatselijke aanbidders in gebed voor hun carrière, liefde en vruchtbaarheid. Geniet van deze smaak van de taoïstische aanbiddingscultuur, voordat je wordt teruggebracht naar je hotel.

Ho Chi Minh-stad privétour per jeep

3. Ho Chi Minh-stad privétour per jeep

Kies uit een ochtend- of middagvertrek om Ho Chi Minh-stad te verkennen vanuit het comfort van een jeep. Bezoek de belangrijkste monumenten van de stad die ooit bekend stond als Saigon om een beter begrip te krijgen van de geschiedenis op locaties zoals het symbolische Herenigingspaleis. Luister naar verhalen over de oorlog in Vietnam en de val van Saigon, waar een tank van het Noord-Vietnamese leger door de poorten crashte van wat destijds de residentie was van de president van de Republiek Vietnam. Ga verder naar het War Remnants Museum, waar wapens, foto's, documenten en andere relikwieën het verhaal vertellen van de oorlogen in Vietnam. Bewonder de kathedraal Notre-Dame en het oude postkantoor om een idee te krijgen van de typische architectuur van Saigon. Wandel door lokale straten zoals Dong Khoi en Nguyen Hue voordat je naar de Ben Thanh-markt gaat, waar je gids je kan helpen met ruilen voor goederen.

Ho Chi Minh-stad: begeleide tour van een halve dag

4. Ho Chi Minh-stad: begeleide tour van een halve dag

Verken Ho Chi Minh-stad tijdens een begeleide tour van een halve dag en ontdek de meest interessante culturele bezienswaardigheden in de stad. Nadat je bent opgehaald bij je hotel of het centrale ontmoetingspunt, begin je met een bezoek aan het Herenigingspaleis, een prachtig bewaard gebleven gebouw dat ooit de thuisbasis was van de president van de Republiek Vietnam. Stop vervolgens bij het War Remnants Museum en verken een breed scala aan artefacten en foto's die de tweede Indochina-oorlog documenteren. Bezoek daarna de Notre Dame-kathedraal van Saigon en het centrale postkantoor van Saigon. Het oude postkantoor, gebouwd tegen het einde van de 18e eeuw, is een van de mooiste voorbeelden van klassieke Franse koloniale architectuur. Ga verder naar de Jade Emperor Pagoda, een oude tempel gebouwd in de Chinese stijl vol met heldere decoratieve motieven. Om het af te ronden, bezoek je een lokale markt waar je je afdingen kunt oefenen terwijl je souvenirs koopt. Ontdek het lokale leven en de cultuur en vind enkele van de vriendelijkste en levendigste sfeer van de stad hier voordat je terugkeert naar je hotel in Ho Chi Minh-stad.

Saigon by Night: privérondleiding per jeep en Skybar Drink

5. Saigon by Night: privérondleiding per jeep en Skybar Drink

Geniet van een 3-uur durende after-dinner-tour door Saigon per jeep, te beginnen met een ophaalservice bij je hotel. Bekijk prachtige Franse koloniale monumenten, waaronder het operagebouw, het stadhuis, de Notre Dame en het postkantoor. Bezoek de lokale avondmarkt, waar u kunt stoppen om te winkelen als u dat wilt. Bezoek straten die in het donker tot leven komen in een druk en opwindend deel van de stad. Rijd naar de buitenwijken van de stad en zie een andere kant van Saigon, met een kans om wat frisse lucht in te ademen. Sluit de nacht af in een bar op het dak, met uitzicht op de stad terwijl u geniet van een gratis drankje. De timing van de tour is flexibel. Als je de tour wilt aanpassen, laat het dan van tevoren weten aan de lokale operator.

Saigon: hop-on hop-off bustour

6. Saigon: hop-on hop-off bustour

Verken Saigon en zijn prachtige Franse koloniale architectuur tijdens een onbeperkte hop-on hop-off bustour. Met een pas voor 24 of 48 uur om uit te kiezen, kun je deze fantastische bestemming in je eigen tempo ontdekken. Onderweg krijg je de kans om de Notre Dame-kathedraal te zien, een van de best bewaarde gebouwen en niet te vergeten een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Ho Chi Minh City. Stap uit bij het War Remnants Museum en Omgeving, of blijf in de bus en sta versteld van het panoramische uitzicht over deze bruisende stad. Geniet van de audiogids in meerdere talen vol met interessante feiten. Zin om te shoppen? Waarom stapt u dan niet uit bij Ben Thanh Market? Saigon-markten zijn perfect om souvenirs te kopen of een hapje te eten met heerlijk straatvoedsel. Ze zijn ook een geweldige manier om een beetje van het lokale leven te observeren. De exclusieve rode bussen wachten altijd op je om weer op te stappen en verder te gaan met je sightseeing.

Ho Chi Minh-stad: War Remnants Museum en Ben Thanh-markt

7. Ho Chi Minh-stad: War Remnants Museum en Ben Thanh-markt

Begin uw dag met ophalen bij uw hotel. Kies ervoor om te reizen in een VIP-limousine of een luxe auto. Reis naar het Onafhankelijkheidspaleis, gebouwd op de plaats van het voormalige Norodom-paleis. Bekijk de tank die in 1975 op beroemde wijze door de paleispoorten crashte. Bewonder fascinerende bezienswaardigheden uit de Franse koloniale periode, zoals de Saigon Notre-Dame-basiliek en het historische centrale postkantoor van Saigon. Bezoek het War Remnants Museum, dat een grote collectie kunstvoorwerpen uit de oorlogen in Indochina tentoonstelt. Je kunt ook genieten van een lunch met plakkerige rijst in het Bui Sai Gon Restaurant. Beëindig je tour door naar de Bến Thành-markt te reizen, de grootste markt in het centrum van de stad en een van de oudste bewaard gebleven gebouwen. Verken de kraampjes en zie wat de lokale bevolking te koop heeft.

Ho Chi Minh-stad: Cu Chi-tunnels en stadstour in 1 dag

8. Ho Chi Minh-stad: Cu Chi-tunnels en stadstour in 1 dag

Beginnend met een pick-up van je hotel in District 1 of District 3 in Ho Chi Minh-stad of vanaf het handige ontmoetingspunt, vertrek je uit Saigon terwijl je door het aangename landschap rijdt voordat je aankomt bij de Cu Chi-tunnels. Bekijk voordat je de tunnels betreedt een korte introductievideo die laat zien hoe de tunnels werden gebouwd en breng het volgende uur door met het verkennen van het ondergrondse doolhof. Er zijn ook verschillende vallen, de overblijfselen van een Amerikaanse tank en talloze bomkraters gemaakt door bommen van 500 pond die door B52-bommenwerpers zijn gedropt. Je keert dan terug naar Ho Chi Minh-stad en arriveert om ongeveer 13.00 uur om te genieten van een lunch met rundvlees- of kipnoedels voordat je aan je Ho Chi Minh-stadstour begint. Begin met het bewonderen van de Notre Dame-kathedraal van Saigon, gebouwd tussen 1863 en 1880. Dit is een van de beste voorbeelden van klassieke Franse koloniale architectuur. Opmerkelijk is dat elke steen die bij zijn creatie werd gebruikt, vanuit Frankrijk naar Vietnam werd verscheept en de twee torens van 40 meter hoog, bekroond met ijzeren torenspitsen, domineren de skyline van de stad. Zie ook het centrale postkantoor, het grootste postkantoor van het land en nog een voorbeeld van Franse koloniale architectuur. Ga dan verder om het Onafhankelijkheidspaleis - ook bekend als Herenigingspaleis - een van de belangrijkste gebouwen in de stad te zien. Hier eindigde op 30 april 1975 de Amerikaanse oorlog officieel toen tank nummer 843 van het Noord-Vietnamese leger door de poorten crashte van wat de residentie was van de president van de Republiek Vietnam. Bezoek vervolgens het War Remnants Museum - voorheen bekend als het Museum of American War Crimes - voor een aangrijpende weergave van de zinloosheid van oorlog. Een deel van de zwart-witfotografie in de tentoonstelling "Requiem", gewijd aan zowel buitenlandse als Vietnamese journalisten en fotografen die tijdens het conflict zijn omgekomen, is bijzonder ontroerend. De binnenplaats buiten bevat de oorlogsbuit, namelijk roestende straaljagers, tanks en kanonnen die zijn buitgemaakt op de Amerikaanse militaire machine. De volgende stop is bij Jade Emperor Pagoda, een van de meest sfeervolle tempels in de stad waar beelden van surrealistische godheden en groteske helden zijn opgenomen. Rijd daarna naar de Ben Thanh-markt, de bruisende markt die vooral populair is bij toeristen vanwege de selectie van goederen en de centrale ligging. De tour eindigt om ongeveer 18.00 uur wanneer je wordt teruggebracht naar je hotel of je kunt ervoor kiezen om op de markt te blijven en je eigen weg terug te maken.

Geschiedenis van riksja/fietstaxi, cultuurreis met gids

9. Geschiedenis van riksja/fietstaxi, cultuurreis met gids

Ga mee met de drukke straten van Ho Chi Minh-stad tijdens de fietstocht en zie meer dan je alleen zou kunnen vinden. Dit is een geweldige manier voor sightseeing in 3 uur. Onze gids geeft u alle informatie over elke stop. We bieden u 3 opties, kies hieronder een van deze: Optie 1: Cyclo en Markten Hoogtepunten: Grootste bloemengroothandel, Lokale markt, elektronica markt, Markt voor motoronderdelen, Thien Hau-tempel (de oudste Chinese tempel) in Chinatown, Nguyen Thien Thuat oudste appartement Laat je verfrissen met suikerrietdrank! Optie 2: Cyclo en spectaculaire bezienswaardigheden Hoogtepunten: Oorlogsrestantenmuseum, Hereniging paleis, Vietnamese tempel, boeddhistisch monument, Notre Dame kathedraal, Centraal postkantoor, Opera Huis, Saigon-rivier, Ben Thanh-markt, Laat je verfrissen met suikerrietdrank! **Opmerking: onze Cyclo-chauffeur rijdt gewoon langs het War Remnants Museum en het Herenigingspaleis om alle vermelde bezienswaardigheden voor u te dekken. Als je het Oorlogsmuseum van binnen wilt bezoeken, zetten we je graag af bij het Oorlogsrestenmuseum in plaats van bij je hotel. Als je het Herenigingspaleis wilt bezoeken, betaal dan $ 10 extra van de prijs. Optie 3: een geweldige mix van optie 1 + optie 2 Hoogtepunten: Laat je verfrissen met suikerrietdrank! Notre Dame kathedraal, Centraal postkantoor, Grootste bloemengroothandel, Markt voor motoronderdelen, Lokale markt, Thien Hau-tempel (de oudste Chinese tempel) in Chinatown.

Saigon: avondtour met streetfood

10. Saigon: avondtour met streetfood

Je kleine groep (maximaal 12 passagiers) Saigon-foodtour begint met een aantal authentieke lokale hapjes zoals chao muc (een droge inktvispap) en xa xui (Kantonees gebarbecued varkensvlees). Leer hoe Chinees eten is geïntegreerd in de Vietnamese keuken terwijl je de pittige smaken van de straatstalletjes inademt en het lokale leven voor je ogen ziet ontvouwen in het hart van Saigon. Je onderdompeling in het lokale leven gaat verder terwijl je je een weg baant naar de hoek van Nguyen Cong Tru en Calmette voor een uniek straatvoedsel genaamd banh bo banh tieu, dat herinneringen oproept aan vele Saigonese kinderjaren. Het zou geen echte lokale ervaring zijn zonder te genieten van koffie zoals Saigonese koffieliefhebbers dat dagelijks doen. Ga naar een populaire lokale zoom van Saigon om te genieten van een kopje. Ervaar de lokale stijl van koffie drinken en voel je meteen thuis. De volgende is nog een van de iconische straatvoedselgerechten van de stad: ha cao (dim-sum in Chinese stijl), bo bia (Saigonese loempia) en bo cuon mo chai (gehaktballetjes van gegrild rundvlees). Deze gerechten zijn enkele van de meest populaire en favoriete gerechten van zuiderlingen, en je kunt ze overal vinden, van straatstalletjes tot chique restaurants. Wat ze zo geliefd maakt, is dat de ingrediënten zo opvallend eenvoudig zijn, maar de smaken en smaken zijn echt onvergetelijk. Ga dan naar Bui Vien om een Vietnamese gebakken banaan als toetje op te halen, een nieuwe versie van de traditionele versie die populair is bij de lokale bevolking.

  • Rondleidingen
  • Avonturen
  • Combi-aanbiedingen
  • Privétours
  • Dagtochten
14 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Bến Thành-markt

Wil je alle activiteiten in Bến Thành-markt ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.