Datums kiezen

Berlengas

Berlengas: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Peniche: eilandentrip Berlengas, wandeltocht en grottentour

1. Peniche: eilandentrip Berlengas, wandeltocht en grottentour

Ontdek de archipel van Berlengas op een dagtrip vanuit Peniche. Steek de zee over in een boot met glazen bodem, verken de grotten tijdens een rondleiding en ontspan op het strand. Begin uw dag met een veerboottocht naar de Berlegnas-archipel op een catamaran (normaal seizoen) of zodiak/desportieve jacht in het laagseizoen (minder mensen) of wanneer de catamaran vol is in het hoogseizoen. Geniet tijdens het rijden van het uitzicht onder de golven van fladderende vissen. Wanneer u van boord gaat, wandelt u over de warme stranden en geniet u van het geluid van de golven die rustig tegen de kust kabbelen. Doe mee aan een lokale wandeltocht om meer te weten te komen over de culturele en historische betekenis van Berlenga. Verken de geografie van het eiland. Ga na je wandeling de mysterieuze grotten van het gebied in voordat je terugkeert met de veerboot.

Peniche: boottocht retour met de veerpont naar de Berlengas-eilanden

2. Peniche: boottocht retour met de veerpont naar de Berlengas-eilanden

De Berlengas-archipel ligt 16 kilometer ten westen van Peniche. Het is een groot blok graniet dat toebehoort aan Sint-Pietersparochie en zich in de gemeente Peniche bevindt.De archipel is een beschermd gebied met verschillende natuurreservaten en wordt sinds 2011 beschouwd als UNESCO-Biosfeerreservaat. Vertrek vanuit de haven van Peniche en geniet van een boottocht van 30 minuten met de veerboot door het turquoise zeewater.Je komt aan in de haven van de Berlengas van waar je de archipel zelfstandig kunt verkennen. Begin met een bezoek aan het fort São João Baptista uit de 17e eeuw. Dit kleine fort is een van de meest in het oog springende gebouwen van Portugal.Hierna kun je gaan zwemmen bij het Praia do Carreiro do Mosteiro, het enige toegankelijke en veilige strand om te zwemmen. Daarna kun je het café en restaurant op het eiland opzoeken alvorens je weer met de veerboot terug naar Peniche vaart.

Vanuit Peniche: rondvaart door de Berlengas-archipel

3. Vanuit Peniche: rondvaart door de Berlengas-archipel

Met kalme stranden, helder water en een onuitsprekelijke schoonheid is de archipel van Berlengas de perfecte dagtrip vanuit Peniche. Gelegen op ongeveer 11 km afstand van Kaap Carvoeiro, in Peniche, bestaat de archipel uit 3 eilandengroepen: Berlenga Grande, Estelas en Farilhões-Forcadas. De archipel wordt ook beschouwd als onderdeel van UNESCO's World Network of Biosphere Reserves. De veerboot brengt u van Peniche naar Berlengas, waar u op eigen gelegenheid kunt genieten en het eiland kunt verkennen. Je hebt bijna 2/3 uur om de archipel te verkennen voordat je aan boord gaat van de retourveerboot naar het startpunt.

Peniche: Berlengas-rondreis en boottocht met boot met glazen bodem

4. Peniche: Berlengas-rondreis en boottocht met boot met glazen bodem

Begin je tour door je kapitein te ontmoeten in de haven van Peniche. Neem een veerboot naar de Berlengas-archipel, waar uw boottocht met glazen bodem zal plaatsvinden. Maak vervolgens een cruise van 30 minuten rond Berlengas, een UNESCO-biosfeerreservaat met verschillende natuurgebieden. Kijk naar beneden in het heldere water en spot het onderwaterleven. Je zult ook enkele grotten betreden, zoals de Blauwe Grot en de São João Batista-grot.

Vanuit Lissabon: bezichtigingstour Berlenga Grande

5. Vanuit Lissabon: bezichtigingstour Berlenga Grande

Geniet van de schoonheid van het natuurreservaat met het eiland Berlenga Grande, dat sinds 1465 wordt beschermd door de Portugese regering en door UNESCO is uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Bekijk de zeegrotten en vestingwerken die in zee uitsteken bij het fort van S. João Baptista. Begin met opgehaald te worden door je vriendelijke gids van je hotel in Lissabon. Reis naar Berlenga Grande op een comfortabele boot om enkele paden te verkennen met een deskundige gids voordat je per boot naar een aantal dramatische zeegrotten gaat. Ga vervolgens naar het fort van S. João Baptista, dat eeuwenlang de zeevaarders van deze archipel verdedigde. Laat je verbazen door het kristalheldere en wilde water en de natuurlijke schoonheid van deze afgelegen plek aan de Portugese kust voordat je terugkeert naar Lissabon.

Vanuit Lissabon: dagtocht Berlengas, The Altantic Frontier

6. Vanuit Lissabon: dagtocht Berlengas, The Altantic Frontier

De excursie van een hele dag gaat van start in het traditionele vissersstadje Peniche, waar je samen met de groep de boot neemt naar het eiland Berlenga. Als je op het eiland aankomt, stap je over in een kleinere boot om het fort van São João Baptista das Berlengas te zien. Het fort, gebouwd in de 17e eeuw, was belangrijk om de kust te verdedigen. Luister naar verhalen over de dappere soldaten die het verdedigden tijdens de aanval van de Spaanse vloot. Maak een wandeling terug naar de haven op de toegestane paden in het natuurreservaat, en geniet onderweg van het geweldige uitzicht op dit UNESCO-biosfeergebied. Bij de haven heb je nog tijd om te lunchen (niet inbegrepen) of je neemt een snelle duik in zee of gaat snorkelen (snorkeluitrusting aanwezig) bij het strand in de buurt. Er is slechts één restaurant op het eiland, maar het eten is er van goede kwaliteit en er is altijd verse vis. Als je zelf iets te eten hebt meegenomen, kun je ook naar het enige strand van het eiland gaan, op een steenworp afstand. Snorkelen op deze plek is altijd een goed idee: het onderwaterleven is rijk en het water is kalm. Na de lunch kun je, als je wilt, een kajaktocht rond het eiland maken. De eilandkliffen zijn vol grotten waar je met een kajak doorheen kunt varen. Je kunt ook lekker lui door de grotten varen op een kleine boot met een glazen bodem. Daarna ga je terug naar het vasteland voor de terugreis naar Lissabon.

Nazaré Tour: Tradities, legendes en grote golven

7. Nazaré Tour: Tradities, legendes en grote golven

De Nazaré-kloof, een natuurlijke formatie die een enorm diep en groot gat in de zeebodem vlak naast de kustlijn maakt, creëert enorme golven die van deze plek, Praia do Norte, een Mekka voor avontuurlijke surfers over de hele wereld maken. De kloof verbergt ook een nazi-onderzeeër, die daar met opzet tot zinken werd gebracht om nooit meer terug te vinden... We zullen ook het heiligdom en de geheugenkapel bezoeken en een adembenemend uitzicht hebben op Nazaré en een groot deel van de kust van de Zilverkust (helemaal tot aan de Berlengas-eilanden). Als laatste, maar zeker niet als minste, leer je ook Nazaré zelf kennen, een uniek traditioneel vissersdorp, zijn smalle steegjes met uitzicht op zee en zijn oude tradities zoals de "Droge Vis" en de raadselachtige "bezienswaardigheden". ” van lokale vrouwen die hun beroemde zeven rokken dragen.

Privétour op het eiland Berlenga Grande vanuit Lissabon

8. Privétour op het eiland Berlenga Grande vanuit Lissabon

De tour begint bij de door jou gekozen opstapplaats in Lissabon, waar onze gids je 's ochtends zal ontmoeten, Peniche en Berlengas liggen in de zogenaamde Costa Oeste (westkust), een gebied van discutabele definitie gelegen aan de kust ten noorden van Lissabon. Het is een gebied dat diep gemarkeerd wordt door de Atlantische Oceaan, met prachtige stranden en een zeer dynamische landbouw- en visserijactiviteit. Bij aankomst op Farol da Berlenga kun je ontspannen en genieten van een 40 minuten durende boottocht naar een van de meest waardevolle eilanden van Portugal - Berlenga. Berlenga Grande is het grootste eiland van de Berlengas archipel. De grotten doorkruisen het hele eiland, waarvan de grootste de Furado Grande is. Hier kun je kiezen uit een van onze opties: grotten, duiken of snorkelen. Je hebt vrije tijd op het eiland om het te verkennen en een portugees kleurtje mee naar huis te nemen! Wandel terug naar de haven over de geautoriseerde paden van het natuurreservaat en bewonder de prachtige uitzichten in dit UNESCO Biosphere Heritage Site. Op de terugweg heb je de laatste stop van Óbidos. Het is interessant om Óbidos te leren kennen en een paar foto's te nemen van de prachtige muren vol geschiedenis! Dit charmante gehucht van witte huizen is omsloten door 14e-eeuwse muren. Toen koning Dinis in 1282 trouwde met Isabella van Aragon, was Óbidos een van zijn huwelijksgeschenken. De tour eindigt met een dropoff bij je hotel!

Berlengas: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Berlengas

Wil je alle activiteiten in Berlengas bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Berlengas

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 857 beoordelingen

The Feeling Berlangas begeleidt een 10. We hadden de route door de grotten en het wandelen gehuurd, in het Engels, en ze deden er alles aan om zichzelf in het Spaans uit te leggen, altijd met vriendelijkheid en een glimlach.

Uitstekende animators, we hadden een zeer goede sfeer aan boord van de boot, de muziek was er. Zeer vriendelijke gids. Excursie die je niet mag missen! Prachtig uitzicht en uitstekende grottour.

Geweldige middag! We werden naar het eiland gebracht met de zodiak die voor goede sensaties zorgt! Bezoek ook de schitterende grotten. En natuurlijk een team aan de top! Ik raad je sterk aan!

Prachtig natuurgebied! Wel zeer stijle klim, niet aan te raden voor kinderen. Ter plekke ook zeker de cave-toer doen

I loved it!! It’s so beautiful there, and the crew was amazing ❤️