Datums kiezen

Bergenhus

Bergenhus: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Bergen: Fjordenrondvaart naar de Alversund-stromen

1. Vanuit Bergen: Fjordenrondvaart naar de Alversund-stromen

Vaar met een boottocht met een groep vanuit Bergen naar de Alversund-stromen. Vertrek vanaf de beroemde vismarkt van Bergen en bewonder het uitzicht op het middeleeuwse fort Bergenhus, de Mariakerk en de kleurrijke Bryggen Hanzewerf. Glijd door het prachtige West-Noorse landschap van de City Fjord, Salhus Fjord en Kverna Fjord terwijl je je een weg baant naar de prachtige Alversund-stromen. Maak adembenemende foto's van het geweldige landschap. Ontspan terwijl de kapitein de boot veilig door de smalle waterwegen, diepe fjorden, een doolhof van eilanden en de krachtige stromingen van het smalle Alversund-kanaal stuurt.

Bergen: een wandeling door verleden en heden

2. Bergen: een wandeling door verleden en heden

Ontdek de historische bezienswaardigheden en lokale hotspots van Bergen tijdens een begeleide wandeling door de stad. Leer meer over de geschiedenis van de stad en het moderne leven met uw deskundige lokale gids. Ontmoet elkaar buiten het fort Bergenhus op het adres Bradbenken 1. Begin met het leren over het koninklijke en politieke verleden van Bergen en verken het machtige fort van de stad. Maak een korte wandeling naar Bryggen, het UNESCO-werelderfgoed van Bergen. Dwaal door de smalle steegjes en ontdek meer dan 500 jaar geschiedenis, en misschien proef je zelfs wat de Hanzekoopman uit het verleden hier handelde. Nadat je meer hebt geleerd over de geschiedenis van de stad, is het tijd om buiten de gebaande paden te treden. Dwaal door de smalle steegjes in de historische woonwijk, waar je meer te weten komt over de houten architectuur van Bergen, het leven als doorsnee mens in de 18e en 19e eeuw, en ook hoe het is om hier vandaag de dag te wonen. Het laatste deel van de tour neemt je mee langs enkele van de populairste eetgelegenheden van Bergen, waar je meer te weten kunt komen over het bruisende stadsleven en wat de Noren graag eten. Passeer het kabelbaanstation Floibanen, zodat u tegen de tijd dat u bij het VVV-kantoor eindigt, vol ideeën zit voor wat u de rest van uw verblijf in Bergen kunt doen.

Bergen: rondvaart langs de historische monumenten van Bergen

3. Bergen: rondvaart langs de historische monumenten van Bergen

Bekijk enkele van de oudste en meest relevante historische locaties in Bergen, waaronder het middeleeuwse fort dat in de 13e eeuw de zetel was van de Noorse macht en de kleurrijke karakteristieke Bryggen-werf die de stad deed bloeien als een succesvol handelscentrum. Vang een glimp op van hoe de stad er vroeger uitzag als je langs de oude houten pakhuizen in Skuteviken en Sandviken vaart, en verwonder je over de luxe residenties die bloeien bovenop scheren bij Måseskjæret of uit de berghelling bij Verftet. Anders moeilijk te zien, vaar je langs de betonnen ruïnes van de U-Boot Bunker Bruno uit de Tweede Wereldoorlog voordat je zwaait naar de lokale bevolking die aan het baden is in de fjord bij het historische Nordnes Sjøbad en terugkeert naar de vismarkt en het hart van Bergen. m/s Eric Bloodaxe is een moderne rondvaartboot met een ruim buitendek, een gezellige lounge binnen en een prachtig uitzicht vanaf het panoramische dek. Het schip heeft een capaciteit van 75 passagiers, is aangepast voor rolstoelgebruikers op het hoofddek en er is ook ruimte voor kinderwagens. Bier, wijn en niet-alcoholische versnaperingen worden verkocht in de bars van de boot. Het schip is vernoemd naar de tweede koning en Vikingheerser van Noorwegen, Eric I Haraldsson (885AD - 954AD) bijgenaamd Eric Bloodaxe.

Bergen: rondleiding met Segway

4. Bergen: rondleiding met Segway

Deze rondleiding van 2 uur begint bij de cruiseterminal, waar je op de Segway stapt om naar het fort Bergenhus te zoeven. Ga verder naar UNESCO Werelderfgoed Bryggen en bezoek de vismarkt. Je vervolgt je rit naar het Bergen Aquarium en het Nordnespark, een indrukwekkend park dat tot de westzijde van het centrum loopt. Rijd verder naar het klooster en manoeuvreer je door klassieke straatjes in Galgebakken and Knøsesmauet. Je ziet Den Nationale Scene, de Blauwe Steen, de Johanneskerk en Lille Lungegårdsvannet. In Fjellveien heb je een prachtig uitzicht op het centrum van Bergen en het omliggende gebied.

Hoogtepunten van Bergen en Bryggens Museum te voet (gemakkelijke wandeling)

5. Hoogtepunten van Bergen en Bryggens Museum te voet (gemakkelijke wandeling)

Combineer de hoogtepunten van de historische wijk van Bergen met toegang tot het Bryggens Museum tijdens deze gemakkelijke wandeltocht die je (grotendeels) uit de regen en kou houdt. Het eerste deel van de wandeling neemt je mee rond het fort Bergenhus. Hier zie je de middeleeuwse gebouwen Håkons Hall en de Rosenkrantz-toren terwijl je meer te weten komt over 1000 jaar geschiedenis van Bergen: de Gouden Eeuw, Deense en Zweedse vakbonden, onafhankelijkheid en nazi-bezetting. De uitgebreide wandeling rond het fort geeft je ook inzicht in de unieke cultuur en het erfgoed van Bergen. Vervolgens lopen we naar Bryggen, het UNESCO-werelderfgoed van Bergen. Dit is een handelshaven sinds Bergen in 1070 werd gesticht en was 400 jaar lang de steunpilaar van de Duitse Hanze. Deze bewaarde houten constructies zijn de best bewaarde middeleeuwse pier in heel Noord-Europa. Het laatste deel van de tour neemt je mee naar het Bryggens Museum, inclusief toegang en bezoek. Uw lokale gids zal u kennis laten maken met het museum, uitleg geven over de archeologische opgravingen en u enkele hoogtepunten van het museum laten zien. Een belangrijk hoogtepunt zijn de runeninscripties – kleine houtsnijwerken op hout met boodschappen van 900 jaar geleden. Ook zijn er vondsten te zien uit het handelserfgoed van Bergen. De tour eindigt in het museum, waardoor je zoveel tijd hebt als je wilt om het zelfstandig te verkennen. Het tempo van de wandeling is gemakkelijk, zonder hellingen of trappen. De wandeling is ook grotendeels overdekt, waardoor het perfect is voor regenachtige dagen. De wandeling duurt 90 minuten en laat je alle belangrijke hoogtepunten van Bergen zien.

Bergen: stadsbezichtiging, fjordcruise en Mt Fløyen-kabelbaan

6. Bergen: stadsbezichtiging, fjordcruise en Mt Fløyen-kabelbaan

Haal het meeste uit uw tijd in Bergen met een rondleiding door het stadscentrum, een fjordcruise en een tochtje op de Fløyen-kabelbaan. Volg deze tour het hele jaar door, begeleid door een deskundige lokale gids. Bekijk de bezienswaardigheden in Bergen, waaronder de vismarkt, de Hanzewijk (Bryggen), de Mariakerk, het fort Bergenhus en de berg Fløyen. Vaar langs de Cityfjord, Salhusfjord en Kvernafjord. Sta versteld van het uitzicht terwijl je tussen de bergen en de ondiepe en smalle zeestraat van Alversund reist. Spring dan op de Fløibanen-kabelbaan, de enige spoorlijn in zijn soort in Noorwegen en een van de bekendste attracties van het land. Geniet van een fantastisch panoramisch uitzicht over de fjord en de stad Bergen zodra je de top bereikt - een niet te missen fotomoment.

Bergenhus: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Bergenhus

Wil je alle activiteiten in Bergenhus bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bergenhus

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 291 beoordelingen

Kleine cruise langs de kust met uitzicht op de stad Bergen, onder de naam Alversund. Goede organisatie, informatieve informatie onderweg, gratis doorvoer op de boot om te observeren en de meest interessante foto's te maken. Cirkelvormige route die een steeds hernieuwde observatie mogelijk maakt. De activiteitstijd (3 uur) is redelijk uitgebalanceerd, omdat het toeristen een idee geeft van het landschap en de menselijke configuratie van het gebied.

Een erg leuke manier om de stad te verkennen. Eerst maak je binnen in een veilige afgebakende omgeving kennis met het besturen van de Sagway. Na even oefenen ga je er op uit met een gids die je de stad laat zien en daarbij verhalen verteld over de stad. Natuurlijk zijn er foto momentjes! Was een geslaagd uitje! We hebben enorm lol gehad!

Super leuk, veel fjorden gezien en onder bruggen door gevaren in de omgeving van Bergen. Alle medewerkers aan boord waren erg aardig en we konden binnen of buiten zitten om van het uitzicht te genieten. De toegangspoort tot de fjorden stelde niet teleur!

echt vriendelijke bemanning, gastvrij en deskundig; prachtig landschap. Redelijk geprijsde versnaperingen. Zou het ten zeerste aanbevelen!

Excellent and different way to see the city. Proffessional organization with fun.