Kies data

Dingen om te doen Bentota

Bentota: De beste dingen die je niet wil missen

Van Colombo-Negombo-Bentota-Kalutara: Sinharaja-wandeling

1. Van Colombo-Negombo-Bentota-Kalutara: Sinharaja-wandeling

Verken het laatst overgebleven ongerepte regenwoud van Sri Lanka met deze privétour met ophaalservice vanuit steden in de westelijke provincie, zoals Colombo, Negombo, Bentota en Kalutara. Profiteer van de flexibiliteit van het hebben van een persoonlijke gids gedurende de dag die u kan voorzien van fascinerende culturele informatie. Ontspan met een handige ophaal- en wegbrengservice in een klimaatgestuurd voertuig. Proef het land met een lokale lunch. Breng 4 uur door in het regenwoud terwijl je spectaculaire watervallen bezoekt, de hoogste top van Sinharaja beklimt en door het weelderige regenwoud wandelt. Bewonder de junglebomen, orchideeën en een groot aantal vogelsoorten.

Bentota: Yala National Park Safari Jeep Tour

2. Bentota: Yala National Park Safari Jeep Tour

Ga op een natuur- en natuuravontuur tijdens een jeepsafari-tour in Yala National Park. Houd inheemse dieren in de gaten, waaronder lippenberen, jakhalzen en meer. Leer meer over het meest bezochte park van Sri Lanka vanuit je lokale gids. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Bentota, kun je achterover leunen en ontspannen in je auto terwijl je je weg baant naar Yala National Park. Het park is het op één na grootste wildpark van Sri Lanka en een belangrijk natuurreservaat voor ongeveer 50 vlindersoorten en vele vogelsoorten. Bij aankomst begint u aan uw safaririt per jeep, waarbij u de lokale luipaarden en olifanten in hun natuurlijke habitat in de gaten houdt. Spot andere inheemse dieren, zoals lippenberen, jakhalzen, mangoesten, asherten, buffels, wilde zwijnen, sambar-herten en hazen. Na de safari reist u terug naar Bentota om weer bij uw accommodatie te worden afgezet.

Lunuganga, Kosgoda en Balapitiya Day-Tour vanuit Negombo

3. Lunuganga, Kosgoda en Balapitiya Day-Tour vanuit Negombo

Begin je avontuurlijke dag met een pick-up helder en vroeg om 07:00 uur wanneer je chauffeur je komt ophalen bij je accommodatie. Na een mooie autorit (2,5 uur) bereikt u de bestemming Bentota. De eerste locatie die u zult bezoeken terwijl u in Bentota bent, is het Bawa-landgoed in Lunuganga. Tijdens een bezoek aan het landgoed krijgt u de prachtig ontworpen tuinen te zien die nu open zijn voor het publiek. Sommige gebouwen op het landgoed zijn nu ook een landhuishotel. De rondleiding op het landgoed duurt 2 uur, waarin je leert over de fascinerende geschiedenis achter deze plek. Vervolg je reizen naar Kosgoda voor je bezoek aan de Turtle Hatchery. Terwijl je hier bent, krijg je 30 tot 40 minuten om te leren over zeeschildpadden en hun behoud. Een van de favoriete delen van de broederij zijn de aanraakbaden, diepe kuipen met zeewater waar babyzeeschildpadden in zwemmen. Bezoekers mogen ze onder toezicht ophalen en afhandelen. Er zijn ook volledig gerijpte zeeschildpadden van verschillende soorten, die worden behandeld voor verschillende kwalen of wonden. Zodra je de Turtle Hatchery achter je hebt gelaten, ga je naar Balapitiva voor je kans om op een mooie Boat Safari in Madu River te gaan. Balapitiya is een klein zuidelijk stadje in moerassige wetlands. Het gebied is een hoge biodiversiteitszone die afhankelijk is van de lagune die door de Madu-rivier is gecreëerd terwijl deze in de Indische Oceaan stroomt. Je safari neemt je mee op een rit langs de rivier. Je krijgt het dichte mangrovebos te zien dat langs de moerassige oevers van de rivier groeit en de vormen van dieren in het wild die de wortels naar huis roepen. Je gids neemt je ook mee naar enkele van de grotere vrijstaande eilanden aan de Madu-rivier. Op zo'n eiland vind je een oud boeddhistisch klooster. Tijdens de safari kun je ook een zeer populaire attractie proberen, de vismassage. Deze 'massagesalon' is een hut op palen in het midden van de rivier. Een gesaldeerd gebied bevat de 'massagevis'. Je zit op het dek van de hut met je voeten in het water, terwijl de vissen hun magie uitwerken. Na deze ontspannende boottocht keert u rond 14.30 uur terug naar Negombo. U arriveert om 18.00 uur terug in uw hotel voor een avond van rust en ontspanning na een lange dag vol avontuur.

Van Bentota: Elephant Transit Camp en Udawalawe Safari

4. Van Bentota: Elephant Transit Camp en Udawalawe Safari

Zie vele tientallen wilde olifanten dichtbij uw safari-jeep op de Udawalawe-safari. In Udawalawe kom je nooit zo dicht bij wilde olifanten. Nationaal park Udawalawe is een paradijs voor natuurliefhebbers en het is een van de beste plekken om olifanten, krokodillen, apen, buffels, herten en vele andere wezens te bekijken. Bezoek op je terugreis het Elephant transit kamp, waar tientallen weesolifanten samenkomen om te eten. Maak een wandeling langs de geplaveide steegjes van Galle Fort en ontdek middeleeuwse constructies in Nederlandse stijl. De meeste gebouwen in deze middeleeuwse stad zijn nu omgebouwd tot restaurants, galerieën, musea, hotels en winkels. Wandel later langs het strand aan de zuidkust en geniet van de verfrissende zeebries terwijl u een glimp opvangt van bedreigde zeeschildpadden. Rond de dag af met een bezoek aan een van de beroemdste maskermakende steden van het eiland en leer over prachtige Sri Lankaanse maskers voor een dagtour vol activiteiten. Je wordt 's ochtends vroeg opgehaald bij je hotel in Bentota of Kalutara en rijdt ongeveer 3,5 uur naar het nationale park Udawalawe. Kom dicht bij spectaculaire dieren in het wild terwijl je 3 uur doorbrengt op een 4x4 jeepsafari-tour waarbij je een groot aantal wilde dieren spotten in dit dierenasiel. Waarnemingen zijn onder meer wilde olifanten, krokodillen, jakhalzen, herten, buffels en lippenberen. De volgende stop is Fort Galle, een Nederlands fort en UNESCO-werelderfgoed. Verken de huizen, paleizen, galerieën, restaurants, cafés en winkels in deze historisch rijke stad. Neem de tijd om de lokale winkels te bekijken en typische Sri Lankaanse handgemaakte producten en souvenirs te vinden. Ga vanaf hier naar het strand van Unawatuna. Geniet van een duik in het warme water of ontspan op het strand. Ontdek het culturele erfgoed van het eiland in Ambalangoda, een kustplaats die bekend staat om het maken van maskers. Bezoek een maskermuseum en leer over de betekenis van deze kleurrijke kunstwerken en hun rol in traditionele dansrituelen en festivals. Passeer lokale vissersdorpjes, havens en vismarkten en wordt tussen 17.00 en 17.30 uur bij je hotel afgezet.

Van Negombo: Bentota-dagtour

5. Van Negombo: Bentota-dagtour

Begin uw dag om 8:00 uur bij Madu River in Balapitiya voor een bootsafari. Reis gedurende een uur door de primitieve diepten van de mangrovemoerassen. Doorkruis de donkere en gevaarlijke grotten, gevormd door de dichte mangrovebossen, afgewisseld met stukken helder open water. De volgende bestemming is de Kothduwa-tempel. Deze boeddhistische tempel ligt op het eiland en staat bekend als de Kothduwa Raja Maha Viharaya. Het eiland ligt in de monding van de Madu Ganga. Madu Ganga is een archipel van vijftien verschillende eilanden en een lagune. Er wordt aangenomen dat een relikwie van Lord Buddha ooit werd beschut in de Kothduwa-tempel rond 340CE. Geniet van een lunch en bezoek vervolgens de Lunuganga-tuin. Geoffrey Bawa was een van de beste architecten van Azië. Hij overleed in 2003. Lunuganga was het landhuis van Bawa. Het ligt in een betoverende sfeer met prachtige uitzichten. Het wordt nu beheerd door de Lunuganga Trust. Bewonder de kenmerken en gelukzaligheid van het huis. Het wordt nu gerund als een landhotel en de opbrengst gaat naar Negombo.

Bentota Water Sports en Galle City Tour vanuit Colombo

6. Bentota Water Sports en Galle City Tour vanuit Colombo

Bentota ligt aan de zuidwestkust van het land, 65 km ten zuiden van Colombo. Neem een superjet ski-uit op de oceaan. Heb een geweldig uitzicht op de oceaan en het strand terwijl u door de golven vaart. Spring daarna op een tube of een bananenboot voor spannende ritjes. Ontdek Galle, een stad aan de zuidwestkust van Sri Lanka. Het staat bekend om Galle Fort, de versterkte stad gesticht door Portugese kolonisten in de 16e eeuw. Stenen zeeweringen, uitgebreid door de Nederlanders, omsluit autovrije straten met architectuur die de Portugese, Nederlandse en Britse overheersing weerspiegelen. Opmerkelijke gebouwen zijn de 18e-eeuwse Nederlandse Hervormde Kerk. Zie de vuurtoren van Galle die op de zuidoostpunt van het fort staat.

Strand aan de westkust, lagune van riviermangroven, boottocht met wilde dieren

7. Strand aan de westkust, lagune van riviermangroven, boottocht met wilde dieren

De tour start vanuit je hotel in Colombo of de badplaats aan de westkust. Je reist langs de prachtige stranden aan de westkust terwijl je kokosplantages, vissersdorpjes en steden passeert. Op een aantal plaatsen stop je regelmatig. Je eerste stop is bij het opvangcentrum voor zeeschildpadden, waar je ziet hoe de zieke en gehandicapte zeeschildpadden worden behandeld. Stop later bij de Madu-rivier voor de mangrove-lagune-tour. Mangroven Mangrove is een van de belangrijkste en meest kwetsbare ecosystemen ter wereld en groeit alleen in tropische landen als Sri Lanka. Dit waardevolle bosareaal raakt over de hele wereld uitgeput, ook in Sri Lanka, als gevolg van vele factoren, zoals klimaatverandering en menselijke activiteiten. De monding van de Madu-rivier is een "RAMSAR-wetland" en is uitgeroepen tot beschermd rivierbos. Bootsafari Madu Ganga is een van de belangrijkste natuurlijke rijkdommen van Sri Lanka. Het ligt 70 km ten zuiden van Colombo aan de hoofdweg Colombo-Galle. Madu Ganga is het op een na grootste wetland van het eiland, bestaande uit 28 eilanden. Het aantal gezinnen dat op de eilanden woont, wordt geschat op ongeveer 250. Madu Ganga strekt zich uit over 915 hectare wetland en herbergt een enorme biodiversiteit en ecosysteem. Madu Ganga-wetland wordt gevoed door zeven zijrivieren en vormt het lichaam van het wetland. Het water loopt door een landweg van 2300 hectare. Het werd uitgeroepen tot nationaal heiligdom in 2006. Een cruise op een moderne motorboot is de beste manier om de natuurlijke rijkdom van Madu Ganga te verkennen, de eilanden in het wetland zijn grotendeels onbereikbaar over de weg. Ook gebruiken de inwoners boten en vaker waterfietsen als vervoermiddel. Deze tour biedt een bijzonder aantrekkelijke boottocht rond Madu Ganga. Het Ramsa Wetland is een van de meest bezochte natuurlijke attracties van de westkust van Sri Lanka, met rivierlandschappen tussen stille dichtbegroeide eilanden en mangrovebossen met locaties van enorm natuurlijk belang. Tijdens de tour zijn er volop mogelijkheden om fascinerende dieren in het water te spotten. De belangrijkste troef van het kwetsbare ecosysteem van Madu Ganga zijn de mangrovebossen. Deze mangrovebossen bieden bescherming aan een groot aantal watervogels, dieren en plantensoorten. Het ecosysteem in Madu Ganga is de thuisbasis van veel verschillende soorten waterplanten, krabben, garnalen, vissen, insecten, amfibieën en ander dierlijk leven, waaronder krokodillen. Tijdens de boottocht bezoek je een van de oudste tempels aan de westkust van Sri Lanka, gelegen op een afgelegen eiland. Je krijgt ook de kans om het maskermuseum te bezoeken en honderden oude maskers te zien en meer te weten te komen over hun geschiedenis, folklore en gebruik in rituelen. Je bezoekt ook een opvangcentrum voor zeeschildpadden dat wordt gerund door vrijwilligers. Lees waarom Sri Lanka een uitstekende broedplaats voor schildpadden is en hoe belangrijk het is voor het behoud van schildpadden. Voordat je tour voorbij is, kun je genieten van een ontspannen wandeling op het strand van Bentota, een van de mooiste stranden aan de westkust. Boeddhistische tempel, strand van Bentota, kruidentuin met kruiden, maskermuseum Na de mangrove-lagune-tour bezoekt u het maskermuseum en het maskersnijcentrum. Bezoek later de kruiden- en kruidentuin op het strand van Bentota en je tour eindigt met een bezoek aan een van de meest heilige boeddhistische tempels aan de westkust.

Bentota-strand, River Mangroves-lagune, Wildlife Tour

8. Bentota-strand, River Mangroves-lagune, Wildlife Tour

Ga op safari-avontuur op de Bentota-rivier met deze tour vanaf het strand van Bentota in Colombo. Verken de weelderige habitats van de rivier in een motorboot. Leer meer over je omgeving van een lokale gids. Ontmoet je gids op het strand en spring aan boord van een motorboot. Maak prachtige foto's van het strand van Bentota terwijl u de kust verlaat. Volg de rivier door mangroven die een rijke natuurlijke habitat vormen voor de lokale fauna en die kleinere vissersgemeenschappen helpen gedijen. Kijk uit voor gigantische krokodillen, zeearenden, apen, slangen, varanen en sierlijke zilverreigers. Ontspan en verbind je met deze natuurlijke omgeving en dompel jezelf onder in de biodiversiteit van dit unieke ecosysteem. Keer terug naar het strand van Bentota.

Van Colombo: Galle en Bentota All-inclusive tour van een hele dag

9. Van Colombo: Galle en Bentota All-inclusive tour van een hele dag

Je wordt om 7.30 uur opgehaald bij je hotel in Negombo, Colombo of Mount Lavinia om naar Galle te rijden en het Nederlandse fort te bezoeken. Het fort is een historisch, archeologisch en architectonisch erfgoedmonument. Zelfs na meer dan 400 jaar blijft het intact en goed onderhouden dankzij de uitgebreide reconstructiewerkzaamheden die zijn uitgevoerd door de archeologische afdeling van Sri Lanka. Vervolgens bezoek je Ambalangoda, bekend om zijn prachtige collectie inheemse maskers. Vele generaties ambachtslieden hebben deze prachtige artefacten uitgehouwen. Daarna rijdt u door naar Balaptiva voor de lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch maak je een boottocht op de Madu Ganga-rivier. Ontdek de ongerepte schoonheid van de monding van Madu Ganga, een wetland-ecosysteem dat uitkomt in de Indische Oceaan. Ten slotte bezoek je een schildpaddenkwekerij in Kosgoda voordat je terugkeert naar je hotel. Bezoekers kunnen de pasgeboren schildpadden zien en zelfs deel uitmaken van het proces om ze in de zee los te laten!  

Bentota: bootriviersafari

10. Bentota: bootriviersafari

Bentota River, de op twee na grootste rivier van het land, is een perfecte plek om een scala aan reptielen en vogels te spotten, waaronder krokodillen, slangen, vleermuizen en hagedissen, en deze tour zal je laten zien waarom. Je bootsafari begint vanaf de Bentota-rivier (in de buurt van de Bentota-brug), vanaf hier begin je aan een reis van 2 uur door deze prachtige natuurlijke achtergrond. Dit is een heerlijk ontspannende cruise die u door een bladerdak van mangroven voert in het prachtige rivierlandschap, weg van de wereld zoals u die kent. Deze tour wordt ook geleverd met een handige ophaal- en wegbrengservice van uw hotel.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Meerdaagse tours
  • Wateractiviteiten
  • Avonturen
  • Transfers
  • Dagtochten
  • Andere belevenissen
39 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Overzicht activiteiten in Bentota

Wil je alle activiteiten in Bentota ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.