Wat je niet wil missen in Bergen, België

Bergen: Het Belfort

1. Bergen: Het Belfort

Het Belfort van Bergen, sinds 1999 geklasseerd als UNESCO-werelderfgoed, is een emblematisch bouwwerk in het landschap van Bergen. Het enige barokke belfort in België, een opmerkelijk architectonisch statement. Tegen een prachtige achtergrond is een bezoekerscentrum gehuisvest dat gewijd is aan de geschiedenis en de status als UNESCO-site. De permanente tentoonstelling komt tot leven door de vernieuwende multimediadisplays, "de vensters van de tijd", maar ook door voorwerpen uit de collecties van de regio Bergen. Als hoogtepunt van Mons biedt een bezoek ook een niet te missen uitzicht over de stad.

Mons: Entreebewijs Mons Memorial Museum

2. Mons: Entreebewijs Mons Memorial Museum

Twijfel aan de meervoudige en complexe realiteit van oorlogsverschijnselen met dit toegangsticket voor het Mons Memorial Museum. Leer meer over het dagelijks leven van soldaten en burgers, lees dagboeken van soldaten en ontdek de verschillende wapens die in de loop van de geschiedenis zijn gebruikt. Wissel je voucher in voor een ticket en duik in de geschiedenis. Terwijl je door het museum wandelt, leer je over het lot van de mannen en vrouwen die getuige waren van oorlog, beginnend in de middeleeuwen en eindigend met WO II. Lees over het dagelijkse leven van soldaten en burgers in vrede, oorlog en bezetting. Bestudeer de exposities en verken fundamentele vragen over de relatie tussen burgerbevolking en militaire bevolking. Tijdens je ontdekkingstocht kom je meer te weten over de mannen die de wapens hanteerden, zie je stukken van het broodrantsoen van een soldaat bewaard in een fles en zie je de eerste Duitse bom van een ton uit 1917. Beëindig uw bezoek door opgenomen interviews met veteranen te bekijken en een verzameling van hun dagboeken, ansichtkaarten en brieven aan geliefden thuis te bekijken.

"De Alchemist" Mons: ontsnappingsspel in de open lucht

3. "De Alchemist" Mons: ontsnappingsspel in de open lucht

🧙‍♀️ DE ALCHEMIST 🧪 We zijn in het genadejaar 1555 en er doen zich vreemde verschijnselen voor in de stad. Josyne, een van hekserij beschuldigde dorpeling, wordt voor uw ogen gearresteerd door de stadswachten. Onderzoek om de waarheid te achterhalen en de redenen voor deze beschuldiging vast te stellen. Ga verschillende getuigen ontmoeten en onderzoek de aanwijzingen die je onderweg tegenkomt. Kun jij als alchemist je vaardigheden op tijd gebruiken in dit onderzoek, gebaseerd op echte feiten? Kies je ervoor om Josyne te verdedigen, of kies je ervoor om de beschuldiging van hekserij te steunen? UW AVONTUUR BEGINT NU! 🎭 Een leuke stadstour met een ongebruikelijk scenario 🧠 Los onderweg raadsels op om de zaak op te lossen 👀 Zoek de aanwijzingen die verborgen zijn op de monumenten om je heen 💎 Verken de must-see plaatsen en ontdek een aantal verborgen juweeltjes 🔐 Ontgrendel leuke weetjes over de plaatsen die je bezoekt ⌚ Speel op je eigen ritme: start en pauzeer wanneer je maar wilt 💬 Het Coddy-team staat 7/7 voor je klaar via livechat (9.00-20.00 uur)

Mons: Fietsverhuur in het centrum voor sightseeing en verkennen

4. Mons: Fietsverhuur in het centrum voor sightseeing en verkennen

Ga buiten de gebaande paden door te fietsen in Bergen en verken de vele verschillende kanten van de stad. De fiets is het ideale vervoermiddel om u vrij te maken om de diverse sferen van Bergen te ontdekken. Hiermee kunt u de sfeer en kenmerken van de stad in u opnemen, bewonderen en ervaren terwijl u profiteert van het buitenleven. Kom en ontdek met Vhello de toeristische trekpleisters van de Mons-regio's dankzij het netwerk van fietsknooppunten in de Coeur du Hainaut! Dus, zadel op en geniet van je begeleide rit door de stad!

"The Walter Case" Mons : ontsnappingsspel in de open lucht

5. "The Walter Case" Mons : ontsnappingsspel in de open lucht

🕵️‍♀️ DE WALTERZAAK 💣 Terwijl je een banaal chantageverhaal tegen een CEO van een miljardair onderzoekt, leer je dat er een bom verborgen is in de stad, klaar om te ontploffen in twee uur! Jij bent de enige met voldoende vaardigheden om de zaak op te lossen. Speel als privédetective en beleef een meeslepend onderzoek in het hart van de stad. Ondervraag de getuigen en verzamel onderweg aanwijzingen om de bom op tijd onschadelijk te maken! UW AVONTUUR BEGINT NU! 🎭 Een leuke stadstour met een ongebruikelijk scenario 🧠 Los onderweg raadsels op om de zaak op te lossen 👀 Zoek de aanwijzingen die verborgen zijn op de monumenten om je heen 💎 Verken de must-see plaatsen en ontdek een aantal verborgen juweeltjes 🔐 Ontgrendel leuke weetjes over de plaatsen die je bezoekt ⌚ Speel op je eigen ritme: start en pauzeer wanneer je maar wilt 💬 Het Coddy-team staat 7/7 voor je klaar via livechat (9.00-20.00 uur)

Bergen: Het Doudou-museum

6. Bergen: Het Doudou-museum

Aan de hand van tentoonstellingen uit de collecties van de musea van de stad Bergen, gecombineerd met technologische innovaties, vertelt het museum u alles wat u moet weten over de Ducasse de Mons, erkend door UNESCO in 2005. Een ervaring ergens tussen realiteit en verbeelding! Dit unieke erfgoed wordt vanuit verschillende invalshoeken onderzocht, van geschiedenis en antropologie tot wetenschap, kunst, secularisme en religie. Het museum bestudeert de oorspronkelijke plaats van de Ducasse de Mons en de legende van Sint-Joris, om alle verschillende aspecten van dit universele, multi-seculiere verhaal te waarderen en te laten zien. Bezoekers worden uitgenodigd om dit voorbeeld van immaterieel cultureel erfgoed te begrijpen en te interpreteren. Verschillende delen van de tentoonstelling zijn ontworpen rond het hoofdthema: Sint Joris en de Draak, tussen verbeelding en werkelijkheid. Je kunt de legendarische Ducasse de Mons ervaren wanneer je maar wilt, dus waar wacht je nog op? Kom langs in het Doudoumuseum!

De geneugten van het centrum van Bergen - Romantische Tour

7. De geneugten van het centrum van Bergen - Romantische Tour

Begin aan een rustige twee uur durende wandeltocht op maat van koppels en verliefden. Door middel van een gemakkelijke tourervaring en verken enkele van de must-see sites in het centrum van Mons. Luister naar interessante verhalen en lokale legendes terwijl je je reis begint vanuit een plaatselijk museum voor decoratieve kunsten. Kom meer te weten over uitzonderlijke vaardigheden en erfgoed tentoongesteld in het museum en ontdek hoe het centrum van Bergen zich doorheen de geschiedenis heeft ontwikkeld. Wandel rustig door het historische centrum van de stad, versierd met intrigerende monumenten en bezienswaardigheden. Rond de reis af door je te verbinden met de natuur en natuurlijke landschappen in Park Waux-Hall, waar elk moment uit een sprookje lijkt, een perfecte plek voor het maken van unieke foto's.

"Kids Explore Mons" : speurtocht voor kinderen van 8-12 jaar

8. "Kids Explore Mons" : speurtocht voor kinderen van 8-12 jaar

KINDEREN ONTDEKKEN BERGEN Al wandelend door de straten van Bergen ontmoet u Jean-Charles, een lokale avonturier. Hij neemt je mee om de emblematische plekken van de stad te verkennen. Kijk goed naar de gebouwen en monumenten om je heen! De aanwijzingen die je daar zult vinden, stellen je in staat zijn raadsels te beantwoorden en vele geheimen over de stad Bergen te ontdekken... 🤩 Een spel dat speciaal is ontworpen voor kinderen van 8-12 jaar ⚠️ Aangezien het parcours het kasteelpark doorkruist, is het spel het hele jaar door beschikbaar tussen 10.00 en 18.00 uur. ⚠️ Het parcours is niet toegankelijk voor rolstoelen, aangezien het twee keer via trappen gaat.

Beleef Kerstmis in Bergen - Wandeltocht

9. Beleef Kerstmis in Bergen - Wandeltocht

Naarmate de kersttijd nadert, krijgt Bergen een extra dosis betoverende schoonheid. Kleurrijke straten, uniek gedecoreerde monumenten, een levendige sfeer en een overvloed aan verrassingen worden een essentieel onderdeel van de kerstmagie in deze historische stad. Begin een rustige wandeltocht van twee uur door een bezoek te brengen aan Beaux-Arts Mons, een van de meest inzichtelijke musea in Mons en daarbuiten. Maak een band met de kerstsfeer door over het iconische centrale plein van Mon te slenteren en lokale kunst, ambachten en culinaire lekkernijen te ontdekken in combinatie met fascinerende bezienswaardigheden en intrigerende verhalen. Wees getuige van het bijzondere UNESCO-werelderfgoed en een van de belangrijkste barokke monumenten ter wereld. Rond de reis af in de buurt van de Collegiale Kerk Sint-Waltrudis en bewonder de uitzichten om je heen.

"Zombie Invasion" Mons : ontsnappingsspel in de open lucht

10. "Zombie Invasion" Mons : ontsnappingsspel in de open lucht

🧟‍♂️ ZOMBIE-INVASIE 🧟‍♀️ Een virus dat bekend staat als Z-1 is uit de hand gelopen in de laboratoria van Kalio Tech Corporation. Het verspreidde zich snel en blijkt buitengewoon gevaarlijk te zijn. Geïnfecteerde mensen veranderen in echte vleesetende zombies. Tientallen steden zijn al besmet en binnengevallen door hordes zombies. Ontsnap aan de stad voordat het te laat is! Kun jij op tijd ontsnappen aan de ondoden? Kies je ervoor om alleen jezelf te redden, of ook andere overlevenden onderweg? UW AVONTUUR BEGINT NU! 🎭 Een leuke stadstour met een ongebruikelijk scenario 🧠 Los onderweg raadsels op om de zaak op te lossen 👀 Zoek de aanwijzingen die verborgen zijn op de monumenten om je heen 💎 Verken de must-see plaatsen en ontdek een aantal verborgen juweeltjes 🔐 Ontgrendel leuke weetjes over de plaatsen die je bezoekt ⌚ Speel op je eigen ritme: start en pauzeer wanneer je maar wilt 💬 Het Coddy-team staat 7/7 voor je klaar via livechat (9.00-20.00 uur)

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Bergen, België

In de buurt van Bergen, België

Meer zien

Veelgestelde vragen over Bergen, België

Wat zijn de topattracties van Bergen, België?

De topattracties van Bergen, België zijn:

Andere activiteiten in Bergen, België

Wil je alle activiteiten in Bergen, België bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.