Bergen, Noorwegen
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Bergen, Noorwegen

Bergen, Noorwegen: bekijk alle tours en activiteiten

De 8 beste attracties van Bergen

Knus gelegen tussen de bergen en fjorden, zal je op een kronkelende tour langs Bergen alles leren over haar zeevaartgeschiedenis. Dit bruisende stadje is perfect voor foodies, kunstliefhebbers en muziekfanaten; en biedt veel locaties waar je de lokale scene in je op kan nemen.

Bryggen

Bryggen

De houten gebouwen op de iconische werf van Bergen reflecteren de geschiedenis van de Hanzesteden. De St. Mary kerk in Bryggen is de langste, oudste constructie en dateert uit 1180.

Bryggens Museum

Bryggens Museum

De hoofdexpositie van dit museum, gebouwd over Bryggens eerste nederzetting, brengt je terug naar het middeleeuwse verleden van Bergen. Hier vind je voorwerpen op de plek waar de archeologen ze vonden.

Het Hanzemuseum en Schøtstuene

Het Hanzemuseum en Schøtstuene

Dit museum biedt een geweldig inzicht in het dagelijks leven van Germaanse handelaren die woonden en werkten in de Hanzendagen. De Schøtstuene zijn de voormalige vergaderkamers tijdens de winter.

Bergenhus

Bergenhus

Dit is één van de best bewaarde forten uit Noorwegen. Het oudste bouwwerk op deze locatie, Håkon's Hall, komt uit 1250, en diende als koninklijk residentie in de Middeleeuwen.

Den Nationale Scene

Gebouwd in traditionele Art Nouveau-stijl in 1909, dient het oudste theater van Noorwegen gedurende het jaar als populaire locatie voor klassieke en moderne optredens.

Troldhaugen

Troldhaugen

Deze villa was ooit het huis van componist Edvard Grieg, wiens Steinway piano nog altijd in de zitkamer staat. Hij sloot zichzelf op in de rode hut om te werken.

Fløyen

Fløyen

Neem de kabelbaan naar de top van deze beroemde berg en geniet van het spectaculaire uitzicht op de stad vanaf 320 meter hoog. Time het zo dat je er bij zonsondergang bent en bekijk de flakkerende lichtjes van de stad onder je.

Hardangerfjord

Hardangerfjord

Dit fameuze fjord biedt niet alleen watervallen, gletsjers en bergen maar ook veel activiteiten, zoals wandelen en kajakken, ontdek hier de avonturier in jezelf!

Plan je bezoek aan Bergen, Noorwegen

Hoeveel dagen heb ik nodig?

In drie dagen heb je de hoofd-attracties van Bergen gezien, met nog één dag op het programma heb je tijd voor een trip naar de Hardangerfjord.

Vervoer

Je hebt geen auto nodig om Bergen te verkennen. Het is klein, met een compact centrum waardoor je te voet alles gemakkelijk kunt bereiken. De Hardangerfjord Express rijdt twee keer per dag naar het dorpje Rosendal. Je kan natuurlijk ook een boottocht maken door het fjord, dit is meestal inclusief een busreis naar het dorpje Norheimsund.

Accomodaties in Bergen

Bergen is een kleine stad en geografisch compact. Of je nu in het hart verblijft, of net erbuiten, de attracties zijn makkelijk te bereiken.

Goed om te weten

 • Taal
  Noors
 • Valuta
  NOK (kr)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +47
 • De beste periode voor een bezoek
  Mei is de best maand om te gaan. Temperaturen zijn mild, er is weinig regen en de stad biedt veel evenementen. De zomermaanden zijn ook fijn. Tijdens de wintermaanden kan het regenachtig en koud zijn.

Activiteiten in Bergen, Noorwegen

De must-see bezienswaardigheden in Bergen, Noorwegen

Steden in Noorwegen

Sitemap Bergen, Noorwegen

Wil je alle activiteiten in Bergen, Noorwegen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.