Belevingen in
Berchtesgaden

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Berchtesgaden: De beste dingen die je niet wil missen

Königssee-dagtour vanuit München: groepen van 4 of meer

1. Königssee-dagtour vanuit München: groepen van 4 of meer

Breng een mooie dag door aan de smaragdgroene wateren van Königssee in de Berchtesgaden Alpen in Beieren. Als je München verlaat, rijd je langs de mooiste Duitse Alpenweg naar de prachtige vallei van Berchtesgaden. Aankomst in Königssee en maak een boottocht naar het schiereiland. Luister tijdens het varen naar de mysterieuze echo van Königssee, gecreëerd door de nabijheid van de steile rotswanden. Je zult ook het historische Adelaarsnest-uitkijkpunt zien, een theehuis dat op zijn 50e verjaardag aan Hitler werd aangeboden. Kijk ook uit naar de zogenaamde Sleeping Witch-silhouetten in de bergen. Terug op het droge bezoekt u de kapel van St. Bartholoma, daterend uit 1134 en gelegen aan de voet van de op een na hoogste berg van Duitsland, de 2700 meter hoge Watzmann. Loop naar het eindstation in Salet, waar een voetpad naar de Obersee leidt. Geniet van het prachtige uitzicht op de hoogste waterval van Duitsland bij Röthbachfall. Keer terug naar München voor een drop-off van het hotel. De totale lengte van deze reis naar een serene wildernis is 8-10 uur.

...
Van Salzburg: Halve dag tour van Berchtesgaden

2. Van Salzburg: Halve dag tour van Berchtesgaden

Deze magische tour begint op de charmante Mirabellplatz van Salzburg en neemt je mee over de Staatsbrücke, langs de rivier de Salzach langs de barokke oude stad en de Alpenstraße af naar de voormalige grenscontroles op de Marktschellenberg. Tijdens de reis kun je de Königsee zien en door het betoverende landschap van de Beierse Alpen rijden, op weg naar Obersalzberg (ongeveer 1000 meter boven zeeniveau.) Tegenwoordig bevat de locatie waar Hitler zijn vakantieverblijf had niets dan ruïnes. Een weg slingert omhoog naar de plaats waar ooit het Kehlsteinhaus, het adelaarsnest van Hitler, stond. De volgende stop is de Königsee, een azuurblauw meer omringd door steile, ruige kliffen. Als je voldoende tijd hebt om van het landschap te genieten, leidt de tour je vervolgens terug naar Berchtesgaden, waar je, voordat je terugkeert naar Salzburg, alle verleidelijke lokale lekkernijen kunt proberen.

...
Vanuit München: tour naar Adelaarsnest vanaf 4 personen

3. Vanuit München: tour naar Adelaarsnest vanaf 4 personen

Deze dagtocht vanuit München brengt je naar Hitlers bergretraite, gelegen in de bergen boven Berchtesgaden. Het werd hem in 1939 voor zijn 50e verjaardag gepresenteerd. De bouw van de chalet duurde 13 maanden en omvat een lift door een tunnel in de berg die naar de ingang leidt. Je vertrekt vanuit München en rijd over een aantal van de mooiste wegen in de Duitse Alpen. Bij aankomst kun je met een speciale bus naar de ingang van het Adelaarsnest rijden, waar je met de lift naar de top van de berg gaat en het Adelaarsnest zelf bezoekt. Zie het prachtige uitzicht over de Alpen, met vrije tijd om de locatie op je eigen houtje te onderzoeken. De ruimtes beneden kunnen met een Engelssprekende gids worden bezocht en bieden door de vensters een blik in het verleden. De graffiti achtergelaten door geallieerde troepen is duidelijk zichtbaar. Een grote open haard in het restaurant vertoont ernstige schade langs de onderrand, waar soldaten stukjes marmer als souvenirs hebben afgeslagen. Hitlers kleine werkkamer wordt nu gebruikt als opslagruimte voor de cafetaria. Na de tour heb je meer vrije tijd om het NS-Documentatiecentrum in Berchtesgaden te bezoeken, voordat je terugkeert naar München.

...
Salzburg: zoutmijnen Berchtesgaden en ondergrondse boottocht

4. Salzburg: zoutmijnen Berchtesgaden en ondergrondse boottocht

Deze rondleiding brengt je rechtstreeks van Salzburg naar de ingang van de zoutmijnen van Berchtesgaden. Daar krijg je een overall om je kleding te beschermen, waarna je aan boord gaat van de mijntrein om in de schachten af te dalen. Een vakkundige gids leidt je door de wirwar van tunnels en geeft uitleg over de fascinerende geschiedenis van de zoutwinning in de Alpen. Via een glijbaan daal je nog dieper af in de grond: een opwindend avontuur voor jong en oud! Helemaal op de bodem van de mijn ga je aan boord van een vlot, waarmee je over het buitengewone ondergrondse zoutmeer vaart. Voordat je weer terugkeert naar Salzburg kun je de Berchtesgaden en het adembenemende landschap ontdekken.

...
Adelaarsnest en Berchtesgaden: tour vanuit Salzburg

5. Adelaarsnest en Berchtesgaden: tour vanuit Salzburg

Geniet van unieke berglandschappen tijdens deze tour door de betoverende Beierse Alpen. Reis langs de rivier Königssee en ontdek de imposante kliffen en romantisch gelegen boerderijen langs de weg naar Obersalzberg. In onze speciaal uitgeruste, luxe en comfortabele bussen kun je ontspannen terwijl je chauffeur de dramatische hoogtes en stijle kliffen veroverd. Een rit van 20 minuten op degelijke wegen brengt je naar het Adelaarsnest, waar Adolf Hitler altijd zijn zomervakantie doorbacht. Vanuit het Adeleraarsnest kun je genieten van bijzonder uitzicht over de 'Hoher Göll' en andere grootse, besneeuwde bergtoppen van de Beierse Alpen.

...
Dagtour naar de heuvels van Berchtesgaden & Obersalzberg

6. Dagtour naar de heuvels van Berchtesgaden & Obersalzberg

Bezoek één van de meest indrukwekkende toeristische bestemmingen in Duitsland. Deze trip biedt je een werkelijk adembenemend uitzicht op de bergen en meren van deze unieke natuurlijke regio. Je begint op de Deutsche Alpenstrasse en de kronkelende bochten nemen je mee door pittoreske Alpenvalleien naar het prachtige Berchtesgaden. Hier krijg je de kans om een tochtje naar Obersalzberg te maken en het schitterende uitzicht te bewonderen. Voor wie dat mocht willen, is er ook een speciale busdienst en een spannende ondergrondse lift naar het Adelaarsnest, waar de overblijfselen van de zomerresidentie van Hitler staan. Op winterdagen, als sneeuw en ijs de hoge toppen bedekken, bezoek je in plaats daarvan de beroemde zoutmijnen van Berchtesgaden en kom je meer te weten over dit bijzonder fascinerende hoofdstuk uit de geschiedenis van dit gebied.

...
Baumgarten: actie wildwaterraften avontuur

7. Baumgarten: actie wildwaterraften avontuur

Geniet van spannende actieraften op een van de mooiste rivieren in Beieren en Oostenrijk, in Baumgarten. Op slechts 30 minuten van Salzburg is dit een prachtige plek voor natuurliefhebbers en avonturiers. Ontvang de benodigde raftinguitrusting. Ontmoet je raftinggids en ga met de bus naar de ingang van de rivier. Ontvang een veiligheidsgesprek over peddeltechnieken en wildwaterzwemmen van je gids. En daar ga je. Neem plaats in uw vlotboot en beleef als team samen de golven en gezelligheid. Je gids neemt je veilig mee door het witte water. Stop na een bepaalde tijd aan de kust. Je kunt vanaf 4 meter hoogte in een natuurlijk zwembad springen.

...
Salzkammergut: zoutmijn, meren en bergen

8. Salzkammergut: zoutmijn, meren en bergen

Rij vanuit Salzburg de Beierse Alpen in, langs de adembenemende Königsseer Ache de Obersalzberg op. Hier bevond zich het tweede hoofdkwartier van het Derde Rijk. Daarna is het tijd voor het hoogtepunt van je excursie: de 500 jaar oude zoutmijn van Berchtesgaden. Hul je in een traditioneel mijnwerkerskostuum en rij over het mijnspoor diep de berg in. Hier ligt de fascinerende ondergrondse wereld van de zoutmijnwerkers. Dit landschap onder de aarde is prachtig verlicht en heeft een bijzondere charme. Glij vervolgens de glijbaan af naar het zoutmeer, die je per boot oversteekt. Na deze unieke rondleiding ga je op verkenning uit in het pittoreske stadje Berchtesgaden en proef je enkele Beierse specialiteiten. Je verlaat Salzburg voor een tweede keer en rijdt langs de Fuschlsee en Schloss Fuschl. Slenter wat door het stadje Sankt Gilgen, de geboorteplaats van de moeder van Mozart. In de zomer (1 mei tot en met 26 oktober) maak je ook een boottocht van 45 minuten naar Sankt Wolfgang. In de winter kun je genieten van een koffiemoment in een van de traditionele Oostenrijkse koffiehuizen.  In Sankt Wolfgang neemt je gids je mee naar de beroemde pelgrimskerk met haar gebogen gevleugelde altaar van Michael Pacher. Kuier wat door het schilderachtige stadje of strijk neer op het terras van het Weisses Rössl voor een kop koffie (voor eigen rekening). Je reis terug naar Salzburg voert langs de Krottensee met Schloss Hüttenstein, en langs de Mondsee.

...
Vanuit Salzburg: Berchtesgaden en Königssee

9. Vanuit Salzburg: Berchtesgaden en Königssee

Bezoek het pittoreske gebied van Berchtesgaden in het naburige Beieren. Je vertrekt uit Salzburg, passeert het Hellbrunn-slot en steekt de Duitse grens over. Je rijdt langs de zoutmijnen en brengt eerst een bezoek aan de Königssee, die bekend staat als 'het mooiste meer van Duitsland' en deel uit maakt van het Nationaal park Berchtesgaden. Geniet van deze korte pauze om het landschap te bewonderen: de Beierse bergen steken torenhoog uit boven je en vormen een prachtig decor voor het meer. Daarna rijd je naar de stad Berchtesgaden, die in de uitlopers van de omliggende bergen ligt. Geniet van vrije tijd en wandel door het centrum, langs historische gebouwen, kerken en misschien neem je een lokale specialiteit of twee! In de late namiddag keer je terug naar het centrum van Salzburg.

...
Van Salzburg: Full-Day Super Saver Bavarian Mountains Tour

10. Van Salzburg: Full-Day Super Saver Bavarian Mountains Tour

Het eerste hoogtepunt van deze tour is het bezoek aan het Adelaarsnest, vanwaar je een adembenemend uitzicht over de Alpen hebt. Daarna heeft u de mogelijkheid om te lunchen in de stad Berchtesgaden. Daarna bezoekt u de zoutmijnen in Berchtesgaden, waar u het ondergrondse mijnwerkersleven zult ontdekken. Ten slotte bezoekt u het Kings Lake, dat is ingebed tussen de steile en imposante bergen. Trakteer uzelf op een paar Beierse specialiteiten in het romantische dorpje Berchtesgaden voordat u terugkeert naar Salzburg.  

...

Sitemap Berchtesgaden

Wil je alle activiteiten in Berchtesgaden ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Berchtesgaden

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 711 beoordelingen

Ik stapte 's ochtends op de Eagles Nest-bus, klom de lift op en ging meteen naar boven om hem te zien, en hij kwam rond 11.00 uur naar beneden. Na het eten in een nabijgelegen dorp was het iets minder dan 14.00 uur, dus ik keerde terug naar het startpunt / Na een middagcruise ging ik naar St. Zoom) Het einde na terugkomst rond 6 uur #Dit is alles wat het zou moeten doen.

Ik heb deze excursie geboekt voor de verjaardag van mijn vriend, omdat we een lang weekend in Salzburg doorbrachten. Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar het ging boven en buiten onze verwachtingen. Mijn vriend vond het absoluut geweldig en onze gids Walter was supervriendelijk en grappig. Bedankt voor een onvergetelijke reis.

Geweldige excursie. We hadden een zonnige dag, dus prachtig uitzicht tijdens de rit en bij Kehlsteinhaus.

Prachtig! Goed georganiseerd. Helaas was het weer slecht maar desondanks een leuke dag!

Super geregeld , en het uitzicht is schitterend Een echte aanrader