Kies data
Belevingen in

Berchtesgaden

Berchtesgaden: De beste dingen die je niet wil missen

Adelaarsnest en Berchtesgaden: tour vanuit Salzburg

1. Adelaarsnest en Berchtesgaden: tour vanuit Salzburg

Geniet van unieke berglandschappen tijdens deze tour door de betoverende Beierse Alpen. Reis langs de rivier Königssee en ontdek de imposante kliffen en romantisch gelegen boerderijen langs de weg naar Obersalzberg. In onze speciaal uitgeruste, luxe en comfortabele bussen kun je ontspannen terwijl je chauffeur de dramatische hoogtes en stijle kliffen veroverd. Een rit van 20 minuten op degelijke wegen brengt je naar het Adelaarsnest, waar Adolf Hitler altijd zijn zomervakantie doorbacht. Vanuit het Adeleraarsnest kun je genieten van bijzonder uitzicht over de 'Hoher Göll' en andere grootse, besneeuwde bergtoppen van de Beierse Alpen.

Van Salzburg: Full-Day Super Saver Bavarian Mountains Tour

2. Van Salzburg: Full-Day Super Saver Bavarian Mountains Tour

Het eerste hoogtepunt van deze tour is het bezoek aan het Adelaarsnest, vanwaar je een adembenemend uitzicht over de Alpen hebt. Daarna heeft u de mogelijkheid om te lunchen in de stad Berchtesgaden. Daarna bezoekt u de zoutmijnen in Berchtesgaden, waar u het ondergrondse mijnwerkersleven zult ontdekken. Ten slotte bezoekt u het Kings Lake, dat is ingebed tussen de steile en imposante bergen. Trakteer uzelf op een paar Beierse specialiteiten in het romantische dorpje Berchtesgaden voordat u terugkeert naar Salzburg.  

Salzburg: zoutmijnen Berchtesgaden en ondergrondse boottocht

3. Salzburg: zoutmijnen Berchtesgaden en ondergrondse boottocht

Deze rondleiding brengt je rechtstreeks van Salzburg naar de ingang van de zoutmijnen van Berchtesgaden. Daar krijg je een overall om je kleding te beschermen, waarna je aan boord gaat van de mijntrein om in de schachten af te dalen. Een vakkundige gids leidt je door de wirwar van tunnels en geeft uitleg over de fascinerende geschiedenis van de zoutwinning in de Alpen. Via een glijbaan daal je nog dieper af in de grond: een opwindend avontuur voor jong en oud! Helemaal op de bodem van de mijn ga je aan boord van een vlot, waarmee je over het buitengewone ondergrondse zoutmeer vaart. Voordat je weer terugkeert naar Salzburg kun je de Berchtesgaden en het adembenemende landschap ontdekken.

Dagtour naar de heuvels van Berchtesgaden & Obersalzberg

4. Dagtour naar de heuvels van Berchtesgaden & Obersalzberg

Bezoek één van de meest indrukwekkende toeristische bestemmingen in Duitsland. Deze trip biedt je een werkelijk adembenemend uitzicht op de bergen en meren van deze unieke natuurlijke regio. Je begint op de Deutsche Alpenstrasse en de kronkelende bochten nemen je mee door pittoreske Alpenvalleien naar het prachtige Berchtesgaden. Hier krijg je de kans om een tochtje naar Obersalzberg te maken en het schitterende uitzicht te bewonderen. Voor wie dat mocht willen, is er ook een speciale busdienst en een spannende ondergrondse lift naar het Adelaarsnest, waar de overblijfselen van de zomerresidentie van Hitler staan. Op winterdagen, als sneeuw en ijs de hoge toppen bedekken, bezoek je in plaats daarvan de beroemde zoutmijnen van Berchtesgaden en kom je meer te weten over dit bijzonder fascinerende hoofdstuk uit de geschiedenis van dit gebied.

Vanuit München: tour naar Adelaarsnest vanaf 4 personen

5. Vanuit München: tour naar Adelaarsnest vanaf 4 personen

Deze dagtocht vanuit München brengt je naar Hitlers bergretraite, gelegen in de bergen boven Berchtesgaden. Het werd hem in 1939 voor zijn 50e verjaardag gepresenteerd. De bouw van de chalet duurde 13 maanden en omvat een lift door een tunnel in de berg die naar de ingang leidt. Je vertrekt vanuit München en rijd over een aantal van de mooiste wegen in de Duitse Alpen. Bij aankomst kun je met een speciale bus naar de ingang van het Adelaarsnest rijden, waar je met de lift naar de top van de berg gaat en het Adelaarsnest zelf bezoekt. Zie het prachtige uitzicht over de Alpen, met vrije tijd om de locatie op je eigen houtje te onderzoeken. De ruimtes beneden kunnen met een Engelssprekende gids worden bezocht en bieden door de vensters een blik in het verleden. De graffiti achtergelaten door geallieerde troepen is duidelijk zichtbaar. Een grote open haard in het restaurant vertoont ernstige schade langs de onderrand, waar soldaten stukjes marmer als souvenirs hebben afgeslagen. Hitlers kleine werkkamer wordt nu gebruikt als opslagruimte voor de cafetaria. Na de tour heb je meer vrije tijd om het NS-Documentatiecentrum in Berchtesgaden te bezoeken, voordat je terugkeert naar München.

Königssee-dagtour vanuit München: groepen van 4 of meer

6. Königssee-dagtour vanuit München: groepen van 4 of meer

Breng een mooie dag door aan de smaragdgroene wateren van Königssee in de Berchtesgaden Alpen in Beieren. Als je München verlaat, rijd je langs de mooiste Duitse Alpenweg naar de prachtige vallei van Berchtesgaden. Aankomst in Königssee en maak een boottocht naar het schiereiland. Luister tijdens het varen naar de mysterieuze echo van Königssee, gecreëerd door de nabijheid van de steile rotswanden. Je zult ook het historische Adelaarsnest-uitkijkpunt zien, een theehuis dat op zijn 50e verjaardag aan Hitler werd aangeboden. Kijk ook uit naar de zogenaamde Sleeping Witch-silhouetten in de bergen. Terug op het droge bezoekt u de kapel van St. Bartholoma, daterend uit 1134 en gelegen aan de voet van de op een na hoogste berg van Duitsland, de 2700 meter hoge Watzmann. Loop naar het eindstation in Salet, waar een voetpad naar de Obersee leidt. Geniet van het prachtige uitzicht op de hoogste waterval van Duitsland bij Röthbachfall. Keer terug naar München voor een drop-off van het hotel. De totale lengte van deze reis naar een serene wildernis is 8-10 uur.

Private Eagles Nest- en zoutmijnentour vanuit Salzburg

7. Private Eagles Nest- en zoutmijnentour vanuit Salzburg

Deze persoonlijke, aanpasbare tour omvat de bergen van Beieren, het voormalige berghuis van Adolf Hitler, het toevluchtsoord Adelaarsnest, nazi-bunkers rond Berchtesgaden, het King's Lake en de zoutmijnen. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Salzburg, begin je je ochtend met een mooie rit, waarbij je een buiten de gebaande paden route volgt langs de weide waar de openingsscène van The Sound of Music werd gefilmd. De weg leidt naar een van de mooiste uitzichtpunten in Berchtesgaden en na een korte fotostop gaat u verder naar het busstation Obersalzberg Eagle's Nest. Hier stap je aan boord van een speciaal uitgeruste bergbus en ervaar je een adembenemende rit over de weg van 6,4 kilometer, waarbij je een helling van 27% aflegt naar een rotsplateau. Stap hier uit de bus en loop door de 406 voet (124 meter) tunnel naar de originele koperen lift uit de Tweede Wereldoorlog naar het Adelaarsnest. Voel het tastbare gevoel van geschiedenis terwijl de lift je nog eens 124 meter door het hart van de Kehlstein-berg brengt en recht naar Hitlers voormalige hol. Neem bij aankomst een fascinerende rondleiding door het gebouw en krijg daarna wat vrije tijd om te genieten van het panoramische uitzicht en de drankjes. Daal af van de Obersalzberg naar het bergstadje Berchtesgaden. Bekijk het fortachtige systeem van ondergrondse bunkercomplexen die door de nazi's werden gebouwd om te worden gebruikt als schuilkelders, een militair hoofdkwartier en een mogelijk laatste toevluchtsoord voor de leiders van het Derde Rijk. Nadat u hier bent verkend, komt u weer in het daglicht en bezoekt u na een korte wandeling het terrein van Hitlers nu verwoeste huis, bekend als de Berghof. Ga verder naar de Königssee (King's Lake), een gletsjermeer in een door de Alpen omgeven vallei. Na een korte fotostop bij het meer, reizen we terug in de tijd en verkennen we de ondergrondse wereld van een 500 jaar oude zoutmijn. Ontspan tijdens een mooie terugrit langs de rivier de Königssee naar Salzburg, waar uw tour eindigt met een drop-off bij uw accommodatie of een gekozen centrale locatie.

Van Salzburg: Halve dag tour van Berchtesgaden

8. Van Salzburg: Halve dag tour van Berchtesgaden

Deze magische tour begint op de charmante Mirabellplatz van Salzburg en neemt je mee over de Staatsbrücke, langs de rivier de Salzach langs de barokke oude stad en de Alpenstraße af naar de voormalige grenscontroles op de Marktschellenberg. Tijdens de reis kun je de Königsee zien en door het betoverende landschap van de Beierse Alpen rijden, op weg naar Obersalzberg (ongeveer 1000 meter boven zeeniveau.) Tegenwoordig bevat de locatie waar Hitler zijn vakantieverblijf had niets dan ruïnes. Een weg slingert omhoog naar de plaats waar ooit het Kehlsteinhaus, het adelaarsnest van Hitler, stond. De volgende stop is de Königsee, een azuurblauw meer omringd door steile, ruige kliffen. Als je voldoende tijd hebt om van het landschap te genieten, leidt de tour je vervolgens terug naar Berchtesgaden, waar je, voordat je terugkeert naar Salzburg, alle verleidelijke lokale lekkernijen kunt proberen.

Beieren: canyoningtour voor beginners

9. Beieren: canyoningtour voor beginners

Ontdek canyons op een geheel nieuwe manier en leer abseilen en glijden in de prachtige regio van Beieren. Doe het eerst rustig aan en beheers steile en rotsachtige watervallen later als je wat vertrouwen hebt gekregen. Geniet van een prachtig uitzicht op de Saalachsee en de pure natuur rondom. Ontmoet je gids en voel je zelfverzekerd terwijl je professionele canyoning-uitrusting en ultramoderne abseiluitrusting siert. Leer de basismanoeuvres en begin met canyoning-paden die perfect zijn voor beginners. Glij en abseil langs welsprekende watervallen en dompel jezelf onder in de kalme en prachtige omringende natuur. Vertrek ideaal voorbereid voor een meer veeleisende tour de volgende keer, en vol trots van een opwindend avontuur.

Sound of Music & Salt Mines Tour

10. Sound of Music & Salt Mines Tour

Begin met de zoutmijnen en neem een adembenemende rit van de stad Salzburg in de Beierse Alpen langs de Kings Lake-Ache het passeren van de Obersalzberg, waar de tweede zetel van het Derde Rijk vroeger. Daarna gaat de tocht verder naar het hoogtepunt - het 490 jaar oude zoutmijnen in Berchtesgaden. Kruip in de traditionele mijnwerkers kleding en neem de mijnwerkers trein diep in de berg. Beleef het fascinerende ondergrondse wereld van het zout-mijnwerkers en ontdek de charme van de prachtig verlichte ondergrondse landschap. Neem de dia's naar beneden om het zoutmeer, die u zal worden oversteken per boot. Na deze 2 uur unieke tour krijgt u de gelegenheid om de kleine pittoreske stadje Berchtesgaden proeven van een aantal Beierse specialiteiten te verkennen. Na een korte pauze gaan naar de Sound of Music Tour - een prachtige rit met een prachtig uitzicht! Tour de pittoreske World Heritage Stad van Salzburg, evenals de prachtige landschappen waar de openingsscène van de film The Sound of Music werden gefilmd. Het enorme succes van The Sound of Music Broadway Musical van Rodgers & Hammerstein première in 1959 veroorzaakt regisseur Robert Wise en 250 bemanningsleden aan Salzburg en omgeving om te zetten in de Sound of Music filmlocatie in 1964. Direct na release, de film werd een enorm succes, bekroond met 5 Oscars, steeds de hoogst scorende film ooit en het bereiken cultstatus door de jaren heen. Zowel de musical en de film zijn gebaseerd op de "The Story of the Trapp Family Singers", geschreven door Maria von Trapp in 1949. Weet volgen de sporen van de familie Trapp en neem een tour door Salzburg en haar omgeving. Bezoek elk van de originele filmsets en gewoon voorstellen dat Julie Andrews, de hoofdpersoon in de film, het spelen van Maria von Trapp. Meer informatie over de historische en architectonische bezienswaardigheden van Salzburg, evenals het Lake District terwijl u geniet van de hoogtepunten van de film. Ontspan en luister naar de Original Sound of Music soundtrack en natuurlijk voel je vrij om te zingen Edelweis en nog veel meer.

Sitemap Berchtesgaden

Wil je alle activiteiten in Berchtesgaden ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Berchtesgaden

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 795 beoordelingen

Onze ervaring was geweldig en onze gids Mario was leuk, deskundig en gaf ons alle informatie die we nodig hadden om een geweldige dag te hebben! BEDANKT MARIO!!!

Mario was geweldig. Hij leerde ons veel over geschiedenis, wist alles over het Adelaarsnest. Zeer plezierige dagtocht

Mario was een geweldige gids. We hebben zoveel geleerd over Duitsland en het gebied waar we waren.

Zeer de moeite waard je moet wel wat geluk hebben met het weer ,ik dus niet, Zeer goed gids

Erg leuk, interessant en goed gedaan! Mijn 3 tienerzonen vonden het geweldig. .